Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 20 tema

QUOTE(Sansara @ 2007 09 10, 11:13)
Aš depresiškai pradėjau jausti, kad mano foto juodai trūksta kokybės... ir nesuprantu kas tai sąlygoja, įtariu, kad mano kreivos rankos ir išaugęs "priekabumas", bet neberandu nei vienos kokybiškai patenkinančios foto. atrodo ir spalvos nesodrios, ir fokusai ne ten, ir neryškios visos, ir siužetai neįdomūs  doh.gif norisi kažką parodyt, pasirodyt, o visur vis kažkas ne taip  g.gif pasižiūriu savo foto, palyginu su kitomis, kad ir jūsų padarytomis ir apima neviltis. nes mano ir ne tokios gilios, kaip kitų. plokštuma labai jaučiasi. ir spalvos ne tokios sodrios  doh.gif taip norėtusi objektyvą apkaltinti, ale suprantu, kad negali būt taip totaliai ššš dėl jo  lotuliukas.gif

pupeliuk, man įdomiausia, kaip tavo zuika nesujudėjo ir nesujudino kadro. atrodo apšvietimo tikrai turėjo trūkti smile.gif g.gif

jei kitinis tikrai kaltink wink.gif va tau ir pavyzdys, kaip zuikis nesujudėjo toj nuotraukoj - čia su 1,8 skyle, ekspozicija 1/320s, taigi tikrai tumpa, už tai ir nesujudėjo smile.gif su kitiniu, to nebūčiau padarius.. Oi patikėk kaip man atrodo, kad visos mano nuotraukos nekokybiškos verysad.gif ypač išaugus savikritikai ir su kitiniu objektyvu nieko gero negalėjau padaryt verysad.gif kadras atrodo nieko, bet ryškumo trūksta nors tu ką ir fokusas ne ten kur reikia...

Labradoriuke, dar prie Zulikos pasakytos frazės, apie kitinį objektyvą pagalvojau, kaip tave tenkina kitinis objektyvas? man šviesumo (o kartu ir aštrumo trūkstant šviesos) pritrūko jau gan greitai išbandžius kitinį, o jei tavo kit'as 18-135mm, tai jis dar prastesnis už 18-70mm... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 10 rugsėjo 2007 - 10:27
QUOTE(zulika @ 2007 09 10, 10:15)
kodėl negali, gali  mirksiukas.gif juk pas tave kitinis, ir taip ilgokai tave tenkino  tongue.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 09 10, 10:22)
jei kitinis tikrai kaltink wink.gif

taigi, kad kitinis doh.gif
bet kažkaip norisi labiau savo rankas kaltint kreivumu, nei objektyvą lotuliukas.gif o ir bankrutuot nesinorin perkant naują, tenkinantį jau mano išlepintas gerais kadrais akis
Atsakyti
va gal ši geriau su vaikiuku smile.gif biški šviesesnė ši..

user posted image

Sansara, pirk 50mm, jie nebrangūs wink.gif portretam tiks labai smile.gif
Atsakyti
pabandyk su sluoksniai PS pažaist. dabar kažkaip per šviesu g.gif . dingo ta nuotaika, kuri buvo pirmoj foto. mano galva šiek tiek pašviesink veido dešinę pusę. bet taip tik truputėlį.
Papildyta:
Aš depresiškai pradėjau jausti, kad mano foto juodai trūksta kokybės... ir nesuprantu kas tai sąlygoja, įtariu, kad mano kreivos rankos ir išaugęs "priekabumas", bet neberandu nei vienos kokybiškai patenkinančios foto. atrodo ir spalvos nesodrios, ir fokusai ne ten, ir neryškios visos, ir siužetai neįdomūs  doh.gif norisi kažką parodyt, pasirodyt, o visur vis kažkas ne taip  g.gif pasižiūriu savo foto, palyginu su kitomis, kad ir jūsų padarytomis ir apima neviltis. nes mano ir ne tokios gilios, kaip kitų. plokštuma labai jaučiasi. ir spalvos ne tokios sodrios  doh.gif taip norėtusi objektyvą apkaltinti, ale suprantu, kad negali būt taip totaliai ššš dėl jo  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif pastaruoju metu mane ir tokios mintys kamuoja. iš pradžių nuotrauka atrodo visai nieko, o po to kuo daugiau žiūri, tuo prasčiau viskas atrodo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 09 09, 20:21)
Sveiki, mielieji  4u.gif Pasiilgau jūsų visų. Einu skaityti ką prirašėt.

Sveikas sugryzes 4u.gif Lauksim foto is keliones wink.gif

Deja, ir man tas pats. Perziuriu nuotraukas ir jauciu ta pati ka cia aprasei sad.gif Bet savo fotiko tikrai negaliu kaltinti blush2.gif Na as tikiuosi, kad cia laikina krize, praeis wink.gif o gal cia del per didelio informacijos kiekio, tiegio reikia leisti viskam susiguleti, ir saves ''neprievartauti''

Pupeliuk, su suniuku man noretusi daugiau ryskumo. Dabar nuorauka tokia visa per daug paplaukusi. Vaikiukas fainuoliukas, tik gaila, kad labai tamsi nuotrauka. O makro bandymai irgi faini butu, tik fokusas ne vietoj, ir gal reiketu fokusuoti siek tiek didesni plota.
Gal ir nusisneku cia, juk nesu tokia zinove kaip Jus blush2.gif ax.gif

Faina kai isigyji nauju daikciuku wink.gif Sveikinu!

As vis pasvajoju apie filtriuka...... objektyva nauja...... blykste....... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 10 rugsėjo 2007 - 12:13
tai kad man tikrai ne nuotaika čia tokia g.gif tiesiog jau vat porą sav viskas ką nufotografuoju netenkina kokybiškai. suprantu ten siužetas, idėjos - tai laikina, reikia įkvėpimo, šviežios galvos, bet mane nervina spalvos, nervina plokštumas.... atrodo visų spalvos sodrios, o mano kažkokios tarpinės tarp sodrių. fokusas atrodo ir nenuklydęs, bet ryškumo nėra... (jau ėmiau galvot, gal man akinių reik lotuliukas.gif nors tikrai akys idealios) o ypač nematau gylio pakankamo savo nuotraukose doh.gif nei į jb pervedus, nei spalvotoj nematau visiškai gylio jokio verysad.gif bandžiau ir PS knygą studijuoti, ir visokių triukų su sluoksniais, mask ir t.t. na pasėdėjus porą val gal ir gaunu tą norimą efektą, bet neturiu tiek ir laiko, ir noro chimičinti tai, kas iš pat pradžių turėtų būt bent neblogai. net į RAW pelkę įlindau, sakau, gal tada kokybė patenkins ir šššš.... visi raw'ai keliauja į šiukšliadėžę paskui jpeg'us doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 09 08, 07:56)
Labradoriuke, prisigalvojai nebūtų dalykų. Aš beveik 99% įsitikinęs, kad nieko ten pas tave valyti nereikia ir viskas ten kuo švariausia smile.gif
Kai žmonės šneka apie DSLR valymą jie turi nori nuvalyti kelias dulkes, esančias ant matricos. Dar niekada neteko girdėti, kad pas ką nors veidrodis būtų taip baisiai užterštas, kad net autofokusas pradėtų blogiau veikti. Beje, tokiu atveju beveik nieko ir per vaizdo ieškiklį nematytum. Man atrodo, kad prisigalvojai bėdų, kurių iš tikrųjų visai nėra.
O koks objektyvas tau lėtai fokusuoja? Kame tas lėtumas pasireiškia. Kokiomis sąlygomis?

Esme tokia, kad jis dazniausiai fokusuoja normaliai, kaip ir anksciau, o va kartais tiesiog pradeda ilgai ieskot fokuso ir nefotografuoja, nors mygtukas nuspaustas. Gal but galetu but susije su baterijos issikrovimu g.gif Gal dar pastebejau, kad jis lyg ir pradejo fokusuot "cypdamas" g.gif Gal kas kitas to neisgirstu, bet kadangi as ji dazniausiai rankose laikau - tai man girdisi. Gal sakau kokio smelio prikrito ar siaip kazko i pati vidu objektyvo g.gif
Rankinis fokusas veikia kuo puikiausiai. Tik pastebejau po kelionu pasiveziojimu, tas rankinis suktukas: kai suki ir fokusuoji, ten tarsi kazkokiu akmenuku butu ar kazko g.gif Nors fokusuoja gerai.
As nezinau, bet pastebejau, kad lyg ir tas fokusas buna nebetoks ryskus. Nors paskutiniu metu portretu nebandziau fotografuot. Tik siaip visokias buitines. Bet speju, kad gal tai gali but susije g.gif
As dar turiu garantija g.gif
Idomu imanoma isvalyt visa objektyva ir visus vidurius g.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 09 10, 10:22)
Labradoriuke, dar prie Zulikos pasakytos frazės, apie kitinį objektyvą pagalvojau, kaip tave tenkina kitinis objektyvas? man šviesumo (o kartu ir aštrumo trūkstant šviesos) pritrūko jau gan greitai išbandžius kitinį, o jei tavo kit'as 18-135mm, tai jis dar prastesnis už 18-70mm... unsure.gif

Pupeliuk gal tada kame kitame esme g.gif

As kitokio kaip ir nebandziau - tai gi nelabai turiu su kuo palyginti.
Taip mano Nikor 18-135mm. Kolkas niekuo nesiskundziu. Fokusas normalus.
Tik va paskutiniu metu jis cia man pievas pradejo pjauti ir jauciu kad su tuo ryskumu ir gi lyg nelabai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 10 rugsėjo 2007 - 13:30
Laba diena,

Gl pas jus rasiu pagalbos? g.gif
Nusipirkau Canon digital IXUS 850 IS, prieš tai turėjusį casio, sudaužė mažiukas. Ir nemoku nustatyti kad rodytų ant nuotraukų datą doh.gif Gal galite kaikas padėti?
Ir dar norėčiau išmokti funkciją kuri atpažysta pirma vaizdą, o kitus padaro kaip per ruka ax.gif oi nemoku paaiškinti, bet tikiusoi supratot g.gif

Pirkau is topo centro, tai kai paklausiau konsultanto (jau nusipirkusi - kita diena nuejau) sako tai paieškokit, turi būti, o kur jie neatsakė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(insk @ 2007 09 10, 15:34)
Ir dar norėčiau išmokti funkciją kuri atpažysta pirma vaizdą, o kitus padaro kaip per ruka  ax.gif

Kaip suprasti? Vienas objektas ryskus, kiti aplinkui neryskus?

O data reikia ziuret meniu ir ten ieskot. arba skaityt instrukcija ir susirasti.
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 09 10, 16:20)
Kaip suprasti? Vienas objektas ryskus, kiti aplinkui neryskus?

O data reikia ziuret meniu ir ten ieskot. arba skaityt instrukcija ir susirasti.

fotografuoji žmogų, o už jo pvz gamta - tai medžiai už jo susilieje - blankūs g.gif

o dėl datos, na žiūrėjau instrukciją, bet nerandu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(insk @ 2007 09 10, 16:34)
Laba diena,

Gl pas jus rasiu pagalbos?  g.gif
Nusipirkau Canon digital IXUS 850 IS, prieš tai turėjusį casio, sudaužė mažiukas. Ir nemoku nustatyti kad rodytų ant nuotraukų datą  doh.gif  Gal galite kaikas padėti?
Ir dar norėčiau išmokti funkciją kuri atpažysta pirma vaizdą, o kitus padaro kaip per ruka  ax.gif oi nemoku paaiškinti, bet tikiusoi supratot  g.gif

Pirkau is topo centro, tai kai paklausiau konsultanto (jau nusipirkusi - kita diena nuejau) sako tai paieškokit, turi būti, o kur jie neatsakė  doh.gif

Įsijungus tulpės režimą fotkinant bus išplaukęs fonas.

maždaug ties šio puslapio viduriu yra meniu nupasakoti :
"Setup menu options: ... "

Ne instrukciją žiūrėk, o fotiką panagrinėk, ypač Menu punktą rolleyes.gif

Sveiki 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 10 rugsėjo 2007 - 16:47
Sveiki, grizau ir as is trumpos keliones, deja negaliu nieko parodyt. Galesiu, tik kai prisijungsiu su savo i gyvenima prikeltu kompu prie interneto. O tai bus mazdaug uz 1-2 savaiciu.

Californiagirl, dekui 4u.gif

Sylwio, ir kaip? Kokie ispudziai, ka pamatei?

O as dar jusu noriu del objektyvo paklaust. Ar verta pirkt Sigma. Ziurineju dabar Sigma 24-60mm F 2,8 EX DG arba 28-70mm F 2,8 EX DG. Gal kas jau bandet ar svarstet kuri nors pirkt. Ir beje, kodel toks didelis kainu skirtumas tarp Sigmos ir Canon objektyvu?
Atsakyti