Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 20 tema

QUOTE(insk @ 2007 09 10, 15:34)
Nusipirkau Canon digital IXUS 850 IS, prieš tai turėjusį casio, sudaužė mažiukas. Ir nemoku nustatyti kad rodytų ant nuotraukų datą  doh.gif  Gal galite kaikas padėti?
Ir dar norėčiau išmokti funkciją kuri atpažysta pirma vaizdą, o kitus padaro kaip per ruka  ax.gif oi nemoku paaiškinti, bet tikiusoi supratot  g.gif

kad per rūką būtų, tai reikia diafragmą mažinti. nežinau ar tavo fotike yra koks nors pusiau rankinis rėžimas. jei ne, tai gerai pasakė Degutė, reikia kokio rėžimo kaip portretas, macro (su tulpe), kur automatiškai stato mažą diafragmą.

su data ant nuotraukų, keistai ten. reikia pasirinkti kažkokį Atviruko rėžimą (nžn, kaip angliškai iš rusų verčiau, toks kaip užlenktu kampu lapelis su kalnais) ir uždėti ant foto Data stamp (per menu kažkaip). čia tik tiek aš supratau be fotiko paskaičius instrukciją. tada ta data liks ant foto visam laikui ir pašalinti negalėsi. pirma patikrink ar per menu nustatymus gerai ją nustatei. doh.gif ir nepyk, jei kažko nesupratau aš ar tu, čia tas pats kaip gydyt pacientą per telefoną mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(insk @ 2007 09 10, 16:34)
Nusipirkau Canon digital IXUS 850 IS, prieš tai turėjusį casio, sudaužė mažiukas. Ir nemoku nustatyti kad rodytų ant nuotraukų datą  doh.gif  Gal galite kaikas padėti?

O kam darkyti nuotraukas su tomis datomis?

QUOTE(insk @ 2007 09 10, 16:34)
Ir dar norėčiau išmokti funkciją kuri atpažysta pirma vaizdą, o kitus padaro kaip per ruka  ax.gif oi nemoku paaiškinti, bet tikiusoi supratot  g.gif

Taip supratom. Nori gauti siaurą ryškumo zoną. Tam reikia stengtis padaryti šiuos dalykus:
- kiek įmanoma atverti diafragmą;
- fotografuoti su kiek galima didesniu židinio nuotoliu;
- stengtis būti kuo arčiau fotografuojamo objekto.

Be to yra dar labai svarbus niuansas, kurio mes keisti, deja, negalime: matricos dydis. Kuo matrica mažesnė, tuo didesnis ryškumo gylis. Taigi, su muilinukėm iš esmės labai sunku (o dažnai neįmanoma) išgauti siaurą ryškumo zoną, nes muilinėse naudojamos labai mažos matricos.

QUOTE(Sansara @ 2007 09 10, 17:55)
kad per rūką būtų, tai reikia diafragmą mažinti. nežinau ar tavo fotike yra koks nors pusiau rankinis rėžimas. jei ne, tai gerai pasakė Degutė, reikia kokio rėžimo kaip portretas, macro (su tulpe), kur automatiškai stato mažą diafragmą.

Sansara, nesupyk, bet labai jau akį rėžia tas rĖžimas ax.gif rEžimas rašoma smile.gif
Atsakyti
... o mes kaime... kokia gamta rolleyes.gif o fotiko ner doh.gif ... brac, 40D jau yr, bet statuose kaina 200 svaru mazesne... kur teisybe unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 09 10, 17:26)
Sansara, nesupyk, bet labai jau akį rėžia tas rĖžimas  ax.gif  rEžimas rašoma smile.gif

dar pradėkit mano klaidas taisyti, tai ir rašyti nustosiu, ne tik nuotraukas dėti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zibantilempa @ 2007 09 09, 20:38)
Ir gal galėtumėt parekomenduoti kokių kitų gerų knygų apie fotografiją. wink.gif Būčiau be galo dėkinga už bet kokią pagalbą wink.gif

Gerų knygų pilnas internetas, tik reikia paieškot.

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 09 10, 09:02)
Visgi smagus tas makro žaidimas.. žaidžiau ir žaidžiau smile.gif norėčiau labai kokių pasiūlymų makro tema.. visgi supratau, kad tvirta atrama labai svarbu, gal monopodas koks..

Smagus. Aš irgi ruošiuosi grįžti prie makro fotografijos. Nusižiūrėjau Tamron'ą 90mm. Gal turit kas nors?

QUOTE(Drumbacele @ 2007 09 10, 12:05)
Sveikas sugryzes  4u.gif  Lauksim foto is keliones wink.gif

Foto kažin ar bus, nes nieko nefotkinau sad.gif

QUOTE(Opa @ 2007 09 10, 16:44)
Sylwio, ir kaip? Kokie ispudziai, ka pamatei?
O as dar jusu noriu del objektyvo paklaust. Ar verta pirkt Sigma. Ziurineju dabar Sigma 24-60mm F 2,8 EX DG arba 28-70mm F 2,8 EX DG. Gal kas jau bandet ar svarstet kuri nors pirkt. Ir beje, kodel toks didelis kainu skirtumas tarp Sigmos ir Canon objektyvu?

Įspūdžių daug, foto nėra. Pasigailėjau, kad neturiu muilinės. Su nikon'u vaikščiot kiek baisoka vienam buvo smile.gif
Kainų skirtumas didelis, nes canon'as ima pinigus ne vien už kokybę, bet dar ir už vardą (kaip, beja, ir visi kiti gamintojai). Pirkti sigmą rizikinga, nes modelis modeliui nelygu, o ir tarp to paties modelio ekzempliorių buna nemažų kokybės skirtumų. Prieš perkant reikėtų pabandyti ir įsigyti bandytą modelį. Paieškok testų internete, bus lengviau aspispręsti.
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2007 09 10, 17:37)
dar pradėkit mano klaidas taisyti, tai ir rašyti nustosiu, ne tik nuotraukas dėti.  doh.gif

Sansara, nesiparink smile.gif
Atsakyti
Ačiū už paaiškinimus bigsmile.gif , bet man vistiek neišeina doh.gif mokysiuos toliau unsure.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 09 10, 21:16)
Įspūdžių daug, foto nėra. Pasigailėjau, kad neturiu muilinės. Su nikon'u vaikščiot kiek baisoka vienam buvo smile.gif
Kainų skirtumas didelis, nes canon'as ima pinigus ne vien už kokybę, bet dar ir už vardą (kaip, beja, ir visi kiti gamintojai). Pirkti sigmą rizikinga, nes modelis modeliui nelygu, o ir tarp to paties modelio ekzempliorių buna nemažų kokybės skirtumų. Prieš perkant reikėtų pabandyti ir įsigyti bandytą modelį. Paieškok testų internete, bus lengviau aspispręsti.

g.gif o kodel kazi? Nu man tai nebaisu, bet gal del to kad pripratus ir naktim viena nevaikstau biggrin.gif O kur konkreciai tu buvai? (jei ne paslaptis, zinoma mirksiukas.gif )

O del objektyvo - man si kart groja kaina, nes lyginant panasius Canon ir Sigma variantus kaina skiriasi net iki 2000Lt. Bet ir 1500lt yra labai nemazai, tad bijau prasaut. Ir ka daryt? Apsisprendimui teturiu sia savaite, nes sekmadieni isskrendu...

O apie Tamrona ka galetumet pasakyt?
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 09 10, 20:38)
g.gif o kodel kazi? Nu man tai nebaisu, bet gal del to kad pripratus ir naktim viena nevaikstau  biggrin.gif O kur konkreciai tu buvai? (jei ne paslaptis, zinoma  mirksiukas.gif )

O del objektyvo - man si kart groja kaina, nes lyginant panasius Canon ir Sigma variantus kaina skiriasi net iki 2000Lt. Bet ir 1500lt yra labai nemazai, tad bijau prasaut. Ir ka daryt? Apsisprendimui teturiu sia savaite, nes sekmadieni isskrendu...

O apie Tamrona ka galetumet pasakyt?

Kazachstane buvau komandiruotėj, Almatoj. Laiko lakstyt su fotiku neturėjau, o ir noro didelio nebuvo, kai pamačiau įtartinus žvilgsnius smile.gif Matyt priprast reikia.

Kaina visada groja. Belieka pasitikėti kitų nuomonėm. Aš visada stengiuosi peržiūrėti kuo daugiau nuomonių ir testų. Apie tamron'ą galiu pasakyti tą patį, ką ir apie sigmą. Aš išsirinkau tamrono makro objektyvą, nes jį visi giria ir pagal vaizdo kokybę jis neatsilieka nuo 3 kartus brangesnio nikon'o.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 10 rugsėjo 2007 - 20:48
QUOTE(sillwio @ 2007 09 10, 21:46)
Kazachstane buvau komandiruotėj, Almatoj. Laiko lakstyt su fotiku neturėjau, o ir noro didelio nebuvo, kai pamačiau įtartinus žvilgsnius smile.gif Matyt priprast reikia.

Kaina visada groja. Belieka pasitikėti kitų nuomonėm. Aš visada stengiuosi peržiūrėti kuo daugiau nuomonių ir testų. Apie tamron'ą galiu pasakyti tą patį, ką ir apie sigmą. Aš išsirinkau tamrono makro objektyvą, nes jį visi giria ir pagal vaizdo kokybę jis neatsilieka nuo 3 kartus brangesnio nikon'o.

Matyt, bet ten visai nebaisu biggrin.gif Jei dar teks lankytis siemet, tai galesiu keleta graziu vieteliu parodyt. mirksiukas.gif

Lauzau dabar galva del to objektyvo... Gal ka patarsit? Noriu universalaus ir sviesaus, ir nelabai brangaus... Siaubas kaip sunku apsisprest doh.gif
Atsakyti
Sillwio, aš nepabandžiusi makro fotografijos nenorėjau iš karto pirkti makro objektyvo, tiesiog per brangu.. visgi mano mėgstamiausia yra portretinė fotografija, o makro tik šiaip žaidimui, tai dabar mane labai tenkina close-up linzė, dar reikia išmokt ją naudotis normaliai biggrin.gif o kaina tai turbūt dešimkart skiriasi.. dar žiedai yra, kiek stebėjau atsiliepimus, tai net lyginant su makro objektyvais, žiedų alternatyva nė kiek nenusileidžia vaizdo kokybei..
Atsakyti
Sveiki,

visiskas blogis, nors ir buvo sauletu dienu, ir saule zemai, ir po lauka su fotiku laksciau- bet rezultato nulis, turiu kelis seselius, bet ir tie ND karteles neperlipa.. labai liudna kad nieko nepavyko isgaut..
liko paskutinis pusdienis-bet apsiniauke.. mmanau sy kart pasuosiu del namu darbu- o tokia superine tema buvo verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2007 09 11, 09:05)
Sveiki,

visiskas blogis, nors ir buvo sauletu dienu, ir saule zemai, ir po lauka su fotiku laksciau- bet rezultato nulis, turiu kelis seselius, bet ir tie ND karteles neperlipa.. labai liudna kad nieko nepavyko isgaut..
liko paskutinis pusdienis-bet apsiniauke.. mmanau sy kart pasuosiu del namu darbu- o tokia superine tema buvo  verysad.gif

o man keista, kodėl niekas nenorėjo pabandyti dirbtinio apšvietimo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 11 rugsėjo 2007 - 08:42