QUOTE(uups @ 2007 05 29, 12:56)
* nelabai norisi tiket...kad ir kokia turtinga shalis butu
Klausyk, man labai idomu, o tu visur tos chemijos vengi? ka valgot? kokie jusu namu langu remai/ grindys/ apshiltinimas ? kuo kvepuojat? Nes tai, ka gauni ish vakcinos turbut tuno konservu dezhutej gali surast
O siaip, be artimuju zhinios neturetu but skiepijama,- o kas atsakys, jei vaikui jau karta buvo anafilaksinis shokas po skiepo? Ar jo negalima skiepyt del kt priezhasciu
ash asmenishkai nematau dideles skiepo zhalos mokyklinio amzhiaus vaikui
**nu cia shneki antgamtiniais terminais...ryshkiai antiskiepiku propagandos prisiskaicius..ir neaishku ish kokio shaltinio
Jei antikuniai yra, jie tikrai apsaugos ar pades persirgti lengviau. Kaip ir, beje, persirgus stablige kartais susiformuoja imunitetas.
Chemijos vengti pradejau del daugelio priezasciu. Aisku, kad nelabai pavyksta. Bet stengiuosi. Ir kur imanoma isvengti, ten vengiu.
Bet su vakcinom esu del to tokia atsargi, kad man paciai vos labai liudnai nuo ju nepasibaige. Mane paskiepijo maza ir pries tai niekas nenustate, kad as buvau alergiska baltymui... Visa gydytoju komanda man grieztai buvo uzdraudus bet kokius skiepus iki metu. Kodel tik iki metu, nezinau. O paskui mano labai pareiginga mama, jos beje niekuo nekaltinu, ji tikrai viska dare is meiles ir pareigos, paskiepijo mane nuo visko. Po skiepu atsirado dar didesne alergija, kuri mane kankino visa vaikyste ( jau ne vien baltymui, bet ir kitiems produktams). Bet as niekada net nepagalvojau, kad tai kaip nors galima susieti su skiepais. Mama mano beje medike, jos darbas ilga laika buvo susijes su visuotine vakcinacija.
Jau rasiau viena karta, kad iki vaiko gimimo nesidomejau tuo ir man galvos neskaudejo: skiepytis ar ne:) Todel pasiskiepijau nuo erkinio encefalito cia atvaziavus. ( Beje Austrijoje sakoma, kad butent tos baisiosios erkes is rytu ateina, is Pabaltijo:) Va sitaip, taigi skiepykites:)
Po sito skiepo man atsirado sienlige. Gal tai tik sutapimai, kaip kazhkada jau Rituska rase, gal, bet butent sitie sutapimai priverte mane susimastyt. As pirmiausiai perkraciau galvoje savo pazistamu ir giminaiciu ligas, pasiklausiu draugiu, kuriu vaikai turi astma ar atopini dermatita, kada jiems tai atsirado. Beveik visi mano pazistami vakcinuoja vaikus. Turiu ne daug draugiu, kurios atsisake sito "gerio".
Chemijos negalima isvengti visiskai, bet daugelyje atveju imanoma...
Cia ne i tema, bet mano vyrui is niekur nieko atsirado migrenos priepuoliai, ko niekada nebudavo. Net iki tokio lygio, kad nieko nebematydavo. Kokiu tik tyrimu mes nedarem. Nepatikesit, kokia to priezastis: natrio monogliutamatas! Arba liaudiskai tariant: skonio stiprintojas. Sito "gerio" pilna visur visur, ypac kinieciu virtuveje. Beje jis yra registruotas, iteisintas ir visur placiai vartojamas. Kaip tu sakai, visada chemijos isvengti neimanoma, bet dabar pirkdama maista as pasiziuriu labiau i sudeti.
Ir dar, ko tu taip man vis stengiesi igelt, uups:) Juk nebutina prasivardziuot kaip vaiku darzelyje:) nevadinu as gi taves skiepu maniake, prisiskaiciusia literaturos apie vakcinu geri ir grozi:)))) Beje, kazhkada butent tavo pareiskimai SM forume apie skiepu zala man labai patiko! Geros dienos!