Įkraunama...
Įkraunama...

Spurgos

šiandien ir aš kepiau Sonatinos varskes spurgas.... skanesnių nesu valgiusi biggrin.gif
Ačių už receptą, Sonatina 4u.gif

Va, kokios mano gavosi ax.gif

user posted image
Atsakyti
noreciau paklaust kiek mazdaug min reikia kept tas apvales spurgytes jos nera dideles,kad nebuto tokios aliejotos tai aliejus turi jas dengti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Katty @ 2008 07 16, 10:57)
noreciau paklaust kiek mazdaug min reikia kept tas apvales spurgytes jos nera dideles,kad nebuto tokios aliejotos tai aliejus turi jas dengti? 4u.gif

na kaip tau pasakyti,tu jas turi imesti ar ileisti i alieju. Kai jos pradeda kepti,tai iskyla i pavirsiu ir tada jau nebuna padengtos aliejaus blush2.gif Jas vis pavartydama (siaip ir pacios jos ten vartos lotuliukas.gif ) kepu kol grazia spalva igauna, gal kokia 15 min g.gif ,niekad neziurui i laika. Ir kai jas isimu is aliejaus,tai padedu ant popieriniu serveleliu,kurios sugeria nereikalinga alieju. Niekad riebios nebuna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 16 liepos 2008 - 10:05
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 01, 21:18)
Besidairant internete vaikai pamatė šių spurgų nuotrauką ir pareikalavo iškepti biggrin.gif

user posted image

VARŠKINĖS SPURGOS

250 g varškės
1/2 st. cukraus pudros
1 kiaušinis
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
2 a. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
2 st. miltų

Viską išmaišyti. Iškočioti 1,5 cm storio lakštą. Stikline išpjauti apskritimą, vidurį išpjauti taurele. Tešlos likučius vėl iškočioti ir pakartoti kitus žingsnius.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų, dėti ten spurgas ir virti, kol apskrus. Iškepusias dėti ant popierinių servetėlių ir šiek tiek ataušinti. Galima pabarstyti cukraus pudra.

P. S. Stiklinė – 237 ml. Kočiodama stalą pabarsčiau miltais, nes tešla šiek tiek lipo prie rankų, bet miltų daugiau nedėjau (jeigu miltų bus per daug, spurgos bus kietos). Virdama į puodą įmečiau nuluptos bulvės gabaliuką, kad spurgos prisigertų mažiau riebalų. Skonis fantastiškas, spurgos minkštut minkštutėlės rolleyes.gif

user posted image

Va cia tai man grazu, eisiu kepti ir vaikyste prisiminsiu kartu wub.gif Tik galvoju jei vietoj krakmolo imesciau miltu ar nesugadinsiu teslos g.gif
Atsakyti
karta pradejusi kepti spurgytes, nebegaliu sustoti doh.gif
Atsakyti
As ir katik pirma kart savo gyvenime issikepiau spurgu fritiurineje, gavosi labai skanios. thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(marijana99 @ 2008 08 02, 17:45)
As ir katik pirma kart savo gyvenime issikepiau spurgu fritiurineje, gavosi labai skanios. thumbup.gif  essen.gif

fritiurinej g.gif nesu bandziusi bigsmile.gif reiks pameginti
Atsakyti
Kepkite , kepkite ir as kepiau ,kol galu gale persivalgiau tomis spurgomis lotuliukas.gif .Dabar gal kokius 5 metus nekepu hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif
Atsakyti
einu raitytis rankoviu ir prie puodu! smile.gif Tik va sunku issirinki, koki recepta pirma naudoti g.gif
Atsakyti
Gaminau spurgytes ir as, paprastas: varske, miltai, kiausiniai, kepimo milteliai, kuriuos nugesinau ispaustomis citrinos sultimis, cukrus. Skanumelis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(molli @ 2004 01 09, 17:19)
Skanios spurgos be mielių biggrin.gif
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)

Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias biggrin.gif
Skanaus thumbup.gif

fantastika,o ne spurgos gaunasi pagal si recepta.aciu 4u.gif
Atsakyti
merginos ,ne visus receptukus ziurejau bet nemaciau tokio ingridiento kaip spiritas ar degtine,tam ,kad spurgos nebutu aliejuotos
Atsakyti