Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 20 tema

QUOTE(Sea_ @ 2007 09 01, 22:04)
Laba diena 4u.gif
Turiu klausimeli ax.gif  Kiek Lietuvoje kainuoja  Canon 30D baterijos pakrovejas? As nezinau ar man nusipirkti adaptoriu jau turimam pakrovejui, ar apsimoka Lietuvoje geriau nauja pakroveja isigyti? Jei kas zinot parasykit man iki rytojaus prasau 4u.gif Pirmadieni jau skrendam i Lietuvele thumbup.gif
Dejavu, sveikinu thumbup.gif  Sauni tema namu darbams 4u.gif

paciu batarkiu ir pakroveju glaima nusipirkt elektronikos prekiu parduotuvese. pvz. www.lemona.lt ir tikrai bus zymiai pigiau nei pirkti orgimalius canon priedus smile.gif
Atsakyti
Aciu Stebukle ir Feliksonai 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

as atostogauju siuo metu Lietuvelej, kompas sugedes, taip kad nieko ir nerodau, o pati tik pasiskaitineju. Ir kiek namu darbu graziu pridaret. tikiuos, kad po dar trumpos keliones i Vokietija pagaliau prisijungsiu normaliai.

QUOTE(sillwio @ 2007 08 31, 12:17)
Sveiki, fotografai  4u.gif Linkejimai is Kazachstano. Perziurejau namu darbu nuotraukas. Smarkiai pasistenget. Laiko komentuot nuotraukas neturiu, ta padarysiu grizes.

g.gif O tu ten ilgam? Rugsejo 17 galim organizuot susitikima biggrin.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 09 01, 17:30)
P.S. Kieno is musu Kudroje nuotraukyte "...rupestelis..."? ax.gif  Supratau, kad kazkieno is musiskiu (is vieno autoriaus komentaro po mano nuotrauka) biggrin.gif  tik grazaus vaikiuko neatpazistu wub.gif  g.gif

ax.gif Mano smile.gif Cia dar is senu archyvu istraukiau, kai maziui buvo 2 menesiai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 09 02, 16:42)
ax.gif  Mano  smile.gif Cia dar is senu archyvu istraukiau, kai maziui buvo 2 menesiai.  ax.gif

Aisku biggrin.gif
Labai faina tavo rupestelio nuotrauka wub.gif
Atsakyti
Su sąlyga, kad vaikas mano atsistojo pats ir linksminasi dabar stovėdamas, atsirado noras ir fotografuot biggrin.gif bet gaila kad vis dar šviesaus objektyvo neturiu sad.gif tenka viską iš tamsos traukt sad.gif ir dar, ar man tik atrodo, ar tikrai fokusas nuklydęs ar sujudėta? Laukiu komentarų smile.gif

1) Šitos gal reikia šviesesnės? neryški sad.gif

user posted image

2) būtent šitoj atrodo, kad lyg fokusas nuo akyčių nuklydęs.. prie to pačio norėjau paklausti - kaip fokusuojat? keičiat fokusavimo taško vietą kas kart, ar fokusuojat centre, o tada perkomponuojat (ta prasme paspaudi iki pusės, sufokusuoji ir tada perkomponuoji nuotrauką), aš perkomponuoju nuotrauką sufokusavus centriniam taške, nes kas kart keisti fokusavimo vietą labai nervina, o ir nespėju.. bet pastebiu kad kartais fokusas nuklysta, gal netinka mano šitas metodas? kaip darot?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 03 rugsėjo 2007 - 11:13
kas kartą keičiu fokuso vietą ir stengiuosi sufokusuot kas kartą ten, kur reikia. jei neišeina, keičiu distanciją, keičiu kadravimą, keičiu padėti, bet visada siekiu, kad norima vieta būt sufokusuota fotografuojant. ir iš viso vengiu centrinio fokusavimo kažkaip g.gif jau sufokusavus nieko nebekeičiu, o jei nefokusuoja kur noriu - nefotografuoju, bandau perfokusuot iš naujo.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 09 03, 14:01)
kas kartą keičiu fokuso vietą ir stengiuosi sufokusuot kas kartą ten, kur reikia. jei neišeina, keičiu distanciją, keičiu kadravimą, keičiu padėti, bet visada siekiu, kad norima vieta būt sufokusuota fotografuojant. ir iš viso vengiu centrinio fokusavimo kažkaip  g.gif jau sufokusavus nieko nebekeičiu, o jei nefokusuoja kur noriu - nefotografuoju, bandau perfokusuot iš naujo.

ačiū, bandysiu, nes jaučiu kad tai ir yra mano klaida dabar, anksčiau keisdavau vietą kiekvieną kartą, tai tokių klaidų pasitaikydavo retai.. nu žodžiu, kaip pamačiau, kad sufokusavus galima perkadruot, tai pagalvojau, kad palengvina situaciją, bet žiūriu, kad nelabai, nes labai dažnai tenka nusivilt...
Atsakyti
Turiu biciuli gana garsu fotografa (supermamoj jis MS). Jo patarimas man - visada naudotis tik centriniu fokusavimo tashku ir perkadruoti jei centrines kompozicijos nereikia.
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2007 09 03, 16:26)
Turiu biciuli gana garsu fotografa (supermamoj jis MS). Jo patarimas man - visada naudotis tik centriniu fokusavimo tashku ir perkadruoti jei centrines kompozicijos nereikia.

Na, na. Jei taip fotografuosi portretus su atvira diafragma (f/2.8 ir mažiau) tai toks perkomponavimas beveik garantuotai paliks tai, į ką sufokusavai, ne ryškumo zonoje.

Perkomponavimas tinka kai ryškumo zona yra didelė, o kai ji siaura, tai perkomponuoti labai nerekomenduotina.

Atsakyti
As tik sakau ka man sake smile.gif Jis VISKA fotografuoja su centriniu tashku.
Atsakyti
Tikiuosi nesupyksit, bet labai pasiilgau jūsų ir su šia tema noriu padirbėt su ND blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2007 09 03, 16:53)
As tik sakau ka man sake  smile.gif Jis VISKA fotografuoja su centriniu tashku.

Na matai aš naudodamasi tuo centriniu tašku pastebiu, kad padarau ypatingai daug fokusavimo klaidų, fokusas vis nuplaukia kur nors ir trūksta ryškumo, labai gaila gerų kadrų dėl to sad.gif tai turiu pagrindo spėti, kad arba perkadruodama sujudinu aparatą ir šiek tiek judesyje paleidžiu užraktą (jei tarkim yra ekspozicijos ilgumas, toks "ant ribos" reikalaujantis štatyvo), arba šis metodas nepasiteisina.. bandysiu keisdama fokusavimo vietą..
Papildyta:
QUOTE(Abo @ 2007 09 03, 17:37)
Tikiuosi nesupyksit, bet labai pasiilgau jūsų ir su šia tema noriu padirbėt su ND  blush2.gif  biggrin.gif

mirksiukas.gif geros temos, tai ir dirbt norisi biggrin.gif bent jau man..
Atsakyti