Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(Rituska @ 2007 05 08, 07:53)
fight, tai gy skiepai ne nuo persalimo wink.gif

Rituska, skaityk atidžiau mirksiukas.gif
Rašau apie tai, kad buvo iškelta tokia nuomonė, jog neskiepyti vaikai atsparesni viskam, pvz., rečiau serga otitais, gripais, peršala ir kt. Aš šia nuomone kaip tik truputį suabejoju (bet čia tik mano ir kol kas tik vienkartinė patirtis).... rolleyes.gif
Atsakyti
Kai as savo pediatrui pasiguodziau, kad daugiau nebeistversiu amzino vaiko sirgimo ir tokio silpno imuniteto man buvo atskaitytas moralas apie tai, tokio amziaus (4metu) einancio i kolektyva vaiko daznas sirgimas (ar stiprios/silpnos ligos eigos) neturi nieko bendra su imuniteto stiprumu/silpnumu mirksiukas.gif Tai tiesiog bebrestanti imunine sistema ir kiekvienam ji 'auga' kitaip blink.gif
Siaip mano neskiepukas nuo tada, kai pradejo eiti i darzeli serga kas pora- trejeta savaiciu (aisku, saltuoju sezonu). Tik tiek, kad nesmarkiai, niekada nera buve labai aukshtu temperaturu, kazkokiu komplikaciju ar pan,- viskas apsiriboja paraudusia gerkle, kosuliu ir pan. Beje, mano pacios darzelinis amzius irgi prabego ishtisai sergant unsure.gif
Atsakyti
o mes sergam irgi panasiai kaip uups,sezonais, bet budavo kad visa siema serga , o jis ne, paprasciausiai kazkam yra atsparesnis, kazkam ne, pvz, gripu nesirgo,
bet
1. mes einam i darzeli, tai jau padidina rizika
2. turim infekcijos zidini -streptokoka nosiariklyje, todel daznos anginos, padiditos tonziles...bet ar butu jis neskiepytas manau butu tas pats.

ir dar, pastebejau toki dalyka: pvz. musu seimoje as su broliu, skiepyti vienodai, bet jis pastovaiai sirgdavo, o as laaabai retai, karta per metus
ir daugelyje seimu panaisiai, atrodo vaikai auginami vinom salygom, bet vienas buna stipersnis....
Atsakyti
I stikruju labai dziaugiuosi uz tuos laimes kudikius, kuriu mamos nevede skiepytis, ir jie nesuserga. Manau, tai tikejimas ir sekme. As nesu is tu mamu. SAvo sunu skiepijau. Gyvename Lietuvoje, neskiepyto ir i darzeli nepriima (smulkmena, bet vistiek)...Kazkaip vis sau sakau, o kas jeigu...taigi paskui pirstus nusigrauzciau...
Atsakyti
QUOTE(Giedruciukas @ 2007 05 25, 09:52)
Gyvename Lietuvoje, neskiepyto ir i darzeli nepriima (smulkmena, bet vistiek)...

Pirmą kartą girdžiu, kad neskiepyto vaiko nepriima į darželį g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 25 gegužės 2007 - 19:44
QUOTE(Giedruciukas @ 2007 05 25, 06:52)
I stikruju labai dziaugiuosi uz tuos laimes kudikius, kuriu mamos nevede skiepytis, ir jie nesuserga. Manau, tai tikejimas ir sekme. As nesu is tu mamu. SAvo sunu skiepijau. Gyvename Lietuvoje, neskiepyto ir i darzeli nepriima (smulkmena, bet vistiek)...Kazkaip vis sau sakau, o kas jeigu...taigi paskui pirstus nusigrauzciau...

Cia jau kaip paziuresi i tuos laimes kudikius:) Gal but tikrai tie vaikai, kuriu tevai nevakcinuoja, yra laimes kudikiai, nes ju organizmai netersiami ir ju imunine sistema neisderinama su vakcinomis:) As nevakcinavau savo vaiko, bet tikrai ne todel, kad tikeciau sekme:) Tokiu atveju zaisciau dar ir loterijose turbut:) Tiesiog pasidomejus sia tema, mano baime pasaliniams vakcinu poveikiams daug didesne...
As matyt pirstus nusigrausciau ir sau niekada neatleisciau, jei po vakcinu mano vaikui atsirastu kokia nors komplikacija.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 05 08, 08:13)
Kai as savo pediatrui pasiguodziau, kad daugiau nebeistversiu amzino vaiko sirgimo ir tokio silpno imuniteto man buvo atskaitytas moralas apie tai, tokio amziaus (4metu) einancio i kolektyva vaiko daznas sirgimas (ar stiprios/silpnos ligos eigos) neturi nieko bendra su imuniteto stiprumu/silpnumu  mirksiukas.gif Tai tiesiog bebrestanti imunine sistema ir kiekvienam ji 'auga' kitaip blink.gif
Siaip mano neskiepukas nuo tada, kai pradejo eiti i darzeli serga kas pora- trejeta savaiciu (aisku, saltuoju sezonu). Tik tiek, kad nesmarkiai, niekada nera buve labai aukshtu temperaturu, kazkokiu komplikaciju ar pan,- viskas apsiriboja paraudusia gerkle, kosuliu ir pan. Beje, mano pacios darzelinis amzius irgi prabego ishtisai sergant  unsure.gif

Mano dukrytė taip pat neskiepyta. Pradžioje sakiau, kad tiesiog skiepus atidedu, tačiau kuo toliau tuo tvirčiau suprantu, kad iš viso skiepyti jos nežadu. kaip ir pati nežadu skiepytis smile.gif
Mes ne taip seniai buvome vienos gydytojos antroposofes paskaitoje, tai ji pasakojo, kad vaikai iki 7 metų turi sirgti, taip gamtos užduota. Kai jie serga, jie tuo pačiu auga, todėl kiekviena liga padeda vaikui augti ir bręsti. Ir jei pvz., vaikas užgrūdintas ir iki 7 m. serga mažai, tuomet jis pradeda sirgti antrame septinmetyje, t.y. jau mokyklinio amžiaus būdamas, ir kad kuo didesnis vaiko amžius, tuo sunkiau ligas vaikas perneša. Vat taip vat.
Atsakyti
QUOTE(Shium @ 2007 05 26, 07:30)
jei pvz., vaikas užgrūdintas ir iki 7 m. serga mažai, tuomet jis pradeda sirgti antrame septinmetyje, t.y. jau mokyklinio amžiaus būdamas, ir kad kuo didesnis vaiko amžius, tuo sunkiau ligas vaikas perneša.

Man atrodo, kad ta pati filosofija betgi sneka ir apie tai, jog kiekvienam individui yra 'skirtos' (arba ne) atitinkamos ligos smile.gif. Tokiu budu iki septyniu metuku mazai sirges zmogiukas nebutinai turi imti daugiau sirgti po pirmojo septynmecio. Gali taip buti, bet nebutinai smile.gif. Yra daug visokiu tai itakojanciu veiksniu.
Atsakyti
QUOTE(Giedruciukas @ 2007 05 25, 08:52)
Gyvename Lietuvoje, neskiepyto ir i darzeli nepriima (smulkmena, bet vistiek)

meluoti tikrai nebutina
Priima kuo puikiausiai
Papildyta:
QUOTE(Ievuzhe @ 2007 05 25, 21:01)
Gal but tikrai tie vaikai, kuriu tevai nevakcinuoja, yra laimes kudikiai, nes ju organizmai netersiami ir ju imunine sistema neisderinama su vakcinomis:)

abejoju ar persirgtas kokliusas ir to pasekmeje issaukta brochine astma labai gerai veikia organizma.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 05 26, 19:07)
abejoju ar persirgtas kokliusas ir to pasekmeje issaukta brochine astma labai gerai veikia organizma.

nelabai adekvatus palyginimas...tada lyginkim kokliusha ir jo komplikacija su skiepu, po kurio tp yra komplikacija...tarkim, atopinis dermatitas...ar diabetas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 05 26, 20:07)
meluoti tikrai nebutina
Priima kuo puikiausiai
Papildyta:

Ka tu tuom nori pasakyti?smile.gif Juk neapsaugo vakcinos nuo kokliuso. Suserga vaikai ir vakcinuoti ir ne.... Pavyzdziu turiu net is savo kiemo:) Ir ka? O naturaliai persirgus kokliusu imunitetas igyjamas visam gyvenimui. Mano drauges visi 4 vaikai sirgo kokliusu. Trys nevakcinuoti, vienas vakcinuotas nuo jo. Ir visi persirgo. Maziausiam 11 menesiu buvo. Nera maloni sita liga, bet isgydoma.

Taigi po vakcinos lygiai taip pat galima susirgti kokliusu. Ir lygiai taip pat gali kilti komplikacijos.... Kokliusas labai ilga liga. Tam reikia kantrybes, jei ji per trumpai gydoma, gali kilti visokiu komplikaciju. Cia beje su visom ligom tas pats.

As nemanau, kad yra mamu, kurios nevakcinuoja vaiku vien tikedamos sekme.... Jos nevakcinuoja nes turi tam priezasciu. Ir rimtu. Mane siutina kai kuriu gydytoju pareiskimai: " Oi kiek mamu atsiranda, kurios deja nesugeba vaiku atvesti skiepytis" tokios mamos sulyginamos vos ne su asocialiomis mamomis kartais. Tuo tarpu kai tos mamos simta kartu kartais daugiau uz ta pati gydytoja apsiskaiciusios vakcinu tema. Bet kiekviena mama elgiasi taip, kai ji ismano jos vaikui esa geriausia. As manau, kad diskutuoti sia tema ir surasti viena sprendima abiems pusems yra neimanoma. Nes abi puses yra isitikinusios, kad elgiasi teisingai. As jau nustojau irodinet savo pazistamiems, kodel as nutariau vaiko nevakcinuot. Nes tai beprasmiska. Ypac jei zmones giliai isitikine, jo vakcinos isgelbejo pasauli.....

Atsakyti
labukas, visoms! 4u.gif senokai as cia nerasiau. db jau ir mes priklausom prie neskiepuku ax.gif jokiu problemu del atsisakymo GN nebuvo, tikrai nenunesa vaika skiepyt be mamos zinios ir duoda pasirasyt, jei atsisakai. mirksiukas.gif
Atsakyti