Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(Raganiūkštė @ 2007 03 16, 12:18)
Vis viena, prieš dukters akių operaciją gavau pasirašyt, kad ,,suprantu ir suvokiu, kad operacijos metu vaikas gali būti užkrėstas AIDS, ŽIV, hepatitu ir dar visa krūva kažkokių bacilų, kurių pavadinimų jau ir mnebepamenu  g.gif ". Taip kad, mano nuomone, vis tiek visko neišvengsi - kad ir to AIDS - no jo gi skiepų nėr  g.gif
O dėl vakcinų apsauginio poveikio tai mano požiūris skeptiškas vien jau dėl to, kad pati, nors ir buvau skiepyta nuo kokliušo, sirgau juo labai sunkia forma 4 metų amžiaus.

Tikimybė, kad vaikas užsikrės hepatitu B nuo operuojančio chirurgo yra gana teorinė. O štai tai, kad dėl kokių nors priežasčių perpilant kraują ar jo komponentus galima gauti kraujo iš donoro, sergančio hepatitu vadinamuoju "lango" periodu, kai virusas keletą savaičių nepatinkamas tikrinant kraujo mėginius, labai netgi realu.
Vienas ar keli nepakankamo imunizavimo atvejai yra užtektinai svarūs, kad suabejotum visų vakcinų apsauginiu poveikiu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 16 kovo 2007 - 12:35
QUOTE(dange @ 2007 03 16, 13:35)
Tikimybė, kad vaikas užsikrės hepatitu B nuo operuojančio chirurgo yra gana teorinė. O štai tai, kad dėl kokių nors priežasčių perpilant kraują ar jo komponentus galima gauti kraujo iš donoro, sergančio hepatitu vadinamuoju "lango" periodu, kai virusas keletą savaičių nepatinkamas tikrinant kraujo mėginius, labai netgi realu.
Vienas ar keli nepakankamo imunizavimo atvejai yra užtektinai svarūs, kad suabejotum visų vakcinų apsauginiu poveikiu?  g.gif

Čia reikėtų plačiau kalbėt apie imlumą ligai arba ne, ko neįtakoja jokie skiepai. Nuo kokliušo buvo skiepyta mano mama -sirgo, aš - skiepyta - sirgau, mano dukra - skiepyta - irgi sirgo (ačiū Dievui - nesunkiai). Iš to darau išvadą, kad jei dar turėsiu vaikų - nuo kokliušo tikrai neleisiu skiepyt, nes mums tai nepadeda ir tiek schmoll.gif
Arba raudoniukė. Anksčiau niekas nuo jos nespkiepijo. Manęs taip pat. Bet niekas mano giminėj nepamena, kad ja kas būtų sirgęs. Na, matyt, nelimpa. Man iki dabar ( o jau per 30 m. ) taip ir neprilipo, nors ne vienkiemy gyvenu. Tai kam man vaiko organizmą tuo MMR skiepu teršt? Gal tymų vakcinos atskirai kada ir paieškosiu, bet tikrai ne skubos tvarka. O be to, yra teorijų, kad persirgę tymais (dabar tai ne baisi liga - išgydo be problemų) - neserga vėžiu. Kitaip sakant, tymai - ,,vakcina" nuo vėžio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganiūkštė: 16 kovo 2007 - 12:58
QUOTE(Raganiūkštė @ 2007 03 16, 10:58)
Čia reikėtų plačiau kalbėt apie imlumą ligai arba ne, ko neįtakoja jokie skiepai. Nuo kokliušo buvo skiepyta mano mama -sirgo, aš - skiepyta - sirgau, mano dukra - skiepyta  - irgi sirgo (ačiū Dievui - nesunkiai). Iš to darau išvadą, kad jei dar turėsiu vaikų - nuo kokliušo tikrai neleisiu skiepyt, nes mums tai nepadeda ir tiek schmoll.gif
Arba raudoniukė. Anksčiau niekas nuo jos nespkiepijo. Manęs taip pat. Bet niekas mano giminėj nepamena, kad ja kas būtų sirgęs. Na, matyt, nelimpa. Man iki dabar ( o jau per 30 m. ) taip ir neprilipo, nors ne vienkiemy gyvenu. Tai kam man vaiko organizmą tuo MMR skiepu teršt? Gal tymų vakcinos atskirai kada ir paieškosiu, bet tikrai ne skubos tvarka. O be to, yra teorijų, kad persirgę tymais (dabar tai ne baisi liga - išgydo be problemų) - neserga vėžiu. Kitaip sakant, tymai - ,,vakcina" nuo vėžio.

kur skaitei ta tymu-vezhio teorija? g.gif butu idomu placiau...labai jau drasi teorija blink.gif
jei mano seimos tokia istorija su kokliushu butu ash turbut pirma eilej prie skiepu stoveciau g.gif gal kaip tik todel tavo dukra lengvai persirgo ir tu nemirei, kad buvot paskiepytos g.gif kaipo liga ji yra labai pavojinga, ypac kudikiams unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganiūkštė @ 2007 03 16, 13:58)
Arba raudoniukė. Anksčiau niekas nuo jos nespkiepijo. Manęs taip pat. Bet niekas mano giminėj nepamena, kad ja kas būtų sirgęs. Na, matyt, nelimpa. Man iki dabar ( o jau per 30 m. ) taip ir neprilipo, nors ne vienkiemy gyvenu. Tai kam man vaiko organizmą tuo MMR skiepu teršt? .

doh.gif atsiprasau, bet didesnes nesamones nesu girejusi, "nei as , nei mano mama, nei mano mociute nesirgo stablige ar difterija, tai gal prie musu nelimpa..."
ir jeigu jus jau rasot tokius dalykus kaip

O be to, yra teorijų, kad persirgę tymais (dabar tai ne baisi liga - išgydo be problemų) - neserga vėžiu. Kitaip sakant, tymai - ,,vakcina" nuo vėžio.

duokit nuorodas i tyrimus, ivertinsim saltinio kreditingumo ir gal sutiksim, priesingu atveju tokie teiginiai yra is serijos "veina bobute pasake"
ir nuo kokio vezio apsaugo? nuo visu? wink.gif
Papildyta:
ir dar del hepatito B:
is cia:
http://www.cdc.gov/n...itis/b/fact.htm

RIZIKOS GRUPES:
Persons with multiple sex partners or diagnosis of a sexually transmitted disease
Men who have sex with men
Sex contacts of infected persons
Injection drug users
Household contacts of chronically infected persons
Infants born to infected mothers
Infants/children of immigrants from areas with high rates of HBV infection (country listing)
Health care and public safety workers
(View current post-exposure prophylaxis recommendations.)
Hemodialysis patients

O CIA PADIDINTOS RIZIKOS SALYS:
Albania
Armenia
Azerbaijan
Belarus
Bosnia and Herzegovina
Bulgaria
Croatia
Czech Republic
Estonia
Georgia
Kazakhstan
Kyrgyzstan
Latvia
Lithuania
Poland
Republic of Moldova
Romania
Russian Federation
Slovakia
Tajikistan
T.F.Y.R. Macedonia
Turkmenistan
Ukraine
Uzbekistan
Yugoslavia

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rituska: 16 kovo 2007 - 14:06
QUOTE(Rituska @ 2007 03 16, 05:11)
PADIDINTOS RIZIKOS SALYS:

'Padidintos rizikos' šalių sąrašiukas turbūt paimtas 'nuo lubų' mirksiukas.gif. Visos 'posovietinės' valstybėlės surašytos ax.gif.

Nematau aš asmeniškai padidintos rizikos nei imigrantams (bei jų palikuonims) iš Estijos anei iš Lietuvos 4u.gif.
Atsakyti
na taip, taip pat kaip ir tuberkulioze...mes visai nesam padidintos rizikos regione
smile.gifsmile.gif
Atsakyti
Labai nesiplėsiu, bet visom puolusiom atsakysiu tik tiek:
1. Kad raudonukė mano giminei nelimpa teigiu todėl, kad netgi sąmoningai kontaktuodama su sergančiais šia ligele (norėjau gauti natūralų imunitetą persirgus) nesugebėjau apsikrėst. Keliskart bandžiau - nelimpa.
2. Dėl tymų- vėžio teorijų. Šaltinių yra labai daug, čia ne VBS ar mano išmislas. Kad ir tas filmas rusiškas ( http://gov.cap.ru/hi.../254251/279149), ir ne tik.
3. Dėl kokliušo: skiepų šalininkų lauksiu nurodant nors vieną šaltinį, kuris galėtų pagrįsti įrodymais teiginį, kad būtent skiepai apsaugo nuo ligų ar skatina jų paplitimo mažėjimą. Yra ir kitos teorijos, kurių esmė:1. skiepai įtakos susirgimui neturi; 2. Susirgimai retėja dėl žmonių gyvenimo ir higienos, sanitarijos lygio kilimo .
Atsakyti
QUOTE(Raganiūkštė @ 2007 03 18, 20:08)
1. Kad raudonukė mano giminei nelimpa teigiu todėl, kad netgi sąmoningai kontaktuodama su sergančiais šia ligele (norėjau gauti natūralų imunitetą persirgus) nesugebėjau apsikrėst. Keliskart bandžiau - nelimpa.
2. Dėl tymų- vėžio teorijų. Šaltinių yra labai daug, čia ne VBS ar mano išmislas. Kad ir tas filmas rusiškas ( http://gov.cap.ru/hi.../254251/279149), ir ne tik.
3. Dėl kokliušo: skiepų šalininkų lauksiu nurodant nors vieną šaltinį, kuris galėtų pagrįsti įrodymais teiginį, kad būtent skiepai apsaugo nuo ligų ar skatina jų paplitimo mažėjimą. Yra ir kitos teorijos, kurių esmė:1. skiepai įtakos susirgimui neturi; 2. Susirgimai retėja dėl  žmonių gyvenimo ir higienos, sanitarijos lygio kilimo .

Raudonukei buna igimtas imunitetas. Kiek zinau, vejaraupiams irgi gali buti. As kai laukiausi , tai man per pirma vizita dare tyrimus, kiek turiu antikuniu pries raudonuke ir vejaraupius, tai abiems ligoms imuniteta turejau, nuo raudonukes buvau skiepyta pries desimt metu, o vejaraupiais is vis nesirgusi,nekalbu jau apie skiepus. Dar, aisku, galejau buti prasirgusi labai lengva forma ir nieks nepastebejo. Cia perskaiciau, kad raudonukei igimta imuniteta turejo 85 proc. zmoniu, dar net nesant skiepams nuo raudonukes.
Atsakyti
QUOTE(Raganiūkštė @ 2007 03 18, 20:08)

o del letentines raudoniukes formos negalvojot? be isberimu? ir taip buna... todel sakyt kad "nelimpa" galima tik tuo atveju, kai jus pasidarysit antikuniu tyrima ir IgG bus neigimas.

nuoroda neatsidaro. jei saltiniu labai daug, duokit nors viena.
....Farerų salose tymų nežinota nuo 1797 iki 1846 metų, kai į salą atplaukė tymais sergantis žmogus. Iš tuometinės 7864 gyventojų populiacijos susirgo 6100 žmonių (78 %): iš jų mirė 170 (2,2 %), mirė kas trečias sirgęs kūdikis. Nesirgo nė vienas vyresnis nei 65 metų amžiaus žmogus.

Olandijoje 1999–2000 metais užregistruoti 3292 susirgimai tymais: 3 ligoniai mirė, 16 % sirgusiųjų pasireiškė komplikacijos; 94 % sirgusiųjų buvo neskiepyti.

Mūsų dienomis kasmet nuo tymų pasaulyje miršta beveik pusė milijono vaikų...

3. Dėl kokliušo: skiepų šalininkų lauksiu nurodant nors vieną šaltinį, kuris galėtų pagrįsti įrodymais teiginį, kad būtent skiepai apsaugo nuo ligų ar skatina jų paplitimo mažėjimą. Yra ir kitos teorijos, kurių esmė:1. skiepai įtakos susirgimui neturi; 2. Susirgimai retėja dėl  žmonių gyvenimo ir higienos, sanitarijos lygio kilimo .

Susirgimai sumazejo ne del higienos, o del kolektyvinio imuniteto, Amerikoje raudoniukė buvo beveik isnykusi tarp vietiniu gyventoju 2002 metais, o ateiviai is kitu saliu, neskiepyti, vel atnese ir keli atvejai buvo uzregisruoti http://www.bmj.com/c.../324/7332/258/a
keik as zianu darar tas skiepas ura privalomas visiems atvikusiems i JAV.
Skiepu deka, poliomielitas irgi yra likviduotas daugelyje saliu .
Paskutinis natūralus raupų atvejis buvo įregistruotas 1977 metų spalio 26 dieną Somalyje. Dar du atvejai buvo užfiksuoti 1978 metais Anglijoje, užsikrėtus virusologijos laboratorijoje. Tai buvo paskutiniai raupų susirgimo atvejai pasaulyje.
del kokliuso: http://www.cdc.gov/n...s/pink/pert.pdf
cia galite pasiziureti statistika keik sumazejo susirgimu skacius, ten net matosi kad 54 proc visu vaiku susirgimu atsitiko pas nepaskiepytus, arba pervelai paskiepytus vaikus. ir dar noriu atkrpti demesi, kad nevienas skiepas ne duoda 100 proc. garantijos, bet padeda isvengti komplikaciju. o kaip jus zinot maziems vaikams si liga gali tapti mirtina.
ir as galiu drasiai teigti kad skiepai mazina susirgimu skaiciu :Sėkmingos vakcinacijos rezultatas: 2003–2004 metais Lietuvoje įregistruota tik po vieną susirgimo tymais atvejį. Tokio mažo sergamumo tymais Lietuvoje dar niekada nebuvo įregistruota.
o del to fakto kad neskiepyti neserga: yra toks dalykas KOLEKTYVINIS IMUNITETAS. tai yra kai pasikiemas tam tikras neimliu zmoniu skaicius ir tada tie imlus (neskiepyti del tam tikru priezasciu) nesuserga ir uzkratoma infekcijos cirkuliacija.
Papildyta:
paie igimta imunieta :
puslapis http://www.vaikas.lt...
agituoja atsisakyti visu skiepu, todel netikiu jo objektyvumu

cia parasyta (rusiskai): kad 50 proc. visu raudonukes atveju yra besimptomu.
http://www.vector-be.../nvb/st23_2.htm
Atsakyti
Dar neišradus vakcinų 85% žmonių buvo susiformavęs imunitetas prieš šią ligą
O kodėl nusprendei, kad čia kalbama apie įgimtą imunitetą raudonukei g.gif Kaip suprantu autorius nori pasakyti, kad iki skiepyjimo pradžios 2/3 populiacijos persigdavo raudonuke ir jiems susiformuodavo imunitetas natūralios ligos pasekoje.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2007 03 19, 10:48)
O kodėl nusprendei, kad čia kalbama apie įgimtą imunitetą raudonukei  g.gif Kaip suprantu autorius nori pasakyti, kad iki skiepyjimo pradžios 2/3 populiacijos persigdavo raudonuke ir jiems susiformuodavo imunitetas natūralios ligos pasekoje.

Gal tu teisi, cia neraso ar igimtas, ar igytas, tiesiog susiformaves, o remiasi sia informacija puslapis ne pats is saves o cia citata is R. Mendelsohn; Kaip išauginti sveiką vaiką; p. 218.
Dar "Žinoma, kad nuo 1984m. daugiau nei 55% sunkiai susirgusių žmonių anksčiau buvo pilnai imunizuoti (22)(kalba eina apie raudonuke)" Citata is John Frank Jr., "Tymų pašalinimas - pagrindinės kliūtys", Dvidešimtos Imunizacijos Konferencijos Darbai, Gegužė 6-9, 1985, p. 21.
Raganiūkštei gal tiesiog butu geriau pasidaryti tyrimus ir pamatyti, ar ji turi imuniteta siai ligai ar ne.
Atsakyti
dar faktai apie raudonuke:
Mirtingumas: 1 / 30 000 , 20% mirciu nuo isivisciusio encefalito

Encefalitas: 1 /5000-6 000.

Тrombocitopenija: 1 /3000
Šaltinis: Maldonado Y. Rubella. In: Behrman RE, Kliegman RM, Jenson HB, eds. Nelson Textbook of Pediatrics. 16th ed. Philadelphia: Saunders, 2000:951-954.
Atsakyti