Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(flight @ 2007 05 03, 12:53)
.bet, kaip anksčiau rašiau, po KDS skiepo gali nutikti taip, kad stablige (galbūt) nesusirgsi, o susirgsi, pvz., epilepsija...

nu nors kokia nuoroda apie tai imeskit... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 05 03, 13:16)
nu nors kokia nuoroda apie tai imeskit... wink.gif

Deja, tai ne nuoroda, o tiesiog patirtis...
Pateikiau tai tik kaip pavyzdį, paabejodama, kas geriau, ar nesiskiepyti ir - galbūt - persirgti kokia vaikiška liga, ar pasiskiepyti ir - galbūt - ateityje turėti rimtų sveikatos problemų...
Atsakyti
Na Laimo ligos pirmas simptomas paraudęs žiedas apie įkandimą ir jis atsiranda ganėtinai greitai, o va encefalito požymiai gali ir po poros mėn išlįst kaip gripo simptomai. na bet tema ne apie tai.

Savo dičkį skiepijau valyta penkiavalente vakcina, bet nuo 2 metukų ir 3 mėnesių. bet MMR neskiepijau ir skiepysiu tik nuo 6 metų.
Mažių paskiepijau penkiavalente vakcina 3 mėn, bet greičiausiai tuo skiepijimas ir baigsis iki metų bent jau, nes per pusantro mėn trečią kartą jam kyla temperatūra, po sunaudotų antibiotikų praėjus 4 dienoms vėl užpuolė kažkoks virusas vėl karščiuoja kosti ir sloguoja. Imuniteto nerasta. Po pirmo skiepo kojytė buvo užraudus ir labai sukietėjus skiepo vieta, todėl skiepo komplikacijos gali po antro būti dar stipresnės, atsižvelgiant į tai kad vaiko imunitetas silpnas plius jis dar ir alergiškas.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2007 05 03, 13:54)
Deja, tai ne nuoroda, o tiesiog patirtis...
Pateikiau tai tik kaip pavyzdį, paabejodama, kas geriau, ar nesiskiepyti ir  - galbūt - persirgti kokia vaikiška liga, ar pasiskiepyti ir - galbūt - ateityje turėti rimtų sveikatos problemų...

patirtis? jeigu tai pasakytu gydytojas neurologas arba epileptologas galima butu kalbeti apie patirti. kiek jusu pazystamu susirgo epilepsija po skiepu?

dar yra variantas nepaskiepyt is susirgt rimta liga ir likti su komplikacijomis visam gyvenimui arba pasiskiepyt ir netureti jokio poveikio....
kas matuos tikimybe? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 05 03, 23:02)
patirtis? jeigu tai pasakytu gydytojas neurologas arba epileptologas galima butu kalbeti apie patirti. kiek jusu pazystamu susirgo epilepsija po skiepu?
dar yra variantas nepaskiepyt is susirgt rimta liga ir likti su komplikacijomis visam gyvenimui arba pasiskiepyt ir netureti jokio poveikio....
kas matuos tikimybe? wink.gif

Jo... Tikrai - anokia čia patirtis irnesakyk.gif. Vat, jeigu koks daktaras pasakytų, tai tada jau, va, būtų patirtis bigsmile.gif.

Minėtas variantas, žinoma, yra, nepulsim čia dabar neigti, kad jis gali būti atmetamas kaipo negalimas smile.gif. Ale, vat, kad prisivakcinavus jokio poveikio nėr tai jau čia labai stipriai pasakyta bigsmile.gif.

Tikimybę gi pasimatuosim kaip kieno galva neša 4u.gif.
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2007 05 05, 05:47)
Ale, vat, kad prisivakcinavus jokio poveikio nėr tai jau čia labai stipriai pasakyta bigsmile.gif.

cia kitas krastatinumas kaip ir teiginys akd po skiepu atsiranda epilepsija...

ieskokim auksinio vidurio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 05 04, 22:48)
cia kitas krastatinumas kaip ir teiginys akd po skiepu atsiranda epilepsija...

Matai, po vakcinos gali būti epilepsija. Nuorodų jokių nedėsiu, bet oficialiuose atitinkamų vakcinų aprašymuose apie tai galima paskaityti, jeigu toks noras yr wink.gif. O su tuo "jokio poveikio" tai kaip čia pasakius...
Atsakyti
nu is tikruju blogai issireiskiau
sorry
pasitaisysiu
turi buti poveikis nes jos ir daromos tam kad jis butu wink.gifsmile.gif smile.gif ir sansas issivystiti epilepsijai yra zymiai zemesnis negu susirgti ta liga po kurios komplikacjos bus zymiai rimtesnes negu po skiepo.
cia yra mano nuomone patvirtinta daugelio moskliniu tyrimu...
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 05 05, 11:55)
sansas issivystiti epilepsijai yra zymiai zemesnis negu susirgti ta liga po kurios komplikacjos bus zymiai rimtesnes negu po skiepo.
cia yra mano nuomone patvirtinta daugelio moskliniu tyrimu...

Šiaip tai sutinku (jeigu šventai tikėti vakcinų nauda apskritai), bet tik kalbant apie konkrečią ligą, nuo kurios ta vakcina, tipo, saugoja. Ale kad randasi vis daugiau tyrimų beigi kitokio raštiško žodžio irgi praktinių patvirtinimų apie tai, kad nuo vakcinų vystosi kitokios - žymiai nemalonesnės ir dažniausiai chroniškos - ligos ax.gif. Sutinku, kad 100 % įrodymo, jog jos susijusios su vakcinomis kol kas nėra, bet man ir to, kas jau yra, pakanka mirksiukas.gif.
Atsakyti
Delfinai, o as isdalies esu dekinga tiems kurie neskiepyja, nes tai priverte mane taip susidometi skiepais kad dabar manes mano pediatre klausosi isiziojus smile.gif poziuris i skiepus tikrai turetu buti daugiau atsakingesnis is tevu ir gydytoju puses, gal ir komplikaiciju bus maziau...
Atsakyti
Rituska, smagus tavo parašas mirksiukas.gif

O dabar į temą - čia buvo užmesta mintis, kad neskiepyti vaikai mažiau serga, atsparesni ir t.t. Mano patirtis tokia - šiomis dienomis abu su vyru labai slogavom (taip, kad man oda nuo panosės lupasi..), aš kosėjau ir rimtai kosčiu, vyrui kilo karštis, dukra irgi šiek tiek sloguoja ir pakosti. O sūnus sveikas kaip ridikėlis, nors pagal visą logiką peršalti lauke turėtų būtent jis (buvo kartą ir su pižama kieman išlėkęs biggrin.gif) Abu vaikai neskiepyti, abu auga tomis pačiomis sąlygomis, bet atsparumas skirtingas...
Atsakyti
fight, tai gy skiepai ne nuo persalimo wink.gif

jeigu jus visi butumet susirge kokiu kokliusu (ttt, ne duok diev) o sunus ne...arba susigtu ir persirgtu lengvai, tada suprantu...
Atsakyti