Aciu uz patarima!!!
QUOTE(skotija @ 2007 08 16, 21:21)
Aciu uz patarima!!!
As tau duodu Maximos spurgu recepta ten kazkur 100vienetui. tad proporcijas skaiciuok pagal turimos varskes kieki.
3500g varskes
25 kiausiniai
2000 miltu
700g cukraus
60gr. sodos
100gr acto
300gr vanilino
Butina issaugoti eiga ir nepadauginti miltu
Kiausinius cukru vanile trup. druskos isplakti su mikseriu, dedi varske vel maisai mikseriu. Tada pasisveri miltus ir pasidedi salia, ismaisai soda su actu pili i varske soda vis maisai ir tuopaciu momentu miltus ir vel miksriu maisai. tesla truputi turi pastovet kad isbrinktu miltai. Darai spurgas ir verdi aliejuj Skanaus Dar turiu Maximos cebureku jei kam reiks Neaisku klausk
O gal dar rastųsi ir Maximos pyragų receptukų?
QUOTE(smike @ 2007 08 17, 15:22)
O gal dar rastųsi ir Maximos pyragų receptukų?
oi ne as tik dat cebureku cecepta turiu
Gal kas bandėte kepant spurgas naudoti varškę su skoniu (pvz.:braškių, su persikais ir t.t.) Įdomu ar gautųsi ?????? Jau iškarto su skoniu būtų ...
Visos čia taip išgyrėt BEA spurgas, tai ir aš šiandien pabandysiu .
Visos čia taip išgyrėt BEA spurgas, tai ir aš šiandien pabandysiu .
QUOTE(Treglė @ 2007 09 07, 15:33)
Gal kas bandėte kepant spurgas naudoti varškę su skoniu (pvz.:braškių, su persikais ir t.t.) Įdomu ar gautųsi ?????? Jau iškarto su skoniu būtų ...
Visos čia taip išgyrėt BEA spurgas, tai ir aš šiandien pabandysiu .
Visos čia taip išgyrėt BEA spurgas, tai ir aš šiandien pabandysiu .
Kepiau spurgas ir naudojau vyšnių skonio varškę, nelabai skanu buvo, gal priprast reikia prie kitokio nei įprastai skonio
QUOTE(janiku @ 2007 08 16, 21:16)
Dar turiu Maximos cebureku jei kam reiks
Labai norėčiau,jei galima
Ačiū BEA už spurgų receptą . Labai skanios buvo, bet greitai baigėsi.
Šiandien vėl kepsiu .
Aš dariau su paprasta varške, tai manau kad net neverta bandyti daryti iš tos su skoniais.
Geriau tai, kas jau išbandyta!!!
Šiandien vėl kepsiu .
Aš dariau su paprasta varške, tai manau kad net neverta bandyti daryti iš tos su skoniais.
Geriau tai, kas jau išbandyta!!!
*****Lukamades*****
Zodziu taip,reikes:
640 gr miltu
puse litro vandens
2 kiausiniu
puse saukstelio druskos
puse saukstelio cukraus
16-18gr mieliu
aliejaus kepimui
Medui ,spurgeliu apipylimui
medaus ,nu kokio puoduko
citrinos sulciu
trupucio vandens(arba nebutinai)
gamyba:
1.istirpinam mieles vandeni ,sumaisom visus teslos produktus ir paliekam siltoj vietoj ,kad issipustu
2.atgnybiam tesla su ranka arba sauksteliu ir metam i ikaitinta alieju(daug aliejaus ,kad jas apsemtu) mazais gabaliukais
Medaus uzpilas:
Sudedam medu i metalini inda ir kaitinam ant silpnos ugnies vis maisydami.Jeigu jis labai tirstas ipilam vandens.Kai jau jis ikaista ir suskysteja -ilasinam koki ,puse citrinos sulciu(gal biskuti maziau ,nes jums bus neyprasta)
Visa ta medu pilam ant dar karstu spurgyciu ,sudetu i lekste.Pabarstom cinamonu.Valgom
Viskas
Zodziu taip,reikes:
640 gr miltu
puse litro vandens
2 kiausiniu
puse saukstelio druskos
puse saukstelio cukraus
16-18gr mieliu
aliejaus kepimui
Medui ,spurgeliu apipylimui
medaus ,nu kokio puoduko
citrinos sulciu
trupucio vandens(arba nebutinai)
gamyba:
1.istirpinam mieles vandeni ,sumaisom visus teslos produktus ir paliekam siltoj vietoj ,kad issipustu
2.atgnybiam tesla su ranka arba sauksteliu ir metam i ikaitinta alieju(daug aliejaus ,kad jas apsemtu) mazais gabaliukais
Medaus uzpilas:
Sudedam medu i metalini inda ir kaitinam ant silpnos ugnies vis maisydami.Jeigu jis labai tirstas ipilam vandens.Kai jau jis ikaista ir suskysteja -ilasinam koki ,puse citrinos sulciu(gal biskuti maziau ,nes jums bus neyprasta)
Visa ta medu pilam ant dar karstu spurgyciu ,sudetu i lekste.Pabarstom cinamonu.Valgom
Viskas
O kaip daryti spurgas su grybais ar mesa?
QUOTE(bea @ 2004 01 08, 19:32)
Mano mamos varskines spurgytes (ji viska ish akies daro.. taigi ir receptas toks)
1 pakelis varshkes
2 kiaushiniai
cukrus pagal skoni
miltai
kepimo milteliai
vaniline esencija
tesla suminkom tokia, kad neliptu prie ranku. tada pavoliojam tokias deshreles, ju galus sulipdom (na kad gautusi tokios apskritos su skyle viduj). Verdam ikaitintame aliejuje. Ishvirus pabarstom cukraus pudra.
1 pakelis varshkes
2 kiaushiniai
cukrus pagal skoni
miltai
kepimo milteliai
vaniline esencija
tesla suminkom tokia, kad neliptu prie ranku. tada pavoliojam tokias deshreles, ju galus sulipdom (na kad gautusi tokios apskritos su skyle viduj). Verdam ikaitintame aliejuje. Ishvirus pabarstom cukraus pudra.
o jeigu neturiu esencijos, ka vietoj jos galima naudoti?
kaip jau supratau kepimo milteliu puse pokelio reikia.
o varske tik issukti , ar galima su blenderiu dar susmulkinti?
nepykit, pirma karta gaminsiu spurgas...
beja jeigu neturiu cukraus pudros kuo galima pabarstyti?
turiu ir mieliu, bet nusprendziau pameginti pirmiau su varske
QUOTE
o jeigu neturiu esencijos, ka vietoj jos galima naudoti
manyčiau, kad galima vanilinį cukrų. Tik jį reiktų sumaišyt kartu su miltais, kuriuos dėsi į spurgas.
QUOTE
o varske tik issukti , ar galima su blenderiu dar susmulkinti?
geriausia tik išsukti.
QUOTE
beja jeigu neturiu cukraus pudros kuo galima pabarstyti?
niekuo O cukraus pudrą galima padaryti su kavos malimo mašinėle