Atradau pagaliau tema, kurios ieskojau! Pries tai prirasiau apie tai i kitus skyrelius.. Maniskiui dabar virs 3 menesiu ir kaip tik su vyru sprendziame: skiepyti ar ne, jei taip tai kada. Aciu labai uups komentarams! Rytoj einam pas gydytoja homeopata, kurio nuomone man svarbi, bet jau jauciu, kad esu linkusi bent iki metuku visus skiepus atideti:) Nenoriu issiplesti ir dar visko klausineti, nes neperskaiciau kitu skyreliu apie skiepu zala ir apie vaikuciu neskiepijancias mamytes.
na, mes tik gimdymo namuose gavom skiepa ir paskui pirma doze poliklinikoj, nes mamyte baisiai silpna buvo papriestarauti o paskui visgi atsisakiau.. vaikui metukai, aisku, anksti dar ka sakyti, bet pakolkas, tfu tfu tfu. matysim, kaip cia bus..
is tikro tai dabar galvoju, kad jei nera reikalo, tai nereikia ten saziningai vaiko nesioti i tas poliklinikas, nes tik gasdina ir vienakrypte informacija varo. prisiklausius gydytojos puolimo bijojau neskiepyti, bet visgi..
is tikro tai dabar galvoju, kad jei nera reikalo, tai nereikia ten saziningai vaiko nesioti i tas poliklinikas, nes tik gasdina ir vienakrypte informacija varo. prisiklausius gydytojos puolimo bijojau neskiepyti, bet visgi..
Kuo daugiau pradejau sia tema dometis, tuo daugiau tikiu, kad priemiau teisinga sprendima bent jau iki metuku savo mazojo neskiepyti jokiais skiepais. O toliau ziuresim. Uzsirasiau jau i viena seminara rugsejo pabaigoj apie skiepus, ju zala ir nauda. Man bent jau susidare ispudis, kad visi tradicines medicinos salininkai, seseles poliklinikoj, gydytojai ligoninese ir privaciuose kabinetuose vienareiksmiskai giria skiepus ir smerkia tuos, kurie ju atsisako. Jie nesutinka su jokiais kompromisais, nebent isiulo brangesni skiepa. Gydytojai homeopatai dazhniausiai ne taip priesiskai nusistate pries skiepus, tiesiog pataria ju vengti kudikiams ir maziems vaikams, isigilina i skiepo prasme, jo nauda.
Kai pradejau dometis neskiepytais vaikuciais, is pirmo zvilgsnio atrode, jog esu viena tokia "balta varna". Bet kadangi musu visuomeneje zmones linke is kart pasmerkti tuos, kurie kazhka daro kitaip, tai mamos, neskiepijancios savo vaiku, nesireklamuoja ir garsiai nesaukia. Iki siol teko isgirsti tik tokius mamu komentarus: Siandien pasiskiepijom! Ryt vel eisim, kita menesi pasiskiepysim nuo to, to ir ano. Labai teisingai kazhkas jau siame forume pastebejo: daugelis mamu skiepija vaikus del to, kad visi taip daro.... Labai gaila, bet ir man tokiu teko sutikti, jos net tiksliai nezino, kodel taip daro, tiesiog taip reikia:)
Man dar truksta daug informacijos, negaliu ir as pateikti super geru argumentu, kodel nenuvedziau paskiepyti vaiko kaip siuloma... Bet kazhkokia intuicija dar paskatino pries tai geriau pasidomet visu tuo ir suteikti savo kudikiui visa ka geriausia. Nesmerkiu visai mamu, kurios skiepija. Kiekviena juk norim savo vaikui paties geriausio ir darom tai sau geriausiai atrodanciais metodais. Tikslas musu visu vienas, tiek tu kurios skiepija, tiek tu kurios neskiepija - apsaugoti vaikucius.
Dar prie progos paprasysiu mamu, kurios neskiepijo vaikuciu - parasykit kaip jus auginat vaikucius, kokiu papildomu priemoniu imunitetui stiprinti imates. Kada visgi zadat daryt pirmus skiepus, kokius. Aciu labai!
Kai pradejau dometis neskiepytais vaikuciais, is pirmo zvilgsnio atrode, jog esu viena tokia "balta varna". Bet kadangi musu visuomeneje zmones linke is kart pasmerkti tuos, kurie kazhka daro kitaip, tai mamos, neskiepijancios savo vaiku, nesireklamuoja ir garsiai nesaukia. Iki siol teko isgirsti tik tokius mamu komentarus: Siandien pasiskiepijom! Ryt vel eisim, kita menesi pasiskiepysim nuo to, to ir ano. Labai teisingai kazhkas jau siame forume pastebejo: daugelis mamu skiepija vaikus del to, kad visi taip daro.... Labai gaila, bet ir man tokiu teko sutikti, jos net tiksliai nezino, kodel taip daro, tiesiog taip reikia:)
Man dar truksta daug informacijos, negaliu ir as pateikti super geru argumentu, kodel nenuvedziau paskiepyti vaiko kaip siuloma... Bet kazhkokia intuicija dar paskatino pries tai geriau pasidomet visu tuo ir suteikti savo kudikiui visa ka geriausia. Nesmerkiu visai mamu, kurios skiepija. Kiekviena juk norim savo vaikui paties geriausio ir darom tai sau geriausiai atrodanciais metodais. Tikslas musu visu vienas, tiek tu kurios skiepija, tiek tu kurios neskiepija - apsaugoti vaikucius.
Dar prie progos paprasysiu mamu, kurios neskiepijo vaikuciu - parasykit kaip jus auginat vaikucius, kokiu papildomu priemoniu imunitetui stiprinti imates. Kada visgi zadat daryt pirmus skiepus, kokius. Aciu labai!
as savo pirmaja skiepijau nuo tu "baisiu" ligu, o MMR dar ne, ir kol kas nesiruosiu, nors tai reikejo atlikti 15 men. antro leliuko neskiepysiu tikrai vos gimus. as bent jau manau, kad mano dukrytei butent nuo skiepu atsirado neurodermitas. aciu Dievui, kad nors nestiprus, bet kokiu 4-5 men atsirado kazkokia demele ant rieso , kuri nei nieztejo, nei didejo, nei isnyko, o dar veliau, kazkaip po kitu skiepu, "atsitiktinai" pradejo plestis ta alergija, kad vaikas net iki kraujo nusidraskes buvo. dabar jau nieko, tikiuosi, kad isaugs. nes gydemes su homeopatiniais vaistais. uztai ir bijau8 daugiau skiepyti.
o kazkokiu spec. imunitetui stiprinti vaistu tai neduodu. bet leidziu basai lakstyt namie(ziema ar vasara), miega prie atidaryto lango(nesvarbu koks oras) ir pan.
o kazkokiu spec. imunitetui stiprinti vaistu tai neduodu. bet leidziu basai lakstyt namie(ziema ar vasara), miega prie atidaryto lango(nesvarbu koks oras) ir pan.
na, as galvojau, kad gal paskiepysiu po metu, nors abejojau, o dabar, kai vaikeliui metai ir menuo, manau, kad neskiepysiu.. ir pati uzaugau neskiepyta nuo nieko.
Imuniteto kazkaip ypatingai nestiprinam. Tiesiog pati maitinu pienuku ir zadu ta daryti dar ilgai, be to, grudinam vaika, na, i ledini vandeni nekisam, bet tiesiog neprirengiam niekada, daug basas vaiksto ir auga stiprus vyras
o kaip toliau bus, matysim
tik va man su vyru dar reikia kariauti, nes jis nieko nesidomi apie skiepu uz ir pries, o tiesiog nori skiepyti, nes visi taip daro. tai dabar nuo gripo sugalvojo skiepyti, sako nunes, kai as nezinosiu, tai sakiau, kad as jam parodysiu
Imuniteto kazkaip ypatingai nestiprinam. Tiesiog pati maitinu pienuku ir zadu ta daryti dar ilgai, be to, grudinam vaika, na, i ledini vandeni nekisam, bet tiesiog neprirengiam niekada, daug basas vaiksto ir auga stiprus vyras
o kaip toliau bus, matysim
tik va man su vyru dar reikia kariauti, nes jis nieko nesidomi apie skiepu uz ir pries, o tiesiog nori skiepyti, nes visi taip daro. tai dabar nuo gripo sugalvojo skiepyti, sako nunes, kai as nezinosiu, tai sakiau, kad as jam parodysiu
Va butent, priestarauja tie, kurie nezino nieko, kaip tu sakai Vilke:) Kaip jau man teko susidurti arsiausi priesu salininkai tie, kurie jokiu normaliu argumentu negali pasakyti, tik tiek, kad skiepyti butina, o jei neskiepyji, tai esi bloga mama...
Beje del gripo skiepo, tai gali savo vyrui pasakyti, kad tai pati didziausia nesamone.. Mano mama dirba virusologijos laboratorijoje, kur kasmet nemokamai skiepija juos visus nuo gripo. Ji galejo ir mus su sese visada paskiepyti, bet niekada to nedare, nes skiepijama nuo vienos rusies gripo, dazhniausiai praeitu metu gripo. O kaip zinia gripas buna kasmet kitoks, kartais stipresnis, kartais ne. Taigi is esmes tai tik nereikalingos gripo lasteles organizme, kurios tikrai neapsaugo.... Pas mus darbe po gripo skiepo susirgo beveik visi tai pasidare... O blogiausiai, kad kiti 2 kartus! Ir nesamone, kad lengvesne forma. Kiti nesiskiepijo ir viena kart prasirgo, o as visai nesusirgau net ir be skiepu:)
Aciu, kad pasidalinat savo patirtim:) Smagu girdet, kad ne viena as tokia, nusprendusi vaiko be reikalo nekankint skiepais:)
Beje Vilke, o tu visai neskiepyta pati? Tavo tevai matyt jau seniai pradejo dometis tuo, ka as tik neseniai atradau...
Beje del gripo skiepo, tai gali savo vyrui pasakyti, kad tai pati didziausia nesamone.. Mano mama dirba virusologijos laboratorijoje, kur kasmet nemokamai skiepija juos visus nuo gripo. Ji galejo ir mus su sese visada paskiepyti, bet niekada to nedare, nes skiepijama nuo vienos rusies gripo, dazhniausiai praeitu metu gripo. O kaip zinia gripas buna kasmet kitoks, kartais stipresnis, kartais ne. Taigi is esmes tai tik nereikalingos gripo lasteles organizme, kurios tikrai neapsaugo.... Pas mus darbe po gripo skiepo susirgo beveik visi tai pasidare... O blogiausiai, kad kiti 2 kartus! Ir nesamone, kad lengvesne forma. Kiti nesiskiepijo ir viena kart prasirgo, o as visai nesusirgau net ir be skiepu:)
Aciu, kad pasidalinat savo patirtim:) Smagu girdet, kad ne viena as tokia, nusprendusi vaiko be reikalo nekankint skiepais:)
Beje Vilke, o tu visai neskiepyta pati? Tavo tevai matyt jau seniai pradejo dometis tuo, ka as tik neseniai atradau...
Tikrai butu idomu suzinot ar yra suaugusiu, kurie nebuvo skiepyti, kaip jiems sekasi gyvent be skiepu
Ir dar toks klausimas, mano gavo visus skiepus kaip rasiau, bet siuo 15 men. nesiruosiu skiepyt, bet reikia skiepyt tuo 18 men. jei jau buvo skiepytas anksciau , nes ten kaip ir testinumus tu anksciau darytu
Ir dar toks klausimas, mano gavo visus skiepus kaip rasiau, bet siuo 15 men. nesiruosiu skiepyt, bet reikia skiepyt tuo 18 men. jei jau buvo skiepytas anksciau , nes ten kaip ir testinumus tu anksciau darytu
Saviškį pradėjau skiepyti tik nuo 2 metų 3 mėn ir tik valyta vakcina. MMR nėra gavęs ir gaus tik 5-6 metų, o vėliau 12 metų. Temperatūra jei buvo tai tik dėl dantų. Pirmas kosulys aplankė virš dviejų metukų, o rimtesnis gerklės uždegimas kuriam gydytio jau reikėjo antibiotikų tik virš trijų metukų.
Ligos nuo kurių skatinama skiepyti tikrai baisios, ir žinau kad būtina skiepyti, bet tik ne kūdikius.
Šiuo metu laukiuosi antro vaiko. Ir kolkas planuoju jį skiepyti tik tuberkuliozės ir hepatito B vakcina nes visi kiti skiepukai palauks kol vaikui sueis vieneri metukai. Tuberkulioze skiepysiu, nes deja Lietuvoje niekas nedrausmina ir negydo atvira forma sergančių ligonių, o hepatitas tam kad nesu tikra ar neprireiks vaikui kokios chirurginės intervencijos iki metų laiko, kurios metu deja ir mūsų ligoninėse nesi nuo šios ligos apsaugotas.
Ligos nuo kurių skatinama skiepyti tikrai baisios, ir žinau kad būtina skiepyti, bet tik ne kūdikius.
Šiuo metu laukiuosi antro vaiko. Ir kolkas planuoju jį skiepyti tik tuberkuliozės ir hepatito B vakcina nes visi kiti skiepukai palauks kol vaikui sueis vieneri metukai. Tuberkulioze skiepysiu, nes deja Lietuvoje niekas nedrausmina ir negydo atvira forma sergančių ligonių, o hepatitas tam kad nesu tikra ar neprireiks vaikui kokios chirurginės intervencijos iki metų laiko, kurios metu deja ir mūsų ligoninėse nesi nuo šios ligos apsaugotas.
QUOTE(bevardė @ 2006 08 30, 08:21)
Tuberkulioze skiepysiu, nes deja Lietuvoje niekas nedrausmina ir negydo atvira forma sergančių ligonių
Tuberkuliozės skiepas buvo tas, kuriuo aš irgi norėjau skiepyti saviškį, galvodama, kad rizika gauti užkratą Lietuvoje gan nemaža. Visgi vyras kategoriškai buvo prieš, taigi, liko neskiepytas. Visgi, tas skiepas PSO duomenimis apsaugo tik nuo sunkių tbc formų, bet neapsaugo nuo kitų formų ir juo labiau nuo užsikrėtimo tbc. Taip kad, gal geriau rūpintis stipriu natūraliu imunitetu vaiką kuo ilgiau žindant, vėliau duodant kitą pilnavertį sveiką maistą, grūdinant, ir galbūt vengiant visuomeninio transporto, gal net ir per daug nesilankant su mažu vaiku prekybos centruose ir pan. . Aš bent jau taip ir dariau.
Žinok ir aš maniau kad galima apsieiti be tbc, bet kuo toliau tuo daugiau atveju, kai vaiaki maži tbc užsikrečia tiesiog savo namo laiptinėje, nes kaip minėjau sergantys žmonės nė negalvoja gydytis. laimei kolkas aplinkoje mūsų tokių nėra, bet...
Bet tų 5-valenčių ar net 6- valenciu vakcinų tikria atsisakysime iki 1 metuku, ar bent 6 mėn. Tame amžiaus laikotarpyje iki 6 mėn labiausiai bijočiau tik kokliušo, bet tikiuosi nuo jo apsaugoti, tik aišku kolkas ne skiepais.
Bet tų 5-valenčių ar net 6- valenciu vakcinų tikria atsisakysime iki 1 metuku, ar bent 6 mėn. Tame amžiaus laikotarpyje iki 6 mėn labiausiai bijočiau tik kokliušo, bet tikiuosi nuo jo apsaugoti, tik aišku kolkas ne skiepais.
QUOTE(bevardė @ 2006 08 31, 08:36)
Tame amžiaus laikotarpyje iki 6 mėn labiausiai bijočiau tik kokliušo, bet tikiuosi nuo jo apsaugoti, tik aišku kolkas ne skiepais.
patikek, kokliusas ir veliau yra bjauri liga.... ir kas svarbiausia, tai ne taip lengvai nustatoma. Kadangi leituvoje kokliusas pasitaiko jau nebe daznai, tai gydytojai niekados iskart netikrina sio varianto, netgi jei ir atkriepi demesi, kad vaikas neskiepytas.
I mano itarimus, kad vaikui gali buti kokliusas demesys buvo atkreiptas tiktais trecia gyvymo savaite - kai nepadejo intensyvus astmos gydymas, kai kiti tyrimai buvo neigiami ( pvz chlamidijos), tai tada ligonineje buvo padarytas tyrimas kokliusui ( dare is kraujo). Nors pries tai santariskiu konsultacineje poliklinikoje akis isverte tvirtino, kad kokliusa nebet isaugina tik is paselio ir tai trunka kelias savaites.
O va kaip tu nuo kokliuso apsisaugosi, tai neaisku, nes inkubaciniu ligos laikotarpiu tu niekaip neatskirsi, kuris serga, o kuris ne. Taip pat ar zmogus yra nesiotojas, ar ne.