Įkraunama...
Įkraunama...

Spurgos

QUOTE(Sonatina @ 2006 06 01, 22:18)
user posted image

VARŠKINĖS SPURGOS

rolleyes.gif ka tik ragavom, labai skanios spurgos, patiko visiems, kas ragavo thumbup.gif thumbup.gif

Sonatina, aciu uz puiku recepta aciuks.gif
Atsakyti
Vėl kepiau spurgas, ir vėl subliuško ištrauktos iš aliejaus verysad.gif Ką darau ne taip? g.gif Tešla gaunasi tokia, kad tik šaukštu kabinti ir su kitu nustumti į verdantį aliejų unsure.gif Gal miltų per mažai g.gif O ar gali būti dar bėda, kad vietoj pusės šaukštelio gesintos sodos, dėjau šaukštelį kepimo miltelių g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2008 04 06, 15:24)
Vėl kepiau spurgas, ir vėl subliuško ištrauktos iš aliejaus verysad.gif Ką darau ne taip? g.gif Tešla gaunasi tokia, kad tik šaukštu kabinti ir su kitu nustumti į verdantį aliejų unsure.gif Gal miltų per mažai g.gif O ar gali būti dar bėda, kad vietoj pusės šaukštelio gesintos sodos, dėjau šaukštelį kepimo miltelių g.gif  unsure.gif

Anksciau man ir taip budavo visada mirksiukas.gif ,kai saukstu spurgas leisdavau i alieju. Praeitam psl man viena forumiete dave tipu: (kopijuoju)
SVEIKA- MATAU VIENA PRIEZASTI- PER MAZAI SIEK TIEK MILTU ARBA PER DIDELE UGNIS ANT KURIOS VERDI SPURGAS. PRIMAZINK KAITINIMA KAD SIEK TIEK LECIAU VIRTU, IR IDEK DAUGIAU MILTU. SPURGOS TESLA TURI BUT IS TESLOS KAZKUR KAIP RIEBI VARSKE- TOKIO KLAMPUMO, KAD GALETUM RANKOMIS DREGNOMIS PAEMUSI DARYT RUTULIUKA. SKAICIAU KAD KITOS DEDA SAUKSTU I RIEBALUS, BET MAN PACIAI IRGI SAUKSTU SUBLIUKSDAVO DEDANT- MANAU BUDAVO PER SKYSTA TESLA. PABANDYK IR SEKMES ir tikrai padejo.pasinaudok ir tu. Beje, as jau dabar niekad ju saukstu neileidineju, geriau pati formuoju rutuliukus.
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 04 06, 15:07)
Praeitam psl man viena forumiete dave tipu: (kopijuoju)

aciuks.gif Tai visgi miltų per mažai doh.gif Su ugnim bandžiau "žaist", bet rezultatas nesikeitė. Kitą kartą bandysiu dėt daugiau miltų 4u.gif
Atsakyti
pas mane ir varske truputi itakos dave. cia yra tik kremines pirkti (liesos ir ne).Anksciau naudojau liesa, niekas neiseidavo, o dabar imu visur riebia ir ok wink.gif .O su ugnim ismokau taip daryti: kai riebalai kaista, vis paziuriu su mediniu pagaliuku ar burbuliukai kyla tada tik dedu spurgas po to jau prisuku kai ikaista.
Atsakyti
Siandien butinai reiks pasidaryt, jei kantrybes uzteks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gandi @ 2007 03 11, 21:31)
Vakar ir as kepiau spurgas pagal senovini kaimiska recepta.Bijojau, kad nesigaus, bet viskas kuo puikiausiai pavyko  thumbup.gif .Stai receptukas:
0.5 kg varskes
5 saukstai miltu( as dejau su kaupu)
4 saukstai cukraus
3 kiausiniai
nubrauktas saukstelis sodos( ja ismaisiau 2saukstuose grietines)
vanilinio cukraus

Kiausinius isplakiau su cukrumi, o po to viska sukroviau i bliuda ir ismaisiau rankomis.Gavosi tokia tesla, kad rankomis nelabai suvoliosi rutuliukus, todel i ikaitusius riebalus spurgas dejau saukstu.Bet del to spurgos tik minkstesnes ir skanesnes.Kai jos atsalo, pabarsciau cukraus pudra.O kepti spurgas patartina saulegrazu aliejuje perpus su kiaules taukais.

Nuostabios spurgos gavosi pagal si recepta!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2008 02 29, 19:16)
Spurgos "AUSELES" good.gif

Reikes:
500g miltu (geriausi EXTRA)
2 kiausiniu TRYNIU
150g cukraus
20g vanilinio cukraus
200ml vandens
50g margarino
puse pak. mieliu (5.5g)
ziupsnelis druskos
saulegrazu aliejaus spurgoms virti
cukraus pudros papuosimui

Taigi, kaip supratote receptas yra alternatyva Maximos spurgoms. Jeigu viska darysite teisinga gausis lygiai tokios pat spurgos, gal net skanes ir be koncervantu.

Ar kas bande daryti pagal sita recepta? Ar skanios gavosi? Ar panasi tesla i tu spurgu, kur su persikais ir varskes kremu viduje buna? g.gif blush2.gif
Atsakyti
Va mano spurgytės:
user posted image
o dėjau tai kaip visos tikriausia:varškė, kiaušai, miltai, kepimo milteliai ir VISADA į tešlą įpilu kokio nors laipsniuoto gėrimo (Šįkart pyliau brendį, bet labai skanų prieskonį duoda Romas. )
O kiek dėti miltų visada žiūriu pagal varškę, vienos būna kietesnės, tai miltų kaip ir mažiau reikia, o kitoms daugiau. Šįkart dariau iį naminės (gal net labiau varškės sūrio) sumečiau viską ir blenderio indą išsukau ir viskas. O ėmiau su ranka sušlapinta ir dariau apvalius kamuoliukus ir mečiau į alieju. Visiškai paprasta ir skanu.
Atsakyti
viena spurga pavogsiu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma-saule @ 2008 06 16, 10:24)
viena spurga pavogsiu essen.gif

Tik viena? mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
Kepiau ir aš savaitgaly spurgas. miltų kiek padauginau, tai gavos kietokos, bet skanios. Vyras iš karto didžiąją dalį sutašė... lotuliukas.gif
Atsakyti