Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiflora

QUOTE(Zhuvycia @ 2005 08 23, 22:40)
iš ko. O kaip tas diedulis, kuris Kalvarijose prekiauja sėklomis. Visos apie jį tik šneka, o aš turguje 120 metų nebuvau. Matyt vien dėl jo teks nukakti, tik kurioje vietoje jis ten stovi?

tas diedukas (nu gal dar nevisai) paprastai stovi uz uždaro prekystalio- tam kampe/eilėj kur pavasarį iš prekystalių pardavinėja daigus - gaunasi nugara jam į mėsos ar tai pieno pavilijoną, o veidu į atviras prekystalių eiles su augalais. Pas jį labai daug sėklų (rusiškų).
Atsakyti
QUOTE(Sinuhe @ 2005 08 24, 15:25)
Pasigirsiu ax.gif ir man pavyko Pasiflorą įsigyti thumbup.gif Kaune niekaip neradau, o Airijoje tai ir lauke auginamų ir kambarinių yra smile.gif Buvo vaisių išauginus tokį kaip kažkas rašė, o dabar visa pumpurais aplipus, pora žiedų žydi jau clap.gif

čia mano gražuolė  wub.gif

Labai grazi ta grazuole, ir cia gi ne melsvoji, kuria jau visos turi, kazkokia balta, labai grakšti. O mano, kaip parsinesiau is Ermitazo, tai jau turejo 7 pumpurus ir viena vaisiu. Tia tas vaisiukas jau labai geltonas, gal greitai prinokęs nukris. Bet kai paspaudžiu, tai jis visai tuščias atrodo, kaži, kas jo viduje g.gif O pumpuriukai tai taip gražiai iš eilės po vieną ir žydi, nuo didžiausio, lig mažiausio. Kaži, kai šie nužydės, ar dar kada pamalonins mane žiedeliais mano pasiflorytė?
Atsakyti
Radau ir caruelos vaisiaus (vistos kiaušinio dydžio) paveiksliuką:
http://home.onego.ru...a/passif_v.html
dar parašyta (kas nesakaito rusiškai), kad pridedant jo minkštimo į mėlynių ar obuolių pyragą, gaunasi nuostabus delikatesas. birthday.gif
Neįnoringa, gerai jaučiasi bet kokiame bute.

Atsakyti
QUOTE(Aivute @ 2005 08 24, 14:38)
bet va įsigijau tik tos paprastos caerulea sėklų, tikiuosi, bent žiedų sulauksiu kada nors  ax.gif

Sita paprasta irgi nuostabiai zydi. Dar ne vienos savo geles ziedu nebuvau tokia laiminga. Ir dar kvepia. Tik sesuo vaistininke liepe neapsiuostyt tuo eteriniu aliejum, sklindanciu is jos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2005 08 26, 17:32)
Sita paprasta irgi nuostabiai zydi. Dar ne vienos savo geles ziedu nebuvau tokia laiminga. Ir dar kvepia. Tik sesuo vaistininke liepe neapsiuostyt tuo eteriniu aliejum, sklindanciu is jos  ax.gif

Na tikiuosi ji pas mane pražys ax.gif 4u.gif
Atsakyti
O gal kuri bandet is vaisiaus(kuri suvalget) uzsiauginti pasiflora?Girdejau,kad jos vaisiu galima parduotuvese rasti,tik man, deja, neteko matyti.Butu labai idomu is vaisiaus seklu uzsiauginti pasiflora ir sulaukti vaisiu. blush2.gif
Atsakyti
Šiandien gerai įsižiūrėjau į savo gėlytę, pamačiau daugybę mažulyčių pumpurėlių ūglių galuose, bet taip pat ir įsitikinau, kad ją užpuolę kažkokie šlykštūs kenkėjai, ružavi, pūkuoti, prisiploję prie lapų šaknų visi ir dar kažkokius pūkuotus voratinkliukus sugebėję užmegzti, labiau panašius į vatos gumulėlius. Įtariu, kad čia kažkokie skydamariai, ką dabar su jais daryti? Turbūt todėl ji ir buvo nukainuota Ermitaže, kad jau tada parsinešiau su jais sad.gif Patarkiteeee :cry
Atsakyti
QUOTE(Zhuvycia @ 2005 09 06, 15:35)
čia kažkokie skydamariai, ką dabar su jais daryti? Turbūt todėl ji ir buvo nukainuota Ermitaže, kad jau tada parsinešiau su jais sad.gif  Patarkiteeee :cry

Gal tu ją kuo greičiau išmesk. Nu dzin tie 48 ct. Sakiau gi kad jos su tais miltuotaisiais skydamariais. Pasifloros stiebai ploni, sudėtinga būtų naikinti...
Atsakyti
Na, ne del tu 48 cnt verkiu, o gelyte gi buvo grazi, ir taip zydejo graziai, ir net vaisiu viena turejo. Bet vakar as ja ryztingai 3/4 patrumpinau, nuploviau visa ir dabar ziuresiu, kas bus. Beje, kaip jus genite tas pasifloras. Nesuprantu: pas mane, kai isvyniojau, pasirode, kad turiu 3 metru ilgio stieba, tai ka cia geneti - nupjauti ja per puse reikia ir tiek. Kap jus darote? Ir is kur tie nauji ugliai pradeda listi?
Atsakyti
Nuplauk su zaliuoju muilu, pastatyk atskirai nuo kitu augalu ir dar nemesk mirksiukas.gif Sita padaryt visada gali spet.
Atsakyti
QUOTE(Zhuvycia @ 2005 09 06, 15:35)
Šiandien gerai įsižiūrėjau į savo gėlytę, pamačiau daugybę mažulyčių pumpurėlių ūglių galuose, bet taip pat ir įsitikinau, kad ją užpuolę kažkokie šlykštūs kenkėjai, ružavi, pūkuoti, prisiploję prie lapų šaknų visi ir dar kažkokius pūkuotus voratinkliukus sugebėję užmegzti, labiau panašius į vatos gumulėlius. Įtariu, kad čia kažkokie skydamariai, ką dabar su jais daryti? Turbūt todėl ji ir buvo nukainuota Ermitaže, kad jau tada parsinešiau su jais sad.gif  Patarkiteeee :cry

Žinai nenoriu nuvilt, bet aš savo Mirtos nuo jų neišgelbėjau niekaip sad.gif ir ploviau ir karpiau ir purškiau........
Atsakyti
O su Actara bandet? Svarbiausia, kad salia kitu augalu nebutu ir neuzkrestu. sad.gif
Atsakyti