Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(Ievuzhe @ 2007 04 11, 15:05)
sansas mirti nuo skiepo perpus mazesnis.... Gerai cia nuskambejo tavo sakinys:)
As savo vaikui tokiu sansu visai nenoriu suteikti, net jei ir jis labai mazas:))))

zodzius reikia suprasti konktekste o ne istraukti pora zodziu ir vertinti (skiepu priesininkai ta miegsta daryt wink.gif)
Atsakyti
perkeliau si pokalbi is temos Skiepai nuo vėjaraupių:
QUOTE(Rituska @ 2007 04 14, 15:40)
biski offtopic bet apie savo pediatre isvis nakalbu , ji mum nuo slogos antibitikus israso, per du metus kompensuojamu vaistu knyguteje jau kokie 10 antibiotiku. aisku gerem mes tik kas antra...bet toks "apsidraudimo"poziuris  -"as jums israsau, o gert ar ne - jusu reikalas" man pasibaisetinas.

stai ir pas mus tokia pat daktare buvo... ir vel greitai bus doh.gif kai viena karta paklausiau- kada sekanti skiepa darysim, ji atsake- na jus gi kas 2 savaites karsciuojat... tai padarysim taip- kai eilini karta pasveiksit po karsciavimo, ateisit- padarysim skiepa, na o po savaites jus gi vis tiek susirgsit... blink.gif ir antibiotikus irgi buvo pasiruosusi kas 2 savaites vaikui girdyti... unsure.gif
Atsakyti
green.apple, as soke istikruju...ir visi kiti gydytojai tau pasake ta pati?

o as suradau privaciai, ji tradicines medicinos, bet AB skiria tik iskirtiniais atvejais, kaip musu pediatre mums paskiria AB, visada pasikonsultuoju su ja. ir isvis vaikams antibakterine terapija nera taip daznai reikalinga kaip ji yra skiriama, nes vaikai dazniausiai serga virusinemis ligomis, retai gali prisikabinti bakterine infekcija, aisku pats vaikas sveiks biski ilgiau ir tas dalykas nelabai patinka mamoms kurios turi iseiti i darba kuo greiciau, bet manau vaiko sveikata yra svarbiasia.
Atsakyti
Buvau karšta skiepų šalininkė. Ir gaila, kad anksčiau nepaskaičiau šioje temoj, o ir gyvenime nesusidūriau... Visgi skiepus propaguoja sakyčiau dideli kapitalo "rykliai" ir apie jų poveikį vaiko smegenims nutylima.
Kadangi dabar vaikštom autizmo "atbrailomis", tai daugiau kojos nekelsiu į jokį skiepų kabinetą. Neurologai palaiko mintį, jog dabartiniai skiepai visgi neša ir didelį blogį.
Tik kas pasisakys prieš milijardines apyvartas su skiepais "sukančias" firmas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 04 14, 20:04)
green.apple, as soke istikruju...ir visi kiti gydytojai tau pasake ta pati?

o kad tais laikais as net negalvojau , kad tokio vaiko negalima skiepyti ar nors reikia pristabdyti skiepyjima... unsure.gif ir del to daugiau ne su kuo nekonsultavausi unsure.gif ... as pasitikejau savo daktare ir tykejau(kaip ir daugelis mamu), kad skiepai jokios zalos padaryt negali- tiesiog TADA man net minties nebuvo suristi skiepus ir musu neaisku karsciavima- daktare sake- ai- tai dantukai, ai- tai gerklyte... o apie skiepus TADA as nic nieko nezinojau ir nesidomejau-reikia reiskia reikia verysad.gif ... o daktare, jauciu, iki siol nieko neismano blink.gif schmoll.gif ... o kam jai to reikia, jei po pora metu ji i pensija iseina... dar ji suks sau gallva del kazkokiu skiepu... schmoll.gif kai mes uzsakinejom mokama aKDS skiepa, ji nustebo ir paklause- o kam jis jums reikalingas? gal nieko ir neatsitiks , jei paskiepysim paprastu?... visus gi skiepyjam ir nieko, nejau jums pinigu negaila? doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2007 04 14, 11:36)
Tik kas pasisakys prieš milijardines apyvartas su skiepais "sukančias" firmas g.gif

Pasisakyti tai galima, ale kad "šuns balsas į dangų neina", tai bėda sad.gif. Bet tas pats su bet kokiu milijardiniu verslu juk yr... Kova su vėjo malūnais...
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2007 04 14, 21:36)
Buvau karšta skiepų šalininkė. Ir gaila, kad anksčiau nepaskaičiau šioje temoj, o ir gyvenime nesusidūriau... Visgi skiepus propaguoja sakyčiau dideli kapitalo "rykliai" ir apie jų poveikį vaiko smegenims nutylima.
Kadangi dabar vaikštom autizmo "atbrailomis", tai daugiau kojos nekelsiu į jokį skiepų kabinetą. Neurologai palaiko mintį, jog dabartiniai skiepai visgi neša ir didelį blogį.

zinot, pasakyti galima bet ka...nemaciau ir negirdejau nei vieno neurologo nei vieno klinikinio tyrimo kur butu padaryta isvada kad vakaims su normalia imunine sistema skiepai kenkia. ir kaip galima taip apibendrinti , kad skiepai turiu poveiki smegenims ir sukelia autizma? kalba ejo isvis tik apie viena skiepa MMR, ir tas vienas klinikinis tyrimas atliktas Andrew Wakefildu dabar yra UNDER BIG QUESTION MARK ...

delfinai, pinigus "daro" ir tie ir tie, nu nejaugi tu manai kad jie taip arsiai kovoja su skiepais tik todel kad jims rupi tavo vaiko sviekata. kompensacijos is farmaciniu kompaniju yra miliardines, jas paidalina tarpusavyje ir kovotojais su skiepais, ir juristai ,ir gydytojais kurie pasiryze peteikti kartais abejotinus rezultatus ir maziausiai tenka seimoms, kuriu vaikai istikruju nukentejo nuo gydytoju aplaidumo liko invalidais ar mire del skiepu. as gy neneigiu to fakto kad tai atsitinka bet tai mano manymu nereiskia kad skiepai zalingi, jie paprasciausiai gali buti zalingi kai kuriems kaip ir bet koks vaistas - vienam issigelbejimas, kitam-mirtis.
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 04 15, 10:30)
zinot, pasakyti galima bet ka...nemaciau ir negirdejau nei vieno neurologo nei vieno klinikinio tyrimo kur butu padaryta isvada kad vakaims su normalia imunine sistema skiepai kenkia.

o kaip suzinoti-ar 3 dienu vaikiuko organizmo imuninine sistema normali ar ne? blink.gif g.gif ... juk Lietuvoje trecia diena daromi is kart 2 skiepai! doh.gif
Atsakyti
jeigu po skiepo pasireiskia stipri alergine reakcija-tai bus kontraindikacija tolimiems skiepams. o susirgimas tuberkulioze arba hepatitu B sitame vaikams yra daug pavojingensnis.
kodel hepB butinas jau trecia diena?
istrauka rusiskai , sako gydytojas vakcinologas su vakcinu klinikiniu tyrimu specializacija:
По мнению специалистов (Всемирной организации здравоохранения, Американской академии педиатрии, российских экспертов и многих других), нужна. Связано это с, как правило, тяжелым течением гепатита В у маленьких детей, результирующим в цирроз и/или рак печени, крайне малой заразительной дозой вируса, возможностью ложноотрицательных результатов анализов на HBsAg у беременных, довольно большой распространенностью носительства HBsAg в популяции, возможностью горизонтальной передачи инфекции от хронического носителя инфекции (который может не знать, что является таковым) к ребенку, высокой эффективностью вакцины и очень хорошим профилем ее безопасности. Если владеете английским, см., например, http://www.immunize.org/birthdose/
Atsakyti
Rituska, tik neisizeisk, bet man atrodo, kad tau farmacines kompanijos uz toki vakcinu gynima galetu ir moketi:) Kodel tu taip isitikinusi vakcinu nauda? As kai skaitau tavo pasisakymus, tai man labai primena mano vaiku gydytojo pastangas priversti skiepytis:) Ir dar vienas klausimas, jei turi laiko: negi tu manai, kad butent visuotine vakcinacija isnaikino ligas? Ir kodel butent paskiepijusios savo vaikus mamos bijosi ir piktinasi tomis, kurios nutare savo vaiku nevakcinuoti? as asmeniskai su tuo net susiduriau. Ir kai paklausiau: o ko jus bijot, kad mano vaikas nevakcinuotas ir eis su jusu vaiku galbut i darzeli? Atsakymas buvo: aha, taviskis neskiepytas ir visokiu ligu gali pritempti.... As atsakiau: na, tebunie jis pritemps tu ligu, bet jusu vaikai gi skiepyti, jie apsaugoti juk!:)
vadinasi, mamos paskiepijusios savo vaikus, nera tikros ju veiksmingumu, kad bijo:) Ar kaip visa tai suprasti. Klausiu taves, Rituska, nes man butu idomi tavo nuomone siuo klausimu:) Dekui!
Atsakyti
Ievuze, as neisizeidziau, net gy man malonu kad mano zodziai skamba kaip gydytojos, smile.gif nors visa informacija as gaunu is skirtingu gydytoju, ne bet kokiu, o tu, kurie dirba su vakcinomis, daro klinikinius tyrimus, analizuoja efektivuma, gydytoju kurie turi ,kaip jie sako , "savo kapines", pacientus kuriuos teko palaidoti del ligu, nuo kuriu yra skiepai, gydytojai, kurie dirba infekciniuose ligoninese ir specializuojasi virusiuniu hepatitu srityje, ftiziatru ir kt. turiu savo nuomone, ir kaip as rasiau jau, as nesu uz visus skiepus arba akla ju pripazinima as uz individualu ju paskirima, uz tevu informatuma ,as tik noriu kad tevai suprastu kad cia ne kazkokia "nekalta piliule" o rimtas dalykas kuris teisingai viska ivertinus gali isgelbeti tavo vaiko gyvybe.

kodel as pries neskiepytus vaikus? parodykit man kur skiepu salininkai tvirtina kad skiepai duoda 100 proc. apsauga? niekur nerasite...maks 95 proc, kitus 5 proc at daugiau sudaro kolektyvinis imunintetas ir jeigu grandis kazkur nutruks ir paskiepyti gali susirgti, lengvesne forma aisku, bet as asmeniskai nenoriu ir to. as nekalbu apie vaikus kuriems skiepai yra atideti del med.priezasciu.tokiu nedaug, bet jeigu neskepytu vaiku lygis pasieks daugiau 15 proc. prasides jau beveik isnykusiu lygu epidemijos. cia mano asmenine nuomone, ir as nenoriu del to vel diskutuoti, nes kol tas neatsitiks patiketi siais zodziais niekas nenores.

ir taip, as manau kad ligos isnyko del vakcinacijos, plius aisku pagerejo hygiena ir t.t. taip pradejus skiepyti nuo raudonukes JAV jos jau beveik nebeturi, tas pats su vejaraupiais... gal ir pas mus isnyks kada nors smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievuzhe @ 2007 04 15, 15:15)
Ir kai paklausiau: o ko jus bijot, kad mano vaikas nevakcinuotas ir eis su jusu vaiku galbut i darzeli? Atsakymas buvo: aha, taviskis neskiepytas ir visokiu ligu gali pritempti.... As atsakiau: na, tebunie jis pritemps tu ligu, bet jusu vaikai gi skiepyti, jie apsaugoti juk!:)
vadinasi, mamos paskiepijusios savo vaikus, nera tikros ju veiksmingumu, kad bijo:)

Niekur neparasyta, kad skiepas garantuoja 100% apsauga nuo ligos, atvirksciai yra teigiama, kad tik persigimas liga garantuoja 100% imuniteta. O skiepai is dalies apsauo nuo ligos ( paliekant galimybe uzsikresti) ir apsaugo nuo ligos komplikaciju bei susirgus palengvina ligos eiga
Atsakyti