Šiandien iškepiau spurgas pagal Sonatinos receptą...išejo labai minkštos ir purios, ir aišku laabai skanios
Štai kaip atrodo:
spurgos
QUOTE(Criseyda @ 2009 04 09, 14:06)
oho kokia gausybe spurgu recepteliu
As tik turiu klausima: esu ne viena karta bandziusi kepti spurgas,bet jos man vis isorej kietos gaudavosi,o viduj zalios Gal zinot kodel?
As tik turiu klausima: esu ne viena karta bandziusi kepti spurgas,bet jos man vis isorej kietos gaudavosi,o viduj zalios Gal zinot kodel?
Greiciausiai ant kaitrios ugnies kepi,jas reik kept ant silnos ugnies . Arba labai dideles darai .Pvz pas mane elektrine virykle tai labai sunku,ant vienos padeties per karta,ant kitos per ilgai kepa .Tai taip ir sukineju
secondsun fainules spurgos
QUOTE(Akvija @ 2004 01 09, 17:19)
Skanios spurgos be mielių
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)
Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias
Skanaus
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)
Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias
Skanaus
Siandien kepem pagal si recepta, isejo aciu uz receptuka
SPURGOS
400 gr varškės,
4 kiaušiniai,
200 gr. cukraus,
350 gr. miltų,
1 a.š. gesintos sodos.
Kiaušinius išlpakti su cukrumi, sudėti trintą varškę, miltus ir gėsintą sodą. Tešla gaunasi tokia nevisai kieta, lipni. Kepiau aliejuje, rankas nuolat drekinu vandeniu. Visiškai neprisigeria riebalų, iš aliejaus dedu ant popierinės servetėlės o tik po to į lėkštę. (receptas kažkorios mamos iš sm)
400 gr varškės,
4 kiaušiniai,
200 gr. cukraus,
350 gr. miltų,
1 a.š. gesintos sodos.
Kiaušinius išlpakti su cukrumi, sudėti trintą varškę, miltus ir gėsintą sodą. Tešla gaunasi tokia nevisai kieta, lipni. Kepiau aliejuje, rankas nuolat drekinu vandeniu. Visiškai neprisigeria riebalų, iš aliejaus dedu ant popierinės servetėlės o tik po to į lėkštę. (receptas kažkorios mamos iš sm)
o pasakykit man prasau kokioje temperaturoje fritiurinje spurgas virti
QUOTE(editamm @ 2009 06 10, 21:18)
o pasakykit man prasau kokioje temperaturoje fritiurinje spurgas virti
Šiaip pas mane fritiurinėje rodo-170,bet aš visada kepu 160 temperatūroje.Labai gerai gaunasi.
QUOTE(vikka @ 2009 06 21, 15:21)
Šiaip pas mane fritiurinėje rodo-170,bet aš visada kepu 160 temperatūroje.Labai gerai gaunasi.
labai aciu - bandysiu
QUOTE(mammka @ 2009 03 25, 17:12)
Išbandžiau štai šį receptėlį
Ingredientai
0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas
Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.
Labai skanios spurgytės gavosi
Ingredientai
0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas
Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.
Labai skanios spurgytės gavosi
Laba diena,
Vakar pabandziau pagal si recepta issivirti spurgas. Gavosi labai skanios Aciu uz toki paprasta recepta ir skanias spurgas
QUOTE(mammka @ 2009 03 25, 17:12)
Išbandžiau štai šį receptėlį
Ingredientai
0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas
Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.
Labai skanios spurgytės gavosi
Ingredientai
0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas
Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.
Labai skanios spurgytės gavosi
bandysiu ir as siandien kepti pagal si recepta, veliau parasysiu kaip gavosi
vakar kepiau pagal kitos mamos recepta, bet zymiai mazesne porcija, nes tik pakal varskes reikejo, tai viska suvalgem su vyru, o dabar bandysiu kepti daugiau spurgos - zukreciama, bet norisi ir pasmaliziauti kartais
na va, mergytes galiu ir as pasigirti, spurgos jau iskeptos, paskutines verda tikrai skanios, o svarbiausia lengva paruosti tesla ir labai greitai apsisukau, o gavosi spurgyciu tikrai nemazai
QUOTE(cūgga @ 2009 06 10, 11:17)
SPURGOS
400 gr varškės,
4 kiaušiniai,
200 gr. cukraus,
350 gr. miltų,
1 a.š. gesintos sodos.
Kiaušinius išlpakti su cukrumi, sudėti trintą varškę, miltus ir gėsintą sodą. Tešla gaunasi tokia nevisai kieta, lipni. Kepiau aliejuje, rankas nuolat drekinu vandeniu. Visiškai neprisigeria riebalų, iš aliejaus dedu ant popierinės servetėlės o tik po to į lėkštę. (receptas kažkorios mamos iš sm)
400 gr varškės,
4 kiaušiniai,
200 gr. cukraus,
350 gr. miltų,
1 a.š. gesintos sodos.
Kiaušinius išlpakti su cukrumi, sudėti trintą varškę, miltus ir gėsintą sodą. Tešla gaunasi tokia nevisai kieta, lipni. Kepiau aliejuje, rankas nuolat drekinu vandeniu. Visiškai neprisigeria riebalų, iš aliejaus dedu ant popierinės servetėlės o tik po to į lėkštę. (receptas kažkorios mamos iš sm)
Kaip užsimaniau dabar .Skaniai labai atrodo
QUOTE(jurgusia @ 2009 06 22, 13:27)
Laba diena,
Vakar pabandziau pagal si recepta issivirti spurgas. Gavosi labai skanios Aciu uz toki paprasta recepta ir skanias spurgas
QUOTE(Barbaryta @ 2009 07 05, 14:51)
na va, mergytes galiu ir as pasigirti, spurgos jau iskeptos, paskutines verda tikrai skanios, o svarbiausia lengva paruosti tesla ir labai greitai apsisukau, o gavosi spurgyciu tikrai nemazai
Nu kaip smagu,kad kažkam patiko .Aš pati mėgstu paprastus,greitus patiekalus .Dėkui,kad išbandėt
na prisiskaiciau jau ir as, reiks eit i parduotuve varskes pirkti kai lietus apstos lyti...