QUOTE(Pupeliukas @ 2007 09 11, 07:32)
Sillwio, aš nepabandžiusi makro fotografijos nenorėjau iš karto pirkti makro objektyvo, tiesiog per brangu.. visgi mano mėgstamiausia yra portretinė fotografija, o makro tik šiaip žaidimui, tai dabar mane labai tenkina close-up linzė, dar reikia išmokt ją naudotis normaliai
o kaina tai turbūt dešimkart skiriasi.. dar žiedai yra, kiek stebėjau atsiliepimus, tai net lyginant su makro objektyvais, žiedų alternatyva nė kiek nenusileidžia vaizdo kokybei..
Logiska.
Fotografuojant su ziedais kokybe tikrai nenusileidzia, ypac jeigu naudoti rysku objektyva, deja cia atsiranda kitu problemu. Pirma, tai labai siaura ryskumo zona, antra sviesos trukumas. Alternatyva pigesne (ziedu komplektas kainuoja puse Tamrono kainos), bet vargo daugiau. Nutariau imti Tamrona, juolab, kad jis puikiai dirba kaip portretinis objektyvas. Kai kas sako, kad portretams jis netgi per ryskus
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso