Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

quote=laime2,2007 03 28, 16:24]

Aisku, kad del savo vaiko nieko negaila ir nupirkom vakcina........nuo tada viskas ir prasidejo doh.gif unsure.gif verysad.gif ......po skiepo mano maziuka ZIAURIAI visa isbere.

pradzia istorijos labai panasi i musu... tik, aciu dievui, kad jums nesibaige ji, kaip mums...

Po to atsisakiau bet kokiu skiepu schmoll.gif Labai gailiuosi, kad anksciau nepagalvojau, jog galiu ju atsisakyti

tu nors laiku supratai...

Dabar pradejom gydytis pas homeopata ax.gif Reikaliukai po truputi taisosi ax.gif Tikiuosi, kad galiausiai ir visiskai pasveiksime wub.gif

Sekmes!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
laime2, atopinis dermatitas nera kontrindikacija neskiepyt vaiko, tik reikia parinkti rekiama momenta ir jusu atveju skiepa daro, kaip sako rusai "pod prikritiem" paskyriant antigistaminius savaite pries ir savaite po. gaila kad jums taip nutiko, bet man biski keista kaip galima liginti AD su pvz difterija? ar stabdlige? jus turbut nematete kaip iki pamelynavimo dusta vaikai nuo kokliuso, kai visa nakti reikia sedeti vonioj su atsuktu karstu vandeniu kad garai nors kiek palengvintu kosuli, kai isveza i reanimacija su gerkles stenoze, o as zinau viena vaika kuriam buvo atideti skiepai ir taip jau atsitiko kad butent kokliusa poagavo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Putlutė @ 2007 03 28, 01:45)
turiu klausima mamytems-mums jau 2menesiai ir lelius paskiepytas 1karta(pries isleidziant is ligonines nuo hepatito cool.gif ir dabar gydytoja primygtynai reikalauja,kad paskiepytume(nes vakcina susidaro is 3skiepu).ka jus manot?as pries visus skiepyjimus,bet tas hepatits...nu kai aplink tiek narkomanu ir prostituciu net baisu verysad.gif juk jie neprognozuojami,o vaikelis siai ligai igytu imuniteta ir man butu ramiau.is kitos puses-ar verta toki maziuka skiepyti.gal galima butu skiepus nukelt?HELP!! verysad.gif

O tai ko čia taip tai vienai vakcinai suteikti privilegijų, jeigu esi prieš visus skiepijimus? g.gif Įdomu tiesiog smile.gif. Aš asmeniškai neskiepyčiau toliau po tos vienos dozės, nes manęs šiuo atveju dar neįtikino teorija, kad reikia jų visų, jeigu jau viena sušvirkšta g.gif.

Man, sakykim, atopinis dermatitas (ir dar toks stiprus) būtų labai rimta priežastis jokių vakcinų toliau netęsti - jeigu jau tokia reakcija į vieną, galbūt organizmas tiesiog nori parodyti, kad negalima jo toliau nuodyti, nes bus dar blogiau? g.gif
Atsakyti
delfinai, ar galima kelius saltinius kuriaus jus vadovaujates savo sprendimuose?
as gerbiu kiekvieno zmogaus pasirinkima paprasciausiai man keista kad taip pergyvenama del nedideliu komplikaciju ir visai negalvojama apie galimas nesiskiepyjimo pasekmes, nes mano manymu, tos ligos nera jau tokios mistines ir komplikacijos po ligos yra daznesnes ir sunkesnes net nepalyginamos su tais po skiepo.
Atsakyti
QUOTE(Raganiūkštė @ 2007 03 16, 13:18)
O dėl vakcinų apsauginio poveikio tai mano požiūris skeptiškas vien jau dėl to, kad pati, nors ir buvau skiepyta nuo kokliušo, sirgau juo labai sunkia forma 4 metų amžiaus.

sita vieta uzkliuvo - gal gali paaiskinti, ka pagal tave reiskia labai sunki kokliuso forma.
Dukra turejo toki malonuma 2.5 metu amziaus.
Atsakyti
bet jus buvot paskiepyti?
Papildyta:
bet kurio atveju, manau kad buvot , bet kaip mas zinom skiepas padeda isvengti komplikaciju, ar pas jus issivyste komplikacijos?
Atsakyti
klausimas Delfinui, (is smalsumo, o ir ne visai suprantu motyvus)- ka manai apie suaugusiu zmoniu vakcinacija? Nzn kaip, arkim, kanadoj, bet jei noretum legaliai isikurti JAV, tektu pilnai vakcinuotis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 03 28, 21:52)
bet jus buvot paskiepyti?
Papildyta:
bet kurio atveju, manau kad buvot , bet kaip mas zinom skiepas padeda isvengti komplikaciju, ar pas jus issivyste komplikacijos?

ne, nebuvom.
Neisnesiotumas + persirgtas meningitas musu gydytojai buvo pakankama priezastis pakeisti skiepu kalendoriu ir kokliusas is jo buvo ismestas, o nuo difterijos ir stabliges buvo uzsakomos atskiros vakcinos. Taip pat buvo pakoreguotas menesiais skiepijamo laikas ( dabar jau tiksliai nepasakysiu, bet pirmas skiepas buvo lygtais virs puses metu, o velesni perskaiciuoti atitinkamai pagal pirmo skiepo data).

O komplikacija buvo brochine astma. Is viso mus i ligonine pagulde su umios BA diagnoze + pneumonija ir tik padarius kraujo tyrimu paaiskejo tikroji diagnoze.
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 03 28, 21:07)
laime2, atopinis dermatitas nera kontrindikacija neskiepyt vaiko, tik reikia parinkti rekiama momenta ir jusu atveju skiepa daro, kaip sako rusai "pod prikritiem" paskyriant antigistaminius savaite pries ir savaite po.  gaila kad jums taip nutiko, bet man biski keista kaip galima liginti AD su pvz difterija? ar stabdlige? jus turbut nematete kaip iki pamelynavimo dusta vaikai nuo kokliuso, kai visa nakti reikia sedeti vonioj su atsuktu karstu vandeniu kad garai nors kiek palengvintu kosuli, kai isveza i reanimacija su gerkles stenoze, o as zinau viena vaika kuriam buvo atideti skiepai ir taip jau atsitiko kad butent kokliusa poagavo sad.gif

mano sesers vaikas(2 metai ir 8 men.) neskiepytas, visai nesenai sirgo kokliusu gana sunkia forma. papuole i ligonine,su diagnoze-plauciu uzdegimas,bet kita diena,po visu tyrimu, kai paaiskejo, kad jokio plauciu uzdegimo nera, juos paleido namo, nes kaip tokio gydymo nuo kokliuso ir nera,viena savaite buvo labai sunki,bet vaikelis pasveiko, be jokiu komplikaciju. mirksiukas.gif kokliusas baisi liga kudikiams iki 6 men., bet skiepai daromi 2,4 ir 6 men. tai taip vadinamas imunitetas susiformuoja tik po 6 men.(ilgiausiai 15 metams) kai jau ne taip baisu susirgt ta liga. klausimas- kam tada skiepyti? g.gif o jei net ir suserga ir maziukas vaikelis iki 6 men. tai 99,7% pasveiksta be jokiu komplikaciju.

ir dar,at tu zinai,Rituska, kad nuo antihistamininiu preparatu(vaistai nuo alergijos) veliau vaikui atsiranda astma... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Silvute @ 2007 03 28, 22:05)
O komplikacija buvo brochine astma. Is viso mus i ligonine pagulde su umios BA diagnoze + pneumonija ir tik padarius kraujo tyrimu paaiskejo tikroji diagnoze.

ar, kai jus gulejot ligonineje, jums duodavo antibiotiku? ar tu gailiesi, kad nepaskiepijai vaika nuo kokliuso?
Atsakyti
QUOTE(Green.apple @ 2007 03 28, 22:22)
ar, kai jus gulejot ligonineje, jums duodavo antibiotiku? ar tu gailiesi, kad nepaskiepijai vaika nuo kokliuso?

antibiotikai buvo pradeti duoti, kai atsirado karkalai plauciuose.
Kokias tris savaites iki to gydemes paprastais sirupais nuo kosulio. Veliau buvo pridetas flexotidas ir singulairas ( kai kosulys nesiliove ir stiprejo, o tyrimai neparode mikoplazmos ar chlamidiju, kreipemes i pulmonologa - jam liga atrode, kaip BA, nes uzeidavo dusulio priepuoliai).
Viso gavosi 15 dienos kursas atibiotikais ( 5 dienos iki galutines diagnozes ir jau toliau), bet kas keiciausia nepasireiske jokie pasaliniai antibiotiku reiskiniai ( vemimas, viduriavimas...). Po keliu dienos pertraukos vel teko gerti 7 dienu antibiotiku kursa, nes prasidejo brochitas.
O ka, tamsta nusistaciusi pries antibiotikus? Ir gydymas yra - kokliusa veikia antibiotikai ir savaites laiko kokliusui isgydyti neustenka. Sunki forma mums truko apie 2-3 savaites ( kai uzeidavo dusulio priepuoliai, dazniausiai miegant), o kosulio priepuoliai isliko dar pora menesiu
O del gailejimosi tiksliai nzn - buvo keliu gydytoju nuomone, kad skiepa geriausia atitedi bent jau iki metu amziaus ir jeigu jau daryti, tai daryti tikligonineje, kur po to vaikas butu 24-48val stebimas del galimu pasaliniu reakciju.
Kazkaip pagalvojau, kad jei liga pavojingiausia iki metu, tai jau sulaukus metu, gal ir galima nebeskiepyti - juolab, kad dabar susirgimai kokliusu pakankamai reti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 28 kovo 2007 - 21:39
[quote=Silvute,2007 03 28, 22:36]
O ka, tamsta nusistaciusi pries antibiotikus?

kad gavot bronchine astma aciu pasakyk antibiotikams...

Ir gydymas yra - kokliusa veikia antibiotikai ir savaites laiko kokliusui isgydyti neustenka.

kokliuso lazdele gyvena savaite,bet per ta savaite ji pagamina daug anotoksino, kuris ir apnuodija organizma ir sukele kosijimo priepolius. mano sesers vaikas kosejo 2 menesius, bet liga praejo savaime- be antibiotiku ir neissiviste jokiu komplikaciju. antibiotikai jau skyriami tada, kai diagnozuota kokliuso komplikacija-plauciu uzdegimas.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 03 28, 11:59)
klausimas Delfinui, (is smalsumo, o ir ne visai suprantu motyvus)- ka manai apie suaugusiu zmoniu vakcinacija? Nzn kaip, arkim, kanadoj, bet jei noretum legaliai isikurti JAV, tektu pilnai vakcinuotis :rolleyes

Apie saugusiųjų vakcinaciją manau, kad jinai yra kiekvieno suaugusiojo - mąstančio individo - reikalas smile.gif. Kanadoj vakcinacija nėra privaloma - Konstitucijoj taip parašyta. Kadangi esu čia įsikūrusi labai legaliai, galiu pasakyti, kad niekas man vakcinuotis neliepė smile.gif. Valstijose gyventi niekada nenorėčiau, nebent jau visai Gyvenimas priverstų g.gif.
Atsakyti