QUOTE(vilke @ 2006 02 09, 13:48)
sauniai cia jus o del to individualaus plano kreipetes ar cia tik siaip?
nesikreipėm ir dar labai galvoju ar kada nors kreipsiuos. man tikrai atrodo, kad dukros pediatrė "atsifutbolino" nenorėdama diskutuoti apie tuos skiepus. Aš man paklausiau kaip ten su tokiom baisiom reakcijom kaip kad autizmas. Pasakė ji kad buvo konferencijoje kur kalbėjo apie skiepo reakciją - autizmą ir tipo ten prof. Usonis (aršiausias kovotojas už skiepus) sakė, kad neįrodyta buvo, kad autizmas kilo būtent nuo skiepo. Ale aš tai visai nenoriu skiepyti vaiko ir laukti kada tą skiepo - autizmo ryšį pagaliau įrodys, ir dar neduok die mano vaiko pagalba
QUOTE(vilke @ 2006 02 09, 12:05)
o mum zinot kaip klinikose pareiske po gimdymo? zodziu atnese toki lapeli pasirasyt, kad sutinkam skiepyt ir t.t. ir pasake, galit ir nesirasyt, mes vis tiek padarysim viska, kas ten parasyta dar tokiu sustru tonu pasake, as tik po gimdymo buvau, tai ir priestaraut nelabai ka galejau, o ir nesuprataau.. iki dabar del to grauziuos.
o kaip manot, jei jau skiepytas tuo 3 dienos skiepu ir 2 men DTP, ar dar yra prasmes toliau neskiepyt, ar jau viskas, galiu ir toliau skiepyt, bo pagadinta siaip ar taip.
ir ka manot apie inversijos budu is vakcinos ar dar kazkaip elektronuniu budu skenuojant padaroma homeopatini "priesnuodi" pries skiepa?
O kai nuėjau pasiteiraut apie kažkokį priešnuodį iškilus bjauriai reakcijai, tai tik pasijuokė, kad atseit tavo vaikas, tai ir mąstyk kaip suktis, čia ne mūsų reikalas, mes tik skiepijam o kaip manot, jei jau skiepytas tuo 3 dienos skiepu ir 2 men DTP, ar dar yra prasmes toliau neskiepyt, ar jau viskas, galiu ir toliau skiepyt, bo pagadinta siaip ar taip.
ir ka manot apie inversijos budu is vakcinos ar dar kazkaip elektronuniu budu skenuojant padaroma homeopatini "priesnuodi" pries skiepa?
Pirma vaika skiepijom iki 1,5 metu. Daznai sirgo, kol pradejau ieskoti info apie ligas, skiepus ir t.t. Veliau tiesiog nebeskiepijom (parasiau poliklinikoj, kad atsisakau ). Antra vaika neskiepijom visai. Nesu visiskai pries skiepus, bet maziukams ju tikrai nereikia. Jei prireiktu gyvenime kai bus vyresni, tai tik tada.
Is musu seimos patirties... As 2 metais vyresne uz broli ir gavau maziau skiepu, negu jis. Brolis persirgo kiaulyte, raudoniuke, pulingu meningitu, tymais, vejaraupiais ir dar neprisimenu net pavadinimu...Mama nedirbo, gyvenom kai jis sirgo kartu, bet as nei viena jo liga taip ir nesusirgau. Mano buvo kitos ligos: anginos ir slogos. Tonziles man pasalino kartu su adenoidais (siaip, kad nereiketu kada daryti 2 operacijos ) po operacijos as buvau visai kitoks vaikas nei iki jos...Mama sake kad jei butu zinojusi, niekada nebutu sutikusi
Is musu seimos patirties... As 2 metais vyresne uz broli ir gavau maziau skiepu, negu jis. Brolis persirgo kiaulyte, raudoniuke, pulingu meningitu, tymais, vejaraupiais ir dar neprisimenu net pavadinimu...Mama nedirbo, gyvenom kai jis sirgo kartu, bet as nei viena jo liga taip ir nesusirgau. Mano buvo kitos ligos: anginos ir slogos. Tonziles man pasalino kartu su adenoidais (siaip, kad nereiketu kada daryti 2 operacijos ) po operacijos as buvau visai kitoks vaikas nei iki jos...Mama sake kad jei butu zinojusi, niekada nebutu sutikusi
Laba diena,
labai džiugu kad mamos diskutuoja apie tokį svarbų jų kūdikiams dalyką.
Po sunkių reakcijų ir aš nebetikiu skiepų nauda ir 15 men KDS skiepo bei kiaulytes- raudonukes- tymų skiepo arsisakiau.
Ką galima pagalvoti apie medikus, kai tau po baisios pirmosios reakcijos ligonineje nepasiūlo jokių priemonių, tik priekaištauja kodėl skiepo nepirkai.
O kai panaši reakcija būna po perkamo skiepo, išvis neturi ką pasakyti?
Beje, pasiskaičiau ir pačių farmacijos kampanijų informaciją, kurioje po pirmosios reakcijos kokliušo vakcija iš viso nerekomenduojama.
Taigi yra begalė prieštaravimų pačioje vakcinavimo praktikoje, dėl kurių tikrai verta suabejoti jos neginčijamumu.
Aš būsių iš tų, kurie savo antrąjį vaikelį atsisakys skiepyti dar gimdymio namuose.
UUPS, ačiū už išsamią informaciją.
labai džiugu kad mamos diskutuoja apie tokį svarbų jų kūdikiams dalyką.
Po sunkių reakcijų ir aš nebetikiu skiepų nauda ir 15 men KDS skiepo bei kiaulytes- raudonukes- tymų skiepo arsisakiau.
Ką galima pagalvoti apie medikus, kai tau po baisios pirmosios reakcijos ligonineje nepasiūlo jokių priemonių, tik priekaištauja kodėl skiepo nepirkai.
O kai panaši reakcija būna po perkamo skiepo, išvis neturi ką pasakyti?
Beje, pasiskaičiau ir pačių farmacijos kampanijų informaciją, kurioje po pirmosios reakcijos kokliušo vakcija iš viso nerekomenduojama.
Taigi yra begalė prieštaravimų pačioje vakcinavimo praktikoje, dėl kurių tikrai verta suabejoti jos neginčijamumu.
Aš būsių iš tų, kurie savo antrąjį vaikelį atsisakys skiepyti dar gimdymio namuose.
UUPS, ačiū už išsamią informaciją.
taip vis galvojau ką man daryti su tais skiepais,nes sūnų skiepijau tik iki pusantrų metukų.Po to į viską spjoviau,nes mažiukas pastoviai sirgo ir sirgo..kai nusprendžiau mažiuko nebeskiepyt tom nesamonėm mūsų visos ligos baigėsi,gal tai sutapimas..beje visus skiepus iki to laiko buvo gavęs,o persirgo pačia stipriausia pulingo meningito forma..tai va aš tik dar labiau patvirtinau sau,kad antro vaikeliuko tikrai neskiepisiu jokiais skiepais..tiesa ir poliklinikoj,gal puse metų nebuvom tai ir rodytis bijau,kad velniu negaučiau
QUOTE(VILGRA @ 2006 04 11, 14:52)
taip vis galvojau ką man daryti su tais skiepais,nes sūnų skiepijau tik iki pusantrų metukų.Po to į viską spjoviau,nes mažiukas pastoviai sirgo ir sirgo..kai nusprendžiau mažiuko nebeskiepyt tom nesamonėm mūsų visos ligos baigėsi,gal tai sutapimas..beje visus skiepus iki to laiko buvo gavęs,o persirgo pačia stipriausia pulingo meningito forma..tai va aš tik dar labiau patvirtinau sau,kad antro vaikeliuko tikrai neskiepisiu jokiais skiepais..tiesa ir poliklinikoj,gal puse metų nebuvom tai ir rodytis bijau,kad velniu negaučiau
Visus skiepus paprastai ir suskiepija vaikams iki 1,5 metų, po to skiepijama tik 6 metų.
QUOTE(VILGRA @ 2006 04 11, 15:52)
o prie ko cia meningitas ir skiepai?
Nuo lietuvoje labiausiai paplitusio meningito tipo skiepu nera.
Galiu tik palinketi, kad neskiepytiems vaikams neatsitiktu taip kaip maniskei. 31 men ( nepilnai 3 metai) vaikas susirgo kokliusu ( buvo neskiepyta. Ligonine, 14 paru vienu antibiotiku, po to po savaites dar 7 paru kursas kitu antibiotiku ir kokliuso issaukta bronchine astma
QUOTE(Silvute @ 2006 04 12, 17:52)
na žinai kai mes papuolėm tiesiai į reanimaciją pirmas klausimas ir buvo ar vaikas skiepytas ir kai pasakiau,kad nežinau liepė daktarei skambinti ir klausti..tai sakė skiepytas
QUOTE(Silvute @ 2006 04 12, 14:52)
kaip tai prie ko?
Dazniausiai (visam pasaulyj, lietuva, esu tikra, ne ishimtis) meningita sukelia Haemophilus Influenzae Type B bakterija, nuo kurios ir skiepijama.
maniskiui 7 skiepytas tik nuo tuberkuliozės, o sirgo vėjauraupiais ir tuo aš labai džiaugiuosi, nes geriau kai vaikas praserga 5 metų, negu kaip aš - šešiolikos .
anglijoje net buna vėjaraupių vakarėliai, kur pas vėjaraupiais serganti vaiką tėvai suveda savo dar nepersirgusius vaikus, kad jie užsikrėstų ir susirgtų tinkamo amžiaus, o ne mergaitės būdamos nėščios (o tai juk pavojinga), at 20 vyrai - o tai jau juokinga ir irgi nelabai
Papildyta:
beje, galiu pridurti, kad maniškis apskritai labai jautrus visokiems medikamentams, vieną kartą neištvėrusi jam esant 2,5 metų daviau antibiotikų, nes sirgi plaučių uždegimu, tai po to daugiau nei metus kankinausi, kol pagaliau pavyko subalansuoti žarnyną, viršinimą ir tuštinimąsi. o dabar vaikas apskirtai nebeserga jokiom ligom (tfu tfu tfu), - tik kartai gerklytės uždegimas buna gal kokį kartą per metus ir labai lengva forma. ir dar kartai kai darželyje šeimininkutė aprėkdavo, tai jį arba išberdavo, arba temperatūra pakildavo, arba tą patį gerklės uždegimą pasigaudavo.
anglijoje net buna vėjaraupių vakarėliai, kur pas vėjaraupiais serganti vaiką tėvai suveda savo dar nepersirgusius vaikus, kad jie užsikrėstų ir susirgtų tinkamo amžiaus, o ne mergaitės būdamos nėščios (o tai juk pavojinga), at 20 vyrai - o tai jau juokinga ir irgi nelabai
Papildyta:
beje, galiu pridurti, kad maniškis apskritai labai jautrus visokiems medikamentams, vieną kartą neištvėrusi jam esant 2,5 metų daviau antibiotikų, nes sirgi plaučių uždegimu, tai po to daugiau nei metus kankinausi, kol pagaliau pavyko subalansuoti žarnyną, viršinimą ir tuštinimąsi. o dabar vaikas apskirtai nebeserga jokiom ligom (tfu tfu tfu), - tik kartai gerklytės uždegimas buna gal kokį kartą per metus ir labai lengva forma. ir dar kartai kai darželyje šeimininkutė aprėkdavo, tai jį arba išberdavo, arba temperatūra pakildavo, arba tą patį gerklės uždegimą pasigaudavo.
Gaila, kad sia tema atradau per velai Mano sunelis gavo visus skiepus, dabar greit reiktu skiepyt 15 men. skiepu, nuo raudonukes ir t.t. sito skiepo as visai nenoriu ,o del 18 men. abejoju, ten nuo kokliuso kiek suprantu ieina Tai gal geriau pasiskiepyt