As kaip tik savo pasiflorai careulea apkarpiau nudziuvusius uglius, per naujo apvyniojau aplink kopeteles ir palikau ant palanges laukti pavasario. Ji labai anksti pajunta, kad dienos ilgeja ir pradeda busti, leisti naujus lapelius. Tamsa kenkia visiems augalams.
Tina*, gal galetum ikelti foto, kokios fizines busenos taviske? mano dar tik antra ziema pas mane, bet per pirmaja taip nuplikus nebuvo
Foto dabar ikelti negaliu, bet zinok ji pas mane ne vieno lapelio neturi, taciau as del to ne kiek nepergyvenu, nes ir pernai ji pas mane taip ziemojo. Matosi kad ugliukai gyvi tik snaudzia.
Nepergyvenk ir lauk pavasario Vasara ji atsidekos ziedais.
Nepergyvenk ir lauk pavasario Vasara ji atsidekos ziedais.
Na pasiflorų augintojos,bėdos užklupo,o gal ir ne Tos mano dvi pasifloros sėtos rudenį puikiau augo,leido lapus ir visa kita.Dabar viena ėmė gelst ir mėtyt lapelius,jie nulinkę ir nuliūdę Tai ar jaunos pirmametės irgi gali viską numest ir pavasarį atželt,ar jau jai kapiec?Abi stovėjo šalia,priežiūra identiška-viena klesti,o kita gelsta.Kodėl?
O cia tie daigeliai kur man viena davei? Pas mane tai kolkas gerai laikos. Manyciau, kad suaugusiam augalui nieko tokio lapus mest, bet daigeliui gal perlaistei? pradejo put saknys? ar padziovinai, o paskui staigiai paliejai?
Na taip,čia iš tos rudeninės sėjos-tai ir nežinau,kodėl taip nutiko,nes abi ir laistomos vienodai,ir stovėjo ten pat.O jei išėmus persodint pabandyt?
Zinok bijau ka ir patart, jei augalas jau labai nusilpes, tai gali ir nunykt. Nes persodinimas visada stresas is pradziu buna. Siaip ziema daug daigeliu nusigaluoja nuo sviesos trukumo ir degmes pertekliaus vazonely. O kartais ir po palange esantys radiatoriai bedos pridaro. Zodziu ziema islaikyt augalelius sunku. Zmogu visokios depresijos apninka, augalai taip pat jaucia saules trukuma.
Klausykit, gal kas atsimenat kiek pas ta vyriski Kalvariju turguj pasifloros seklos kainuoja
Pirkau vasara, bet kazkaip kainos nelabai uzviksavau.
Pirkau vasara, bet kazkaip kainos nelabai uzviksavau.
Aš pirkau rudenį,mokėjau 9 litus už 5 sėklas-sudygo visos.
Fikuseli, kaip taviskes pasifloros, ar atsigavo?
Čia mano pasiflora, sėta liepos nėnesį
o čia dar viena pasiflora lenda, sėta tuo pačiu metu
sėti vienu metu pasirodo tikrai kartais reikia laukti iki metu laukiu toliau
o čia dar viena pasiflora lenda, sėta tuo pačiu metu
sėti vienu metu pasirodo tikrai kartais reikia laukti iki metu laukiu toliau
QUOTE(Tina* @ 2006 12 27, 21:11)
Fikuseli, kaip taviskes pasifloros, ar atsigavo?
Tai viena kol kas (tfu tfu tfu) laikosi gerai,išleido ūsą-jau gali už kažko vyniotis,kabintis.O kita stovi nulėpus ir viskas,bet stiebas neatrodo,kad būtų sudžiūvęs ar dar kažką-lauksiu toliau,kas bus.