QUOTE(neramilgedaa @ 2009 02 20, 12:14)
Aš ir sumasciau šiandien spurgas kepti. Viską dėjau iš akies ir super gavosi Svarbu skysta tešla ir kepti ant silpnos ugnies bus
Pagal koki recepta kepei?
Na, kepiau siandien spurgas pagal Inočkos recepta
gavosi nerealiai
Kepiau taukuose, zymiai geriau nei aliejui - maziau saudo, namai neprasmirsta taip smarkiai kaip deganciu aliejum ir spurgos nepersisunkia riebalais.
Tesla skystoka gavosi, bet nuolat slapinant rankas ir vandens pagalba sugebejau mazuciu kukuliuku prisikept.
Laaabai skanu
P.S
jei dukrytei nereiktu spurgu i darzeli nestis, kazin ar stoveciau prie virykles visa vakara, bet tikrai nesigailu!
gavosi nerealiai
Kepiau taukuose, zymiai geriau nei aliejui - maziau saudo, namai neprasmirsta taip smarkiai kaip deganciu aliejum ir spurgos nepersisunkia riebalais.
Tesla skystoka gavosi, bet nuolat slapinant rankas ir vandens pagalba sugebejau mazuciu kukuliuku prisikept.
Laaabai skanu
P.S
jei dukrytei nereiktu spurgu i darzeli nestis, kazin ar stoveciau prie virykles visa vakara, bet tikrai nesigailu!
siandien netycia delfyje ka uztikau gal kasnors naujo bus jei ne nepykite
Varškės spurgos su razinomis
400 g varškės, 2 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 2 stiklinės miltų, ½ arb. šaukštelio sodos, ½ šaukštelio druskos, truputis razinų, aliejaus spurgoms kepti.
Gerai išmaišykite visas sudedamąsias dalis (išskyrus razinas). Puodelyje įkaitinkite aliejų. Į lėkštutę įberkite miltų, į juos dėkite po arbatinį šaukštelį varškės masės, į vidurį įspauskite 3-4 razinas ir suvoliokite graikinio riešuto dydžio rutuliuką. Rutuliukai neturi būti didesni, nes neiškeps viduriukas.
Svarbiausia - tinkamai įkaitinti riebalus. Jei jie bus nepakankamai karšti, spurgos prisigers labai daug riebalų, jei per karšti viršus apdegs, o viduriukas nespės iškepti. Paruoštus rutuliukus meskite į karštus riebalus. Jų turi būti tiek, kad spurgos plaukiotų nesiekdamos dugno. Spurgų dėkite tiek, kad jos netrukdytų viena kitai. Tuomet iškepus vienai pusei spurga pati apsivers.
Spurgos su varške
500 g varškės, 8 šaukštai miltų, 4 šaukštai cukraus, 2 tryniai, 3 kiaušiniai, 1 pak. kepimo miltelių, sutarkuota citrinos žievelė, druskos, 0,5 kg kiaulienos taukų spurgoms virti.
Kiaušinius išsukite su cukrumi. Varškę pertrinkite ir sumaišykite su kiaušiniais. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Tešlą išminkykite ir suformuokite graikinio riešuto dydžio spurgeles. Virkite įkaitintuose riebaluose, kol pagels. Dar šiltas pabarstykite cukraus pudra.
Varškės spurgos
400 g varškės, 2-3 kiaušiniai, 4-5 šaukštai miltų, nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių, nutarkuotos citrinos žievelės, šaukštelis romo, konjako ar spirito.
Iš visų recepte nurodytų produktų užminkykite tešlą ir suformuokite nedideles apvalias spurgas. Jas virkite taukuose arba aliejuje (virdamos spurgos turi apsiversti pačios). Išvirusias spurgas apibarstykite miltiniu cukrumi.
Spurgelės su obuoliais
1 kiaušinis, 1 šaukštas cukraus, 250 g varškės, 6 šaukštai miltų, 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių, truputis druskos.
Įdarui: 1 obuolys, 1 šaukštas cukraus.
Aliejaus, miltinio cukraus.
Kiaušinį išsukite su cukrumi, sudėkite pertrintą varškę, įberkite truputį druskos, suberkite kepimo miltelius, miltus. Išminkykite tešlą, iškočiokite nedidelius blynelius. Ant jų dėkite sutarkuoto ir su cukrumi sumaišyto obuolio. Blynelių kraštus sulipinkite, suformuokite spurgeles ir virkite jas aliejuje. Prieš patiekdami pabarstykite miltiniu cukrumi.
Mielinės spurgos
2 stiklinės miltų, 1 pak. kepimo miltelių, 400 g riebaus varškės sūrio, 120 g margarino, 30 g mielių, 2 šaukštai grietinės, 4 kiaušiniai, 3 šaukštai pieno, 1 pak. vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos, aliejaus, cukraus pudros.
Mieles sumaišykite su 3 šaukštais pieno bei 3 šaukštais miltų ir palikite, kad pakiltų. Varškės sūrį sumalkite. Kiaušinius suplakite su vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos. Įmaišykite grietinę, sudėkite dalį su margarinu suminkytų miltų, suberkite kepimo miltelius, sudėkite varškę, pakilusias mieles, suberkite likusius miltus. Suminkykite tešlą, suformuokite rutuliukus ir dėkite juos į įkaitusius riebalus. Kepkite, kol gražiai pagels. Iškepusias spurgas pabarstykite cukraus pudra.
Spurgos su sutirštintu pienu
4 kiaušiniai, 1 indelis sutirštinto pieno su cukrumi, ½ arb. šaukštelio sodos, 1 šaukštelis acto, miltų, kad būtų galima minkyti tešlą, riebalų spurgoms virti, cukraus pudros.
Iš kiaušinių, actu gesintos sodos, sutirštinto pieno ir miltų suminkykite nelabai kietą tešlą. Suformuokite 3 cm skersmens volelį, supjaustykite jį vienodais gabaliukais ir iš jų pagaminkite rutulėlius. Virkite karštuose riebaluose. Iškepusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.
Spurgos su džemu
Tešlai: 50 g cukraus, 30 g mielių, 2 kiaušiniai, 1 trynys, 100 g sviesto, 125 ml pieno, 500 g miltų, 1 pak. vanilinio cukraus.
Įdarui: 1 stiklinė džemo arba uogienės.
½ stiklinės cukraus pudros, aliejaus spurgoms kepti.
Paruoškite mielinę tešlą. Iš jos iškočiokite 5 mm storio lakštą ir iš jo išspauskite apskritimus. Ant pusės apskritimų dėkite po šaukštą džemo, apskritimų kraštus patepkite kiaušinio baltymu ir ant viršaus uždėkite kitą tešlos apskritimą (be džemo). Kraštus suklijuokite. Spurgas truputį pakildinkite ir virkite karštame aliejuje. Atvėsusias pabarstykite cukraus pudra.
Mielinės obuolių spurgos
150 g obuolių, 250 ml pieno, 12 g mielių, 2 šaukštai cukraus, 15 g sviesto, 250 g miltų, 1 kiaušinis, truputis druskos, aliejaus spurgoms virti, cukraus pudros.
Mieles išmaišykite šlakelyje šilto pieno ir sumaišykite su šaukštu miltų bei cukrumi. Leiskite pakilti. Tada sumaišykite su likusiu pienu, druska, išplaktais kiaušiniais. Suberkite miltus, supilkite ištirpintą sviestą ir sudėkite burokine trintuve sutarkuotus obuolius. Uždenkite ir palaikykite šiltai, kad tešla pakiltų. Tada tešlą šaukšteliu dėkite į įkaitusius riebalus ir apvirkite iš abiejų pusių. Iškepusias spurgas pabarstykite cukraus pudra.
Plikytos tešlos spurgos su razinomis
25 g mielių, 1 stiklinė pieno, 0,5 stiklinės grietinės, 5 kiaušiniai, 75 g sviesto, 75 g cukraus, 300 g miltų, 0,5 stiklinės razinų, 2 šaukštai šilto pieno, 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus, truputis druskos, riebalų spurgoms virti.
Sviestą, pieną, grietinę, vanilinį cukrų, pusę cukraus ir druską sumaišykite bei užvirinkite. Į mišinį iškart suberkite visus miltus ir smarkiai maišykite, kol tešla sulips į gumulą. Tešlą šiek tiek atvėsinkite, maišydami įmuškite po vieną kiaušinį. Sudėkite razinas. Mieles sumaišykite su šiltu pienu ir likusiu cukrumi. Įmaišykite į tešlą ir ją kildinkite, kol dvigubai padidės. Tešlą šaukštu dėkite į įkaitintus riebalus ir virkite. Spurgas pabarstykite cukraus pudra.
Bulvinės spurgos
300 g išvirtų ir sumaltų bulvių, 100 g margarino, 2 kiaušinių tryniai, 0,5 stiklinės šilto pieno, 20 g mielių, 1 šaukštas cukraus, miltų, džemo, aliejaus spurgoms virti, cukraus pudros.
Mieles sumaišykite su pienu, cukrumi bei vienu šaukštu miltų ir leiskite pakilti. Margariną ištirpinkite, atvėsinkite ir supilkite į bulvių masę. Suberkite miltus, supilkite mieles, įdėkite trynius ir suminkykite tešlą. Tešlą laikykite šiltai, kol pakils. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite tešlą ir išspauskite nedidelius apskritimus. Ant pusės apskritimų uždėkite džemo ir uždenkite kitu apskritimu. Gerai užspauskite kraštus ir leiskite spurgoms pakilti. Virkite įkaitintuose riebaluose. Atvėsusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.
Varškės spurgos su razinomis
400 g varškės, 2 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 2 stiklinės miltų, ½ arb. šaukštelio sodos, ½ šaukštelio druskos, truputis razinų, aliejaus spurgoms kepti.
Gerai išmaišykite visas sudedamąsias dalis (išskyrus razinas). Puodelyje įkaitinkite aliejų. Į lėkštutę įberkite miltų, į juos dėkite po arbatinį šaukštelį varškės masės, į vidurį įspauskite 3-4 razinas ir suvoliokite graikinio riešuto dydžio rutuliuką. Rutuliukai neturi būti didesni, nes neiškeps viduriukas.
Svarbiausia - tinkamai įkaitinti riebalus. Jei jie bus nepakankamai karšti, spurgos prisigers labai daug riebalų, jei per karšti viršus apdegs, o viduriukas nespės iškepti. Paruoštus rutuliukus meskite į karštus riebalus. Jų turi būti tiek, kad spurgos plaukiotų nesiekdamos dugno. Spurgų dėkite tiek, kad jos netrukdytų viena kitai. Tuomet iškepus vienai pusei spurga pati apsivers.
Spurgos su varške
500 g varškės, 8 šaukštai miltų, 4 šaukštai cukraus, 2 tryniai, 3 kiaušiniai, 1 pak. kepimo miltelių, sutarkuota citrinos žievelė, druskos, 0,5 kg kiaulienos taukų spurgoms virti.
Kiaušinius išsukite su cukrumi. Varškę pertrinkite ir sumaišykite su kiaušiniais. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Tešlą išminkykite ir suformuokite graikinio riešuto dydžio spurgeles. Virkite įkaitintuose riebaluose, kol pagels. Dar šiltas pabarstykite cukraus pudra.
Varškės spurgos
400 g varškės, 2-3 kiaušiniai, 4-5 šaukštai miltų, nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių, nutarkuotos citrinos žievelės, šaukštelis romo, konjako ar spirito.
Iš visų recepte nurodytų produktų užminkykite tešlą ir suformuokite nedideles apvalias spurgas. Jas virkite taukuose arba aliejuje (virdamos spurgos turi apsiversti pačios). Išvirusias spurgas apibarstykite miltiniu cukrumi.
Spurgelės su obuoliais
1 kiaušinis, 1 šaukštas cukraus, 250 g varškės, 6 šaukštai miltų, 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių, truputis druskos.
Įdarui: 1 obuolys, 1 šaukštas cukraus.
Aliejaus, miltinio cukraus.
Kiaušinį išsukite su cukrumi, sudėkite pertrintą varškę, įberkite truputį druskos, suberkite kepimo miltelius, miltus. Išminkykite tešlą, iškočiokite nedidelius blynelius. Ant jų dėkite sutarkuoto ir su cukrumi sumaišyto obuolio. Blynelių kraštus sulipinkite, suformuokite spurgeles ir virkite jas aliejuje. Prieš patiekdami pabarstykite miltiniu cukrumi.
Mielinės spurgos
2 stiklinės miltų, 1 pak. kepimo miltelių, 400 g riebaus varškės sūrio, 120 g margarino, 30 g mielių, 2 šaukštai grietinės, 4 kiaušiniai, 3 šaukštai pieno, 1 pak. vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos, aliejaus, cukraus pudros.
Mieles sumaišykite su 3 šaukštais pieno bei 3 šaukštais miltų ir palikite, kad pakiltų. Varškės sūrį sumalkite. Kiaušinius suplakite su vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos. Įmaišykite grietinę, sudėkite dalį su margarinu suminkytų miltų, suberkite kepimo miltelius, sudėkite varškę, pakilusias mieles, suberkite likusius miltus. Suminkykite tešlą, suformuokite rutuliukus ir dėkite juos į įkaitusius riebalus. Kepkite, kol gražiai pagels. Iškepusias spurgas pabarstykite cukraus pudra.
Spurgos su sutirštintu pienu
4 kiaušiniai, 1 indelis sutirštinto pieno su cukrumi, ½ arb. šaukštelio sodos, 1 šaukštelis acto, miltų, kad būtų galima minkyti tešlą, riebalų spurgoms virti, cukraus pudros.
Iš kiaušinių, actu gesintos sodos, sutirštinto pieno ir miltų suminkykite nelabai kietą tešlą. Suformuokite 3 cm skersmens volelį, supjaustykite jį vienodais gabaliukais ir iš jų pagaminkite rutulėlius. Virkite karštuose riebaluose. Iškepusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.
Spurgos su džemu
Tešlai: 50 g cukraus, 30 g mielių, 2 kiaušiniai, 1 trynys, 100 g sviesto, 125 ml pieno, 500 g miltų, 1 pak. vanilinio cukraus.
Įdarui: 1 stiklinė džemo arba uogienės.
½ stiklinės cukraus pudros, aliejaus spurgoms kepti.
Paruoškite mielinę tešlą. Iš jos iškočiokite 5 mm storio lakštą ir iš jo išspauskite apskritimus. Ant pusės apskritimų dėkite po šaukštą džemo, apskritimų kraštus patepkite kiaušinio baltymu ir ant viršaus uždėkite kitą tešlos apskritimą (be džemo). Kraštus suklijuokite. Spurgas truputį pakildinkite ir virkite karštame aliejuje. Atvėsusias pabarstykite cukraus pudra.
Mielinės obuolių spurgos
150 g obuolių, 250 ml pieno, 12 g mielių, 2 šaukštai cukraus, 15 g sviesto, 250 g miltų, 1 kiaušinis, truputis druskos, aliejaus spurgoms virti, cukraus pudros.
Mieles išmaišykite šlakelyje šilto pieno ir sumaišykite su šaukštu miltų bei cukrumi. Leiskite pakilti. Tada sumaišykite su likusiu pienu, druska, išplaktais kiaušiniais. Suberkite miltus, supilkite ištirpintą sviestą ir sudėkite burokine trintuve sutarkuotus obuolius. Uždenkite ir palaikykite šiltai, kad tešla pakiltų. Tada tešlą šaukšteliu dėkite į įkaitusius riebalus ir apvirkite iš abiejų pusių. Iškepusias spurgas pabarstykite cukraus pudra.
Plikytos tešlos spurgos su razinomis
25 g mielių, 1 stiklinė pieno, 0,5 stiklinės grietinės, 5 kiaušiniai, 75 g sviesto, 75 g cukraus, 300 g miltų, 0,5 stiklinės razinų, 2 šaukštai šilto pieno, 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus, truputis druskos, riebalų spurgoms virti.
Sviestą, pieną, grietinę, vanilinį cukrų, pusę cukraus ir druską sumaišykite bei užvirinkite. Į mišinį iškart suberkite visus miltus ir smarkiai maišykite, kol tešla sulips į gumulą. Tešlą šiek tiek atvėsinkite, maišydami įmuškite po vieną kiaušinį. Sudėkite razinas. Mieles sumaišykite su šiltu pienu ir likusiu cukrumi. Įmaišykite į tešlą ir ją kildinkite, kol dvigubai padidės. Tešlą šaukštu dėkite į įkaitintus riebalus ir virkite. Spurgas pabarstykite cukraus pudra.
Bulvinės spurgos
300 g išvirtų ir sumaltų bulvių, 100 g margarino, 2 kiaušinių tryniai, 0,5 stiklinės šilto pieno, 20 g mielių, 1 šaukštas cukraus, miltų, džemo, aliejaus spurgoms virti, cukraus pudros.
Mieles sumaišykite su pienu, cukrumi bei vienu šaukštu miltų ir leiskite pakilti. Margariną ištirpinkite, atvėsinkite ir supilkite į bulvių masę. Suberkite miltus, supilkite mieles, įdėkite trynius ir suminkykite tešlą. Tešlą laikykite šiltai, kol pakils. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite tešlą ir išspauskite nedidelius apskritimus. Ant pusės apskritimų uždėkite džemo ir uždenkite kitu apskritimu. Gerai užspauskite kraštus ir leiskite spurgoms pakilti. Virkite įkaitintuose riebaluose. Atvėsusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 20, 14:42)
Pagal koki recepta kepei?
Iš savo galvos kepu jau kelintą kartą ir kas pavalgo sako labai skanios iškyla ir riebalų nera dedu iš akies svarbu kad but tokia skystoka ir daryt patepant dažnai rankas aliejumi reiks gal vel kepti
QUOTE(*Rūta* @ 2009 02 27, 22:01)
Varškės spurgos su razinomis
400 g varškės, 2 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 2 stiklinės miltų, ½ arb. šaukštelio sodos, ½ šaukštelio druskos, truputis razinų, aliejaus spurgoms kepti.
Gerai išmaišykite visas sudedamąsias dalis (išskyrus razinas). Puodelyje įkaitinkite aliejų. Į lėkštutę įberkite miltų, į juos dėkite po arbatinį šaukštelį varškės masės, į vidurį įspauskite 3-4 razinas ir suvoliokite graikinio riešuto dydžio rutuliuką. Rutuliukai neturi būti didesni, nes neiškeps viduriukas.
Svarbiausia - tinkamai įkaitinti riebalus. Jei jie bus nepakankamai karšti, spurgos prisigers labai daug riebalų, jei per karšti viršus apdegs, o viduriukas nespės iškepti. Paruoštus rutuliukus meskite į karštus riebalus. Jų turi būti tiek, kad spurgos plaukiotų nesiekdamos dugno. Spurgų dėkite tiek, kad jos netrukdytų viena kitai. Tuomet iškepus vienai pusei spurga pati apsivers.
400 g varškės, 2 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 2 stiklinės miltų, ½ arb. šaukštelio sodos, ½ šaukštelio druskos, truputis razinų, aliejaus spurgoms kepti.
Gerai išmaišykite visas sudedamąsias dalis (išskyrus razinas). Puodelyje įkaitinkite aliejų. Į lėkštutę įberkite miltų, į juos dėkite po arbatinį šaukštelį varškės masės, į vidurį įspauskite 3-4 razinas ir suvoliokite graikinio riešuto dydžio rutuliuką. Rutuliukai neturi būti didesni, nes neiškeps viduriukas.
Svarbiausia - tinkamai įkaitinti riebalus. Jei jie bus nepakankamai karšti, spurgos prisigers labai daug riebalų, jei per karšti viršus apdegs, o viduriukas nespės iškepti. Paruoštus rutuliukus meskite į karštus riebalus. Jų turi būti tiek, kad spurgos plaukiotų nesiekdamos dugno. Spurgų dėkite tiek, kad jos netrukdytų viena kitai. Tuomet iškepus vienai pusei spurga pati apsivers.
kepiau šiandien pagal šį receptą, tik razinų nedėjau, nu super , tik kad per mažai buvo
QUOTE(furyy @ 2009 03 18, 22:02)
kepiau šiandien pagal šį receptą, tik razinų nedėjau, nu super , tik kad per mažai buvo
Išbandžiau štai šį receptėlį
Ingredientai
0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas
Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.
Labai skanios spurgytės gavosi
Ingredientai
0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas
Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.
Labai skanios spurgytės gavosi
Vaje kaip skaniai atrodo
QUOTE(mammka @ 2009 03 25, 17:12)
Išbandžiau štai šį receptėlį
Ingredientai
0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas
Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.
Labai skanios spurgytės gavosi
Ingredientai
0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas
Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.
Labai skanios spurgytės gavosi
Ka tik isbandziau si receptuka tik as noredama padaryti afrikietiska patiekala EGG GROW - i sios, jau sumaisytos, teslos vidu idejau virta kiausini (na, principas, kaip darant cepelinus) tai gavosi super