Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiflora

QUOTE(melsva @ 2006 01 12, 22:56)
ir štai ką sužinojau - pirma tai, kad sėklos iš tiesų turi būt šviežios, o antra - reik taikyt "temperatūrų terapiją" - kai pasėji sėklytes, dieną jas laikai 25-30, o naktį - 10-15oC šilumos  bigsmile.gif
Pusė visų super egzotiškų pasiflorų sudygo po 3 savaičių ir dar tebedygsta bigsmile.gif

oooo, čia tai įdomiai g.gif g.gif ale tikrai sudėtinga mūsų sąlygomis g.gif g.gif turiu arba +19 arba +1C biggrin.gif neįsivaizduoju ką čia pakombinavus g.gif g.gif

o gal turi raudonžiedę pasiflorą?
o kokių dar egzotikų?, pasigirk... blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2006 01 12, 23:05)
[sudygo po 3 savaičių ir dar tebedygsta bigsmile.gif
Atsiprašau, jei kartojuosi, neskaičiau temos nuo pradžios. O kada tikiesi sulaukti žiedų? Aš pavasarį pasėjau tų paprastų, melsvųjų 5 sėklas, 2 išdygo, viena vasarą nudžiūvo(išnešiau laukan ir užmiršau palaistyti), ta vienintelė baigia visą langą užgožti. Gal ją genėti kaip nors reikia. O kada tikėtis žiedų?

del genejimo...nezinau ir as ar reikia ja geneti? pas mane auga ji laisvai, sakeles apvynioju ir toliau sau auga. jei genetume uglius, gal ziedus leisti pradetu?
Atsakyti
Turiu pora rusiu pasifloru seklu,taciau dar nesejus.Siek tiek riboja vietos stoka.Pasejus reiks augint..tad dar laukiu..gal kambarys prasiples:))
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2006 01 13, 08:57)
oooo, čia tai įdomiai  g.gif  g.gif ale tikrai sudėtinga mūsų sąlygomis  g.gif  g.gif turiu arba +19 arba +1C  biggrin.gif neįsivaizduoju ką čia pakombinavus  g.gif  g.gif

o gal turi raudonžiedę pasiflorą?
  o kokių dar egzotikų?, pasigirk...  blush2.gif  blush2.gif

Turia alata ir cinnabarina, jos raudonais ziedais, ale uzsakyta jau biggrin.gif ,
Atsakyti
Na va isveziau saviske ziemot prie +12. Gal atsigaus kiek. Nes namie tikrai numirus butu.
Atsakyti
QUOTE(Vėtružė @ 2006 01 10, 16:52)
g.gif manau, kad klysti....

aha, ir aš jau matau..... ax.gif
QUOTE(melsva @ 2006 01 13, 13:38)
Turia alata ir cinnabarina, jos raudonais ziedais, ale uzsakyta jau  biggrin.gif ,

kaip gaila........ sad.gif
Atsakyti
Sveikos, nusipirkau melsvosios pasifloros sėklų. Ant pakelio parašyta, kad sėti kovo - balandžio mėn. Aš aišku norėčiau kuo greičiau, kažin ar gerai jei pasėčiau dabar? Ar visgi laukti pavasario? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irina B @ 2006 01 23, 15:31)
Sveikos, nusipirkau melsvosios pasifloros sėklų. Ant pakelio parašyta, kad sėti kovo - balandžio mėn. Aš aišku norėčiau kuo greičiau, kažin ar gerai jei pasėčiau dabar? Ar visgi laukti pavasario? smile.gif

oi ne... tikrai dabar dar per anksti... smile.gif
Atsakyti
aš iš savo patirtiesa galiu paskyti, kad neanksti..
aš sėjau vasario pačioje pradžioje ir laikaiu ant radiatoriaus...šiltai ir drėgnai:))
kai kurios dygsta net 6 mėnesius...kartais taip būna...taigi tuoj ir sėk:))
Atsakyti
QUOTE(Roventa @ 2006 01 24, 12:34)
aš iš savo patirtiesa galiu paskyti, kad neanksti..
aš sėjau vasario pačioje pradžioje ir laikaiu ant radiatoriaus...šiltai ir drėgnai:))
kai kurios  dygsta net 6 mėnesius...kartais taip būna...taigi tuoj ir sėk:))

O kaip jūs sėjat? Man pardavėja sakė pirma pamirkyti tas sėklas šiek tiek (tiksliai nesakė kiek), paskui padžiovinti ir tik po to sėti. Ir jūs taip darot?
Atsakyti
sėklas su nagų dilde padildinau ir į durpinę žemę pasodinau, labai negiliai...uždengiau poelitileniniu maišeliu ir ant radiatoriaus...
Atsakyti

Nuspresta! Sėsiu, jei neišdygs, nusipirksiu kitą pakelį biggrin.gif O ką tas dildinimas duoda? Greičiau dygsta?
Atsakyti