Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiflora

Ačiū labai ryt reikės eiti sėkliukių ieškoti smile.gif jei jau yra vadinasi rasiu 4u.gif
Atsakyti
Na va jau įsigyjau pasifloros sėklų thumbup.gif , kelias pasėjau, o kitas pavasariui palikau 4u.gif , žiūrėsiu kaip seksis rolleyes.gif.
Gal kas žinot, kap su iš sėklų pasėtom pasiflorom, tilriausiai jos vaisių neatves blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivute @ 2005 08 22, 08:42)
Na va jau įsigyjau pasifloros sėklų  thumbup.gif , kelias pasėjau, o kitas pavasariui palikau  4u.gif , žiūrėsiu kaip seksis  rolleyes.gif.
Gal kas žinot, kap su iš sėklų pasėtom pasiflorom, tilriausiai jos vaisių neatves  blush2.gif

dažniausiai parduodamos sėklos yra Passiflora caerulea. kuri valgomų vaisių neduoda. valgoma būna passiflora edulis arba marakuja.

Ermitaže parduodami pasiflorų augalėliai po 48 cnt blink.gif augalai geri, tik kad be žiedų. bet mačiau ant kai kurių miltuotųjų skydamarių vieną kitą unsure.gif taip kad atsargiai..
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2005 08 22, 09:02)
dažniausiai parduodamos sėklos yra Passiflora caerulea. kuri valgomų vaisių neduoda. valgoma būna passiflora edulis arba marakuja.

Ermitaže parduodami pasiflorų augalėliai po 48 cnt  blink.gif augalai geri, tik kad be žiedų. bet mačiau ant kai kurių miltuotųjų skydamarių vieną kitą  unsure.gif taip kad atsargiai..

Tai tikrai šita kuriaą pirkau Passiflora caerulea, taip ir manaiu tiksliau ir žinojau, kad ji vaisių neduos ir žinau kad marakuja duoda vaisius, tik šitos niekaip rasti nepavyko, tai ir nusipirkau Passiflora caerulea. O miltuotųjų skydamarių namo tai jau nenoriu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivute @ 2005 08 22, 11:52)
Tai tikrai šita kuriaą pirkau Passiflora caerulea, taip ir manaiu tiksliau ir žinojau, kad ji vaisių neduos ir žinau kad marakuja duoda vaisius, tik šitos niekaip rasti nepavyko, tai ir nusipirkau Passiflora caerulea. O miltuotųjų skydamarių namo tai jau nenoriu  blink.gif

Lietuvoje nežinau ar būna šitų valgomų pasiflorų sėklų schmoll.gif neteko matyti. aš tai apie tokią raudonais žiedais vis pasvajoju. nors dabar galvoju, kalvarijų turguj toks vyriškis sėklomis visada targavoja. va ten tai visokių įdomybių galima rasti (pvz. ciklamenas, atlaikantis -50C temperatūrą blink.gif blink.gif), tai gal ten ir kitokių pasiflorų pasitaiko.. g.gif nežinau tik koks pas jį tų sėklų patikimumas, nes sėklos rusiškos. Keletą paprastų pirkau, tai auga.
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2005 08 22, 11:01)
Lietuvoje nežinau ar būna šitų valgomų pasiflorų sėklų  schmoll.gif neteko matyti. aš tai apie tokią raudonais žiedais vis pasvajoju. nors dabar galvoju, kalvarijų turguj toks vyriškis sėklomis visada targavoja. va ten tai visokių įdomybių galima rasti (pvz. ciklamenas, atlaikantis -50C temperatūrą  blink.gif  blink.gif), tai gal ten ir kitokių pasiflorų pasitaiko..  g.gif nežinau tik koks pas jį tų sėklų patikimumas, nes sėklos rusiškos. Keletą paprastų pirkau, tai auga.

Tais raudonais žiedeliais pasifloros ir aš norėčiau ax.gif. Kaži, kodėl čia pas mus nėra jokių egzotinių auglų sėklų, tiksliau yra, bet pasirinkimas mažokas 4u.gif , jei jau kokios nori tai siųstis reikia iš kur nors, o gal aš kaip mėgėja, daer nežinau visų gerų parduotuvių kur prekiauja retų augalų sėklomis ar jais pačiais ax.gif
Atsakyti
Nezinau merginos kas pas mane per PASIFLORA, bet po zydejimo bande augint vaisiu doh.gif toks didelis zalias bumbulas isaugo slyvos dydzio blink.gif bet nukrito... matyt salygos netinkamos g.gif
Atsakyti
Matyt reikia mums savo retu augalu Ermitaza atidaryt tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Forume yra tema apie įdomesnių gėlių parduotuves, bet tikrai, pas mus nieko labai įdomaus vistieks nerasite. Nebent pavažiuoti kur į kokius specializuotus šiltnamius, kurie yra visai ne didmiesčiuose. Bet visai neblogas variantas ir internetu užsisakyti sėklas ar daigelius. Ir nelabai brangu, ir įdomu, ir išsirinkti yra iš ko. O kaip tas diedulis, kuris Kalvarijose prekiauja sėklomis. Visos apie jį tik šneka, o aš turguje 120 metų nebuvau. Matyt vien dėl jo teks nukakti, tik kurioje vietoje jis ten stovi?
Atsakyti
Pasigirsiu ax.gif ir man pavyko Pasiflorą įsigyti thumbup.gif Kaune niekaip neradau, o Airijoje tai ir lauke auginamų ir kambarinių yra smile.gif Buvo vaisių išauginus tokį kaip kažkas rašė, o dabar visa pumpurais aplipus, pora žiedų žydi jau clap.gif

čia mano gražuolė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vio @ 2005 08 22, 21:18)
Nezinau merginos kas pas mane per PASIFLORA, bet po zydejimo bande augint vaisiu doh.gif  toks didelis zalias bumbulas isaugo slyvos dydzio  blink.gif  bet nukrito... matyt salygos netinkamos g.gif

Vaje, kaip tau faina, kad subrandino vaisių wub.gif , ir aišku gaila,kad jis nukrito verysad.gif . Kaip norėčiau ir aš tokios Pasifloros, bet va įsigijau tik tos paprastos caerulea sėklų, tikiuosi, bent žiedų sulauksiu kada nors ax.gif , ir vis tik tikiuosi kad dar ir marakuja įsigysiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sinuhe @ 2005 08 24, 14:25)
Pasigirsiu ax.gif ir man pavyko Pasiflorą įsigyti thumbup.gif Kaune niekaip neradau, o Airijoje tai ir lauke auginamų ir kambarinių yra smile.gif Buvo vaisių išauginus tokį kaip kažkas rašė, o dabar visa pumpurais aplipus, pora žiedų žydi jau clap.gif

čia mano gražuolė  wub.gif

Aha... tikra gražuolė wub.gif
Atsakyti