Aha, aš ir galvoju, 7 šaukštai aliejaus kepimui per mažai O tešlai galvojau per daug Bet matyt taip reikia... O su pudra irgi galvoju, jei čia apibarstymui, tai tešla bus nesaldi Dabar aišku, viską kišt į tešlą ar ne?
Tik ką prikepiau
Aha, patiko, o atrodo, kaip parduotuvej:) Tik šiandien kietesnės truputį jau, bet labai skanios ir sočios Kepiau dvigubą porciją, tai daug gavosi, dar liko ir šiandien:) Eisiu valgyt, nes vakar jau per vėlu buvo
Beje, aš pamiršau, kad riekia cukraus pudrą, ir subėriau cukrų bet vistiek skanu
Visos temos neskaičiau,bet noriu pasidalinti savo kepamų spurgų receptu,jos tikrai skanios ir mano šeimynos mėgiamos
taigi mums reikės-
400g varškės,2 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, 4 šaukštų grietinės,nubraukto šaukštelio kepimo miltelių ar sodos,12 šaukštų miltų.
Kiaušinius išplakti su cukrumi,sodą ar miltelius sumaišyti su grietine,maišyti viską su varške,berti miltus ir išmaišius drėgnomis rankomis formuoti spurgas,virti aliejuje.
Skanaus,
aš paprastai kepu iš dvigubos porcijos,nes vis pritrūksta
taigi mums reikės-
400g varškės,2 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, 4 šaukštų grietinės,nubraukto šaukštelio kepimo miltelių ar sodos,12 šaukštų miltų.
Kiaušinius išplakti su cukrumi,sodą ar miltelius sumaišyti su grietine,maišyti viską su varške,berti miltus ir išmaišius drėgnomis rankomis formuoti spurgas,virti aliejuje.
Skanaus,
aš paprastai kepu iš dvigubos porcijos,nes vis pritrūksta
QUOTE(bea @ 2004 01 08, 20:32)
Mano mamos varskines spurgytes (ji viska ish akies daro.. taigi ir receptas toks)
1 pakelis varshkes
2 kiaushiniai
cukrus pagal skoni
miltai
kepimo milteliai
vaniline esencija
tesla suminkom tokia, kad neliptu prie ranku. tada pavoliojam tokias deshreles, ju galus sulipdom (na kad gautusi tokios apskritos su skyle viduj). Verdam ikaitintame aliejuje. Ishvirus pabarstom cukraus pudra.
1 pakelis varshkes
2 kiaushiniai
cukrus pagal skoni
miltai
kepimo milteliai
vaniline esencija
tesla suminkom tokia, kad neliptu prie ranku. tada pavoliojam tokias deshreles, ju galus sulipdom (na kad gautusi tokios apskritos su skyle viduj). Verdam ikaitintame aliejuje. Ishvirus pabarstom cukraus pudra.
labai ačiū, bea, už recepčiuką Vietoje kepimo miltelių dėjau sodos šaukštuką, gavosi skanios spurgytės. Per 10 min. pilna lėkštė
jau taip užsimaniau spurgyčių, eisiu kurią dieną kept, niam niam
Gal kuri zinot kaip mielines teslos spurgas pasigaminti kur viduje su dzemu? Mano seimyna jas taip megsta, o as nemoku tokiu iskept. Visos temos neperskaiciau, bet kiek skaiciau neradau nieko apie tai
Įdarytos spurgos
500 g miltų
250 ml vandens (arba pieno)
35 g sviesto arba margarino
50 g šviežių mielių (arba 3,5 g sausų)
75 g cukraus
5 g druskos
1 kiaušinis
Tirštas džemas ar uogienė
Aliejus spurgoms virti
Paruošti mielinę tešlą: ištirpinti mieles nedideliame kiekyje šilto pieno su šaukštu cukraus. Persijoti miltus, dėti cukrų, druską. Ištirpintą sviestą sumaišyti su likusiu šiltu pienu, įplakti kiaušinį.
Supilti mielių masę ir kiaušinių masę į miltus ir užmaišyti tešlą. Gerai išminkyti (~10 min.).
Pastatyti uždengtą tešlą šiltai ir leisti pakilti dvigubai.
Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir reljefiniu ratuku išpjauti 3 cm pločio ir 15 cm ilgio juosteles. Ant pusės jų šaukšteliu ar konditeriniu maišeliu užspausti ploną džemo juostelę. Ant viršaus uždėti kitą tešlos juostelę, užspausti pirštais visus kraštus ir dar kartą apipjauti reljefiniu ratuku po 2 3 mm iš kiekvienos pusės.
Galima kepti ir tokias lazdeles, galima jas sujungti į ratuką gerai suspaudus galus. Išdėlioti paruoštas spurgas ant kepimo popieriaus ir dar pakildinti 15 20 min.
Kepti gerai įkaitintame aliejuje.
Nusausinti ir pabarstyti cukraus pudra
500 g miltų
250 ml vandens (arba pieno)
35 g sviesto arba margarino
50 g šviežių mielių (arba 3,5 g sausų)
75 g cukraus
5 g druskos
1 kiaušinis
Tirštas džemas ar uogienė
Aliejus spurgoms virti
Paruošti mielinę tešlą: ištirpinti mieles nedideliame kiekyje šilto pieno su šaukštu cukraus. Persijoti miltus, dėti cukrų, druską. Ištirpintą sviestą sumaišyti su likusiu šiltu pienu, įplakti kiaušinį.
Supilti mielių masę ir kiaušinių masę į miltus ir užmaišyti tešlą. Gerai išminkyti (~10 min.).
Pastatyti uždengtą tešlą šiltai ir leisti pakilti dvigubai.
Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir reljefiniu ratuku išpjauti 3 cm pločio ir 15 cm ilgio juosteles. Ant pusės jų šaukšteliu ar konditeriniu maišeliu užspausti ploną džemo juostelę. Ant viršaus uždėti kitą tešlos juostelę, užspausti pirštais visus kraštus ir dar kartą apipjauti reljefiniu ratuku po 2 3 mm iš kiekvienos pusės.
Galima kepti ir tokias lazdeles, galima jas sujungti į ratuką gerai suspaudus galus. Išdėlioti paruoštas spurgas ant kepimo popieriaus ir dar pakildinti 15 20 min.
Kepti gerai įkaitintame aliejuje.
Nusausinti ir pabarstyti cukraus pudra