Įkraunama...
Įkraunama...

Spurgos

Šiandien iškepiau spurgas pagal Sonatinos receptą...išejo labai minkštos ir purios, ir aišku laabai skanios thumbup.gif

Štai kaip atrodo:
‫spurgos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo secondsun: 22 balandžio 2009 - 19:10
QUOTE(Criseyda @ 2009 04 09, 14:06)
oho kokia gausybe spurgu recepteliu thumbup.gif
As tik turiu klausima: esu ne viena karta bandziusi kepti spurgas,bet jos man vis isorej kietos gaudavosi,o viduj zalios verysad.gif Gal zinot kodel?

Greiciausiai ant kaitrios ugnies kepi,jas reik kept ant silnos ugnies 4u.gif . Arba labai dideles darai smile.gif .Pvz pas mane elektrine virykle tai labai sunku,ant vienos padeties per karta,ant kitos per ilgai kepa doh.gif .Tai taip ir sukineju doh.gif

secondsun fainules spurgos bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvija @ 2004 01 09, 17:19)
Skanios spurgos be mielių biggrin.gif
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)

Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias biggrin.gif
Skanaus thumbup.gif

Siandien kepem pagal si recepta, isejo thumbup.gif aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
SPURGOS
400 gr varškės,
4 kiaušiniai,
200 gr. cukraus,
350 gr. miltų,
1 a.š. gesintos sodos.
Kiaušinius išlpakti su cukrumi, sudėti trintą varškę, miltus ir gėsintą sodą. Tešla gaunasi tokia nevisai kieta, lipni. Kepiau aliejuje, rankas nuolat drekinu vandeniu. Visiškai neprisigeria riebalų, iš aliejaus dedu ant popierinės servetėlės o tik po to į lėkštę. (receptas kažkorios mamos iš sm)
user posted image
Atsakyti
o pasakykit man prasau kokioje temperaturoje fritiurinje spurgas virti
Atsakyti
QUOTE(editamm @ 2009 06 10, 21:18)
o pasakykit man prasau kokioje temperaturoje fritiurinje spurgas virti

Šiaip pas mane fritiurinėje rodo-170,bet aš visada kepu 160 temperatūroje.Labai gerai gaunasi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2009 06 21, 15:21)
Šiaip pas mane fritiurinėje rodo-170,bet aš visada kepu 160 temperatūroje.Labai gerai gaunasi. 4u.gif

labai aciu - bandysiu
Atsakyti
thumbup.gif
QUOTE(mammka @ 2009 03 25, 17:12)
Išbandžiau štai šį receptėlį
Ingredientai

0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas

Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.

Labai skanios spurgytės gavosi  thumbup.gif

Laba diena,

Vakar pabandziau pagal si recepta issivirti spurgas. Gavosi labai skanios thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Aciu uz toki paprasta recepta ir skanias spurgas
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2009 03 25, 17:12)
Išbandžiau štai šį receptėlį
Ingredientai

0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas

Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.

Labai skanios spurgytės gavosi  thumbup.gif

user posted image

bandysiu ir as siandien kepti pagal si recepta, veliau parasysiu kaip gavosi 4u.gif
vakar kepiau pagal kitos mamos recepta, bet zymiai mazesne porcija, nes tik pakal varskes reikejo, tai viska suvalgem su vyru, o dabar bandysiu kepti daugiau bigsmile.gif spurgos - zukreciama, bet norisi ir pasmaliziauti kartais cool.gif
Atsakyti
na va, mergytes bigsmile.gif galiu ir as pasigirti, spurgos jau iskeptos, paskutines verda cool.gif tikrai skanios, o svarbiausia lengva paruosti tesla ir labai greitai apsisukau, o gavosi spurgyciu tikrai nemazai thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(cūgga @ 2009 06 10, 11:17)
SPURGOS
400 gr varškės,
4 kiaušiniai,
200 gr. cukraus,
350 gr. miltų,
1 a.š. gesintos sodos.
Kiaušinius išlpakti su cukrumi, sudėti trintą varškę, miltus ir gėsintą sodą. Tešla gaunasi tokia nevisai kieta, lipni. Kepiau aliejuje, rankas nuolat drekinu vandeniu. Visiškai neprisigeria riebalų, iš aliejaus dedu ant popierinės servetėlės o tik po to į lėkštę. (receptas kažkorios mamos iš sm)
user posted image

Kaip užsimaniau dabar doh.gif .Skaniai labai atrodo 4u.gif

QUOTE(jurgusia @ 2009 06 22, 13:27)
thumbup.gif
Laba diena,

Vakar pabandziau pagal si recepta issivirti spurgas. Gavosi labai skanios  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Aciu uz toki paprasta recepta ir skanias spurgas

QUOTE(Barbaryta @ 2009 07 05, 14:51)
na va, mergytes bigsmile.gif  galiu ir as pasigirti, spurgos jau iskeptos, paskutines verda cool.gif  tikrai skanios, o svarbiausia lengva paruosti tesla ir labai greitai apsisukau, o gavosi spurgyciu tikrai nemazai thumbup.gif  essen.gif

Nu kaip smagu,kad kažkam patiko 4u.gif thumbup.gif .Aš pati mėgstu paprastus,greitus patiekalus blush2.gif .Dėkui,kad išbandėt 4u.gif
Atsakyti
na prisiskaiciau jau ir as, reiks eit i parduotuve varskes pirkti kai lietus apstos lyti... essen.gif cray.gif yu.gif
Atsakyti