Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 20 tema

QUOTE(dejavu @ 2007 09 11, 08:41)
o man keista, kodėl niekas nenorėjo pabandyti dirbtinio apšvietimo

na kodėl nenorėjo mirksiukas.gif
ir bandė, žiūrėsiu ar šiandieninė mano nuomonė apie tas foto bent kiek tenkins mane blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 09 11, 07:32)
Sillwio, aš nepabandžiusi makro fotografijos nenorėjau iš karto pirkti makro objektyvo, tiesiog per brangu.. visgi mano mėgstamiausia yra portretinė fotografija, o makro tik šiaip žaidimui, tai dabar mane labai tenkina close-up linzė, dar reikia išmokt ją naudotis normaliai biggrin.gif o kaina tai turbūt dešimkart skiriasi.. dar žiedai yra, kiek stebėjau atsiliepimus, tai net lyginant su makro objektyvais, žiedų alternatyva nė kiek nenusileidžia vaizdo kokybei..

Logiska.
Fotografuojant su ziedais kokybe tikrai nenusileidzia, ypac jeigu naudoti rysku objektyva, deja cia atsiranda kitu problemu. Pirma, tai labai siaura ryskumo zona, antra sviesos trukumas. Alternatyva pigesne (ziedu komplektas kainuoja puse Tamrono kainos), bet vargo daugiau. Nutariau imti Tamrona, juolab, kad jis puikiai dirba kaip portretinis objektyvas. Kai kas sako, kad portretams jis netgi per ryskus smile.gif
Atsakyti
foto.lt žiūriu Tamron objektyvų kainos sumažintos g.gif jei ką domina, pasižiūrėkit g.gif
Atsakyti
Turbut ir as pasuosiu su ND sad.gif o tikrai kad nefaina, nes tema tai LIUKS, tiesiog sunki savaite, o dabar dar ir remonta pradejom sad.gif na bet gal ka sugalvosiu namu salygomis dar iki 20:00 ax.gif g.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 11 rugsėjo 2007 - 11:29
na va, su ND nespejau niekaip, bet uz tai jau prabalsavau smile.gif
Atsakyti
Pakomentavau ir prabalsavau ir aš. Manau lyderis gana aiškus. Autorius jau gali pradėt galvot temą smile.gif
Nepykit už griežtus komentarus. Manau, kad tik taip galima kažko išmokti. To paties tikiuosi ir iš jūsų.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 09 11, 21:42)
Nepykit už griežtus komentarus. Manau, kad tik taip galima kažko išmokti. To paties tikiuosi ir iš jūsų.

Pykt nepykstam tikrai, grieztesne kritika nepakenks mirksiukas.gif Bet kaip jau pastebejau, na bent jau as turiu problemu prasmes, minties ieskojime/supratime... doh.gif Man mano nuotraukos su mintim(siuose ND), fotografuodama tikrai jauciau nuotaika ir t.t, o kai kam atrodo be minties, per daug elementarios... O nuotrauka su ranka ir rankos seseliu(is siu ND)....ten prasme kur? Atkisau ranka, pasimate seselis- nufotkinau. Nu neizvelgiu gilios minties cia ir sunkiai suprantu tokias foto...Sorry, jokiu budu nesikabineju, ir be jokios ironijos rasau, mastau tik ir bandau suprasti biggrin.gif doh.gif Padekit biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 12 rugsėjo 2007 - 00:13
o aš sėdžiu ir galvoju, ko labiau norėčiau: kokybės be idėjos ar idėjos be kokybės. ir kažkaip linkstu prie pirmo punkto doh.gif kas iš tos idėjos, kai kokybė šlubuoja doh.gif tai nelieka ir kokybės, ir idėjos... nes kokybė sugadina idėja ir ta foto taip ir lieka kabot kažkur tarp aiškių kriterijų.
Atsakyti
dar šiek tiek pratęsiant temą apie apšvietimą, radau straipsnelį. Tiesa, jis skirtas filmuojantiems, bet informacija naudinga ir mums. Dar iš to paties puslapio.

Sansara, tau reiktų tik džiaugtis, kad įdėjų pilna galva. Kokybiškai fotografuoti galima išmokti su laiku. O jei nebus idėjų, kompozicijos pajautimo - tai ir liks tiesiog tvarkingai nufotografuotas vaizdelis, kuris nekabina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 12 rugsėjo 2007 - 08:11
žinot, kartais tiesiog keista ir juokinga skaityti mūsų pasisakymus...

visų pirma, mes čia gi susirinkome savo noru mokytis fotografuoti, tai ir džiaukimės pačiu mokymosi procesu bei galimybe kartu tobulėti mirksiukas.gif

o dėl kritikos....bent jau dabar pas mus skambanti kritika dažniau panaši į norą perauklėti į savo pusę doh.gif
Atsakyti
mazai darbu ND, bet 2 radau liuksines smile.gif man labai labai patiko, ir pasisakiau prie ju.
Spaudziu autoriams desine
Atsakyti
Sveiki, kazkada kazkurioje temoje buvau radus nuoroda i rusiska saita apie kompozicija ire pan., bet del kazko dingo, o kurioje temoje nebezinau, knisuosi knisuosi ir nerandu, gal kas pamenat? blush2.gif
Atsakyti