Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiflora

QUOTE(Tina* @ 2006 07 05, 14:52)
Laikysim kumstukus, kad sudigtu.
Ar kartais ne tokia bus?
http://www.mytho-fle.....ora alata.JPG

Panasu, kad tokia. Na, bent jau zinau, kad adinasi bananine ir labai skanus vaisiai. Bet jeigu jau tokia eile susidaro, tai pats laikas butu ir sodinti. Dar labai norejau isitaisyti daigykla labai modernia: su sildymu, apsvietimu ir pan, Tokiai karalienei i rsosto reikia karalisko.
Atsakyti
ir as i ta norinciu eile rasausi
Atsakyti
Siaip tai jos auga kuo puikiausiai ir ant palanges, bet va kaip sudygsta tai nezinia.
Atsakyti
maniske pasiflora labai idomiai elgiasi, kai kurie lapai gelsta, dziusta, laistai laistai, o jie vel vienas po kito..gal ir joms kaip ciklamenams po zydejimo uzeina ale ramybes periodas?
Atsakyti
O vat man idomu pasidare, kaip tas pasifloras apvaisinti? Kai nusipirkau savaja nukainuota, vabalu nuseta Ermitaze, ji turejo net du vaisius ir kruva ziedu. Kiek zydejo pas mane po to, apie vaisius ne kalbos negali buti, ziedas vos nuzydi, po keliu dienu ir nukrenta, net zymes nepalieka. Siandien bandziau kazko panasaus i ziedadulkes ieskoti, bet kad tos visos piesteles ir kuokeles svaruteles. Vis tiek su teptuku pamakalavau, gal kas iseis. Ar turite kas ziniu apie tai?
Atsakyti
QUOTE(tinaa @ 2006 07 10, 14:49)
maniske pasiflora labai idomiai elgiasi, kai kurie lapai gelsta, dziusta, laistai laistai, o jie vel vienas po kito..gal ir joms kaip ciklamenams po zydejimo uzeina ale ramybes periodas?

Lapus mesti pasifloros gali ne tik nuo perdžiūvimo, bet ir nuo perlaistymo unsure.gif blink.gif blink.gif g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2006 07 10, 23:04)
Lapus mesti pasifloros gali ne tik nuo perdžiūvimo, bet ir nuo perlaistymo  unsure.gif  blink.gif blink.gif  g.gif  doh.gif

tai kad as pastebejau, kad maniske kaip tik megsta daug vandes, ir tresimo negailiu, tuomet ji subujoja, ziedu kruvos buna, bet, va, nuzydi ziedai, tuomet ji ir lapus pradeda mesti...dabar tokia visa nutriusus...gal kaupiasi naujam zydejimui?
Atsakyti
Meta jos lapus, ps mane perziem tai buvo stagariukas likes, dar suo pagrauze, galvojau viskas doh.gif Bet paskui vel subujojo. Tikva nezinia kodel jos taip daro blink.gif Reik nete paskaityt.
Atsakyti
Tai o vaisiu kaip sulaukt?
Atsakyti
QUOTE(Zhuvycia @ 2006 07 10, 22:38)
O vat man idomu pasidare, kaip tas pasifloras apvaisinti? Kai nusipirkau savaja nukainuota, vabalu nuseta Ermitaze, ji turejo net du vaisius ir kruva ziedu. Kiek zydejo pas mane po to, apie vaisius ne kalbos negali buti, ziedas vos nuzydi, po keliu dienu ir nukrenta, net zymes nepalieka. Siandien bandziau kazko panasaus i ziedadulkes ieskoti, bet kad tos visos piesteles ir kuokeles svaruteles. Vis tiek su teptuku pamakalavau, gal kas iseis. Ar turite kas ziniu apie tai?

Gal pamakalavimas ir padės mirksiukas.gif
Maniškė passiflora caerulea kai kambary per vasarą buvo, irgi tik peržydėjusi žiedus numesdavo. Šiemet laikau atviram balkone, gal kažkoks skraiduolis užklydo, nes radau štai ką

user posted image
Atsakyti
Va va, tai vis delto tas pamakalavimas ir padejo, nes dabar matau, kad ziedas nuvyto, bet visiskai kitaip atrodo, t.y. ne tuscias jau tikrai. Valio! Mokomes botanikos po truputi. As saviske irgi isnesiau i lauka, dar du ziedu pumpurai liko, tai ir vaisiuku gal bus. O dar pasakykite kas, ar kvailai padariau: kadangi maniske visiskai neleido ugliu is pazastu, tai nugnybau pacia virsunele. Ten siaip butu dar susikrove daug ziedu, bet galvojau, ant ugliu irgi ju bus. Bet dabar, nei ziedu bus, nei ugliai neauga ne truputelio... g.gif
Atsakyti
O as nugnaibiau perzydejusius ziedus, kuriu ji nesiruose mesti doh.gif na bet dar kelis ziedukus krauna. Gal ir geltonoji pradziugins, nes sparciai auga.
Atsakyti