Skaitoma kad kokliušas pavojingiausias gyvybiškai iki 4-6 mėn, o skiepija nuo 2 mėn. Oi net nupurto kai pagalvoji kad toks leliukas vienu metu kovoja iš karto su penkiom ligom, o kur dar prieštai dauti skiepai nuo tuberkuliozės ir hepatito B.
QUOTE(flight @ 2007 04 19, 10:03)
mano sūnui 4.5 metai, dukrai - trys mėnesiai
O sūnus lanko darželį? Čia šiaip sau klausiu.
Aš tai su mažąja prieš porą dienų buvau poliklinikoje, atsisakiau skiepų iki trijų metų...Dabar bus taip - jei nesirgs, tai "mums tiesiog pasisekė", jei susirgs - "aha, neskiepijot, patys kalti"...
nu greiciausiai nesirgsit nes visi aplinkuj paskiepyti...
Skaitoma kad kokliušas pavojingiausias gyvybiškai iki 4-6 mėn, o skiepija nuo 2 mėn. Oi net nupurto kai pagalvoji kad toks leliukas vienu metu kovoja iš karto su penkiom ligom, o kur dar prieštai dauti skiepai nuo tuberkuliozės ir hepatito B.
nu tai vakcininiai virusas nepalyginami su tirkais. jie susilpninti , inaktyvuoti, t.t
as i tai ziuri kaip i treniruote. jus gy nesakot savo vaikui neropok (nevaiksciok) nes tu dar silpnas, vot kai raumenys sustipres tada ir galesi. imunietas gali buti ir turi buti lavinamas , nu gal 6-valente nedaryciau vaikui, bet valytas AKDS man visai nieko.
o kokliusas vaikams po metu nors ir nemirtinas bet neduok dieve kam susidurti
Na kad ir koks virusas, nelygink vakcinavimo su eiliniu fiziologiniu procesu kaip ropojimas ar vaikščiojimu. O tuo labiau vadint tai imuniteto lavinimu kraupu. Leliuko imunitetas ir taip taikosi prie naujos aplinkos nuo pirmųjų dienų, o čia dar 7 sunkios ligos lavinimui sustiprinti. Kraupu.
Maniškis darželį lanko, todėl ir prisibijojau kokliušo.
Maniškis darželį lanko, todėl ir prisibijojau kokliušo.
ispradziu tik dvi ligas... kraupu nekraupu, kraupu man butu jei vaikas susirgutu liga nuo kurios buvo skiepas
vakcinacija musu laikais jau yra normalus procesas , jus nekur miske gyvenat kad galvoti aie sugrizimo prie gamtos ir naturalumo, gamta gyvena paga Darvino pricipus ir aciu devui zmogus gali kazkaip biski paveikti kas dabar isgyvena...
vakcinacija musu laikais jau yra normalus procesas , jus nekur miske gyvenat kad galvoti aie sugrizimo prie gamtos ir naturalumo, gamta gyvena paga Darvino pricipus ir aciu devui zmogus gali kazkaip biski paveikti kas dabar isgyvena...
Na žinai man vaiko antras mėnuo tai vis dar pirmos jo gyvenimo dienos.
Aš tai su mažąja prieš porą dienų buvau poliklinikoje, atsisakiau skiepų iki trijų metų...Dabar bus taip - jei nesirgs, tai "mums tiesiog pasisekė", jei susirgs - "aha, neskiepijot, patys kalti"...
o kodel butent iki 3 metu? o suneli savo skiepyjai?
QUOTE(Green.apple @ 2007 04 19, 12:40)
o kodel butent iki 3 metu? o suneli savo skiepyjai?
Ne, sūnaus neskiepijau. Iki trijų metų - nes prašė nurodyti kokį nors skaičių
QUOTE(Rituska @ 2007 04 19, 07:39)
nu tai vakcininiai virusas nepalyginami su tirkais. jie susilpninti , inaktyvuoti, t.t
as i tai ziuri kaip i treniruote. jus gy nesakot savo vaikui neropok (nevaiksciok) nes tu dar silpnas, vot kai raumenys sustipres tada ir galesi. imunietas gali buti ir turi buti lavinamas , nu gal 6-valente nedaryciau vaikui, bet valytas AKDS man visai nieko.
ne visai taip lygini,- as skiepijima lyginciau su vaiko vedimu i spec treniruotes ir vertimu ropoti, ty treniruotis priesh vaiksciojima,- tipo,'kol neropoji,- malonek nevaiksciot'. Beje, mano vaikas neropopjo,- nuo 9 men vaiksciojo
O vakcinos i kuna patenka nenaturaliais budais,- tiesiai i krauja, nepraeidami jokiu barjeru (kvepavimo taku ar virskinamojo trakto). O juk mazameciu vaikiu ir kudikiu imunitetas yra 90% 'pilvinis', butent ta 'pilvine' dali ir reikia treniruoti, kad butum atsparus ne tik ligoms nuo kuriu skiepijama, bet ir visoms kitoms
Isivaizduokit, mano kaimynei, kuri turi 12 metu sunu, pasiule vaika paskiepyti nuo gimdos kaklelio vezio!!!!!!!! Nes juk mergaites ir moteris papilomos virusu uzkrecia vyrai:) Cia taip jai paaiskino. Ir jos ginekologe pasiule paskiepyti berniuka, kad neduok dieve paskui jis neapkrestu savo partneriu:) Gerai, kad mano kaimyne labai jumora suprantanti moteris, tai ji kazhkaip juokais nuleido visa tai:) As tai buciau labiau su ta gydytoja padiskutavus:) Kuo toliau, tuo labiau isitikinu, kad gydytojai skiepus siulo tikrai ne del to, kad apsaugotu musu vaikus.... Kaip kitaip paaiskinti sitoki ginekologes poelgi? Bent jau cia, Austrijoje, sitos vakcinos yra brangios ir gydytojai tampa tarsi ju platintojai:) Zinoma gaunami procentus:)))) Pasidemejau siek tiek apie tai, kokia nauda gauna gydytojas paskiepijes pacienta. Austrijoje ligoniu kasos moka gydytojams papildomai uz kiekviena vakcinavima. Plius dar vakcinu gamintojai atsilygina su kaupu:) Gydytojo priimamajame nuolat kabo gresmingi plakatai su didelem erkem, pnemokokais ir meningokokais, o dabar dar ir nauji plakatai su gimdos kaklelio veziu. Jau seseles, sedincios registraturoje itraukiamos i si "vakcinu platinimo" bizni:) ju uzduotis pacientams, sedinciams laukiamajame, ibrukti brosiuras su rizikos testais nuo konkreciu ligu:) Aisku tie testai buna tokie, kad tu visada patenki i rizikos grupe:) Tada sesele nepasivargina ateiti ir paklausti: ar jau uzpildete:) Tada ji pasiulo vakcina kaip issigelbejima:) Surinkusios 25 testu atsakymus ir issiuntosios i farmacine kompanija, jos gauna kokia nors dovana:) Va neseniai tai buvo tases:) Gydytojai savo ruoztu gauna didesnes dovaneles:) Kadangi daugelis tu vakcinu visai nereikalingos, ju neapmoka net ligoniu kasos, tai tevai turi griebtis uz kisenes. Vakcinu kainos nuo 90 iki 120 EUR. Gydytojai kaip padeka gauna kelialapius, dovanas-cekius isvykoms, abonementus i fitneso klubus:) Jau nekalbu kaip naujos vakcinos pristatomos gydytojams:) Jie pakvieciami ilgam savaitgaliui i kokia nors prabangia vila, kur jiems garantuotas 5* poilsis ir aptarnavimas:) Tarp kitko pristatomi nauji vaistai arba vakcinos:) Austrijoje neseniai uzdraude gydytojams i tokius ale vakcinu pristatymus veztis seimos narius:) Anksciau suzinoti apie nauja vakcina vaziuodavo ne tik gydytojas, bet ir jo seimyna:) Farmaciniu kompaniju indelis i vakcinu populiarinima labai labai didelis, jos tam nieko negaili. Tam pasitelkiama ir ziniasklaida. O tada efektas garantuotas:) Juk tai, ka "per televizoriu sake" yra teisybe:)))))