Viena forumiete paprashe manes spurgu, taigi prashom
Vienos spurgos
(saltinis: Dine with Europes Master Chefs: Pastries)
paruoshimo laikas 2 val
Virimas 10 min
8 porcijos
Teshlai:
40 g mieliu
200 ml pieno
600 g miltu
druskos
10 g vanilinio cukraus
80 g sviesto, ishtirpinti
20 ml romo
2 kiausiniai
80 g cukraus
Idarui:
300 g abrikosu dzemo
Cukraus pudra papuosimui
Mieles sumaishyti su trecdaliu shiltoko pieno, bei ketvirtadaliu miltu. Ishplakti kiausinius ir cukru iki purumo inde istatytame i inda su kaitinamu vandeniu (taip vadinamas "double boiler"). Imaishyti i mieles likusius miltus, piena, druska, vanilini cukru ir suminkyti teshla. tada i kiaushiniu mase ideti ta teshla, sviesta, roma. Leisti teshlai pastoveti 10 min. Suformuoti ish teshlos spurgu rutuliukus, mazdaug 40 g kiekvienas.
Ikaitinti alieju kepimui iki 180 laipsniu (nzn kajp ce pamatuot..), kepti jame spurgas 4-5 min ish abieju pusiu, atvesinti ant popieriniu ranksluosciu. Su konditeriniu svirksu ishvirkshti i kiekviena spurga dzemo, pabarstyti cukraus pudra.
Spurgos ish Mary Berry knygos Complete Cookbook
iseiga 16 vnt
500 g miltu
30 g sviesto ar margarino
90 g cukraus
7 g sausu mieliu (manau jej svieziu, tai apie 30 g)
90 ml pieno
90 ml labai karsto vandens
2 paplakti kiaushiniai
saulegrazu aliejus virimui
150 g avieciu dzemo
125 g cukraus pudros
2 sauksteliai malto cinamono
Miltus su sviestu trinti tarp pirshtu kol pasidarys trupiniai. Imaishyti cukru ir mieles, padaryti per viduri duobute. Sumaishyti piena ir vandeni. i ta duobute supilti kiausinius ir maishyti po truputi pilant vandeni ir piena kad gautusi vienalyte teshla. Ishminkyti teshla kol ji bus vienalyte ir elastishka.. Suformuoti rutuli, deti i inda ir pastatyti shiltai, kad pakiltu. (1-1,5 val). Tada minkyti dar 2-3 min. Padalinti teshla i 16 gabaleliu. Kiekviena suploti ir ideti viena shaukshta dzemo bei uzlipinti krastus ir pavolioti, kad gautusi grazus rutulys. Palikti spurgas shiltoje vietoje kad pakiltu (30 min). Ikaitinti alieju (160 laipsniu) ir virti spurgas 5 min ish abieju pusiu kol taps auksines. Nusausinti ir pabarstyti cukraus pudra bei cinamonu. Valgyti shiltas ar atvesusias. Skanaus !
iseiga 16 vnt
500 g miltu
30 g sviesto ar margarino
90 g cukraus
7 g sausu mieliu (manau jej svieziu, tai apie 30 g)
90 ml pieno
90 ml labai karsto vandens
2 paplakti kiaushiniai
saulegrazu aliejus virimui
150 g avieciu dzemo
125 g cukraus pudros
2 sauksteliai malto cinamono
Miltus su sviestu trinti tarp pirshtu kol pasidarys trupiniai. Imaishyti cukru ir mieles, padaryti per viduri duobute. Sumaishyti piena ir vandeni. i ta duobute supilti kiausinius ir maishyti po truputi pilant vandeni ir piena kad gautusi vienalyte teshla. Ishminkyti teshla kol ji bus vienalyte ir elastishka.. Suformuoti rutuli, deti i inda ir pastatyti shiltai, kad pakiltu. (1-1,5 val). Tada minkyti dar 2-3 min. Padalinti teshla i 16 gabaleliu. Kiekviena suploti ir ideti viena shaukshta dzemo bei uzlipinti krastus ir pavolioti, kad gautusi grazus rutulys. Palikti spurgas shiltoje vietoje kad pakiltu (30 min). Ikaitinti alieju (160 laipsniu) ir virti spurgas 5 min ish abieju pusiu kol taps auksines. Nusausinti ir pabarstyti cukraus pudra bei cinamonu. Valgyti shiltas ar atvesusias. Skanaus !
tai kildint reik, ka nori kad savaime ishkiltu??? reikia statyti inda su teshla ant puodo su karsthu vandeniu, uzdengti ir laukti.
o shejp vakare parashysiu spurgas ish varshkines teshlos, ok?
o shejp vakare parashysiu spurgas ish varshkines teshlos, ok?
QUOTE (bea @ 2004 01 08, 13:41) |
tai kildint reik, ka nori kad savaime ishkiltu??? reikia statyti inda su teshla ant puodo su karsthu vandeniu, uzdengti ir laukti. o shejp vakare parashysiu spurgas ish varshkines teshlos, ok? |
Butinai parasyk man tokios labiausiai patinka
bea,ir as laukiu tavo varskiniu spurgu receptelio
Mano mamos varskines spurgytes (ji viska ish akies daro.. taigi ir receptas toks)
1 pakelis varshkes
2 kiaushiniai
cukrus pagal skoni
miltai
kepimo milteliai
vaniline esencija
tesla suminkom tokia, kad neliptu prie ranku. tada pavoliojam tokias deshreles, ju galus sulipdom (na kad gautusi tokios apskritos su skyle viduj). Verdam ikaitintame aliejuje. Ishvirus pabarstom cukraus pudra.
1 pakelis varshkes
2 kiaushiniai
cukrus pagal skoni
miltai
kepimo milteliai
vaniline esencija
tesla suminkom tokia, kad neliptu prie ranku. tada pavoliojam tokias deshreles, ju galus sulipdom (na kad gautusi tokios apskritos su skyle viduj). Verdam ikaitintame aliejuje. Ishvirus pabarstom cukraus pudra.
na jos visaj paprastutes, bet shiuo atveju paprastume tas visas fainumas matyt, nes dingsta nuo stalo umiai