Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(uups @ 2007 04 20, 11:43)
n

Mano (ir ne tik mano) nuomone tokia 'pusiau vakcinacija', ty,kai organizmai 'beveik atsparus' yra didelis blogis,nes skatina virusus 'ieshkoti skyliu',- mutuoti, piktybeti ir etc.

ir dar pridursiu su tokia kaka kaip difterija vakcinacijos procentas turetu buti ne maziau 85 proc. bet epidemija Rusjoje pavyko sukontroliuoti butens revakcinuojant suaugusius, nekalbant apie vaiku vakcinacija

http://zdd.1septembe...00/no4546_1.htm straipsnis rusu k.
80 m. Rusijoje vakcinacijos procentas buvo zemas, todel tie kurie ir sirgo 90isis buvo ne iki gal skiepyti arba neskiepyti
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2007 04 20, 12:16)
Tai kad nuo virusinio meningito skiepo nėra...Skiepas apsaugo tik nuo bakterinio, taip kad nėra ko kaltinti neskiepytą mergaitę, nes ir paskiepyta ji galėjo susirgti..

as nekaltino
kad skiepo nera - zinau
o koks buvo meningitas -nezinau, nes tevai neleido daryt punkcija wink.gif tai kad niekada to ir nesuzinosiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rituska: 20 balandžio 2007 - 11:26
Beje, mūsuose pavojingiausias - B tipo meningokokas, nuo jo mirštama, o skiepo nuo jo nėra...
Atsakyti
uups, dar su tavim norejau pasikonsultuot....kaip su reikala suprantancia moterim smile.gif
pvz. jeigu liga skatoma beveik isnykusi, tai reiskia kad net paskiepyto zmogaus imunitetas susilpneja su laiku nes nesusiduria su tuo virusu .taip? situo atveju reikainga revakcinacija . pvz. vejaraupiais tokiu atveju nereiktu revakcinacijos kol dar Lietuvoje yra serganciu?
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2007 04 20, 12:28)
Beje, mūsuose pavojingiausias - B tipo meningokokas, nuo jo mirštama, o skiepo nuo jo nėra...

daug nuo ko ner skiepu ir nuo Hepatito C ir nuo Laimo ligos ir dar ir dar... bet istyrus visa info ir ivertinus rizika as pasirenku nuo kokiu ligu as noriu savo vaika apsaugoti...
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 04 20, 09:35)
uups, dar su tavim norejau pasikonsultuot....kaip su reikala suprantancia moterim smile.gif
pvz. jeigu liga skatoma beveik isnykusi, tai reiskia kad net paskiepyto zmogaus imunitetas susilpneja su laiku nes nesusiduria su tuo virusu .taip? situo atveju reikainga revakcinacija . pvz. vejaraupiais tokiu atveju nereiktu revakcinacijos kol dar Lietuvoje yra serganciu?

Principe taip. Bet nezinosi ar buvai kada susidures su tuo virusu, ar ne,- ne toks jis ir daznas....
Be to, imunitetas 'nusidevi' labai individualiai, pvz, man, bunant 30 metu amziaus, patikrine krauja nustate, kad raudonukei atsparumo beveik neturiu (atrodo rolleyes.gif, o gal ir tymu ir kiaulytes) ir revakcinavo MMR vakcina,nors mano mama prisiekineja, kad esu visom jom sirgus naturaliai blink.gif As pati neatsimenu rolleyes.gif
Jei reiketu man,- revakcinuociaus pagal gydytoju rekomendacijas.
Atsakyti
vat ir as manau kad protingai yra matuoti titrus net gy tiems kurie mano kad yra persirge, nes daug kartu ligos yra blogai diagnozuotos. sakai raudonuke sirgai ir titru nera? smile.gif reik ir man pamatuot , arba palauksiu kai reikes vel pastot smile.gif nes as tai sirgau budama 15 metu, prisimenu labai gerai kad vaiksiojau patenkinta i mokykla nes gtalvojau kad cia alergija (esu alergiska kai kuriai ziviai ir kaip tik valgiau is vakaro) ir kai po to uzdare mokykla karantinui nes puse mokyklos susirgo, kai kurie gan sunkiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rituska: 20 balandžio 2007 - 13:01
o kazhi, galima nueit pas sheimos gydytoja ir pareikalaut tokio tyrimo? g.gif
Pas mane buvo kazkiek antikuniu bet silpnai..nzn, nesigilinau, tada ne tas galvoj buvo.

Ale matai, puse mokyklos prasirgo (kita puse turbut jau buvo sirgus tongue.gif ) ir nieko,- neishmire mirksiukas.gif
Atsakyti
bet kai kas atsidure ligonej, wink.gif as asmeniskai labai lengvai pernesiau, bet vel gy garantijos nera kad taip visiems

o mokamai tu bet kokius tyrimus gali pasidaryt, nemokamai nedarys jei nera indikaciju. as budama nescia TORCHa turejau daryt uz savo pinigus
Atsakyti
O man pavyzdziui raudonukes skiepas antikuniu nesukure:) kai pastojau ir padare tyrima, tai nieko nerado:) Nors po paskutinio raudonukes skiepo ne 8 metu nebuvo praeje. Va ir vakcinuokimes visi is eiles. Pasirodo, kad labai daugeliui moteru tas skiepas nieko neduoda. As galvojau, kad tik man cia sitaip,bet pasirodo, kad ne:) Ligoninej sutikau ir dar kelias tokias moteris. Mes nei viena nebuvom prasirgusios raudonuke vaikysteje, paskiepytos visos buvom tvarkingai.
Atsakyti
o siaip moterim rekomenduoja revakcinuotis kas 10-12 metu nes po skiepo imunitetas nepastovus, kaip as jau sakiau uups, jeigu raudonuke laisvai cirkuliuotu gal titrai butu pakankami ir uztektu tu skiepu vaikysteje, bet dabar ji man atrodo visai retai pasitaiko arba netesinigai diagnozuoja wink.gif

ir dar perskaiciau kad diagnoze gali ir turi buti patvirtinta TIK tyrimais (IgM,IgG) o nesprendziant is berimu, padidejusiu limfmazgiu, t.t. ar mus taip dare? aisku ne. ir net persirgus yra tikimybe susirgti antra karta nes yra tam tinkamas procentas kai imunitetas nesusiformuoja ir IgG isnyksta, po skiepo tuo labiau, nes skiepas duoda apie 95 proc. apsaugos. is tos puses ziurint yra labai neprofesionaliai statyti ta diagnoze "is akies"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rituska: 20 balandžio 2007 - 18:26
QUOTE(kristyyynyte @ 2007 04 20, 01:49)
Ziuriu cia daugelis grizta i viduramzius, tebunie vaiko organizmas kovoja pats ir JOKIU VAKCINU-KAM JAUKTI GLEZNUS ORGANIZMUS ! bet kai vaikutis suserga kokia liga,vistiek jaukiamas organizmas,kisami ivairus vaistai ,vaikutis kencia,tevai taipat.Uztad ir isrado vakcinas ,kad ligu susirgimo tikimybe sumazetu 4u.gif

Ligos atveju organizmas yra jaukiamas būtent tokiu atveju, kai kišami įvairūs vaistai 4u.gif. Todėl, kad dažnai tų vaistų visai nereikia, o reikia ramybės, poilsio, daug skysčių ir ramios atmosferos smile.gif. Vaikiškos ligos turi savo funkciją - nėra jos labai malonios, bet ir nieko baisaus (dažniausiai). Komplikacijos, pavyzdžiui, atsiranda ne dėl pačių vėjaraupių, o dėl to, kaip tie vėjaurapiai (nu)gydomi smile.gif.

Dėl tos periodinės revakcinacijos - nu ką žinau g.gif. Dažnas atvejis, kai imama teigti, jog tokia ar anokia vakcina yra visam gyvenimui. Paskui apsižiūrima (nes realybė taip diktuoja), kad vis dėlto ne, kad tik 10, 15, 20 (ar kokiam kitam "nuo lubų" nuimtam skaičiukui) metų tongue.gif. O kai vis dėlto tvarkingai revakcinuoti epidemijų atveju tvarkingai suserga, tada imama aiškinti, kad dozė netinkama buvo, kad vakcina laikyta buvo netinkamomis sąlygomis, kad adata per trumpa buvo ir t.t. ir pan. doh.gif Svarbu rasti tinkamą paaiškinimą, kuris įtikina liaudį tongue.gif.

O kokia yra reali situacija, tinkama stabligei? g.gif Kai aplinkui prismaigstyta miškas surūdijusių vinių ar geranoriškai knisamasi dirvožemyje su atvirom žaizdom? g.gif Kai kurioms nėščiosioms katės pavojingos dėl galimos toksoplasmozės - ar tai jau čia dabar visas kates išnuodyti dėl to reikia? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 20 balandžio 2007 - 20:31
QUOTE(delfinas @ 2007 04 20, 18:29)
O kokia yra reali situacija, tinkama stabligei? g.gif Kai aplinkui prismaigstyta miškas surūdijusių vinių ar geranoriškai knisamasi dirvožemyje su atvirom žaizdom?

tarkim, kokiu lauko darbininku suzhalojimai plote, kuriame yra zinoma, kad jau buvo uzsikresta stablige. Daugiau teorine situacija, bet, zinau, esu skaicius apie 2 'sinchroninius' atvejus.
Siaip, suzhalojimai visokiose meshlo kaupuose (tarkim, darbininkas isidure shakem) jau yra potencialiai pavojingi.
Tokiem zmonem, kurie metu metais basi nera zhole pereje neisivaizduoju net teorines galimybes uzsikresti unsure.gif Gal Rituska ka patartu? bigsmile.gif
Atsakyti
O kiek jau kūdikių, kuriems iki metukų ar virš metukų laiko, kapstosi tam žinomam stabligės lauke ar mėšlo krūvoj? bigsmile.gif g.gif Ar čia reikia pusės amžiaus, kad, tipo, imunitetas susiformuotų, ir todėl kūdikėliams šitą vakciną pumpuoja? tongue.gif
Atsakyti