Įkraunama...
Įkraunama...

Spurgos

As sian ir kazko uzsimaniau blush2.gif Tai atradus, kad pas mani saldytuve yra puskelis varskes blush2.gif Prikepiau bliuda spurgu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2009 03 25, 17:12)
Išbandžiau štai šį receptėlį
Ingredientai

0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas

Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.

isbandziua va ka tik sita recepta , kepa spurgytes smile.gif labai labai skanios, nu super thumbup.gif favoritas mano sitas receptas db bus 4u.gif teslos man labai daug gavosi, per diena neiskepsiu visu jauciu, dar ir rytojui liks rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bianca @ 2009 03 27, 14:33)
Ka tik isbandziau si receptuka  thumbup.gif  tik as noredama padaryti afrikietiska patiekala EGG GROW - i sios, jau sumaisytos,  teslos vidu idejau virta kiausini  mirksiukas.gif  (na, principas, kaip darant cepelinus) tai gavosi super  wub.gif

QUOTE(Nexta @ 2009 03 30, 12:42)
isbandziua va ka tik sita recepta , kepa spurgytes smile.gif labai labai skanios, nu super thumbup.gif  favoritas mano sitas receptas db bus 4u.gif  teslos man labai daug gavosi, per diena neiskepsiu visu jauciu, dar ir rytojui liks rolleyes.gif

Šaunu,kad patiko thumbup.gif .Radau internete receptuką ir pagalvojau,kad skanu turėtų būti rolleyes.gif .Tešlos tikrai nemažai gaunasi.Patiko,kad su aliejuotom rankom nelimpa tešla ir galima šauniai suformuoti rutuliuką biggrin.gif
Atsakyti
Sakykit, o be varskes neiseitu spurgos? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(simoselis @ 2009 04 04, 09:01)
Sakykit, o be varskes neiseitu spurgos? blush2.gif

iseitu mielines
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 01 04, 23:50)
Spurgos ish Mary Berry knygos Complete Cookbook

iseiga 16 vnt
500 g miltu
30 g sviesto ar margarino
90 g cukraus
7 g sausu mieliu (manau jej svieziu, tai apie 30 g)
90 ml pieno
90 ml labai karsto vandens
2 paplakti kiaushiniai
saulegrazu aliejus virimui
150 g avieciu dzemo
125 g cukraus pudros
2 sauksteliai malto cinamono

Miltus su sviestu trinti tarp pirshtu kol pasidarys trupiniai. Imaishyti cukru ir mieles, padaryti per viduri duobute. Sumaishyti piena ir vandeni. i ta duobute supilti kiausinius ir maishyti po truputi pilant vandeni ir piena kad gautusi vienalyte teshla. Ishminkyti teshla kol ji bus vienalyte ir elastishka.. Suformuoti rutuli, deti i inda ir pastatyti shiltai, kad pakiltu. (1-1,5 val). Tada minkyti dar 2-3 min. Padalinti teshla i 16 gabaleliu. Kiekviena suploti ir ideti viena shaukshta dzemo bei uzlipinti krastus ir pavolioti, kad gautusi grazus rutulys.  Palikti spurgas shiltoje vietoje kad pakiltu (30 min). Ikaitinti alieju (160 laipsniu) ir virti spurgas 5 min ish abieju pusiu kol taps auksines. Nusausinti ir pabarstyti cukraus pudra bei cinamonu. Valgyti shiltas ar atvesusias. Skanaus !

Sitos spurgos yra tiesiog dieviskos!! biggrin.gif
Atsakyti

kiek gramu tas pakelis vanilinio cukraus?
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2009 04 05, 20:49)

kiek gramu tas pakelis vanilinio cukraus?

Manau paprastai pakelyje 20gr. Aš šį kartą pirkau 16gr .
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2009 04 06, 09:20)
Manau paprastai pakelyje 20gr. Aš šį kartą pirkau 16gr .

aciu smile.gif
nes as tai turiu vanilinio cukraus pokeli 100gr, tai ir galvoju kiek gi tas pokelis biggrin.gif
dar karteli aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2009 04 06, 09:53)
aciu smile.gif
nes as tai turiu vanilinio cukraus pokeli 100gr, tai ir galvoju kiek  gi tas pokelis  biggrin.gif
dar karteli aciu  4u.gif

Nėr už ką 4u.gif . 100gr kiek daugoka būtų biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2009 04 06, 10:40)
Nėr už ką  4u.gif .  100gr kiek daugoka būtų  biggrin.gif .

tai va, as ir taip pagalvojau lotuliukas.gif
tai nusprenzdiau pasitikslinti 4u.gif
Atsakyti
oho kokia gausybe spurgu recepteliu thumbup.gif
As tik turiu klausima: esu ne viena karta bandziusi kepti spurgas,bet jos man vis isorej kietos gaudavosi,o viduj zalios verysad.gif Gal zinot kodel?
Atsakyti