Ačiū labai ryt reikės eiti sėkliukių ieškoti jei jau yra vadinasi rasiu
Na va jau įsigyjau pasifloros sėklų , kelias pasėjau, o kitas pavasariui palikau , žiūrėsiu kaip seksis .
Gal kas žinot, kap su iš sėklų pasėtom pasiflorom, tilriausiai jos vaisių neatves
Gal kas žinot, kap su iš sėklų pasėtom pasiflorom, tilriausiai jos vaisių neatves
QUOTE(Aivute @ 2005 08 22, 08:42)
Na va jau įsigyjau pasifloros sėklų , kelias pasėjau, o kitas pavasariui palikau , žiūrėsiu kaip seksis .
dažniausiai parduodamos sėklos yra Passiflora caerulea. kuri valgomų vaisių neduoda. valgoma būna passiflora edulis arba marakuja.
Ermitaže parduodami pasiflorų augalėliai po 48 cnt augalai geri, tik kad be žiedų. bet mačiau ant kai kurių miltuotųjų skydamarių vieną kitą taip kad atsargiai..
QUOTE(elos @ 2005 08 22, 09:02)
dažniausiai parduodamos sėklos yra Passiflora caerulea. kuri valgomų vaisių neduoda. valgoma būna passiflora edulis arba marakuja.
Ermitaže parduodami pasiflorų augalėliai po 48 cnt augalai geri, tik kad be žiedų. bet mačiau ant kai kurių miltuotųjų skydamarių vieną kitą taip kad atsargiai..
Tai tikrai šita kuriaą pirkau Passiflora caerulea, taip ir manaiu tiksliau ir žinojau, kad ji vaisių neduos ir žinau kad marakuja duoda vaisius, tik šitos niekaip rasti nepavyko, tai ir nusipirkau Passiflora caerulea. O miltuotųjų skydamarių namo tai jau nenoriu
QUOTE(Aivute @ 2005 08 22, 11:52)
Tai tikrai šita kuriaą pirkau Passiflora caerulea, taip ir manaiu tiksliau ir žinojau, kad ji vaisių neduos ir žinau kad marakuja duoda vaisius, tik šitos niekaip rasti nepavyko, tai ir nusipirkau Passiflora caerulea. O miltuotųjų skydamarių namo tai jau nenoriu
Lietuvoje nežinau ar būna šitų valgomų pasiflorų sėklų neteko matyti. aš tai apie tokią raudonais žiedais vis pasvajoju. nors dabar galvoju, kalvarijų turguj toks vyriškis sėklomis visada targavoja. va ten tai visokių įdomybių galima rasti (pvz. ciklamenas, atlaikantis -50C temperatūrą ), tai gal ten ir kitokių pasiflorų pasitaiko.. nežinau tik koks pas jį tų sėklų patikimumas, nes sėklos rusiškos. Keletą paprastų pirkau, tai auga.
QUOTE(elos @ 2005 08 22, 11:01)
Lietuvoje nežinau ar būna šitų valgomų pasiflorų sėklų neteko matyti. aš tai apie tokią raudonais žiedais vis pasvajoju. nors dabar galvoju, kalvarijų turguj toks vyriškis sėklomis visada targavoja. va ten tai visokių įdomybių galima rasti (pvz. ciklamenas, atlaikantis -50C temperatūrą ), tai gal ten ir kitokių pasiflorų pasitaiko.. nežinau tik koks pas jį tų sėklų patikimumas, nes sėklos rusiškos. Keletą paprastų pirkau, tai auga.
Tais raudonais žiedeliais pasifloros ir aš norėčiau . Kaži, kodėl čia pas mus nėra jokių egzotinių auglų sėklų, tiksliau yra, bet pasirinkimas mažokas , jei jau kokios nori tai siųstis reikia iš kur nors, o gal aš kaip mėgėja, daer nežinau visų gerų parduotuvių kur prekiauja retų augalų sėklomis ar jais pačiais
Nezinau merginos kas pas mane per PASIFLORA, bet po zydejimo bande augint vaisiu toks didelis zalias bumbulas isaugo slyvos dydzio bet nukrito... matyt salygos netinkamos
Matyt reikia mums savo retu augalu Ermitaza atidaryt
Forume yra tema apie įdomesnių gėlių parduotuves, bet tikrai, pas mus nieko labai įdomaus vistieks nerasite. Nebent pavažiuoti kur į kokius specializuotus šiltnamius, kurie yra visai ne didmiesčiuose. Bet visai neblogas variantas ir internetu užsisakyti sėklas ar daigelius. Ir nelabai brangu, ir įdomu, ir išsirinkti yra iš ko. O kaip tas diedulis, kuris Kalvarijose prekiauja sėklomis. Visos apie jį tik šneka, o aš turguje 120 metų nebuvau. Matyt vien dėl jo teks nukakti, tik kurioje vietoje jis ten stovi?
QUOTE(Vio @ 2005 08 22, 21:18)
Nezinau merginos kas pas mane per PASIFLORA, bet po zydejimo bande augint vaisiu toks didelis zalias bumbulas isaugo slyvos dydzio bet nukrito... matyt salygos netinkamos
Vaje, kaip tau faina, kad subrandino vaisių , ir aišku gaila,kad jis nukrito . Kaip norėčiau ir aš tokios Pasifloros, bet va įsigijau tik tos paprastos caerulea sėklų, tikiuosi, bent žiedų sulauksiu kada nors , ir vis tik tikiuosi kad dar ir marakuja įsigysiu
QUOTE(Sinuhe @ 2005 08 24, 14:25)
Pasigirsiu ir man pavyko Pasiflorą įsigyti Kaune niekaip neradau, o Airijoje tai ir lauke auginamų ir kambarinių yra Buvo vaisių išauginus tokį kaip kažkas rašė, o dabar visa pumpurais aplipus, pora žiedų žydi jau
čia mano gražuolė
čia mano gražuolė
Aha... tikra gražuolė