Įkraunama...
Įkraunama...

Spurgos

QUOTE(Wika& @ 2009 10 16, 13:39)
o as gaminu taip  ax.gif  gaunasi labai minkstutes purutes spurgytes  thumbup.gif
pakelis varskes
puse stiklines cukraus
2 kiausiniai
pora geru saukstu margarino arba sviesto
geras arbatinis saukst.kepimo milteliu
miltu kad tesla galima butu kocioti

istirpinu margarina sudedu kitus produktus ismynkau,kocioju pirsto storumo blyna spaudziu rutuliukus ir kepu, barstau cukraus pudra.pasaka thumbup.gif gaunasi tokios kaip is Sonatinos nuotraukytes


Isbandziau thumbup.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kettim @ 2009 10 13, 19:37)
Kepiau ir as varskines spurgytes.

300g varskes
2kiausiniai
cukraus(net nezinau kiek dejau,cia pagal skoni,as dejau nemazai  biggrin.gif )
2a.s vaniles
ir apie 10 v.s miltu su kaupu,gal truputi daugiau
1a.s kepimo milteliu

isplakiau kiausinius su cukrumi,pertryniau varske,sumaisiau su kiausinio plakiniu ir dejau miltus su kepimo milteliais.
gavosi slapios,purios spurgytes.niam.... essen.gif  smile.gif

Reikes pabandyti essen.gif
Atsakyti
Įkeliu neseniai iškeptas spurgas. Pirmosios gavosi nelabai kokios, nes per plonai iškočiojau, prisigėrė riebalų, o kitos, storesnės, gavosi thumbup.gif

Spurgytės „Pinigėliai“

user posted image

Receptas

Dėl visa ko, įdedu ir čia receptą:

* Varškė - 200 g
* Cukrus - 200 g
* Vanilinis cukrus - 50 g
* Kiaušiniai - 3 vnt.
* Grietinė (30% riebumo) - 300 g
* Soda - 12 g
* Actas - 1 arbat. šaukštel.
* Kvietiniai miltai - 1 kg
* Aliejus (kepimui) - 0.5 l
* Cukraus pudra (apibarstymui) - 20 g

Paruošimas
1. Varškę ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilkite grietinę ir išmaišykite.
2. Išplakite kiaušinius, pilkite juos į varškės ir grietinės masę ir gerai viską išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
3. Į skystą masę berkite miltus ir maišykite.
4. Sodą užpilkite actu, kad suputotų, ir pilkite į tešlą. Tešlą minkykite, kol taps vientisa.
5. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 5 mm blyną.
6. Stikline ar kulinariniu žiedu išpjaukite 6 skersmens skritulius, jų viduje padarykite 2 skersmens skylutes.
7. Meskite tešlos žiedelius į gerai įkaitintą aliejų ir kepkite, kol apskrus abi pusės. Išgriebkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
8. Spurgytes apibarstykite cukraus pudra.

Atsakyti
QUOTE(Kettim @ 2009 10 13, 20:37)
Kepiau ir as varskines spurgytes.

300g varskes
2kiausiniai
cukraus(net nezinau kiek dejau,cia pagal skoni,as dejau nemazai  biggrin.gif )
2a.s vaniles
ir apie 10 v.s miltu su kaupu,gal truputi daugiau
1a.s kepimo milteliu

isplakiau kiausinius su cukrumi,pertryniau varske,sumaisiau su kiausinio plakiniu ir dejau miltus su kepimo milteliais.
gavosi slapios,purios spurgytes.niam.... essen.gif  smile.gif

thumbup.gif Labai skanios spurgytės, aš dariau mažas apvalutes.Tik aš dar šaukštą grietinės įdėjau.Kol kas geriausias mano virtų spurgų variantas 4u.gif
Neina įkelt fotkių per didelės doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo devintas dangus: 24 spalio 2009 - 16:08
Superinės "Rimami" spurgytės. Tik ka iš virtuvės pribėgau pasigirti taip patiko visiems. Dariau su džemuku viduje, bet ir be jų labai skanios thumbup.gif

Bandžiau ir Aušros pinigėlius prieš pora dienu irgi labai skanūs thumbup.gif

Labai ačiu už tokus skanius receptukus mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivules: 24 spalio 2009 - 16:15
http://public.fotki....icture-010.html
Jei kam įdomu nuotraukytės čia, nes rašo per didelis formatas, nors ir kaip kaitalioju dydžius, nekelia man čia fotkių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(devintas dangus @ 2009 10 24, 16:44)
thumbup.gif Labai skanios spurgytės, aš dariau mažas apvalutes.Tik aš dar šaukštą grietinės įdėjau.Kol kas geriausias mano virtų spurgų variantas 4u.gif
Neina įkelt fotkių per didelės doh.gif

4u.gif essen.gif man irgi jos skaniausios. rolleyes.gif dziaugiuos,kad ne man vienai. drinks_cheers.gif biggrin.gif
ir as dariau mazytes,bijojau,kad neiskeps vidurys jei dideles darysiu. blush2.gif formavau slapiom rankytem,vis paslapindama.
Atsakyti
o jūs verdate puode ar kepate keptuvėje? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2009 10 26, 13:16)
o jūs verdate puode ar kepate keptuvėje? blush2.gif

as tai keptuvej kepu tik ipilu siek tiek daugiau aliejaus ir pavartau spurgytes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2009 10 26, 14:16)
o jūs verdate puode ar kepate keptuvėje? blush2.gif

as puoduke 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 09 29, 13:51)
Vakar ir aš prisikepiau spurgų, pasidalinsiu receptuku, nes tikrai laaaaabai skaniai gavosi thumbup.gif Pagal originalą - tai spurgų su džemu receptas mirksiukas.gif aš kepiau be džemo, kadagi man nepavyko užspausti kraštukų taip,  kad džemas neišlystų iš spurgytės  doh.gif tai prikepiau tiesiog paprastučių skanutėlių mini spurgyčių wub.gif Bet jūs bandykite, gal jums pavyks ir su džemu  mirksiukas.gif Viską dariau pagal receptą, varškės nepertryniau, o sudėjus visus produktus (prieš beriant miltus) viską sublenderiavau ax.gif miltus naudojau paprastus 550D mirksiukas.gif  Kepiau iš dvigubos normos ax.gif

SPURGOS SU DŽEMU (pas mane be džemo)
Originalus receptas

user posted image

300 g varškės
6 v. š. pieno
1 kiaušinis
8 v. š. aliejaus
100 g cukraus
1 a. š. tarkuotų žievelių (nebūtina)
žiupsnelis druskos
400 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
200 g džemo (braškių, vyšnių...)
cukraus pudros
aliejaus virmui.

Varškę pertrinkite per sietelį. Sumaišykite su pienu, kiaušiniu, cukrumi, aliejumi, žievelėmis ir druska. Į varškės masę persijokite miltus su kepimo milteliais. Gerai išminkykite tešlą. Rankas truputį pasitepkite aliejumi. Susukite 23 rutuliukus. Padarykite iš jų paplotėlius 5–6 cm skersmens. Ant kiekvieno jų centro uždėkite po arbatinį šaukštelį džemo. Gerai užspauskite paplotėlių kraštus, suformuokite vėl rutuliukus. Kepkite aliejuje iki gražios auksinės spalvos. Ataušinkite ant popierinių rankšluosčių. Patiekiant spurgas apibarstykite cukraus pudra.

sveikutes,issirinkau sita spurguciu receptuka,jau tesla uzsimynkiau tuoj vyrsiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egleja: 26 spalio 2009 - 17:21
parasyk kaip gavosi mirksiukas.gif
Atsakyti