As sian ir kazko uzsimaniau Tai atradus, kad pas mani saldytuve yra puskelis varskes Prikepiau bliuda spurgu
QUOTE(mammka @ 2009 03 25, 17:12)
Išbandžiau štai šį receptėlį
Ingredientai
0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas
Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.
Ingredientai
0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas
Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.
isbandziua va ka tik sita recepta , kepa spurgytes labai labai skanios, nu super favoritas mano sitas receptas db bus teslos man labai daug gavosi, per diena neiskepsiu visu jauciu, dar ir rytojui liks
QUOTE(Bianca @ 2009 03 27, 14:33)
Ka tik isbandziau si receptuka tik as noredama padaryti afrikietiska patiekala EGG GROW - i sios, jau sumaisytos, teslos vidu idejau virta kiausini (na, principas, kaip darant cepelinus) tai gavosi super
QUOTE(Nexta @ 2009 03 30, 12:42)
isbandziua va ka tik sita recepta , kepa spurgytes labai labai skanios, nu super favoritas mano sitas receptas db bus teslos man labai daug gavosi, per diena neiskepsiu visu jauciu, dar ir rytojui liks
Šaunu,kad patiko .Radau internete receptuką ir pagalvojau,kad skanu turėtų būti .Tešlos tikrai nemažai gaunasi.Patiko,kad su aliejuotom rankom nelimpa tešla ir galima šauniai suformuoti rutuliuką
Sakykit, o be varskes neiseitu spurgos?
QUOTE(simoselis @ 2009 04 04, 09:01)
Sakykit, o be varskes neiseitu spurgos?
iseitu mielines
QUOTE(bea @ 2004 01 04, 23:50)
Spurgos ish Mary Berry knygos Complete Cookbook
iseiga 16 vnt
500 g miltu
30 g sviesto ar margarino
90 g cukraus
7 g sausu mieliu (manau jej svieziu, tai apie 30 g)
90 ml pieno
90 ml labai karsto vandens
2 paplakti kiaushiniai
saulegrazu aliejus virimui
150 g avieciu dzemo
125 g cukraus pudros
2 sauksteliai malto cinamono
Miltus su sviestu trinti tarp pirshtu kol pasidarys trupiniai. Imaishyti cukru ir mieles, padaryti per viduri duobute. Sumaishyti piena ir vandeni. i ta duobute supilti kiausinius ir maishyti po truputi pilant vandeni ir piena kad gautusi vienalyte teshla. Ishminkyti teshla kol ji bus vienalyte ir elastishka.. Suformuoti rutuli, deti i inda ir pastatyti shiltai, kad pakiltu. (1-1,5 val). Tada minkyti dar 2-3 min. Padalinti teshla i 16 gabaleliu. Kiekviena suploti ir ideti viena shaukshta dzemo bei uzlipinti krastus ir pavolioti, kad gautusi grazus rutulys. Palikti spurgas shiltoje vietoje kad pakiltu (30 min). Ikaitinti alieju (160 laipsniu) ir virti spurgas 5 min ish abieju pusiu kol taps auksines. Nusausinti ir pabarstyti cukraus pudra bei cinamonu. Valgyti shiltas ar atvesusias. Skanaus !
iseiga 16 vnt
500 g miltu
30 g sviesto ar margarino
90 g cukraus
7 g sausu mieliu (manau jej svieziu, tai apie 30 g)
90 ml pieno
90 ml labai karsto vandens
2 paplakti kiaushiniai
saulegrazu aliejus virimui
150 g avieciu dzemo
125 g cukraus pudros
2 sauksteliai malto cinamono
Miltus su sviestu trinti tarp pirshtu kol pasidarys trupiniai. Imaishyti cukru ir mieles, padaryti per viduri duobute. Sumaishyti piena ir vandeni. i ta duobute supilti kiausinius ir maishyti po truputi pilant vandeni ir piena kad gautusi vienalyte teshla. Ishminkyti teshla kol ji bus vienalyte ir elastishka.. Suformuoti rutuli, deti i inda ir pastatyti shiltai, kad pakiltu. (1-1,5 val). Tada minkyti dar 2-3 min. Padalinti teshla i 16 gabaleliu. Kiekviena suploti ir ideti viena shaukshta dzemo bei uzlipinti krastus ir pavolioti, kad gautusi grazus rutulys. Palikti spurgas shiltoje vietoje kad pakiltu (30 min). Ikaitinti alieju (160 laipsniu) ir virti spurgas 5 min ish abieju pusiu kol taps auksines. Nusausinti ir pabarstyti cukraus pudra bei cinamonu. Valgyti shiltas ar atvesusias. Skanaus !
Sitos spurgos yra tiesiog dieviskos!!
1 pakelio vanilinio cukraus
kiek gramu tas pakelis vanilinio cukraus?
kiek gramu tas pakelis vanilinio cukraus?
QUOTE(eglejk @ 2009 04 05, 20:49)
Manau paprastai pakelyje 20gr. Aš šį kartą pirkau 16gr .
QUOTE(mammka @ 2009 04 06, 09:20)
Manau paprastai pakelyje 20gr. Aš šį kartą pirkau 16gr .
aciu
nes as tai turiu vanilinio cukraus pokeli 100gr, tai ir galvoju kiek gi tas pokelis
dar karteli aciu
QUOTE(eglejk @ 2009 04 06, 09:53)
aciu
nes as tai turiu vanilinio cukraus pokeli 100gr, tai ir galvoju kiek gi tas pokelis
dar karteli aciu
nes as tai turiu vanilinio cukraus pokeli 100gr, tai ir galvoju kiek gi tas pokelis
dar karteli aciu
Nėr už ką . 100gr kiek daugoka būtų .
QUOTE(mammka @ 2009 04 06, 10:40)
Nėr už ką . 100gr kiek daugoka būtų .
tai va, as ir taip pagalvojau
tai nusprenzdiau pasitikslinti