Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(Melisiukas @ 2006 09 02, 16:13)
Prie ko čia antibiotikai prie skiepų?? Antibiotikai profilaktiškai?? Tai kas ten per gydytoja tokia?

Mačiau jau atsakė jurgita_b į tavo klausimą.
Kaip yra medikų, sakančių, kad skiepai - profilaktika, taip yra ir tokių, kuriems antibiotikai profilaktika. Bjauriausia, kad man neteko sutikti medikų, kurie įspėtų apie galimas šalutines reakcijas, net surašytas vaisto anotacijoje! blink.gif

QUOTE(ariete @ 2006 09 03, 19:48)
Bet infekcinės ligos taip pat ne dovanėlės. Šita problema paaštrės tuomet, kai vis daugiau mamų atsisakys skiepų, nes dabar neskiepyti vaikučiai yra pakankamai saugūs. Aišku, čia kiekvieno pasirinkimas.

Čia tipiškas skiepų šalininkų atsakymas. Skiepų priešininkai pasakys, kad infekcinės ligos siaučia bangom. Kol žmonija išranda vakcinas, liga ir taip savaime jau nykstanti būna. Atsiranda naujos ligos, nuo kurių bandoma išrasti skiepus (ar girdėjote, kad bandoma išrasti skiepus ne tik nuo aids, bet ir nuo kiaušidžių vėžio? blink.gif blink.gif )

tai kaip mes visi apskritai gyvename?? mes, mūsų tėvai?? visi juk skiepyti buvome, visa karta ir ankstesnė karta!!!!

O tu Melisiuk nepamiršai pasiskiepyti pakartotinai? visi skiepai veikia laikinai, tad suaugusiems iš naujo reikia skiepytis nuo tų pačių ligų.
O skiepai ne taip seniai pasaulyje atrasti. Jei neklystu, masiniai skiepai apie 1960m. prasidėjo, mano tėvai ir "ankstesnė karta" nebuvo skiepyti ( cool.gif ir ilgalaikių skiepų pasekmių tyrimų niekas nedarė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shium: 04 rugsėjo 2006 - 20:07
Skiepų "priešininkėms" galiu palinkėti tik vieno - duokdie, kad jūsų vaikučiai niekad nesusirgtų ir jums netektų nagų graužti.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2006 09 04, 12:06)
Jei tik būtų valyta vienvalentė kokliušo vakcina, ja gal ir paskiepyčiau, bet kam 2 mėn kūdikiui suleistio iškarto 5-6 ligų vakciną, man nesuvokiama.

matosi kaip tu domejaisi.
Yra atskira ir isvalyta kokliuso vakcina - ja galima uzsisakyti ( poliklinika gali ir netureti) arba reiketu kreiptis i skiepu kabinetus.
Atsakyti
man ir kyla labai didelis klausimas del kokliuso: maniske eis i darzeli, as visada juk eisiu su leliuku jos pasiimt ir tikriausiai reiks nuvest. jeigu iki 3 men pavojingiausia, tai reiktu naujagimi skiepyti praktiskai jau vos gimusi, ar po keliu sav, kad susidarytu imunitetas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shium @ 2006 09 04, 20:05)
Čia tipiškas skiepų šalininkų atsakymas. Skiepų priešininkai pasakys, kad infekcinės ligos siaučia bangom. Kol žmonija išranda vakcinas, liga ir taip savaime jau nykstanti būna. Atsiranda naujos ligos, nuo kurių bandoma išrasti skiepus (ar girdėjote, kad bandoma išrasti skiepus ne tik nuo aids, bet ir nuo kiaušidžių vėžio?  blink.gif  blink.gif )

Įdomu buvo skiepų priešininkų argumentus sužinot. Nuo ko priklauso tos bangos? Kiek aš suprantu - žmonės perserga ta liga ir tie, kurie išgyvena, jau turi imunitetą. O skiepai padeda "persirgti" lengviau. Jei yra bent vienas ligos atvejis šalyje, tai liga nelabai išnykusi.
Atsakyti
yra toks dalykas kaip kolektyvinis imunitetas, neskiepyti vaikai kaip tik yra kol kas saugus kad randasi tarp skiepu vaiku

o del skiepo nuo kiasidziu vezio, cia kaip sakant kaskur kazka girdejau bet nezinau ka, kalba ejo ne apie kiausidziu vezi, o apie gimdos kaklelio vezi, kuri dazniausiai sukele papilomos virusas, nuo kuriu istikruju galima bus pasiskiepyt ir jau tureti antikunius tam atvejui jei teks susidurti...as asmeniskai neatsisakyciau...

daug cia demogogijos, kiekviena norim savo vaikui geriausio, bet nejaugy tik perskaicius "baisias" pasakas "antivakcinatoriu" jau rizikuosite vaikuo gyvybe? as asmeniskai perskaiciau dau informacijos, rusu ir anglu kalba, irgi negalejau apsispresti koki laika, bet dabar jau pasirinktinai skiepyju savo vaika
Atsakyti
QUOTE(ariete @ 2006 09 07, 18:30)
Kiek aš suprantu - žmonės perserga ta liga ir tie, kurie išgyvena, jau turi imunitetą.

siaip teko skaityti straipsni, kad jei mama yra persirgusi kazkokia tai vaikiska liga ir igyja imuniteta, tai jis persiduoda jos vaikui per motinos piena, tuo tarpu paskiepyta mama nieko savo vaikui neperduoda.
Papildyta:
QUOTE(Melisiukas @ 2006 09 02, 10:27)
Man tokie argumentai "liga beveik išnykusi", "kūdikėlio gauna antikūnių su mamos pienu" ir pan. yra mažų mažiausiai kvaili. Niekuom tas skiepas nepatrukdys, "berežionogo i bog berežiot" kaip sakoma. Man juokingos tokios mamytės, kurios eksperimentuoja su savo kūdikiais ir mano esą protingesnės už kitas..............

nemanau, kad mamos, kurios neskiepija, laiko save protingesnem uzkitus. kazkaip kaip tik is kitu mamu pasisakymo taip dvelkia - is tu, kurios arsiai pasissako pries neskiepijancias.

QUOTE(Melisiukas @ 2006 09 03, 14:53)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

nu ir prajuokinaiii
tai kaip mes visi apskritai gyvename?? mes, mūsų tėvai?? visi juk skiepyti buvome, visa karta ir ankstesnė karta!!!!

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

tikrai netiesa. neskiepyti nei mano seneliai, nei mano tevai - cia pas mus ne taip jau senai ir pradejo skiepyti.
as pati irgi neskiepyta ir nesirgusi ne viena vaikiska liga.

Papildyta:
QUOTE(Ievuzhe @ 2006 08 29, 21:32)
Beje Vilke, o tu visai neskiepyta pati? Tavo tevai matyt jau seniai pradejo dometis tuo, ka as tik neseniai atradau...

ne, tiesiog as gimiau per anksti 7menesiu, tada neisnesiotu naujagimiu neskiepydavo wink.gif o kai paaugau ir mokykloj pati atsisakydavau skiepytis (siaip, intuityviai), tai mama pasirasydavo atsisakyma, jei reikdavo, nes issireikalaudavau biggrin.gif siaip mama ir dabar neturi nuomones apie skiepus, greiciau jau tevas samoningai neleistu skiepyti, nes siaip domisi tokiais dalykais.

QUOTE(Kaštonė @ 2006 08 30, 11:26)
Tuberkuliozės skiepas buvo tas, kuriuo aš irgi norėjau skiepyti saviškį, galvodama, kad rizika gauti užkratą Lietuvoje gan nemaža. Visgi vyras kategoriškai buvo prieš, taigi, liko neskiepytas. Visgi, tas skiepas PSO duomenimis apsaugo tik nuo sunkių tbc formų, bet neapsaugo nuo kitų formų ir juo labiau nuo užsikrėtimo tbc. Taip kad, gal geriau rūpintis stipriu natūraliu imunitetu vaiką kuo ilgiau žindant, vėliau duodant kitą pilnavertį sveiką maistą, grūdinant, ir galbūt vengiant visuomeninio transporto, gal net ir per daug nesilankant su mažu vaiku prekybos centruose ir pan.  g.gif . Aš bent jau taip ir dariau.

siaip tbc skiepu kitose europos salyse nebeskiepyja 2 dienu amziaus vaiko, jis i skiepu kalendoriu itrauktas tik kaip pasirenkamas, bet daug veliau, vyresniems vaikams, o kitose salyse tai isvis net tarp pasirenkamu kalendoriuje nera. bent jau taip buvo pries puse metu, kai perziurejau kitu saliu kalendorius smile.gif
Atsakyti
Na as uz skiepus, bet aisku su protu:)
kazkuri raset kad neskiepyti nei seneliai nei tevai. O tada kam tie skiepai ir buvo israsti- ar kas domejosi kiek tada zmoniu mirdavo nuo tuberkuliozes ir tt.t Ir vel gryzti i tuos pacius laikus? Aisku nuo visko nepaskiepysi ir neapsaugosi, bet jei yra galimybe nors truputi... Pazystami irgi taip sake- mamos pienas geriausia apsauga- o kai susirgo del nedaryto skiepo- ir dar su komplikacijom- tada jau buvo saukstai po pietu...
Atsakyti
QUOTE(vilke @ 2006 09 09, 13:57)

siaip tbc skiepu kitose europos salyse nebeskiepyja 2 dienu amziaus vaiko, jis i skiepu kalendoriu itrauktas tik kaip pasirenkamas, bet daug veliau, vyresniems vaikams, o kitose salyse tai isvis net tarp pasirenkamu kalendoriuje nera. bent jau taip buvo pries puse metu, kai perziurejau kitu saliu kalendorius smile.gif

Tikra teisybė- neskiepija, nes daugelyje Vakarų Europos šalių TBC yra egzotika, sutinkama tik tarp asocialių asmenų ir emigrantų iš Rytų Europos ir Azijos. Tuo tarpu Lietuvoje sergamumas TBC priartėjęs prie epidemijos ribos, taigi ir rizika užsikrėsti žymiai didesnė, juo labiau, kad atsisakius priverstinio gydymo, ši infekcija tapo praktiškai nekontroliuojama.
Atsakyti
QUOTE(audroneta @ 2006 09 27, 12:25)
ar kas domejosi kiek tada zmoniu mirdavo nuo tuberkuliozes ir tt.t   Ir vel gryzti i tuos pacius laikus?  Aisku nuo visko nepaskiepysi ir neapsaugosi, bet jei yra galimybe nors truputi...  Pazystami irgi taip sake- mamos pienas geriausia apsauga- o kai susirgo del nedaryto skiepo- ir dar su komplikacijom- tada jau buvo saukstai po pietu...

aš domėjausi. Ir skaičiau ne tik kiek žmonių mirdavo nuo tuberkuliozės ar difterijos ir kt. ligų tuo metu, kai išrado skiepus, bet ir kiek žmonių mirdavo nuo tų pačių ligų dar kokių 30 metų prieš tai. Labai gaila, kad skiepų šalininkai, pasitelkdami argumentu ligų "sustabdymą" nepateikia statistikos apie ankstesnius
metus. Realybė yra ta, kad skiepus išranda paprastai tuo metu, kai liga jau būna savaime benykstanti.

sakai tavo pažįstamų vaikas kažkuo susirgo dėl nepadaryto skiepo? O ar žinai statistiką palyginimui kiek tarp ta liga sirgusių buvo skiepytų vaikų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shium: 27 rugsėjo 2006 - 13:54
Nežinau nežinau..........
Man rodos skiepas skiepui nelygu g.gif
Aš prieš skiepus nuo erkinio enc, gripo - nuo visko neapsisaugosi, pagalvės nepasidėsi mirksiukas.gif
Skiepų kalendorius dar vis saugo nuo seniau grėsmingų ligų, bet į diskusijas nesiveliu - matyt dar reikalingas..........o ką pasakytumėt apie dabartinę-labai dažną vaikų ligą - vėjaraupius? serga bene visi, kurie eina į kolektyvą, skiepas yra - tad kodėl jo nepasirinkus? kodėl laukiat ligos?........... g.gif
Aš pati dabar svarstau dėl šio skiepo mažei - labai bjauri liga schmoll.gif ir matyt skiepysim unsure.gif
Atsakyti
Labas visoms mamytems.
Turiu klausimeli 4u.gif
Kai mano mazei buvo 18 menesiu ir reikejo skiepytis ji apsirgo sloga ir jos neskiepyjo,po to prasidejo bronchitas ir vel skiepas tas atsidejo. Taip ir liko nepaskiepyta,kaip manot ar dabar nepervelu paskiepyt nors jau suvelavom 6menesius? dabar jai 2 metukai.Is anksto aciu uz atsakyma
Atsakyti