Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(Ievuzhe @ 2007 05 28, 08:08)
Va tu, Rituska, tiek domiesi, tiek skaitai apie vakcinas, negi tau nekyla abejones, kad tai ne vien absoliutus geris?

bent ash Rituskos postuose pastebejau ir abejones ax.gif gal ne shitoj temoj tik, nebepamenu jau kur g.gif vejaraupiuose? g.gif unsure.gif man apskritai jos postai labai patinka,- kalba zmogus argumentuotai ir masto drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievuzhe @ 2007 05 28, 11:08)

Va tu, Rituska, tiek domiesi, tiek skaitai apie vakcinas, negi tau nekyla abejones, kad tai ne vien absoliutus geris?

Ievuzhe, o as nors viename poste paskaiau kad tai absoliutus geris? smile.gif as jau net parasa idejau kad nesu skiepu agitatore... smile.gif bet galeciau paklaust taves tuo paties bnu nejau skiepai absoliutus blogis ir jokios naudos per tiek metu naudojimo neatnese? wink.gif

uups, aciu... man irig malonu ir idomu kaityti tavo postus
beje, seniai matyta...kur buvai dingus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 05 28, 09:50)
GREEN.APPLE -SVEIKINIMAI! smile.gifsmile.gif

Aciu labai! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Bretane @ 2007 05 28, 11:11)
Green.apple labai sveikinu, aukit stipruciai  4u.gif

Aciuks!!! aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 05 28, 11:23)
Ievuzhe, o as nors viename poste paskaiau kad tai absoliutus geris? smile.gif as jau net parasa idejau kad nesu skiepu agitatore... smile.gif bet galeciau paklaust taves tuo paties bnu nejau skiepai absoliutus blogis ir jokios naudos per tiek metu naudojimo neatnese? wink.gif

uups, aciu... man irig malonu ir idomu kaityti tavo postus

Sorry, visai nenorejau taves pavadinti skiepu agitatore:) Tik norejau paklaust, ar tau nekilo abejoniu nevakcinuoti savo vaiko. Man dabar visai nekyla minciu vakcinuoti. Nes mano nuomone, tai visai nereikalingas dalykas. O dazhnai ir zalingas ir su labai liudnom pasekmem.... As tikrai bijociau savo vaika vakcinuoti....

Man va toks klausimas dar iskilo: juk persirgus stablige, imunitetas nesusiformuoja. Susirge stablige ir isgyvene zmones gali vel sia liga susirgti. Tai kaip gali vakcina suformuoti antikunius, kurie apsaugotu nuo sios ligos? Juk nelogiska visai.
Va stablige ilga laika buvo mano abejoniu saltinis. Galvojau, kad nuo jos vakcinuosiu vaika. Bet dabar jau taip nebemanau.
Man tik labai neramu, kad jei kada nors vaikas susizeistu mokykloje ar dar kur nors ir as nebuciau salia. Ji nuveztu i ligonine ne as ir ne vyras, o kokia mokytoja. Tuomet jis automatiskai gautu ligoninej pasyvu stabliges skiepa.... Nes nemanau, kad mokytojos ar kiti lydintys asmenys tam papriestarautu.... Bet dar dar laiko apie tai pagalvoti:)
Atsakyti
QUOTE(Ievuzhe @ 2007 05 28, 22:52)
Man tik labai neramu, kad jei kada nors vaikas susizeistu mokykloje ar dar kur nors ir as nebuciau salia. Ji nuveztu i ligonine ne as ir ne vyras, o kokia mokytoja. Tuomet jis automatiskai gautu ligoninej pasyvu stabliges skiepa.... Nes nemanau, kad mokytojos ar kiti lydintys asmenys tam papriestarautu.... Bet dar dar laiko apie tai pagalvoti:)

pala, kazkaip as nelabai supratau.. g.gif tai net jei stipriai vaikas susizalos, tu vistiek nedarytsi to stabliges anotoksino? g.gif
ir dar klausimas- o jei, pvz., tu suzinoji, kad visai salia, net gi jusu miesteleje, siaucioja defterija, net ir tada nedarysi vaikeliui skiepo?
Atsakyti
QUOTE(Green.apple @ 2007 05 28, 21:14)
pala, kazkaip as nelabai supratau.. g.gif tai net jei stipriai vaikas susizalos, tu vistiek nedarytsi to stabliges anotoksino?  g.gif
ir dar klausimas- o jei, pvz., tu suzinoji,  kad visai salia, net gi jusu miesteleje, siaucioja defterija, net ir tada nedarysi vaikeliui skiepo?

Anksciau galvojau, kad gal nuo stabliges paskiepysiu, nes va cia ne daug radau informacijos. Ir dar ta pasyvi stabliges vakcina yra daug blogesne nei aktyvi vakcina.Paprastai tariant, mano nuomone ir keleto daktaru taip pat, - aktyvi stabliges vakcina mazesnis blogis is dvieju galimu. Tos post faktum vakcinos yra daug stipresnes.

Jei siaustu difterija aplinkui kaip tu sakai, Green Apple, tai ir vakcinos nepadetu. Tokiu pavyzdziu labai daug. Jei tik prasideda kazhkokia epidemija, tuomet suserga ir skiepyti ir neskiepyti. Taip buvo ir Cecenijoj ir Rusijoj. Kai tik atsiranda kazhkokios ligom palankios salygos: karas, badas, ligos plinta greiciau, nes zmoniu socialine aplinka nestabili, jie isseke ir kaip jau daug pavyzdziu istorijoje parode, tuomet vakcinos nepadeda.... As galiu tik pateikti pavyzdi is savo aplinkos. Pries kokiu 8 metus visai netoli manes buvo tymu epidemija. Skamba labai baisiai, bet nieko baisaus nebuvo. Tiesiog susirgo tymais labai daug vaiku, buvo net uzdarytas darzelis. Sirgo visi: ir skiepyti ir ne. Vieni pasveiko greiciau, kiti leciau. Bet pasveiko visi, nebuvo kazhkokios tragedijos. Aisku po to buvo reklamine kampanija skiepytis MMR vakcina, nors aiskiai buvo matyti, kad nepadejo ta vakcina:) Is savo pazistamu rato vien jau teko susidurti ne su vienu atveju, kai skiepyti vaikai susirgdavo ta liga ir ne lengvesne forma, o atvirksciai sunkesne.....

As daug dabar domiuosi tuom ir kartais tiesiog ieskau informacijos, kuri galbut pakeistu mano nusistatyma, bet kuo toliau, tuo labiau mano nuomone apie vakcinu zala stipreja.... As netikiu ju nauda, manau, kad tai labai ispustas dalykas.

Austrijoje yra daug farmaciniu kompaniju, kurios labai gerai uzdirba is vakcinu. Tai pagrindinis ju pasipelnijimo saltinis . Ir nera jau tai toks svarus biznis.... Kaip vakcinos ivedamos i nauja rinka, kaip jos pristatomos gydytojams ir visuomenei, kodel staiga dingsta vienokios ar kitokios vakcinos ir niekur nebesurasi galu, kodel.... Kaip jos isbandomos, kur? i situos ir daugiau klausimu atsakymai yra labai nekonkretus placiai visuomenei, "uzsukti" ir "susukti":) Net salutiniu poveikiu lapelio tevai negauna vakcinuodami vaika... Dazhnai pasakoma: nera. Dazhnai niekas neklausia....
Man jau vien tas dalykas, kad vakcinuojami kudikiai labai priestaringas. Juk bandymams niekas savo vaiku neduotu, bent jau oficialiai. Bet dazhnai tie patys kudikeliai tampa bandomais triusiais. Suskiepijamos kelios kartos vaiku ir paskui pamatoma, kad kazhkas negerai. Vakcinos isimamos, ateina naujos, atseit geresnes:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievuzhe: 29 gegužės 2007 - 09:36
QUOTE(Rituska @ 2007 05 28, 10:23)

kad lyg ir nebuvau prapuolus unsure.gif atostogavau, tiesa, pora savaiciu vacation1.gif

QUOTE(Ievuzhe @ 2007 05 28, 19:52)
Man va toks klausimas dar iskilo: juk persirgus stablige, imunitetas nesusiformuoja. Susirge stablige ir isgyvene zmones gali vel sia liga susirgti.  Tai kaip gali vakcina suformuoti antikunius, kurie apsaugotu nuo sios ligos? Juk nelogiska visai.
Va stablige ilga laika buvo mano abejoniu saltinis. Galvojau, kad nuo jos vakcinuosiu vaika. Bet dabar jau taip nebemanau.

tame ir visas stabliges vakcinos grozhis ir privalumas,- kad sugebama suformuoti imuniteta. Man asmenishkai sita vakcina,- pati 'grazhiausia' ir humanishkiausia ish visu skiepu,- skirta ne formuoti populiacijos imuniteta (nes zmogus zmogaus neuzkrecia), o apsaugoti konkretu zhmogu thumbup.gif
Jei tavo vaikas susizheistu kur mokykloj, nemanau, kad jam leistu pasyvia vakcina. Nera jomis taip i kaire-deshine shvaistomasi,- nepigus dalykas ir del kokio prakirsto antakio tikrai nieks nesijaudins. Kas kita,- uzhtershtos zhaizdos.
Atvirai pasakius man kiek juokingai skamba toks drebejimas 'kad tik nepaskiepytu'... nu ir kas, jei ir paskiepys, jei zhaizda tershta? blink.gif Kartais tokie pasisakymai primena religinius maniakus, kurie geriau leis zmogui numirt, nei perpils krauja doh.gif

QUOTE(Ievuzhe @ 2007 05 29, 07:34)
Jei siaustu difterija aplinkui kaip tu sakai, Green Apple,  tai ir vakcinos nepadetu. Tokiu pavyzdziu labai daug. Jei tik prasideda kazhkokia epidemija, tuomet suserga ir skiepyti ir neskiepyti. Taip buvo ir Cecenijoj ir Rusijoj.

Pries kokiu 8 metus visai netoli manes buvo tymu epidemija. Skamba labai baisiai, bet nieko baisaus nebuvo. Tiesiog susirgo tymais labai daug vaiku, buvo net uzdarytas darzelis. Sirgo visi: ir skiepyti ir ne.

Difterija plito ir del nerevakcinavimo. Jei aplink siaustu diterija, ash pirma eilej prie skiepu stoveciau unsure.gif
Tymai yra nekalti kaip ryto rasa, palyginus su difterija....
Atsakyti
Ievuzhe, nu tikrai nekarta paie tia jau kalbejom...
Jei siaustu difterija aplinkui kaip tu sakai, Green Apple, tai ir vakcinos nepadetu. Tokiu pavyzdziu labai daug. Jei tik prasideda kazhkokia epidemija, tuomet suserga ir skiepyti ir neskiepyti. Taip buvo ir Cecenijoj ir Rusijoj.

apie revakicnacija kalbejom? yra daug saltiniu patvirtinanciu kad didele dalis zmoniu nebuvo revakcinuota laiku....

As galiu tik pateikti pavyzdi is savo aplinkos. Pries kokiu 8 metus visai netoli manes buvo tymu epidemija. Skamba labai baisiai, bet nieko baisaus nebuvo.

nu tikrai...taip geriau zinai kad nieko baisaus nebuvo? tai kiek vaiku buvo neskiepytu? tie faktai yra bobuciu pliotku ligyje sorry... nu nejau as tureciau sprest aie tymu pavoju is tokiu faktu? yra patikimi resursai kuriuos as naudoju ir pasekmes tymu yra netokius jau ir kaltos...

del stabdilges : as jau rasiau skiepytiems vaikams (arba suaugusiems) susuzeidus ir jei nuo paskutines vakcinacijos praejo ne daugiau 5 metu - jokio gydymo ar anatoksino nereikia. neskiepytiems - 2 dozes skiepo + anatoksinas + po menesoi dar vienas skiepas. as pasirenku prima varinata... bet o, pati gal pries kokius 4 metus revakcinavausi wink.gif

del imuniteto formavimosi nezinau saziningai pasakius,bet ne kiekviena infekcine liga formuoja 100 procentini imuniteta, tikiu kad po stablges islieka antikuniai ir susirgti galima lengvesne forma.... gal kas turi nora padalyvauti tyrime? smile.gif
Atsakyti
uups, pas mus ta pasyvia vakcina labai svaistomasi.... Deja... Net ir paskiepytiems vaikams del viso ko ji suleidziama. Net jei zaizda ir kraujuoja, jei nera ji uztersta, vistiek profilaktiskai gauna vaikai nereikalinga doze chemijos....
Maniake as tikrai nesu. Kraujo perpilti vaikui tikrai nedrausciau. O kad vaikai budavo ir yra kartais paskiepijami be tevu leidimo nera kazhkas naujo.
Jei as galvociau: "kas cia blogo, kad paskiepys?", tai jau matyt seniai buciau ir vaika ir pati nuo daugelio nereikalingu dalyku pasiskiepijus....

Visaip as banziau pateisinti stabliges vakcina, bet niekaip nesuzavejo manes tas jos "grozis" ir "gerumas". O kad po vakcinos susiformuoja nauji antikuniai organizme, kuriu kieki galima nustatyt tyrimais, tai dar nereiskia, kad jie apsaugos organizma nuo ligos.

Zinau, Rituska, kad jau daugeliu klausimu buvo aptarta, bet kartais pasikartoti irgi verta. O po statistiskas knisinetis nemegstu baisiai, o ir laiko neturiu tiek daug...smile.gif Bet pasistengsiu paieskoti oficialiu saltiniu. As ne is bobuciu susirenku informacija, o is gydytoju.

Nuo temos jau nukrypom visai visai. Siaip visa tai reiketu rasyti temoje: Vakcinos. Uz ir Pries. O i "Neskiepytus vaikus" geriau butu, kad rasytu mamos, kurios nutare vaiku neskiepyti ir pasidalintu patirtimi kaip auga ju vaikuciai. Jei nutare paskiepyti, kodel taip staiga persigalvojo ir pan. Nes manau, kad mamos, nutarusios neskiepyt ar abejojancios skiepais, ieskos tokiu pasisakymu... O dabar viskas sumakaluota:)
Atsakyti
QUOTE(Ievuzhe @ 2007 05 29, 11:30)
*uups, pas mus ta pasyvia vakcina labai svaistomasi.... Deja... Net ir paskiepytiems vaikams del viso ko ji suleidziama. Net jei zaizda ir kraujuoja, jei nera ji uztersta, vistiek profilaktiskai gauna vaikai nereikalinga doze chemijos....
Maniake as tikrai nesu. Kraujo perpilti vaikui tikrai nedrausciau. O kad vaikai budavo ir yra kartais paskiepijami be tevu leidimo nera kazhkas naujo.
Jei as galvociau: "kas cia blogo, kad paskiepys?", tai jau matyt seniai buciau ir vaika ir pati nuo daugelio nereikalingu dalyku pasiskiepijus....

**Visaip as banziau pateisinti stabliges vakcina, bet niekaip nesuzavejo manes tas jos "grozis" ir "gerumas". O kad po vakcinos susiformuoja nauji antikuniai organizme, kuriu kieki galima nustatyt tyrimais, tai dar nereiskia, kad jie apsaugos organizma nuo ligos.

* nelabai norisi tiket...kad ir kokia turtinga shalis butu g.gif Klausyk, man labai idomu, o tu visur tos chemijos vengi? ka valgot? kokie jusu namu langu remai/ grindys/ apshiltinimas ? kuo kvepuojat? Nes tai, ka gauni ish vakcinos turbut tuno konservu dezhutej gali surast g.gif
O siaip, be artimuju zhinios neturetu but skiepijama,- o kas atsakys, jei vaikui jau karta buvo anafilaksinis shokas po skiepo? Ar jo negalima skiepyt del kt priezhasciu g.gif
ash asmenishkai nematau dideles skiepo zhalos mokyklinio amzhiaus vaikui schmoll.gif

**nu cia shneki antgamtiniais terminais...ryshkiai antiskiepiku propagandos prisiskaicius..ir neaishku ish kokio shaltinio doh.gif Jei antikuniai yra, jie tikrai apsaugos ar pades persirgti lengviau. Kaip ir, beje, persirgus stablige kartais susiformuoja imunitetas.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 05 29, 12:56)
* nelabai norisi tiket...kad ir kokia turtinga shalis butu g.gif  Klausyk, man labai idomu, o tu visur tos chemijos vengi? ka valgot?  kokie jusu namu langu remai/ grindys/ apshiltinimas ? kuo kvepuojat? Nes tai, ka gauni ish vakcinos turbut tuno konservu dezhutej gali surast g.gif
O siaip, be artimuju zhinios neturetu but skiepijama,- o kas atsakys, jei vaikui jau karta buvo anafilaksinis shokas po skiepo? Ar jo negalima skiepyt del kt priezhasciu g.gif
ash asmenishkai nematau dideles skiepo zhalos mokyklinio amzhiaus vaikui  schmoll.gif

**nu cia shneki antgamtiniais terminais...ryshkiai antiskiepiku propagandos prisiskaicius..ir neaishku ish kokio shaltinio  doh.gif Jei antikuniai yra, jie tikrai apsaugos ar pades persirgti lengviau.  Kaip ir, beje, persirgus stablige kartais susiformuoja imunitetas.

Chemijos vengti pradejau del daugelio priezasciu. Aisku, kad nelabai pavyksta. Bet stengiuosi. Ir kur imanoma isvengti, ten vengiu.
Bet su vakcinom esu del to tokia atsargi, kad man paciai vos labai liudnai nuo ju nepasibaige. Mane paskiepijo maza ir pries tai niekas nenustate, kad as buvau alergiska baltymui... Visa gydytoju komanda man grieztai buvo uzdraudus bet kokius skiepus iki metu. Kodel tik iki metu, nezinau. O paskui mano labai pareiginga mama, jos beje niekuo nekaltinu, ji tikrai viska dare is meiles ir pareigos, paskiepijo mane nuo visko. Po skiepu atsirado dar didesne alergija, kuri mane kankino visa vaikyste ( jau ne vien baltymui, bet ir kitiems produktams). Bet as niekada net nepagalvojau, kad tai kaip nors galima susieti su skiepais. Mama mano beje medike, jos darbas ilga laika buvo susijes su visuotine vakcinacija.
Jau rasiau viena karta, kad iki vaiko gimimo nesidomejau tuo ir man galvos neskaudejo: skiepytis ar ne:) Todel pasiskiepijau nuo erkinio encefalito cia atvaziavus. ( Beje Austrijoje sakoma, kad butent tos baisiosios erkes is rytu ateina, is Pabaltijo:) Va sitaip, taigi skiepykites:)
Po sito skiepo man atsirado sienlige. Gal tai tik sutapimai, kaip kazhkada jau Rituska rase, gal, bet butent sitie sutapimai priverte mane susimastyt. As pirmiausiai perkraciau galvoje savo pazistamu ir giminaiciu ligas, pasiklausiu draugiu, kuriu vaikai turi astma ar atopini dermatita, kada jiems tai atsirado. Beveik visi mano pazistami vakcinuoja vaikus. Turiu ne daug draugiu, kurios atsisake sito "gerio".

Chemijos negalima isvengti visiskai, bet daugelyje atveju imanoma...
Cia ne i tema, bet mano vyrui is niekur nieko atsirado migrenos priepuoliai, ko niekada nebudavo. Net iki tokio lygio, kad nieko nebematydavo. Kokiu tik tyrimu mes nedarem. Nepatikesit, kokia to priezastis: natrio monogliutamatas! Arba liaudiskai tariant: skonio stiprintojas. Sito "gerio" pilna visur visur, ypac kinieciu virtuveje. Beje jis yra registruotas, iteisintas ir visur placiai vartojamas. Kaip tu sakai, visada chemijos isvengti neimanoma, bet dabar pirkdama maista as pasiziuriu labiau i sudeti.

Ir dar, ko tu taip man vis stengiesi igelt, uups:) Juk nebutina prasivardziuot kaip vaiku darzelyje:) nevadinu as gi taves skiepu maniake, prisiskaiciusia literaturos apie vakcinu geri ir grozi:)))) Beje, kazhkada butent tavo pareiskimai SM forume apie skiepu zala man labai patiko! Geros dienos!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievuzhe: 29 gegužės 2007 - 14:32
QUOTE(uups @ 2007 05 29, 14:56)
ash asmenishkai nematau dideles skiepo zhalos mokyklinio amzhiaus vaikui  schmoll.gif
nu cia shneki antgamtiniais terminais...ryshkiai antiskiepiku propagandos prisiskaicius..Jei antikuniai yra, jie tikrai apsaugos ar pades persirgti lengviau.  Kaip ir, beje, persirgus stablige kartais susiformuoja imunitetas.

Uups, bet tu nutarei vis del to neskiepyt savo mazyli?... kodel? g.gif ar skiepysi veliau nuo kokiu nors ligu? g.gif 4u.gif
Atsakyti