Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 20 tema

QUOTE(fotolama @ 2007 09 07, 14:24)
Nelabai suprantu apie ką šneki. Tavo objektyvas viduje purvinas visas?

As galvoju, kad ne tik objektyvas viduje purvinas, bet gali but kad ir veidrodis yra purvinas. Kadangi uzsidejau as ta objektyva ir tiesa sakant nelabai moku ji nuimti, o bijau, kad kai nuimsiu ji dar labiau uztersiu. Tai va kita savaite ir nesiu pravalyt, tada ziuresiu kaip su tuo fokusavimu.
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 09 07, 23:02)
As galvoju, kad ne tik objektyvas viduje purvinas, bet gali but kad ir veidrodis yra purvinas. Kadangi uzsidejau as ta objektyva ir tiesa sakant nelabai moku ji nuimti, o bijau, kad kai nuimsiu ji dar labiau uztersiu. Tai va kita savaite ir nesiu pravalyt, tada ziuresiu kaip su tuo fokusavimu.

Labradoriuke, prisigalvojai nebūtų dalykų. Aš beveik 99% įsitikinęs, kad nieko ten pas tave valyti nereikia ir viskas ten kuo švariausia smile.gif
Kai žmonės šneka apie DSLR valymą jie turi nori nuvalyti kelias dulkes, esančias ant matricos. Dar niekada neteko girdėti, kad pas ką nors veidrodis būtų taip baisiai užterštas, kad net autofokusas pradėtų blogiau veikti. Beje, tokiu atveju beveik nieko ir per vaizdo ieškiklį nematytum. Man atrodo, kad prisigalvojai bėdų, kurių iš tikrųjų visai nėra.
O koks objektyvas tau lėtai fokusuoja? Kame tas lėtumas pasireiškia. Kokiomis sąlygomis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 08 rugsėjo 2007 - 07:57
Sveikos,fotografės 4u.gif Nežinau,ar prie tos temos rašau,bet turiu tokį prašymą.Nusipirkom veidrodinį fotoaparatą NIKON 40X ,bet pirkome iš Amerikos,kadangi dvigubai pigiau,tačiau susidūrėme su tokia problemėle,kad instrukcija yra visom kalbom,išskyrus rusų niu ir aišku lietuvių biggrin.gif O mes kitų kalbų nemokam ant tiek,kad išsiverst instrukciją.Taigi,labai prašau,jei kas pirkote LT tokį fotiką ir turite lietuvišką instrukciją,gal galite parašyti žinutę į AŽ,gal atsiųstumėt į el.paštą ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(krystiana @ 2007 09 08, 10:52)
Sveikos,fotografės  4u.gif  Nežinau,ar prie tos temos rašau,bet turiu tokį prašymą.Nusipirkom veidrodinį fotoaparatą NIKON 40X ,bet pirkome iš Amerikos,kadangi dvigubai pigiau,tačiau susidūrėme su tokia problemėle,kad instrukcija yra visom kalbom,išskyrus rusų niu ir aišku lietuvių  biggrin.gif  O mes kitų kalbų nemokam ant tiek,kad išsiverst instrukciją.Taigi,labai prašau,jei kas pirkote LT tokį fotiką ir turite lietuvišką instrukciją,gal galite parašyti žinutę į AŽ,gal atsiųstumėt į el.paštą  ax.gif  blush2.gif

bandžiau ieškoti rusijoje rusiškai, tačiau neradau patikimo linko. kažkokie mistiniai. visų kitų fotoaparatų radau, o būtent D 40 nėra beveik niekur. tačiau daug laiko tam neskyriau. siūlau arba e-mule paieškot rusiško varianto, arba per google užduoti rusiškai инструкция Nikon D40 ir bandyt surast. tikiu, kad įmanoma, tik kaip ir viskam - reikia laiko. kad kas nors turės nuskanuotą lietuvišką - netikiu g.gif
Atsakyti
Sveiki, mielieji 4u.gif Pasiilgau jūsų visų. Einu skaityti ką prirašėt.
Atsakyti
Sveikos ;]

Domiuosi fotografija ir norėčiau patobulinti savo žinias joje. Girdėjau, kad yra nebloga knyga "Fotografo abc". Tik va bėda gyvenu mažame miestelyje ir nei knygyne nei bibliotekoj jos nėra.. verysad.gif Gal galėtumėt padėt? Ar verta pirkti šią knygą? Iš kur ją būtų galima gauti? Gal kas turite jos elektroninę versiją (ta prasme skanuotą)? Ir gal galėtumėt parekomenduoti kokių kitų gerų knygų apie fotografiją. wink.gif Būčiau be galo dėkinga už bet kokią pagalbą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 09 09, 20:21)
Sveiki, mielieji  4u.gif Pasiilgau jūsų visų. Einu skaityti ką prirašėt.

sveikas sugrįžęs 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Sillwio, sveikas sugrįžęs 4u.gif

Labradoriuke, aš kaip ir fotolama esu įsitikinus, kad pas tavę fotoaparate turbūt viskas viduj sterilu biggrin.gif jei nė karto nesi nuėmusi objektyvo.. prisikaupia dulkių ir kitko tik nuiminėjant objektyvą. Į objektyvo vidų dulkes kaupia tik labai prasti objektyvai wink.gif Vilbroj irgi valo, bet Mečkauskas valo ir grečiau ir pigiau ir taip pat gerai wink.gif nematau prasmės už dulkių nupūtimą nuo matricos mokėti 50lt

Savaitgalį galų gale išbandžaiu savo 50mm objektyvą ir macro +10 close-up linzę. Niekad negalvojau kad tikrasis makro taip sudėtinga. Vos vos rankų drebėjimas ir fokusas jau šone, aišku ir nežinojau kokią diafragmą daryt, žinojau kad nereikia pačios mažiausios, bet kokią geriausia duotuoju momentu tai ir nežinojau.. na žodžiu kelios nuotraukos komentarams..

1) seniai rodžiau savo šunį biggrin.gif jei kiltų klausimų dėl WB, tai čia geltonas roletas ant lango tokią šviesą duoda smile.gif

user posted image

2) ir vėl vaikiukas su savo didelėm akim smile.gif

user posted image

O čia pora makro bandymų, kai kur su fokusu nuplaukusiu ar su ryškumo zona per maža, na bet pirmieji bandymai smile.gif

3) ši man labai patinka, kad ir nėra ypatingo ryškumo.. bet tokia švelni gavosi, kaip siūlų kamuoliukas, labai gerai ant desktopo tinka biggrin.gif nieko su nuotrauka nedaryta, tiesiai iš aparato..

user posted image

cia kiek ryskesnis variantas, bet man pirmasis patinka labiau..

4) čia su fokusu nuplaukusiu, gavosi kaip visas obuolys smile.gif čia šaltalankis...

user posted image

Visgi smagus tas makro žaidimas.. žaidžiau ir žaidžiau smile.gif norėčiau labai kokių pasiūlymų makro tema.. visgi supratau, kad tvirta atrama labai svarbu, gal monopodas koks..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 10 rugsėjo 2007 - 09:04
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 09 10, 10:02)
Savaitgalį galų gale išbandžaiu savo 50mm objektyvą ir macro +10 close-up linzę. Niekad negalvojau kad tikrasis makro taip sudėtinga. Vos vos rankų drebėjimas ir fokusas jau šone, aišku ir nežinojau kokią diafragmą daryt, žinojau kad nereikia pačios mažiausios, bet kokią geriausia duotuoju momentu tai ir nežinojau.. na žodžiu kelios nuotraukos komentarams..

sveikinu su naujais žaisliukais biggrin.gif
šunėkas man patiko. tik gal šiek šviesiau norisi. o nebandei šiek tiek dešiniau paeit?
vaikiukas - asmeniškai man gal šiek tiek per tamsi dešinė veido pusė mastau.gif
siūlų kamuoliukas - ryškumo stoka čia visai tinka thumbup.gif gal šiek tiek daugiau viršaus norisi. o gal ir ne.... nežinau biggrin.gif
o paskutinėj nuotraukoj - labai gaila, kad uoga ne fokuse. būtų labai čiki.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 09 10, 10:42)
sveikinu su naujais žaisliukais  biggrin.gif
šunėkas man patiko. tik gal šiek šviesiau norisi. o nebandei šiek tiek dešiniau paeit?
vaikiukas - asmeniškai man gal šiek tiek per tamsi dešinė veido pusė mastau.gif
siūlų kamuoliukas - ryškumo stoka čia visai tinka  thumbup.gif gal šiek tiek daugiau viršaus norisi. o gal ir ne.... nežinau  biggrin.gif
o paskutinėj nuotraukoj - labai gaila, kad uoga ne fokuse. būtų labai čiki.

Ai su šunėku tai visaip žaidžiau, bet vos tik daugiau pajudu, tai ir jis keliasi žaist biggrin.gif tiesa, gal ir tamsoka.. bet šviesinant vis peršviestų vietų padaugėja, neidealus kadras, bet žaidžiau su objektyvu, tai rodau vis vien smile.gif Vaikiuko tai taip užmanymas buvo, labai patiko, ta languota šviesa sklindanti per užuolaidą.. na jei atrodo kad per tamsu, tai jaučiu nesigavo mano užmanymas smile.gif

Atsakyti
Aš depresiškai pradėjau jausti, kad mano foto juodai trūksta kokybės... ir nesuprantu kas tai sąlygoja, įtariu, kad mano kreivos rankos ir išaugęs "priekabumas", bet neberandu nei vienos kokybiškai patenkinančios foto. atrodo ir spalvos nesodrios, ir fokusai ne ten, ir neryškios visos, ir siužetai neįdomūs doh.gif norisi kažką parodyt, pasirodyt, o visur vis kažkas ne taip g.gif pasižiūriu savo foto, palyginu su kitomis, kad ir jūsų padarytomis ir apima neviltis. nes mano ir ne tokios gilios, kaip kitų. plokštuma labai jaučiasi. ir spalvos ne tokios sodrios doh.gif taip norėtusi objektyvą apkaltinti, ale suprantu, kad negali būt taip totaliai ššš dėl jo lotuliukas.gif

pupeliuk, man įdomiausia, kaip tavo zuika nesujudėjo ir nesujudino kadro. atrodo apšvietimo tikrai turėjo trūkti smile.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 09 10, 11:13)
taip norėtusi objektyvą apkaltinti, ale suprantu, kad negali būt taip totaliai ššš dėl jo  lotuliukas.gif

kodėl negali, gali mirksiukas.gif juk pas tave kitinis, ir taip ilgokai tave tenkino tongue.gif
Atsakyti