Įkraunama...
Įkraunama...

Spurgos

QUOTE(cherry @ 2006 08 30, 11:09)
aha ir as apvalias darau  biggrin.gif niam niam tongue.gif bet vistiek nez kiek deti miltu , kad gautusi optimialiausias rezultatas  schmoll.gif

as kaip darau tai is akies dedu miltu, svarbu, kad ten jau visai prie ranku labai neliptu, jei trupuiti limpa tai su slapiom rankom gerai suformuosi, yra receptu kur reikia det miltu, kad tesla neliptu, tai ir dek tol kol nelips lotuliukas.gif tongue.gif manau nesugadinsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai skanios spurgos pagal Sonatinos receptuka gavosi smile.gif
Tik va pamirsau ideti kiausini.Ir iskilo klausimas, ka suteikia kiausinis teslai?
Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 01, 21:18)
Besidairant internete vaikai pamatė šių spurgų nuotrauką ir pareikalavo iškepti biggrin.gif

user posted image

VARŠKINĖS SPURGOS

250 g varškės
1/2 st. cukraus pudros
1 kiaušinis
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
2 a. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
2 st. miltų

Viską išmaišyti. Iškočioti 1,5 cm storio lakštą. Stikline išpjauti apskritimą, vidurį išpjauti taurele. Tešlos likučius vėl iškočioti ir pakartoti kitus žingsnius.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų, dėti ten spurgas ir virti, kol apskrus. Iškepusias dėti ant popierinių servetėlių ir šiek tiek ataušinti. Galima pabarstyti cukraus pudra.

P. S. Stiklinė – 237 ml. Kočiodama stalą pabarsčiau miltais, nes tešla šiek tiek lipo prie rankų, bet miltų daugiau nedėjau (jeigu miltų bus per daug, spurgos bus kietos). Virdama į puodą įmečiau nuluptos bulvės gabaliuką, kad spurgos prisigertų mažiau riebalų. Skonis fantastiškas, spurgos minkštut minkštutėlės rolleyes.gif

user posted image

As dar pilu sauksta degtines ar spirito, tuomet maziau riebalu prigeria smile.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti su jumis savo mamos spurgu receptu. As jas gaminu is rugpienio smile.gif Visko dedu "is akies", bet visada pavyksta tongue.gif

Reikia:
0,5 l arba 1 l rugpienio (priklausomai koki kieki norima pagaminti)
3 kiausiniu
cukraus stikline
0,5 saukstelio valgomosios sodos
Miltu tiek, kiek reikia kol maisant mase pasidaro tokia tirsta, kad jau su saukstu maisyti darosi sunku.
Aliejaus virimui.

Pirmiausia isplaku kiausini su cukrumi, po to pilu rugpieni bei su rugpieniu nugesinta soda. Viska isplaku bei po truputi dedu miltus. Ir ilgai maisau vis dedama miltus, kol mase pasidaro sunki maisyti.
Puode ikaitinu alieju (paprastai kaitinu mazame puode 1 litra), ir gauta mase su aliejuje pamirkytu saukstu dedu tiesiog i karsta alieju: tuscia sauksta i alieju, pasemiu puse sauksto teslos ir i puoda, vel pamirkau sauksta, imu tesla ir i alieju... Spurgos gaunasi ivairios formos, bet visada pavyksta thumbup.gif
Kas mate procesa, stebejosi tokiu budu bei ingriedientais, bet skanavo su malonumu tongue.gif Ir aliejaus neprisigeria.

Jei spurgu vidus neisverda, vadinasi per karstas aliejus, tereikia kaitinti ant mazesnes liepsnos. SKANAUS!!!


Atsakyti
sveiki, as irgi sonatinos pabandziau , skanu, bet ziauriai riebios,,kazkas ne taip, ir i ikatintus riebalus dejau, smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ursule @ 2006 12 10, 20:31)
sveiki, as irgi sonatinos pabandziau , skanu, bet ziauriai riebios,,kazkas ne taip, ir i ikatintus riebalus dejau, smile.gif

Na man jos visiškai neriebios gavosi smile.gif aš kepiau įmetus bulvę, bet šiaip dar ant servetėlės dedu visad, tai net nežinau, kodėl tau, ursule, gavos riebios g.gif
Atsakyti
as irgi bulve imeciau, gal dar bandyti pilti degtines, kazkur cia taip rase, a
Atsakyti
QUOTE(Dorinda @ 2006 08 30, 20:53)
as kaip darau tai is akies dedu miltu, svarbu, kad ten jau visai prie ranku labai neliptu, jei trupuiti limpa tai su slapiom rankom gerai suformuosi, yra receptu kur reikia det miltu, kad tesla neliptu, tai ir dek tol kol nelips lotuliukas.gif  tongue.gif  manau nesugadinsi mirksiukas.gif

jei i tesla desi daug miltu,gausis kietos spurgos,geriau pasirink varianta,kad liptu prie ranku ir su vandeniu pasislapink mirksiukas.gif jau isbandziau doh.gif
Atsakyti
varskes spurgos:4 kiausiniai,2 pokeliai liesos varskes,0,5 stiklines cukraus,2 arbatiniai saukst.vanilinio cukraus,1 arbatinis saukst.kepimo milteliu,miltu tiek,kad darytusi kamuoliukai.virti ikaitintame aliejuje.isvirus pabarstyti cukraus pudra.labai skanios! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mariposaa @ 2006 10 12, 16:14)
Noriu pasidalinti su jumis savo mamos spurgu receptu. As jas gaminu is rugpienio smile.gif Visko dedu "is akies", bet visada pavyksta tongue.gif

Reikia:
0,5 l arba 1 l rugpienio (priklausomai koki kieki norima pagaminti)
3 kiausiniu
cukraus stikline
0,5 saukstelio valgomosios sodos
Miltu tiek, kiek reikia kol maisant mase pasidaro tokia tirsta, kad jau su saukstu maisyti darosi sunku.
Aliejaus virimui.


o tai kaip suprast kokiam kiekiui rūgpienio kitus produktus dėt? juk tešlos tirštumas priklausys nuo to,ar litras ar puslitris rūgpienio. Ar tik miltų pagalba viskas reguliuojama?
Atsakyti
Išsikepiau spurgas, labai skanios. O va dabar klausimux iš techninių dalykų: Kodėl man iškepusios spurgos susiraukšlėjo (tapo panačios į labai pasenusį susiraukšlėjusį obuolį) g.gif Kame čia šaknys pakastos? g.gif Kol buvo karštos- atrodė gražios apvalutės, o va išėmus iš aliejaus ir pradėjus vėsti- susiraukšlėjo verysad.gif Skonis geras, o prekinės išvaizdos nerasta schmoll.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2007 01 28, 05:46)
Išsikepiau spurgas, labai skanios. O va dabar klausimux iš techninių dalykų: Kodėl man iškepusios spurgos susiraukšlėjo (tapo panačios į labai pasenusį susiraukšlėjusį obuolį) g.gif Kame čia šaknys pakastos? g.gif Kol buvo karštos- atrodė gražios apvalutės, o va išėmus iš aliejaus ir pradėjus vėsti- susiraukšlėjo verysad.gif Skonis geras, o prekinės išvaizdos nerasta schmoll.gif  g.gif

Man irgi buvo taip nutike,bet pagalvojau,kad turbut as jas formavau sudrekinus rankas vandeniu,nes kita karta tepiau rankas aliejuje tai jos buvo labai grazios.
Atsakyti