
Gal kasnors zino kaip pasigaminti toiu spurgu kaip maximose pardavineja?

Dėkui už patarimus
iškepiau , išėjo viskas puikiai
labai skanios ir minkštos

iškepiau , išėjo viskas puikiai

labai skanios ir minkštos

QUOTE(Povila$ @ 2007 10 02, 18:18)
Receptas yra vienu puslapiu atgal

QUOTE(SeSe @ 2007 10 03, 08:48)
Maciau, taciau ten yra Maximos varskines spurgos, o as noriu tos teslos recepto is kurios daro tas dideles mielines spurgas arba tas auseles... Ten tesla vienoda, bet tik glaistai idarai ir forma tu spurgu skiriasi...


QUOTE(Povila$ @ 2007 10 02, 16:18)

QUOTE(rednex @ 2006 10 12, 15:14)
Noriu pasidalinti su jumis savo mamos spurgu receptu. As jas gaminu is rugpienio
Visko dedu "is akies", bet visada pavyksta
Reikia:
0,5 l arba 1 l rugpienio (priklausomai koki kieki norima pagaminti)
3 kiausiniu
cukraus stikline
0,5 saukstelio valgomosios sodos
Miltu tiek, kiek reikia kol maisant mase pasidaro tokia tirsta, kad jau su saukstu maisyti darosi sunku.
Aliejaus virimui.
Pirmiausia isplaku kiausini su cukrumi, po to pilu rugpieni bei su rugpieniu nugesinta soda. Viska isplaku bei po truputi dedu miltus. Ir ilgai maisau vis dedama miltus, kol mase pasidaro sunki maisyti.
Puode ikaitinu alieju (paprastai kaitinu mazame puode 1 litra), ir gauta mase su aliejuje pamirkytu saukstu dedu tiesiog i karsta alieju: tuscia sauksta i alieju, pasemiu puse sauksto teslos ir i puoda, vel pamirkau sauksta, imu tesla ir i alieju... Spurgos gaunasi ivairios formos, bet visada pavyksta
Kas mate procesa, stebejosi tokiu budu bei ingriedientais, bet skanavo su malonumu
Ir aliejaus neprisigeria.


Reikia:
0,5 l arba 1 l rugpienio (priklausomai koki kieki norima pagaminti)
3 kiausiniu
cukraus stikline
0,5 saukstelio valgomosios sodos
Miltu tiek, kiek reikia kol maisant mase pasidaro tokia tirsta, kad jau su saukstu maisyti darosi sunku.
Aliejaus virimui.
Pirmiausia isplaku kiausini su cukrumi, po to pilu rugpieni bei su rugpieniu nugesinta soda. Viska isplaku bei po truputi dedu miltus. Ir ilgai maisau vis dedama miltus, kol mase pasidaro sunki maisyti.
Puode ikaitinu alieju (paprastai kaitinu mazame puode 1 litra), ir gauta mase su aliejuje pamirkytu saukstu dedu tiesiog i karsta alieju: tuscia sauksta i alieju, pasemiu puse sauksto teslos ir i puoda, vel pamirkau sauksta, imu tesla ir i alieju... Spurgos gaunasi ivairios formos, bet visada pavyksta

Kas mate procesa, stebejosi tokiu budu bei ingriedientais, bet skanavo su malonumu

kadangi gyvenam ne Lietuvoje, tai varskes nelabai yra kur nusipirkti. Todel ka tik kepiau spurgytes pagal si recepta is kefyro. naudojau 0.5 l kefyro ir vietoj sodos dejau kepimo milteliu pora sauksteliu. Tai va prikepiau pilna didele lekste 'spurginiu debeseliu'. Labai Labai skanios gavos



Mmmmm... kaip seile nutyso, cia prisiskaicius, norejau paklaust ar kuri mama turi aparata spurgom kepti. Jis is esmes panasus i vafline, bet viduj spurgos formos 6 ar 7.... idomu kaip spurgos gaunas jame kepant, nes paprastai mes iprate kepti riebaluose
ar nebus sausos




QUOTE(Citriniukas @ 2007 10 25, 17:26)
Mmmmm... kaip seile nutyso, cia prisiskaicius, norejau paklaust ar kuri mama turi aparata spurgom kepti. Jis is esmes panasus i vafline, bet viduj spurgos formos 6 ar 7.... idomu kaip spurgos gaunas jame kepant, nes paprastai mes iprate kepti riebaluose
ar nebus sausos





Pirmą kartą girdžiu apir tokį aparatą?

Papildyta:
QUOTE(a.inesa @ 2007 10 23, 19:22)
Įdomu apie kokias jūs čia spurgas šnekat? Man tai būtų įdomu kaip daromos spurgos tokios mažytės sveriamos irgi maximose būna pintuose krepšiuose, jos yra ir žmogus kiek nori tiek pasiimi?

QUOTE(Mona187 @ 2007 10 26, 13:17)
Na iki šiol ir aš taip maniau
