Vakar ir aš prisikepiau spurgų, pasidalinsiu receptuku, nes tikrai laaaaabai skaniai gavosi
Pagal originalą - tai spurgų su džemu receptas
aš kepiau be džemo, kadagi man nepavyko užspausti kraštukų taip, kad džemas neišlystų iš spurgytės
tai prikepiau tiesiog paprastučių skanutėlių mini spurgyčių
Bet jūs bandykite, gal jums pavyks ir su džemu
Viską dariau pagal receptą, varškės nepertryniau, o sudėjus visus produktus (prieš beriant miltus) viską sublenderiavau
miltus naudojau paprastus 550D
Kepiau iš dvigubos normos
SPURGOS SU DŽEMU (pas mane be džemo)Originalus receptas300 g varškės
6 v. š. pieno
1 kiaušinis
8 v. š. aliejaus
100 g cukraus
1 a. š. tarkuotų žievelių (nebūtina)
žiupsnelis druskos
400 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
200 g džemo (braškių, vyšnių...)
cukraus pudros
aliejaus virmui.
Varškę pertrinkite per sietelį. Sumaišykite su pienu, kiaušiniu, cukrumi, aliejumi, žievelėmis ir druska. Į varškės masę persijokite miltus su kepimo milteliais. Gerai išminkykite tešlą. Rankas truputį pasitepkite aliejumi. Susukite 23 rutuliukus. Padarykite iš jų paplotėlius 56 cm skersmens. Ant kiekvieno jų centro uždėkite po arbatinį šaukštelį džemo. Gerai užspauskite paplotėlių kraštus, suformuokite vėl rutuliukus. Kepkite aliejuje iki gražios auksinės spalvos. Ataušinkite ant popierinių rankšluosčių. Patiekiant spurgas apibarstykite cukraus pudra.