šiandien ir aš kepiau Sonatinos varskes spurgas.... skanesnių nesu valgiusi
Ačių už receptą, Sonatina
Va, kokios mano gavosi
noreciau paklaust kiek mazdaug min reikia kept tas apvales spurgytes jos nera dideles,kad nebuto tokios aliejotos tai aliejus turi jas dengti?
QUOTE(Katty @ 2008 07 16, 10:57)
noreciau paklaust kiek mazdaug min reikia kept tas apvales spurgytes jos nera dideles,kad nebuto tokios aliejotos tai aliejus turi jas dengti?
na kaip tau pasakyti,tu jas turi imesti ar ileisti i alieju. Kai jos pradeda kepti,tai iskyla i pavirsiu ir tada jau nebuna padengtos aliejaus Jas vis pavartydama (siaip ir pacios jos ten vartos ) kepu kol grazia spalva igauna, gal kokia 15 min ,niekad neziurui i laika. Ir kai jas isimu is aliejaus,tai padedu ant popieriniu serveleliu,kurios sugeria nereikalinga alieju. Niekad riebios nebuna.
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 01, 21:18)
Besidairant internete vaikai pamatė šių spurgų nuotrauką ir pareikalavo iškepti
VARŠKINĖS SPURGOS
250 g varškės
1/2 st. cukraus pudros
1 kiaušinis
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
2 a. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
2 st. miltų
Viską išmaišyti. Iškočioti 1,5 cm storio lakštą. Stikline išpjauti apskritimą, vidurį išpjauti taurele. Tešlos likučius vėl iškočioti ir pakartoti kitus žingsnius.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų, dėti ten spurgas ir virti, kol apskrus. Iškepusias dėti ant popierinių servetėlių ir šiek tiek ataušinti. Galima pabarstyti cukraus pudra.
P. S. Stiklinė 237 ml. Kočiodama stalą pabarsčiau miltais, nes tešla šiek tiek lipo prie rankų, bet miltų daugiau nedėjau (jeigu miltų bus per daug, spurgos bus kietos). Virdama į puodą įmečiau nuluptos bulvės gabaliuką, kad spurgos prisigertų mažiau riebalų. Skonis fantastiškas, spurgos minkštut minkštutėlės
VARŠKINĖS SPURGOS
250 g varškės
1/2 st. cukraus pudros
1 kiaušinis
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
2 a. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
2 st. miltų
Viską išmaišyti. Iškočioti 1,5 cm storio lakštą. Stikline išpjauti apskritimą, vidurį išpjauti taurele. Tešlos likučius vėl iškočioti ir pakartoti kitus žingsnius.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų, dėti ten spurgas ir virti, kol apskrus. Iškepusias dėti ant popierinių servetėlių ir šiek tiek ataušinti. Galima pabarstyti cukraus pudra.
P. S. Stiklinė 237 ml. Kočiodama stalą pabarsčiau miltais, nes tešla šiek tiek lipo prie rankų, bet miltų daugiau nedėjau (jeigu miltų bus per daug, spurgos bus kietos). Virdama į puodą įmečiau nuluptos bulvės gabaliuką, kad spurgos prisigertų mažiau riebalų. Skonis fantastiškas, spurgos minkštut minkštutėlės
Va cia tai man grazu, eisiu kepti ir vaikyste prisiminsiu kartu Tik galvoju jei vietoj krakmolo imesciau miltu ar nesugadinsiu teslos
As ir katik pirma kart savo gyvenime issikepiau spurgu fritiurineje, gavosi labai skanios.
QUOTE(marijana99 @ 2008 08 02, 17:45)
As ir katik pirma kart savo gyvenime issikepiau spurgu fritiurineje, gavosi labai skanios.
fritiurinej nesu bandziusi reiks pameginti
einu raitytis rankoviu ir prie puodu! Tik va sunku issirinki, koki recepta pirma naudoti
Gaminau spurgytes ir as, paprastas: varske, miltai, kiausiniai, kepimo milteliai, kuriuos nugesinau ispaustomis citrinos sultimis, cukrus. Skanumelis
QUOTE(molli @ 2004 01 09, 17:19)
Skanios spurgos be mielių
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)
Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias
Skanaus
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)
Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias
Skanaus
fantastika,o ne spurgos gaunasi pagal si recepta.aciu
merginos ,ne visus receptukus ziurejau bet nemaciau tokio ingridiento kaip spiritas ar degtine,tam ,kad spurgos nebutu aliejuotos