QUOTE(californiagirl @ 2007 09 12, 00:04)
Pykt nepykstam tikrai, grieztesne kritika nepakenks
Bet kaip jau pastebejau, na bent jau as turiu problemu prasmes, minties ieskojime/supratime...
Man mano nuotraukos su mintim(siuose ND), fotografuodama tikrai jauciau nuotaika ir t.t, o kai kam atrodo be minties, per daug elementarios... O nuotrauka su ranka ir rankos seseliu(is siu ND)....ten prasme kur? Atkisau ranka, pasimate seselis- nufotkinau. Nu neizvelgiu gilios minties cia ir sunkiai suprantu tokias foto...Sorry, jokiu budu nesikabineju, ir be jokios ironijos rasau, mastau tik ir bandau suprasti
Padekit
Kiekvienas viska suprantam skirtingai. Del to nereikia isimineti nuotrauku is namu darbu ar atsiprasineti.
Lygiai taip ir su tuo seseliu. Man pvz nuotrauka labai patiko. Patiko netradicinis zmogaus mastymas ir bandymas ieskoti ko nors naujo. Elementarius dalykus pritaikyti savo idejai realizuoti ir parodyti idomiai. As draugiskai pavydziu sito sugebejimo. Mane zavi tokios nuotraukos, netgi jeigu atlikimas ir slubuoja. Tvarkingai fotografuoti galima ismokti gana greitai. Idomiai gi, hmm, manau tai turi buti igimta.
QUOTE(inc @ 2007 09 13, 10:54)
ir dar dėl kritikos... labai keista, kad taip užsiciklinta, jog būtinai reikia kritikuoti ir neva tai padės mokiniuiю Manau, jeigu jau taip norima kritikuoti, tai reikėtų nebent apsiriboti patarimais kaip tą patį galima būtų atlikti geriau, bet tik techniškai. Į kompozicinius aspektus geriau visai nesikiškim, nes mes esam skirtingi ir reiktų, kad tas mūsų išskirtinis žvilgsnis tik lavėtų...
Žmogus besimokydamas natūraliai perpras kompoziciją bei idėjos perteikimą ir be mūsų įsikišimo.
Mane kritikuokit kaip galit ir mokat. Priimu visokia kritika. Savo ruoztu as galiu ir susilaikyti, jeigu ka nors tai zeidzia asmeniskai.
Papildyta:
QUOTE(inc @ 2007 09 13, 12:57)
aš turėjau omenyje, kad būtų gerai šiek tiek pakeisti partį kritikavimo stilių
gal ir žmonės tada taip nebėgtų iš šitos temos
?
Suprantu apie ka kalbi, bet ar skyrelio tikslas tureti kuo daugiau nariu? Cia renkasi suauge zmones, norintys mokytis. Mokslai cia nemokami, taigi mokomes ir kitus mokom kaip sugebam. Norintis ismokti visu pirma turi moketi priimti kritika savo nuotrauku adresu, o ne savo asmens. Pasikartosiu; sis skyrelis vienas is nedaugelio, kur dar galima sulaukti objektyvios kritikos.
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso