Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti - 20 tema

QUOTE(Abo @ 2007 09 06, 11:25)

O kaip spalvas išgavai tokias? Koks buvo exp? Su kuriuo režimu fotografavai?

ten fonui plakatas raudonas panaudotas, nuo jo tokie rausvi atspindžiai ir gavosi.
Stalinė lempa geltonos spalvos, wb nereguliavau, tam, kad popierius ir atrodytų gelsvas.
Exifo nepamenu tiksliai, nes mažinau per PS save for web. Buvo lyg F7.1, išlaikymas 1-0,6 sec. (galėsiu iš namų tiksliai pasakyti). Naudojau Tv programą.
Atsakyti
Wow smile.gif sauni nauja tema thumbup.gif

Californiagirl man irgi labiau spalvota patinka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2007 09 06, 09:21)
Na tada aš pamaniau tokį variantą:
anos temos pratęsimui nuotraukų variantus galima dėti čia.

O namų darbams (entuziastams) nauja tema (kad būtų galima fotografuoti ir namie, ir lauke):
Siluetai/šešėliai

ir instrukcija/patarimai, jei kam kils klausimų

kaip supratau, jeigu prireiks tai galima ir PS naudoti?

biski off topic blush2.gif
gal galite kas nors tiksliai isversti?
and to force your camera to set its exposure based upon the brightest part of your picture (the background) and not the subject of your image.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 06 rugsėjo 2007 - 11:05
QUOTE(Drumbacele @ 2007 09 06, 11:02)
biski off topic  blush2.gif
gal galite kas nors tiksliai isversti?
and to force your camera to set its exposure based upon the brightest part of your picture (the background) and not the subject of your image.

laisvas vertimas:
priversti fotoaparatą ekspoziciją pasirinkti ne pagal nuotraukos objektą (žmogų, daiktą), o foną esantį už to objekto. taip objektas išeis tamsus ar juodas g.gif objektas išeis "nadaeksponuotas"=tamsus 4u.gif
(tikiuos tiksliai išverčiau lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 06 rugsėjo 2007 - 12:02
QUOTE(Sansara @ 2007 09 06, 12:56)
laisvas vertimas:
priversti fotoaparatą ekspoziciją pasirinkti ne pagal nuotraukos objektą (žmogų, daiktą), o foną esantį už to objekto. taip objektas išeis tamsus ar juodas  g.gif objektas išeis "nadaeksponuotas"=tamsus  4u.gif
(tikiuos tiksliai išverčiau  lotuliukas.gif )

Aciu, Sansara 4u.gif
Beliko susisneketi su fotiku doh.gif

dar vienas linkas apie siluetu fotografavima
http://www.great-lan...ette-photo.html
ir visai neblogas straipsnis, dar karta, apie kompozicija smile.gif
http://www.great-lan...omposition.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 06 rugsėjo 2007 - 12:35
QUOTE(astaxa @ 2007 09 06, 09:52)
pora  siluetu is pajurio..  (o gal cia ti as taip manau?)

o vat man tai šiaip sau tongue.gif siluetus matau, bet kompoziciškai nuotraukos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2007 09 06, 08:40)
taip. ji žiūrisi  smile.gif  o ir gylio, man atrodo, kad čia visai užtenka  mirksiukas.gif
bet kai įdėjai spalvotą, tai pradėjau galvot kam tu ją sugalvojai juodai baltą daryt? spalvotoje man patinka, kad viskas daug šilčiau atrodo... g.gif
p.s. atsiprašau, kad retokai parašau, bet paskaityti, žinokit, visad paskaitau wink.gif 4u.gif

Nezadu as jos jb daryti t.y. spausdinti...tik siaip zaidziu, bandau kaip ne plokscia jb padaryti ax.gif

Tai prasom ir dazniau parasyti mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 09 06, 08:41)
klausyk, o tu ką nors darai su PS? tavo nuotraukų spalvos labai tokios... kaip čia geriau išsireiškus... sodrios. man labai patinka  thumbup.gif

Nieko su spalvom nedarau schmoll.gif Dazniausiai fotografuoju i RAW, jei reikia wb pakoreguoju ir auto contrast padarau, na dar smart sharp internetui padarau, o spalvu nelieciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 09 06, 17:24)

Nieko su spalvom nedarau schmoll.gif  Dazniausiai fotografuoju i RAW, jei reikia wb pakoreguoju ir auto contrast padarau, na dar smart sharp internetui padarau, o spalvu nelieciu ax.gif

o kaip Jus koreguojat WB su fotosopu? Ar yra kokia speciali funkcija, ar tiesiog curves ''patampot'' ?
Sorry, jei klausimas labai kvailai nuskambejo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 09 06, 19:01)
o kaip Jus koreguojat WB su fotosopu? Ar yra kokia speciali funkcija, ar tiesiog curves ''patampot'' ?
Sorry, jei klausimas labai kvailai nuskambejo  blush2.gif

Tampant curves keičiasi tik šviesumas/tamsumas. WB korekcijai reikalinga keisti spalvinę gamą. Fotografuojant į RAW, atidarant RAW faila su PS išmetama lentelė, kurioje gali keisti WB (pasirinkimai tokie patys kaip ir aparate) ir EV korekciją gali daryt - šviesint tamsint..
Atsakyti
ai, ryt blaiviom akimis peržiūrėsiu foto ir pagalvosio ką čia įkelt doh.gif iš vakaro man visur nuklydę fokusai, nes liejasi viskas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 06 rugsėjo 2007 - 22:08
Kazkada senai buvo rasyta apie tai, kaip patikrint ar labai uzterses objektyvas is vidaus ir veidrodziai. Ten nufotografuot sviesia vieta ir PS kazkoki slankikli pastumt iki galo - tik va nebepamenu ka doh.gif
Nes man atrodo, kad maniskis fokusuoja negerai, del to, kad uzsiterses objektyvas. Ilgai iesko fokusuojamo objekto doh.gif
Atsakyti
l.rytas drinks_cheers.gif
sakykit, kaip jūs LCD monitoriuose randat kas ne fokuse g.gif kažkaip anam iš kart jaučiasi, o vat LCD žiūriu ir nematau doh.gif
čia mano RAW pirmieji bandymai, tai galėjau su redagavimu neatidirbtu nugrybaut žiauriai. pasakykit, ar veidukas fokuse g.gif ir dar kaip išvengti tokių dryžių ant petuko "šleikų" g.gif jų tikrai nebuvo ant tų kelnių, matyt redaguojant kažkas sugadnta g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 09 07, 08:51)
Nes man atrodo, kad maniskis fokusuoja negerai, del to, kad uzsiterses objektyvas. Ilgai iesko fokusuojamo objekto  doh.gif

Labradoriuke, maniskis irgi ilgai iesko, o pvz rezime A is viso nesuranda fokuso jeigu sviesos truksta verysad.gif tamposi tamposi ir nieko... Bet maniskis buvo dauztas, tai manau, kad tiesiog blogai ji pataise. (Musu juk tokie patys fotikai)

QUOTE(Sansara @ 2007 09 07, 08:53)
čia mano RAW pirmieji bandymai, tai galėjau su redagavimu neatidirbtu nugrybaut žiauriai. pasakykit, ar veidukas fokuse  g.gif ir dar kaip išvengti tokių dryžių ant petuko "šleikų"  g.gif jų tikrai nebuvo ant tų kelnių, matyt redaguojant kažkas sugadnta  g.gif
user posted image

bijau ka sumeluot (kompas vis dar blogam apsvietime stovi) bet man rodos, kad veidukas tikrai fokuse. O apie kokias demes ant sleikuciu kalbi?

p.s. vakar meginau fotografuoti siluetu temai. Tai kiek supratau sauleta diena visiskai juodo silueto neisgausi? Matyt per daug sviesos. (Sorry jei cia labai naiviai rasau blush2.gif niekad nemeginau taip fptpgrafuoti, tai pirmiausia meginu atidirbti technika).

dar norejau paklausti koverta sita nuotrauka kompozicine prasme? Ar nieko neverta?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 07 rugsėjo 2007 - 09:57