Įkraunama...
Įkraunama...

Spurgos

QUOTE(gytenis @ 2007 01 28, 17:36)
Man irgi buvo taip nutike,bet pagalvojau,kad turbut as jas formavau sudrekinus rankas vandeniu,nes kita karta tepiau rankas aliejuje tai jos buvo labai grazios.

Mano tešla nebuvo tinkama formuoti rankomis, tai nuleidinėjau ją šaukštais, patepliotais aliejuje unsure.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

dariau ir as spurgas pagal bea recepta. Viskas lyg ir sauniai gavosi, bet spurgytes susproginejo unsure.gif Ir dar - kai jas idejau i karsta alieju, nuo ju atsiskirdavo kazkas..Gal kas zino siu problemu sprendima? ax.gif
Atsakyti
O kokį aliejų naudojate spurgų virimui?
jau seniai aliejuje nieko neviriau ax.gif
Atsakyti
Nu bliamba, būkit žmonės- nerašykit beprasmių žinučių! Atsidarai temą, tikiesi naują receptą rasti arba naudingą pastabą, o čia... Aš gal žalią tešlą mėgstu valgyti, tai ką- dabar visiems įdomu turi būti?.. doh.gif
Atsakyti
As ir tikejau rast naudinga patarima savo klausimu... ax.gif
Atsakyti
Gal kuri žinote receptą, kaip iškepti spurgas, kuriomis vaišina pas Paolo, super skanios, bet neįsivaizduoju kaip jas tokias iskepti ir kremas viduj toks skanus.
Atsakyti
QUOTE(dziugena @ 2007 02 13, 09:10)
O kokį aliejų naudojate spurgų virimui?
jau seniai aliejuje nieko neviriau ax.gif


o tai turi koki nors skirtuma? As koki turiu po ranka, toki ir pilu. Siaip pas mus namie dazniausiai saulegrazu aliejus, tai jis dazniausiai ir pilamas. Visada spurgos gerai isverda wub.gif
Atsakyti
QUOTE(organizatore @ 2007 02 28, 11:07)
reiks bandyt ishsikept, tik kazhi ar is pirmo karto pavyks  doh.gif


Jei idesi daug meiles darydama, ir turesi kantrybes tai pavyks tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 02 23, 15:30)
o tai turi koki nors skirtuma? As koki turiu po ranka, toki ir pilu. Siaip pas mus namie dazniausiai saulegrazu aliejus, tai jis dazniausiai ir pilamas. Visada spurgos gerai isverda  wub.gif


Manyčau, kad skirtumas yra... pvz., jau seniai naudoju tik alyvuogiu alieju ir manau, kad spurgoms kepti jis nelabai tinka. o dabar žinosiu, kad saugrąžų aliejus tinka 4u.gif
Atsakyti
Vakar ir as kepiau spurgas pagal senovini kaimiska recepta.Bijojau, kad nesigaus, bet viskas kuo puikiausiai pavyko thumbup.gif .Stai receptukas:
0.5 kg varskes
5 saukstai miltu( as dejau su kaupu)
4 saukstai cukraus
3 kiausiniai
nubrauktas saukstelis sodos( ja ismaisiau 2saukstuose grietines)
vanilinio cukraus

Kiausinius isplakiau su cukrumi, o po to viska sukroviau i bliuda ir ismaisiau rankomis.Gavosi tokia tesla, kad rankomis nelabai suvoliosi rutuliukus, todel i ikaitusius riebalus spurgas dejau saukstu.Bet del to spurgos tik minkstesnes ir skanesnes.Kai jos atsalo, pabarsciau cukraus pudra.O kepti spurgas patartina saulegrazu aliejuje perpus su kiaules taukais.
Atsakyti
Bea, va ka tik padariau spurgas pagal tavo mamytes recepta bigsmile.gif Padariau tokius minetiurinius rutuliukus, niu jau kokios skanios spurgos thumbup.gif Man bekepant vyras vis vaiksciojo i virtuve ir nudziaudavo vis po kelias lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tad, aciu uz recepteli, tikrai liuks 4u.gif
Atsakyti
. MIELINES SPURGOS

400 gramu miltu
2 stiklines pieno
200 gramu varskes
4 saukstai sviesto
2 kiausiniai
30 gramu mieliu
6 saukstai cukraus pudros
druskos (pagal skoni)
kvapu , aliejaus virimui

I puse stiklines iberti truputi cukraus , sudeti mieles , sumaisyti ir palikti , kad pakiltu. Po to supilti likusi piena , miltus, su cukrumi istrintus kiausinius ir isminkyti. Baigiant minkyti supilti islydyta sviesta, varske , kvapus. Tesla pridengti ir palikti pakilti. Kepti karstame aliejuje (kad apsemtu spurgas).


Atsakyti