Įkraunama...
Įkraunama...

Spurgos

QUOTE (molli @ 2004 01 09, 16:19)
Skanios spurgos be mielių biggrin.gif
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)

Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias biggrin.gif
Skanaus thumbup.gif

tai tas pac kaip mano receptas, tik du pokeliai pas tave varshkes... atitinkamai ir keushu daugeu.
Atsakyti
pasiulysiu dar viena spurgu recepta - truputi kitoks:

0.5 kg varskes
8 saukstai miltu
4 saukstai cukraus
2 tryniai
2 kiausiniai
sodos (kelimo milteliu) - nubraukta sauksteli
citrinos zieveles
druskos

Kiausiniai istrinami su cukrumi, issukama varske, sumaisoma su kiausiniais ir kitais produktais. Isminkoma, daromos graikisko riesuto dydzio spurgytes ir verdamos taukuose + aliejuje. Apibarstomos cukraus pudra.

Mano mama jas daznai daro, labai skaniai gaunasi. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Doma: 11 sausio 2004 - 17:24
o kur likusius du baltymus kisht???
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 01 11, 15:40)
o kur likusius du baltymus kisht???

ismest, arba pietums issikepti blynu biggrin.gif
Atsakyti
Pradziuginau ir as savo seimynele spurgelemis wink.gif Tik kai jau uzvariau cukraus tai.... dry.gif Bet vis viena nei vienos neliko tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 01 11, 17:40)
o kur likusius du baltymus kisht???

Aš kai maža būdavau, tai man tėtis likusius kiaušinių baltymus su kokia uogiene iki standžių putų išplakdavo - gaunasi toks tipo "kremas" wink.gif Man tai labai skanu - vaikystę primena rolleyes.gif
Atsakyti
sinuhe, tai vadinasi putesiai.. wink.gif
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 01 12, 16:45)
sinuhe, tai vadinasi putesiai.. wink.gif

Bea gal turi kokiu putesiu receptu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 01 09, 20:12)
QUOTE (molli @ 2004 01 09, 16:19)
Skanios spurgos be mielių biggrin.gif
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)

Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias biggrin.gif
Skanaus thumbup.gif

tai tas pac kaip mano receptas, tik du pokeliai pas tave varshkes... atitinkamai ir keushu daugeu.

2 pak. varskes- 5 kiausiniai smile.gif . Visa kita- taip pat. Tesla nelabai kieta, dar besivelianti ant ranku, tai spurgas formuoju sudrekinus rankas.
Atsakyti
QUOTE (JurgitaM @ 2004 01 12, 17:57)
QUOTE (bea @ 2004 01 12, 16:45)
sinuhe, tai vadinasi putesiai.. wink.gif

Bea gal turi kokiu putesiu receptu? smile.gif

kaip ir turiu, bet ce labeu sezoninis dalykas, t.y. kai sviezios uogos. paieskosiu kai laiko turesiu...
Atsakyti
As irgi siandien bandziau spurgas kept, jau taip norejau taip norejau, ...... o nesigavo sad.gif Gavosi gana kietos, nepurios. Bea dariau pagal tavo recepta tik naudojau liesa svelniaja varske, ar varskes liesumas(riebumas) cia turi itakos?

Beje vyrui tai tiko, labai matyt alkanas buvo po darbo dienos biggrin.gif
Atsakyti
tai miltu perdauk idejei matyt...
Atsakyti