Labas rytas
Sillwio, sveikas sugrįžęs
Labradoriuke, aš kaip ir fotolama esu įsitikinus, kad pas tavę fotoaparate turbūt viskas viduj sterilu
jei nė karto nesi nuėmusi objektyvo.. prisikaupia dulkių ir kitko tik nuiminėjant objektyvą. Į objektyvo vidų dulkes kaupia tik labai prasti objektyvai
Vilbroj irgi valo, bet Mečkauskas valo ir grečiau ir pigiau ir taip pat gerai
nematau prasmės už dulkių nupūtimą nuo matricos mokėti 50lt
Savaitgalį galų gale išbandžaiu savo 50mm objektyvą ir macro +10 close-up linzę. Niekad negalvojau kad tikrasis makro taip sudėtinga. Vos vos rankų drebėjimas ir fokusas jau šone, aišku ir nežinojau kokią diafragmą daryt, žinojau kad nereikia pačios mažiausios, bet kokią geriausia duotuoju momentu tai ir nežinojau.. na žodžiu kelios nuotraukos komentarams..
1) seniai rodžiau savo šunį
jei kiltų klausimų dėl WB, tai čia geltonas roletas ant lango tokią šviesą duoda
2) ir vėl vaikiukas su savo didelėm akim
O čia pora makro bandymų, kai kur su fokusu nuplaukusiu ar su ryškumo zona per maža, na bet pirmieji bandymai
3) ši man labai patinka, kad ir nėra ypatingo ryškumo.. bet tokia švelni gavosi, kaip siūlų kamuoliukas, labai gerai ant desktopo tinka
nieko su nuotrauka nedaryta, tiesiai iš aparato..
cia kiek ryskesnis variantas, bet man pirmasis patinka labiau..
4) čia su fokusu nuplaukusiu, gavosi kaip visas obuolys
čia šaltalankis...
Visgi smagus tas makro žaidimas.. žaidžiau ir žaidžiau
norėčiau labai kokių pasiūlymų makro tema.. visgi supratau, kad tvirta atrama labai svarbu, gal monopodas koks..