Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(Ievuzhe @ 2007 04 07, 22:51)
Ir man labai tikroviska tavo istorija, Green Apple. Nors as ne medike ir dar daug man ziniu truksta apie skiepus, bet vistiek manau, kad cia buvo kalti skiepai..... Kai nutariau neskiepyti savo sunaus, tik tada bekalbedama su mama suzinojau, kad man skiepai buvo atideti, t.y. paskiepijo vistiek, bet daug veliau.
geru visoms Velyku!

norejau paklaust, o tu jau net gimdymo namuose skiepus sunelius nedarei, ar tie skiepai (Hepatitas B ir BCG) vis del to buvo padaryti?
ir dar- Ievuzhe ir Delfinas (ir visos kitos mamos, kurios kol kas atsisake skiepu) jus nutaret is vis neskiepyti savo vaikiukus ar tik laukiat, kol jie paaugs? g.gif

visas mamytes noriu pasveikinti su Sventom Velykom!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Green.apple @ 2007 04 09, 08:39)
norejau paklaust, o tu jau net gimdymo namuose skiepus sunelius nedarei, ar tie skiepai (Hepatitas B ir BCG) vis del to buvo padaryti?
ir dar- Ievuzhe ir Delfinas (ir visos kitos mamos, kurios kol kas atsisake skiepu) jus nutaret is vis neskiepyti savo vaikiukus ar tik laukiat, kol jie paaugs?  g.gif

Apie vakcinas iš karto po gimdymo ne manęs klausei, bet aš irgi pasakysiu, jeigu nieko prieš blush2.gif. Kanadoj nei hepatito B, nei BCG vakcinų niekas ir nedaro po gimimo - čia pradeda kūdikius vakcinuoti nuo 2 mėn. amžiaus. Hepatito B vakcina iš viso atliekama jau gerokai paaugusiem vaikam, nebent mama serga juo, tada jau kūdikis vakcinuojamas. Čia iš karto gimusiam vaikui duodama antibiotinio profilaktiško tepalo (ar lašų) akytėms ir vitamino K (kurių abiejų aš, beje, irgi atsisakiau, nes nematau juose jokio gėrio, kai anų nereikia, o tik potencialų blogį ax.gif). BCG čia iš viso masiškai nevakcinuojama, nebent būtų kokie atskiri atvejai g.gif.

Šiuo metu kada nors ateityje Paulių kuo nors vakcinuoti jokių ketinimų neturiu smile.gif. Nebent rasiu kokios mane labai vakcinavimo nauda įtikinančios informacijos - tuomet gal sprendimas pasikeis smile.gif.
Atsakyti

Man galbut pasiseke siuo atveju. Man gimdymo namuose apsispresti nereikejo, nes gimdziau ne Lietuvoje. O Austrijoje niekas neskiepija vaikuciu iki 3 menesiu! Netgi dabar paprasti pediatrai, kurie siaip uz skiepus, siulo juos nukelti net iki 4 ar 6 menesio. Nes jau ir jie pripazista, kad geriau skiepyti tuomet, kai susiformuoja vaiko imunine sistema. Aisku ji nesusiformuoja per 4 menesius.... bet matyt jau ir jie pastebejo, kad geriau veliau negu anksciau apnuodyt vaikucius... Daugiau nukelti mokyklines medicinos salininkai pas mus nesiulo:) Kai kurie gydytojai homeopatai siulo palaukti metuku ar dvieju.
As is pradziu zadejau palaukti iki metuku. Bet dabar nematau reikalo ir po metuku skiepyti. Kol kas esu apsisprendusi neskiepyti sunaus visai. Ir pati daugiau nebesiskiepysiu. Siaip dar siek tiek abejoniu man kyla del stabliges. Bet kol kas tikrai ir nuo jos nezadu skiepyti. Noriu tik sukaupti kuo daugiau informacijos, kad nebekiltu abejoniu del savo apsisprendimo. Is savo patirties galiu pasakyti, kad bijomasi to, ko nezinoma. Apie tai, ko neismanai, sunku diskutuoti, lengva pasiduoti kazhkieno kito itakai. O kai turi tvirta nuomone, tada nera taip sunku apsispresti:)

Sekmes tau, Green Apple! Beje, pries metus as rasiau i si foruma lygiai taip, kaip tu:) Rasiau ir abejojau: skiepyti ar ne:) Bijojau skiepyti, bet dar labiau bijojau neskiepyti:) baime nera geras dalykas. Ir ja naudojasi farmacines kompanijos. Nes tai yra efektyviausia marketingo strategija. Ibaugintam zmogui galima isiulyti bet ka, kas jo baime sumazintu. Bet kai apie konkrecia liga daug zinai, kai ji nebetampa kazhkuo tokiu baisiu baisiu, tai tuomet tau niekas ir neisiulys vakcinos nuo jos:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievuzhe: 09 balandžio 2007 - 20:57
QUOTE(Green.apple @ 2007 04 09, 15:39)
ir dar- Ievuzhe ir Delfinas (ir visos kitos mamos, kurios kol kas atsisake skiepu) jus nutaret is vis neskiepyti savo vaikiukus ar tik laukiat, kol jie paaugs?  g.gif

Mes savo vaiko nusprendem neskiepyt dar iki jam gimstant, informavom apie tai medikus, todel jis negaves nei vieno skiepo. Per prievarta niekas neskiepija juk smile.gif
Del apskritai neskiepijimo nezinau unsure.gif tvirtai zinojau tik kad neskiepysiu iki 2 metuku. Bet kol kas (nors jam jau dvigubai tiek) neatsirado noro skiepyt. Jei kadanors ir skiepysiu tai nebent tik nuo stabliges ir difterijos. Ir nuo kiaulytes paauglystej jei nepersirgs.

Beje, del BCG skiepo,- reta shalis pasaulyje skiepija. Yra patikimai irodyta, jog sios vakcinos neefektyvios, todel rekomenduojamos naudoti tik epidemijos zonose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 09 balandžio 2007 - 21:06
ACIU JUMS VISOMS UZ ATSAKYMUS!!! aciuks.gif
dar turiu viena klausima- del antro vaikelio? jei jus vyresnioka neskiepysit ir jis iki antro jusu vaikelio nepersirgs, na pvz kokliusu, tai jis gi gali atnesti si liga is darzelio ar is mokyklos, o namie mazas vaikiukas.... unsure.gif
ar jus nesiruoset susilaukt antro? ax.gif
Atsakyti
Mano du neskiepyti. Bet tarp ju ir skirtumas labai mazas. Tik pusantru metuku. Jaigu laukciausi trecio, vistiek vyresniu neskiepyciau. Juk daug daugiau galimybes mazeliuj uzsikresti einant pas apylinkes gydytoja pasitikrinti kas menesi, ar vaiksciojant po parduotuves, nei vaikai is darzelio ka "partemptu".
Atsakyti
QUOTE(Green.apple @ 2007 04 09, 12:35)
dar turiu viena klausima- del antro vaikelio? jei jus vyresnioka neskiepysit ir jis iki antro jusu vaikelio nepersirgs, na pvz kokliusu, tai jis gi gali atnesti si liga is darzelio ar is mokyklos, o namie mazas vaikiukas.... unsure.gif
ar jus nesiruoset susilaukt antro?  ax.gif

Jeigu tikėčiau, kad vakcinos teikia daugiau naudos nei žalos, aš skiepyčiau visus savo vaikus smile.gif. Kadangi manau, jog teisingiau darau, neskiepydama pirmojo, įtariu, kad taip manysiu ir neskiepydama visų kitų (jeigu tokių kada bus). Užtat maitinsiu krūtim, kiek vaikas norės, ir negrūsiu nė vienam savo vaikui jokių sintetinių medikamentų ar vitaminų, nebent matyčiau labai rimtą reikalą tai daryti smile.gif.
Atsakyti
Vakcinos nuo kokliuso deja nuo jo neapsaugo.... Pries du metus mano gydytojos vaikai persirgo kokliusu. Ji turi keturis vaikus. Pirmas skiepytas, o kiti ne. O susirgo graziai visi keturi.... Liga bjauri, nes viskas ilgai uztrunka, bet ji pavojingiausia vaikuciams iki 6 menesiu. Maziausiam mano gydytojos vaiku buvo 11 menesiu. Viskas gerai baigesi. Va taip parasiau, nes kokliusa paminejai, Gren Apple:)
O siaip jei jau apsisprendziau pirmo vaiko neskiepyt, tai nematau prasmes skiepyti kitu:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievuzhe: 09 balandžio 2007 - 21:56
QUOTE(Green.apple @ 2007 04 09, 19:35)
ACIU JUMS VISOMS UZ ATSAKYMUS!!!  aciuks.gif
ar jus nesiruoset susilaukt antro?  ax.gif

o tai kuri cia reiketu skiepyt?mastau.gif vyresneli ar jaunesniji? g.gif siaip, ir paskiepytas gali 'perneshti' ligas. O jaunesniajam kol susidarys imunitetas, tai ir tie itin pavojingieji 6 menesiai praeis... nzn man kokliusho skiepas betikslis atrodo.... neskiepyciau tikrai. Jei tureciau antra vaika dabar, kol manishkis dar neina i mokykla, pakontempliuociau apie jo neleidima i darzeli bent pusmeti (ir kogero antraji,ty,kol mazhesniajam butu 6-12 men) unsure.gif

QUOTE(Irena @ 2007 04 09, 19:41)
Mano du neskiepyti. Bet tarp ju ir skirtumas labai mazas. Tik pusantru metuku. Jaigu laukciausi trecio, vistiek vyresniu neskiepyciau. Juk daug daugiau galimybes mazeliuj uzsikresti einant pas apylinkes gydytoja pasitikrinti kas menesi, ar vaiksciojant po parduotuves, nei vaikai is darzelio ka "partemptu".

drinks_cheers.gif
smagu tave matyt 4u.gif kazkaip seniai begirdejau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 04 09, 12:03)
del BCG skiepo,- reta shalis pasaulyje skiepija. Yra patikimai irodyta, jog sios vakcinos neefektyvios, todel rekomenduojamos naudoti tik epidemijos zonose.

O tai epidemijos zonose ši vakcina tampa efektyvi, kai šiaip nėra efektyvi? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2007 04 10, 18:41)
O tai epidemijos zonose ši vakcina tampa efektyvi, kai šiaip nėra efektyvi? mastau.gif

doh.gif prirashiau paklode ir uzhsilenke kompas... nu, pabandysiu santrauka,- nors gali ir pasiguglint mirksiukas.gif bet gal ir kitom bus idomu,-
Tuberkuliozes vakcina yra itin kaprizinga,- priklausomai nuo geografinio regiono (!!!) jos efektyvumas gali svyruoti nuo 0 iki 80%. Ir efektyvi ji tik kudikiams, suaugusiems zmonems neturi jokio poveikio (o pvz gyvuniniuose modeliuose veikia puikiai!).
Tas 'kaprizingumas' aishkinamas dviem teorijom,abi jos pagrystos organizmo sensitizacija kitom mikobakterijom. 1 teorija: kadangi mikobakterijos yra konservatyvios, tai organizmui susidurus su bet kokia ish ju automatishkai antigenai, susintetinti priesh jas veiks ir priesh Mycobacterium tuberculosis. ty, vakcina bus tik 'lashas juroj' palyginus su naturaliai igyta organizmo apsauga. 2 teorija: manoma, jog naturalios aplinkos mikobakterijos blokuoja vakcina, trukdydama jai replikuotis zmogaus kune. Manoma, kad abi teorijos veikia papildydamos viena kita.
Todel ir skiepijami naujagimiai, kurie dar netureje jokio kontakto su mikobakterijom,- ada yra bent kazhkoks shansas, kad jie igis imuniteta.
Irodyta, kad sekmes atveju imunitetas susiformuoja 10-20 metu, veliau ishnyksta. Revakcinacija nebeveikia. Todel zmones kuo graziausiai sau suserga.
Todel dauguma shaliu vakcinacijos yra atsisake, nes shaliai tai finansiniai nuostoliai, o nauda labai abejotina.
Atsakyti
Ačiū už info 4u.gif. TB vakcina yra viena tų, apie kurias visai nieko neskaičiau ir nežinau (nes realaus poreikio nėr, bo čia jos nesiūlo nieks) smile.gif.
Atsakyti