Silvute, nuo kokliušo be abejo noriu skiepyti, bet tik ne tokiu planu kokį siūlo gydytojai. Pirmas skiepas bus tik 6 mėn, o geraiusiu atveju skiepysiu nuo 1 metukų. Aš net ir MMR skiepysiu nes tai bjaurios ligos paaugliui su retai išvengiamom komlikacijom, todėl iki paauglystės pasiskiepysim būtinai.
QUOTE(bevardė @ 2006 09 01, 12:40)
Silvute, nuo kokliušo be abejo noriu skiepyti, bet tik ne tokiu planu kokį siūlo gydytojai. Pirmas skiepas bus tik 6 mėn, o geraiusiu atveju skiepysiu nuo 1 metukų. Aš net ir MMR skiepysiu nes tai bjaurios ligos paaugliui su retai išvengiamom komlikacijom, todėl iki paauglystės pasiskiepysim būtinai.
tu ne taip mane supratai - kokliusas yra pavojingas naujagimiams ir jaunesniems vaikams. Vyresni vaikai ( kazkur jau nuo 5 metuku) juo perserga zymiai lengviau nei mazyliai.
Cia ir gaunasi paradoksas - nenorime uzkrauti tokio skiepo mazam vaikui, bet jam apsauga nuo sios ligos yra ypac reikalinga.
QUOTE(Ievuzhe @ 2006 08 29, 20:32)
Va butent, priestarauja tie, kurie nezino nieko, kaip tu sakai Vilke:) Kaip jau man teko susidurti arsiausi priesu salininkai tie, kurie jokiu normaliu argumentu negali pasakyti, tik tiek, kad skiepyti butina, o jei neskiepyji, tai esi bloga mama...
Bet gaunasi tokia įdomi situacija - kol vaikų vakcinacija yra pakankamai paplitusi, tol tiems nepaskiepytiems vaikučiams yra maža tikimybė užsikrėsti ir susirgti, tačiau kuo tokių vaikų daugiau, tuo ligos sukelėjams yra palankesnės sąlygos plisti ir sukelti ligas.
Man tokie argumentai "liga beveik išnykusi", "kūdikėlio gauna antikūnių su mamos pienu" ir pan. yra mažų mažiausiai kvaili. Niekuom tas skiepas nepatrukdys, "berežionogo i bog berežiot" kaip sakoma. Man juokingos tokios mamytės, kurios eksperimentuoja su savo kūdikiais ir mano esą protingesnės už kitas..............
QUOTE(Melisiukas @ 2006 09 02, 09:27)
Man tokie argumentai "liga beveik išnykusi", "kūdikėlio gauna antikūnių su mamos pienu" ir pan. yra mažų mažiausiai kvaili. Niekuom tas skiepas nepatrukdys, "berežionogo i bog berežiot" kaip sakoma. Man juokingos tokios mamytės, kurios eksperimentuoja su savo kūdikiais ir mano esą protingesnės už kitas..............
Juokingos?
Aš neeksperimentuoju skiepais su savo vaikais. Jei nors dešimtadalis informacijos apie ilgalaikes skiepų pasekmes gali būti tiesa... stosiu kaip liūtė, kad savo vaiką ir būsimus jo vaikus apsaugočiau nuo tokių pasekmių.
Man užteko "visai nekaltos profilaktinės antibiotikų dozės" (kaip sakė gydytoja) pirmom dukros gyvenimo dienom. Man niekas tuomet nepasakė, kad tarp šalutinių pasekmių - atopinis dermatitas arba alergija, kuria dukra sėkmingai susirgo.
Tegu sau į užpakalį profilaktiškai ta gydytoja antibiotikus susileidžia, ne mano vaikui.
QUOTE(Shium @ 2006 09 02, 12:23)
Aš neeksperimentuoju skiepais su savo vaikais. Jei nors dešimtadalis informacijos apie ilgalaikes skiepų pasekmes gali būti tiesa... stosiu kaip liūtė, kad savo vaiką ir būsimus jo vaikus apsaugočiau nuo tokių pasekmių.
QUOTE(Melisiukas @ 2006 09 02, 17:13)
Prie ko čia antibiotikai prie skiepų?? Antibiotikai profilaktiškai?? Tai kas ten per gydytoja tokia?
o prie to, kad skiepqi baisiau uz antibijotikus, beje, skiepu irgi profilaktisku yra- nuo gripo
QUOTE(jurgita_b @ 2006 09 02, 22:53)
o prie to, kad skiepqi baisiau uz antibijotikus, beje, skiepu irgi profilaktisku yra- nuo gripo
nu ir prajuokinaiii
tai kaip mes visi apskritai gyvename?? mes, mūsų tėvai?? visi juk skiepyti buvome, visa karta ir ankstesnė karta!!!!
nesuprantu, ko cia juoktis, man tai verkt norisi. aisku, kad mes dauguma(bet tikrai ne visi, paskaityk net sitoj temoj yra zmogus, mediku vaikas, neskiepytas) skiepyti buvom, ir gyvenom, ir dabar gyvenam , ir musu vaikai gyvena ir gyvens. bet man svarbu ne tik gyventi, bet ir to gyvenimo kokybe. jei neurodermita turintis zmogus negali normaliai dirbti, uzmigti, padeda tik kortizonas, cia gyvenimas? sakau, nes mano dukra irgi sia alergija "isigijo" ir labai daug skaiciau apie ja ir apie jau suaugusius, kurie vis dar kencia nuo to. ne vienas is ju sieja tai su skiepais, kaip ir as.
nei man, nei mano sesei, nei draugem blogo nieko nuo skiepu nebuvo, o gal ir buvo? tik aisku, kad niekas niekada nebando to sieti su skiepais, nes tai juk super dalykas
nei man, nei mano sesei, nei draugem blogo nieko nuo skiepu nebuvo, o gal ir buvo? tik aisku, kad niekas niekada nebando to sieti su skiepais, nes tai juk super dalykas
QUOTE(jurgita_b @ 2006 09 03, 15:06)
nesuprantu, ko cia juoktis, man tai verkt norisi. aisku, kad mes dauguma(bet tikrai ne visi, paskaityk net sitoj temoj yra zmogus, mediku vaikas, neskiepytas) skiepyti buvom, ir gyvenom, ir dabar gyvenam , ir musu vaikai gyvena ir gyvens. bet man svarbu ne tik gyventi, bet ir to gyvenimo kokybe.
Bet infekcinės ligos taip pat ne dovanėlės. Šita problema paaštrės tuomet, kai vis daugiau mamų atsisakys skiepų, nes dabar neskiepyti vaikučiai yra pakankamai saugūs. Aišku, čia kiekvieno pasirinkimas.
Kokliu6as baisi liga ir dažniausiai mirtina vaikam iki 3 mėn, deja vakcina suleidžiama 2 mėn ir dar neapsaugo kūdikio nuo kokliušo. Beje, dažniausiai protingos mamos su naujagymiais nesibasto po jokias viešas vietas, nelaksto po maximas svečius kur buriasi nemažai vaikų, o būna namuose, taigi rizika tokiam pypliui užsikrėsti kokliušu labai maža. Jei tik būtų valyta vienvalentė kokliušo vakcina, ja gal ir paskiepyčiau, bet kam 2 mėn kūdikiui suleistio iškarto 5-6 ligų vakciną, man nesuvokiama.