gal tamsiame monitoriuje ir nesimato, bet ant petnešų (šioje foto dešinėje pusėje) gavosi tokios kaip nutamsėjusios, neaiškios spalvos juostos kelios.... kitose foto, jos kitose to paties rūbelio vietose aš bandžiau level'ius uždavinėt naudojantis Juodais ir Baltais taškais, tai kažkodėl tose vietose nusimušus spalvos koduotė nes orginale tikrai ten nieko nėra kadangi tai pirma mano draugystė su RAW, tai vat ir nežinau ką darau ne taip, arba kaip tai pataisyt
QUOTE(Sansara @ 2007 09 07, 08:53)
sakykit, kaip jūs LCD monitoriuose randat kas ne fokuse kažkaip anam iš kart jaučiasi, o vat LCD žiūriu ir nematau
čia mano RAW pirmieji bandymai, tai galėjau su redagavimu neatidirbtu nugrybaut žiauriai. pasakykit, ar veidukas fokuse ir dar kaip išvengti tokių dryžių ant petuko "šleikų" jų tikrai nebuvo ant tų kelnių, matyt redaguojant kažkas sugadnta
čia mano RAW pirmieji bandymai, tai galėjau su redagavimu neatidirbtu nugrybaut žiauriai. pasakykit, ar veidukas fokuse ir dar kaip išvengti tokių dryžių ant petuko "šleikų" jų tikrai nebuvo ant tų kelnių, matyt redaguojant kažkas sugadnta
man trūksta veidukui ryškumo, į "šleikų" dryžius bučiau net dėmesio neatkreipus, jei nebūtum pasakius
o jei žiūrėti į bendrą vaizdą, kaip man tos žolės ten nesinori. Būtų tik vaikas ir šulinio dangtis - visai kitaip žiūrisi.
QUOTE(Drumbacele @ 2007 09 07, 10:52)
p.s. vakar meginau fotografuoti siluetu temai. Tai kiek supratau sauleta diena visiskai juodo silueto neisgausi? Matyt per daug sviesos. (Sorry jei cia labai naiviai rasau niekad nemeginau taip fptpgrafuoti, tai pirmiausia meginu atidirbti technika).
dar norejau paklausti koverta sita nuotrauka kompozicine prasme? Ar nieko neverta?
1. reikia fotografuoti prieš stiprų šviesos šaltinį. Šiuo atveju prieš saulę.
2. tvarkingas gražus vaizdelis, gal kiek nuobodokas. Kompozicija man nekliūna, man spalvos kliūna - dangus per daug šviesus, ir žalios sodresnės norėtus.
QUOTE(dejavu @ 2007 09 07, 11:35)
man trūksta veidukui ryškumo, į "šleikų" dryžius bučiau net dėmesio neatkreipus, jei nebūtum pasakius
o jei žiūrėti į bendrą vaizdą, kaip man tos žolės ten nesinori. Būtų tik vaikas ir šulinio dangtis - visai kitaip žiūrisi.
2. tvarkingas gražus vaizdelis, gal kiek nuobodokas. Kompozicija man nekliūna, man spalvos kliūna - dangus per daug šviesus, ir žalios sodresnės norėtus.
Tai, kad zole ir taip jau ''sodrinau'' su PS
o va cia techniniai bandymai...
veidukas visiskai tamsus gautusi tik patamsinus visa nuotrauka...
QUOTE(Drumbacele @ 2007 09 07, 11:49)
Tai, kad zole ir taip jau ''sodrinau'' su PS
Na man ji tokia ryškiai žalia, nenatūrali atrodo. Norisi tamsesnės. Bet mano abu LCD monitoriai šviesoki (tiek darbinis, tiek naminis), todėl visiškai pasitikėti gal ir negalima jais
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 09 07, 08:51)
Kazkada senai buvo rasyta apie tai, kaip patikrint ar labai uzterses objektyvas is vidaus ir veidrodziai. Ten nufotografuot sviesia vieta ir PS kazkoki slankikli pastumt iki galo - tik va nebepamenu ka
Nes man atrodo, kad maniskis fokusuoja negerai, del to, kad uzsiterses objektyvas. Ilgai iesko fokusuojamo objekto
Nes man atrodo, kad maniskis fokusuoja negerai, del to, kad uzsiterses objektyvas. Ilgai iesko fokusuojamo objekto
pas mane tas pats. keičiant objektyvą, pastebėjau, kad veidrodis apsinešęs. reik neš valyt. atsimenu, kažkas valė iš mūsiškių. o kur Vilniuj valo, gal kas žinot? eilinį kartą pasimokau, kad reikia skaityt viską atidžiai kol buvo klausimas neaktualus, tai kažkaip permeti akim ir viskas.
šiaip jie galėjo atsirasti nuo šarpinimo. nors pas mane čerpiniai stogai gaunasi su tokiais pat dryžiais iš pradžių galvojau, kad nuo šarpinimo, bet po to pažiūrėjau, kad ir origale yra.
Papildyta:
dar norejau paklausti koverta sita nuotrauka kompozicine prasme? Ar nieko neverta?
kaip Dejavu ir pastebėjo, tvarkingas, bet nuobodokas vaizdelis ir žalia šiek tiek per intensyvi.
QUOTE(bite maja @ 2007 09 07, 12:23)
pas mane tas pats. keičiant objektyvą, pastebėjau, kad veidrodis apsinešęs. reik neš valyt. atsimenu, kažkas valė iš mūsiškių. o kur Vilniuj valo, gal kas žinot? eilinį kartą pasimokau, kad reikia skaityt viską atidžiai kol buvo klausimas neaktualus, tai kažkaip permeti akim ir viskas.
Bitemaja, jei tavo Cannon, tai cannonus taiso/valo Sergita (proshop) (netoli Europos, adreso tikslaus nepamenu), bet ten reikia priduoti ir atsiimt po dienos kitos, ir kaina apie 50lt. Greičiau tą daro, jei tik pavalyt reikia, tai Pylimo/Palangos kampas yra Kodak fotoatelje ir taisykla, A. Mečkauskas meistras, jei neturi skubių darbų išvalo iš karto, kaina iki 20lt, berods apie 12 lt nepamenu, pati ten nesu ėjus, nes užteko kriauše prapūst matricą kai buvo dulkių, bet dabar atrodo, kad ir man reiks nešti, nes matosi šiukšlių nuotraukose, kurių padėtis nuo pūtimo nekinta..
QUOTE(astaxa @ 2007 09 06, 09:52)
na kaip ir siluetai
QUOTE(californiagirl @ 2007 09 06, 17:24)
Nezadu as jos jb daryti t.y. spausdinti...tik siaip zaidziu, bandau kaip ne plokscia jb padaryti
Tai prasom ir dazniau parasyti
Tai prasom ir dazniau parasyti
supratau
pasižadu parašyti dažniau
l.rytas
sakykit, kaip jūs LCD monitoriuose randat kas ne fokuse kažkaip anam iš kart jaučiasi, o vat LCD žiūriu ir nematau
o aš net ir nepagalvojau, kad LCD prastai gali rodyti
gal dėl to vis ir gaunu pylos nuo jūsų, kad fokuso nėra, o dar akinius namie dažnai nusiėmus vaikštau
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 09 07, 13:04)
Bitemaja, jei tavo Cannon, tai cannonus taiso/valo Sergita (proshop) (netoli Europos, adreso tikslaus nepamenu), bet ten reikia priduoti ir atsiimt po dienos kitos, ir kaina apie 50lt. Greičiau tą daro, jei tik pavalyt reikia, tai Pylimo/Palangos kampas yra Kodak fotoatelje ir taisykla, A. Mečkauskas meistras, jei neturi skubių darbų išvalo iš karto, kaina iki 20lt, berods apie 12 lt nepamenu, pati ten nesu ėjus, nes užteko kriauše prapūst matricą kai buvo dulkių, bet dabar atrodo, kad ir man reiks nešti, nes matosi šiukšlių nuotraukose, kurių padėtis nuo pūtimo nekinta..
pas mane Nikon. dėkui tau . reiks palėkt iki tos Pylimo g.
QUOTE(bite maja @ 2007 09 07, 11:23)
Vilbroj valo ir kiek girdejau kitu atsiliepimus - gerai isvalo. As kita savaite nesiu ten valyt. Nes kazkur skaiciau, kad zmones skundziasi, kad blogai isvalo, o va apie vilbra radau tik gerus atsiliepimus.
Pas mane ir gi Nikon.
Drumbacele jis nebuvo pas mane dauztas Nei nukrites.
Labiau linkus manyt, kad cia del apsinesusio abjektyvo, nes vis gi tuoj jau bus metai ir dvi keliones atkentejo, ugnikalnyje buvom
Zodziu - manau, kad cia kalta murzilka, kuri tuno ten ilindus
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 09 07, 08:51)
O man atrodo, kad tau labai blogai atrodo
Labradoriuke, maniskis irgi ilgai iesko, o pvz rezime A is viso nesuranda fokuso jeigu sviesos truksta tamposi tamposi ir nieko... Bet maniskis buvo dauztas, tai manau, kad tiesiog blogai ji pataise. (Musu juk tokie patys fotikai)
Fotoaparato autofokusui visiškai nesvarbu koks ten fotografavimo režimas nustatytas, jis veikia vienodai. O kai mažai šviesos tai natūralu, kad autofokusas dirba lėčiau.
QUOTE(bite maja @ 2007 09 07, 12:23)
Pasiimk kriaušę ir nupūsk tas dulkes nuo veidrodžio, jei labai jau jos nepatinka. Bet aplamai, tai jos nedaro jokios įtakos. Mokėti 50Lt už dulkių nupūtimą nuo veidrodžio yra pernelyg didelė prabanga.
Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 09 07, 14:58)
Labiau linkus manyt, kad cia del apsinesusio abjektyvo, nes vis gi tuoj jau bus metai ir dvi keliones atkentejo, ugnikalnyje buvom
Nelabai suprantu apie ką šneki. Tavo objektyvas viduje purvinas visas?
QUOTE(fotolama @ 2007 09 07, 15:24)
Fotoaparato autofokusui visiškai nesvarbu koks ten fotografavimo režimas nustatytas, jis veikia vienodai. O kai mažai šviesos tai natūralu, kad autofokusas dirba lėčiau.
Drysciau papriestarauti.
Fotografuojant pvz su A rezimu, aparatas tamposi ilgai irniekaip nesufokusuoja autofokusu. Nepajudejus is vietos, tiesiogperjungus ant automatinio rezimo, is karto nufotografuoja. Nezinau kas cia itakoja. Gal po griuvimo mano fotikas nera jau toks standartinis.
Tiesa, niekas neatsake, ar galima silueta nufotografuoti kokybiskai esant dideliam apsviestumui, taprasme sauleta diena. Nes kiek ziurejau siluetu nuotraukas, tai visos darytos vakare, arba naudojantis lempomis.
Man sita labai grazi siluetu nuotrauka, musu bendraamziu sk. ikelta tai vis ziuriu ir ziuriu.... noreciu tokia nufotografuot