sveikutes siuo metu kaip tik verdu spurgas pagal mxima recepta jau du metus pagal ji verdu ir kitiems dalinu labai skanu tik as darau mazas spurgytes vakare su arbata lovoje mmmmm 500g varskes 3 kiausiniai 300g miltu 100g cukraus 10g sodos gesintos actu kiausinius cukru,truputi druska gerai isplakti,deti varske ismaisyti tada pamazu saukstu sukant tesla supilti gesinta soda,tada miltus isminkai,leidi nors nebutina pastoveti teslai tada miltai geriau isbrinksta,darai spurgas ir dedi i verdanti alieju Skanaus
labai noriu ir as spurgyciu, bet turiu problema... lietuviu paduotuves padorios arti neturiu, o varske anglijoje pertrinta, na, kaip desertine lietuvoje. manote spurgos iseis skanios su tokia? negers tauku?
labai noriu ir as spurgyciu, bet turiu problema... lietuviu paduotuves padorios arti neturiu, o varske anglijoje pertrinta, na, kaip desertine lietuvoje. manote spurgos iseis skanios su tokia? negers tauku?
Manyciau, kad varškė tiks. O, kad riebalų negertų, tai į tešlą įdėk šaukštą spirito ar degtinės
o tai turi koki nors skirtuma? As koki turiu po ranka, toki ir pilu. Siaip pas mus namie dazniausiai saulegrazu aliejus, tai jis dazniausiai ir pilamas. Visada spurgos gerai isverda
Teko organizuoti susitikimą, tai šeimininkės pas kurias užsakinėjau maisto gaminimą griežtai prisakė kad tik tokį ir nekitokį aliejų pirkti mėsos kepimui ir atskirai saldiems patiekalams. Dėja nežinau kokį pirko, nes šią užduotį pavedžiau kitai savo kolegai, bet matyt visgi svarbu kokį aliejų kam naudoji
150 g miltų, 60 margarino, 3 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, aliejaus virimui, 250 g braškių džemo, stiklinė vandens.
Į puodą supilti vandenį, sudėti margariną ir kaitinti, kol margarinas ištirps, suberti druską ir užvirinti. Į verdantį vandenį suberti miltus ir maišyti, kol susidaręs kietas tešlos gumulas lengvai atšoks nuo puodo dugno. Nukelti puodą nuo ugnies, po vieną įmušti kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišant. Puodelyje įkaitinti apie 1 l aliejaus. Iš plikytos tešlos karštame aliejuje suvilgytu šaukštu formuoti spurgas, 5 min. jas virti aliejuje. Išvirusias sudėti ant popierinės servetėlės, kad sugertų aliejaus perteklių. Braškių džemą į spurgas įšvirkšti konditeriniu švirkštu. Spurgų viršų apibarstyti cukraus pudra, maltu cinamonu.