Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiflora

As kaip tik savo pasiflorai careulea apkarpiau nudziuvusius uglius, per naujo apvyniojau aplink kopeteles ir palikau ant palanges laukti pavasario. Ji labai anksti pajunta, kad dienos ilgeja ir pradeda busti, leisti naujus lapelius. Tamsa kenkia visiems augalams.
Atsakyti
Tina*, gal galetum ikelti foto, kokios fizines busenos taviske? mano dar tik antra ziema pas mane, bet per pirmaja taip nuplikus nebuvo umn.gif beee.gif
Atsakyti
Foto dabar ikelti negaliu, bet zinok ji pas mane ne vieno lapelio neturi, taciau as del to ne kiek nepergyvenu, nes ir pernai ji pas mane taip ziemojo. Matosi kad ugliukai gyvi tik snaudzia.
Nepergyvenk ir lauk pavasario 4u.gif Vasara ji atsidekos ziedais.
Atsakyti
Na pasiflorų augintojos,bėdos užklupo,o gal ir ne g.gif Tos mano dvi pasifloros sėtos rudenį puikiau augo,leido lapus ir visa kita.Dabar viena ėmė gelst ir mėtyt lapelius,jie nulinkę ir nuliūdę blink.gif Tai ar jaunos pirmametės irgi gali viską numest ir pavasarį atželt,ar jau jai kapiec?Abi stovėjo šalia,priežiūra identiška-viena klesti,o kita gelsta.Kodėl? g.gif
Atsakyti
O cia tie daigeliai kur man viena davei? unsure.gif Pas mane tai kolkas gerai laikos. Manyciau, kad suaugusiam augalui nieko tokio lapus mest, bet daigeliui g.gif gal perlaistei? pradejo put saknys? ar padziovinai, o paskui staigiai paliejai?
Atsakyti
Na taip,čia iš tos rudeninės sėjos-tai ir nežinau,kodėl taip nutiko,nes abi ir laistomos vienodai,ir stovėjo ten pat.O jei išėmus persodint pabandyt? g.gif
Atsakyti
Zinok bijau ka ir patart, jei augalas jau labai nusilpes, tai gali ir nunykt. Nes persodinimas visada stresas is pradziu buna. Siaip ziema daug daigeliu nusigaluoja nuo sviesos trukumo ir degmes pertekliaus vazonely. O kartais ir po palange esantys radiatoriai bedos pridaro. Zodziu ziema islaikyt augalelius sunku. Zmogu visokios depresijos apninka, augalai taip pat jaucia saules trukuma.
Atsakyti
Klausykit, gal kas atsimenat kiek pas ta vyriski Kalvariju turguj pasifloros seklos kainuoja g.gif
Pirkau vasara, bet kazkaip kainos nelabai uzviksavau.
Atsakyti
Aš pirkau rudenį,mokėjau 9 litus už 5 sėklas-sudygo visos.
Atsakyti
Fikuseli, kaip taviskes pasifloros, ar atsigavo?
Atsakyti
Čia mano pasiflora, sėta liepos nėnesį
user posted image

o čia dar viena pasiflora lenda, sėta tuo pačiu metu biggrin.gif
user posted image

sėti vienu metu lotuliukas.gif pasirodo tikrai kartais reikia laukti iki metu lotuliukas.gif laukiu toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2006 12 27, 21:11)
Fikuseli, kaip taviskes pasifloros, ar atsigavo?

Tai viena kol kas (tfu tfu tfu) laikosi gerai,išleido ūsą-jau gali už kažko vyniotis,kabintis.O kita stovi nulėpus ir viskas,bet stiebas neatrodo,kad būtų sudžiūvęs ar dar kažką-lauksiu toliau,kas bus. g.gif
Atsakyti