surgytes su dzemu
man nesigauna spurgos viena karta kepiau gavosi per skystos, antra karta kepiau- gavosi labai kietos trecia karta kazkaip geda net ir bandyt
Ei, o ar išeitų be kiaušinių? Visko nusipirkau, o kiaušinius pamiršau
QUOTE(Barita @ 2007 10 29, 17:12)
Siulau skanias spurgas :
reikia 4 kiausiniu,,2 pak. varskes(liesos),0.5 st. cukraus,2 arb. s. vanilinio cukraus,1 arb. s. kepimo milteliu,miltu tiek,kad darytusi kamuoliukai.Tada spurgytes mesti i verdanti alieju,virti kol paruduos ir apibarstyti cukraus pudra.
reikia 4 kiausiniu,,2 pak. varskes(liesos),0.5 st. cukraus,2 arb. s. vanilinio cukraus,1 arb. s. kepimo milteliu,miltu tiek,kad darytusi kamuoliukai.Tada spurgytes mesti i verdanti alieju,virti kol paruduos ir apibarstyti cukraus pudra.
labai skanias panasiai darau, tik nesveriu nematuoju ir akies lipdau
As kepiau pasiskaitinejus cia spurgas.Bet man visa laika jos tik isemus is puodo subliuska Skonis pasaka, bet va vaizdas tada ne koks...gal kas nors priezasti zinot??
QUOTE(rednex @ 2006 10 12, 16:14)
Noriu pasidalinti su jumis savo mamos spurgu receptu. As jas gaminu is rugpienio Visko dedu "is akies", bet visada pavyksta
Reikia:
0,5 l arba 1 l rugpienio (priklausomai koki kieki norima pagaminti)
3 kiausiniu
cukraus stikline
0,5 saukstelio valgomosios sodos
Miltu tiek, kiek reikia kol maisant mase pasidaro tokia tirsta, kad jau su saukstu maisyti darosi sunku.
Aliejaus virimui.
Pirmiausia isplaku kiausini su cukrumi, po to pilu rugpieni bei su rugpieniu nugesinta soda. Viska isplaku bei po truputi dedu miltus. Ir ilgai maisau vis dedama miltus, kol mase pasidaro sunki maisyti.
Puode ikaitinu alieju (paprastai kaitinu mazame puode 1 litra), ir gauta mase su aliejuje pamirkytu saukstu dedu tiesiog i karsta alieju: tuscia sauksta i alieju, pasemiu puse sauksto teslos ir i puoda, vel pamirkau sauksta, imu tesla ir i alieju... Spurgos gaunasi ivairios formos, bet visada pavyksta
Kas mate procesa, stebejosi tokiu budu bei ingriedientais, bet skanavo su malonumu Ir aliejaus neprisigeria.
Jei spurgu vidus neisverda, vadinasi per karstas aliejus, tereikia kaitinti ant mazesnes liepsnos. SKANAUS!!!
Reikia:
0,5 l arba 1 l rugpienio (priklausomai koki kieki norima pagaminti)
3 kiausiniu
cukraus stikline
0,5 saukstelio valgomosios sodos
Miltu tiek, kiek reikia kol maisant mase pasidaro tokia tirsta, kad jau su saukstu maisyti darosi sunku.
Aliejaus virimui.
Pirmiausia isplaku kiausini su cukrumi, po to pilu rugpieni bei su rugpieniu nugesinta soda. Viska isplaku bei po truputi dedu miltus. Ir ilgai maisau vis dedama miltus, kol mase pasidaro sunki maisyti.
Puode ikaitinu alieju (paprastai kaitinu mazame puode 1 litra), ir gauta mase su aliejuje pamirkytu saukstu dedu tiesiog i karsta alieju: tuscia sauksta i alieju, pasemiu puse sauksto teslos ir i puoda, vel pamirkau sauksta, imu tesla ir i alieju... Spurgos gaunasi ivairios formos, bet visada pavyksta
Kas mate procesa, stebejosi tokiu budu bei ingriedientais, bet skanavo su malonumu Ir aliejaus neprisigeria.
Jei spurgu vidus neisverda, vadinasi per karstas aliejus, tereikia kaitinti ant mazesnes liepsnos. SKANAUS!!!
Recepto autoriaus prasau nesupykti, bet ka tik sugadinau puoda teslos pagal sita recepta, spurgos gavosi kazkokios gumines, gal per daug miltu pridejau, tai nusprendziau nebesiterlioti, idejau gabala margarino, cintrinos sulciu, papildomai kepimo milteliu ir truputi pieno ir supyliau viska i kepimo forma, gal bent pyragas gausis, o jei ne tai reiks mest viska laukan, o taip norejosi spurgu.... sekanti karta virsiu tradicines arba su varske arba mielines...
QUOTE(aguonele @ 2008 02 06, 15:28)
As kepiau pasiskaitinejus cia spurgas.Bet man visa laika jos tik isemus is puodo subliuska Skonis pasaka, bet va vaizdas tada ne koks...gal kas nors priezasti zinot??
SVEIKA- MATAU VIENA PRIEZASTI- PER MAZAI SIEK TIEK MILTU ARBA PER DIDELE UGNIS ANT KURIOS VERDI SPURGAS. PRIMAZINK KAITINIMA KAD SIEK TIEK LECIAU VIRTU, IR IDEK DAUGIAU MILTU. SPURGOS TESLA TURI BUT IS TESLOS KAZKUR KAIP RIEBI VARSKE- TOKIO KLAMPUMO, KAD GALETUM RANKOMIS DREGNOMIS PAEMUSI DARYT RUTULIUKA. SKAICIAU KAD KITOS DEDA SAUKSTU I RIEBALUS, BET MAN PACIAI IRGI SAUKSTU SUBLIUKSDAVO DEDANT- MANAU BUDAVO PER SKYSTA TESLA. PABANDYK IR SEKMES
aciu labai xxxita. Reiks kita karta taip ir pabandyti. desiu daugiau miltu, nes mano tesla ir buna tokia truputi skystoka. Aciu ir su meiles diena
Aciu Bea! Varskes spurgos pagal tavo recepta isejo !
Taigi siandien man gavos parodines spurgos . Anksciau naudojau pusriebe varske, o siandien paemiau 40% riebumo, dejau maziau miltu ir kepiau ne taip karstai kaip anksciau. Negaliu atsidziaugti, nes dar tokiu graziu ir skaniu nebuvau iskepus. Aciu xxxita uz tavo patarimus. SM yra tikras lobis
Spurgos "AUSELES"
Reikes:
500g miltu (geriausi EXTRA)
2 kiausiniu TRYNIU
150g cukraus
20g vanilinio cukraus
200ml vandens
50g margarino
puse pak. mieliu (5.5g)
ziupsnelis druskos
saulegrazu aliejaus spurgoms virti
cukraus pudros papuosimui
Taigi, kaip supratote receptas yra alternatyva Maximos spurgoms. Jeigu viska darysite teisinga gausis lygiai tokios pat spurgos, gal net skanes ir be koncervantu.
Visu pirma paruosiam tesla:
Miltus, mieles ir kelias kruopelytes druskos suberiam i dubeni. Istirpinam margarina. Uzverdam vandeni, suberiam cukru, ismaisom kol visiskai istirpsta ir paliekam kad temperatura nebutu didesne negu 40C (ikisus pirsta ji galima butu laikyti 1min). Imam dubeni su miltais, mielemis, druska ir supilam vandeni su cukrum nuolat maisydami (geriauisa el. plaktuvu). Kai ismaisom vienalyte mase musam kiausiniu trynius ir supilam bepradedanti stingti margarina. Gerai isminke tesla, uzdengiam plevele ir padedam siltoje vietoje (velgi geriausia 30-40C temp.) kol pakirs trigubai.
Kai tesla pakilo trigubai vel gerai isminkom, kad joje neliktu oro ir kociojam dideli laksta. Is jo ispjaunam 1cm storio, 5X10cm dydzio staciakampius. Viduryje ipjaunam 2cm ilgio juostele. Ir vel laikom apie 1 val kol pakils ir pasidarys purus bei minksti pyrageliai.
Kepam gerai ikaitintame aliejuje is abieju pusiu kol tams aukso spalvos. Isemus is keptuves dedame ant popierinio ranksluoscio (kad susigertu riebalu perteklius) ir atsalus apibarstom cukraus pudra.
Jeigu viska darysite teisinga turetumet pasigaminti lygiai tokiu pat spurgu "Auseliu" kaip Maximoje ar Rimi. Sekmes!
Reikes:
500g miltu (geriausi EXTRA)
2 kiausiniu TRYNIU
150g cukraus
20g vanilinio cukraus
200ml vandens
50g margarino
puse pak. mieliu (5.5g)
ziupsnelis druskos
saulegrazu aliejaus spurgoms virti
cukraus pudros papuosimui
Taigi, kaip supratote receptas yra alternatyva Maximos spurgoms. Jeigu viska darysite teisinga gausis lygiai tokios pat spurgos, gal net skanes ir be koncervantu.
Visu pirma paruosiam tesla:
Miltus, mieles ir kelias kruopelytes druskos suberiam i dubeni. Istirpinam margarina. Uzverdam vandeni, suberiam cukru, ismaisom kol visiskai istirpsta ir paliekam kad temperatura nebutu didesne negu 40C (ikisus pirsta ji galima butu laikyti 1min). Imam dubeni su miltais, mielemis, druska ir supilam vandeni su cukrum nuolat maisydami (geriauisa el. plaktuvu). Kai ismaisom vienalyte mase musam kiausiniu trynius ir supilam bepradedanti stingti margarina. Gerai isminke tesla, uzdengiam plevele ir padedam siltoje vietoje (velgi geriausia 30-40C temp.) kol pakirs trigubai.
Kai tesla pakilo trigubai vel gerai isminkom, kad joje neliktu oro ir kociojam dideli laksta. Is jo ispjaunam 1cm storio, 5X10cm dydzio staciakampius. Viduryje ipjaunam 2cm ilgio juostele. Ir vel laikom apie 1 val kol pakils ir pasidarys purus bei minksti pyrageliai.
Kepam gerai ikaitintame aliejuje is abieju pusiu kol tams aukso spalvos. Isemus is keptuves dedame ant popierinio ranksluoscio (kad susigertu riebalu perteklius) ir atsalus apibarstom cukraus pudra.
Jeigu viska darysite teisinga turetumet pasigaminti lygiai tokiu pat spurgu "Auseliu" kaip Maximoje ar Rimi. Sekmes!
QUOTE(aguonele @ 2008 02 26, 17:30)
Taigi siandien man gavos parodines spurgos . Anksciau naudojau pusriebe varske, o siandien paemiau 40% riebumo, dejau maziau miltu ir kepiau ne taip karstai kaip anksciau. Negaliu atsidziaugti, nes dar tokiu graziu ir skaniu nebuvau iskepus. Aciu xxxita uz tavo patarimus. SM yra tikras lobis
i sveikata :