Įkraunama...
Įkraunama...

Šv. Pranciškaus

QUOTE(auklikė @ 2010 01 25, 17:40)
Jau žadėjau nebesireikšti, bet neišlaikiau - matyt, mokytoja iki kaulų smegenų  blush2.gif
Reikia patikslinti - minimos mamos mokiniai nebaigė, vienas mokėsi tik pradinėje, kitas pagrindinėje mokymosi pakopoje. Istorija nesena ir nuoskaudos dar tikriausiai nepamirštos... Visai tikėtina, kad tų nuoskaudų buvo, tik niekaip nesuprantu, prie ko čia aš ir visa mokykla... Iš pradžių buvo kaltinama socialinė darbuotoja, dabar jau nauja versija... doh.gif  Iš Sever atsakymo (beje, yra ir geroji pusė - tuoj prisiminsiu rusų kalbą lotuliukas.gif ) galiu spėti, kad jau čia ta niekadėja, kuri ne tik išvarė iš kabineto (atsistojusi paklausiau, kas nutiko ir bandžiau pasakyti, kad socialinės pedagogės šiuo metu kabinete nėra ir teks jos palaukti. Tikriausiai reikėjo atsiprašyti, kad negebėjau pasakyti to rusų kalba doh.gif ), bet ir dokumentus klastojo  blink.gif O ir kiti posakiai švelniai tariant "neglosto širdies"... Et... dievui garbė ir gerbiamos mamos sąžinės reikalas. Mano sąžinė visiškai švari  4u.gif

mano mergyte kaip pradejo eiti i nulinuku klase,buvo ir nesusipratimas su mokytoja,as kaip leidau jau ja i mokykla,zinojau kad gali but nesusipratimu,uztai kad mokytoja jau buvo praradus kelias darbo vietas uz bloga elgesi su vaikais,is darzelio netgi buvo ISMESTA....mergaite mano budavo su asarom keliasi,nes reikia eit i mokykla,budavo klausi kodel nenori sakydavo "bijau mokytojos"kelis kartus as nutylejau,nebegau iskarto aiskintis,galvoju is darzelio isejus,pirmi metai,sako vaikam sunku adaptuotis,nu zodziu tylejau kol mergaite neparejo raudonu zandu,va tada jau mano nervai neislaike,as nuejau i mokykla,ramiai,pas direktore,iskviete mano mergyte,mokytoja kartu ir mes tada isiaiskinom,bet nepuoliau mustis,keiktis,koliotis,ramiai,kaip sakoma CIVILIZUOTAI,o mokytoja pasiaiskino tuom,kad didele klase,maziukai,sunku su jais susitvarkyt ir t.t.,zodziu tuom ir baigesi,ta mokytoja netgi musu galima sakyt kaimyne,gyvena musu name,tik kitoj laiptinej,tai tokiu atveju juk galejau ir pas ja i namus nubegt,ir vyra nusiust,bet kam to viso reikia?mes po sei dienai su sveikinames,paklause kaip mano mergaitei sekasi,mokykloj ir mano dukra jai labas pasako,viskas,mes isiaiskinom,tuo ir pabaigem,nu o sita mama,net forume negali savo piktumo suvaldyt,ydomu kaip butu jai taip daznai matytu taip kaip as tuos BAISIUIS mokytojus? g.gif tiesa,kalbu ne apie julijanavos mokykla.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lemlike: 25 sausio 2010 - 20:26
QUOTE(Riva @ 2010 01 25, 16:43)
Kai baigiau (prieš dvidešimt metų) irgi baisiai pykau ant tos pačios minimos Linksmutės, kad fizikos neišmokė. Bet tai jau visai niekaip nesusiję su nuomone apie tai, kas vyksta dabar. Keista, kai apie mokyklą sprendžiama remiantis ne paskutiniųjų metų laimėjimais, pasiekimais, vykstančia kaita, o išankstine nuomone, ar nelaimingais nutikimais, kurių visur pasitaiko.


Kadangi mano tevai vis dar gyvena Aleksote ir daug kartu augusiu draugu ten tebegyvena, o ju broliai, seses ar kaimynai baiginejo ne taip seniai sia mokykla tai daug girdejau apie jos dabartini lygi is sios mokyklos mokiniu... Mokytoju pagrindas dar likes tas pats, tvarka likus beveik ta pati, tik sia mokykla gelbeja tas, kad atsikrauste daug naujakuriu padoriu zmoniu ir vaikus "geresnius" leidzia... Kadangi tikrai seniau budavo daug asocialiu vaiku kurie aiskindavosi viska kumsciais ir t.t.
Pamenu iviki kai astuntokai (salia buvo ju klase) kelis metus jau like toje pacioje klase dauguma padare klases zibureli, prisigere ir mokytojai ant stalo prisiko doh.gif Tokiu istoriju daug, bet nemanau, kad reikia jas mineti 4u.gif
Uzpernai girdejau buvo kazkoks mokytojas pavadaves "Linksmute" ir del to, kad kazkam kazka pasake gavo smugi nuo mokinio i veida g.gif taigi as ir sakau, kad savo vaiko tikrai neleisiu i sia mokykla ir kitiem pazystamiems nerekomenduoju, tie kurie lanke sia mokykla pazystami savo vaikus geriau vezios kitur nei leis arti namu...

p.s. tikiuosi, kad mokykla sulauks puikaus vadovo ir pasikeis ta senoji grietinele...
Atsakyti
QUOTE(Riva @ 2010 01 25, 16:43)
Kai baigiau (prieš dvidešimt metų) irgi baisiai pykau ant tos pačios minimos Linksmutės, kad fizikos neišmokė. Bet tai jau visai niekaip nesusiję su nuomone apie tai, kas vyksta dabar. Keista, kai apie mokyklą sprendžiama remiantis ne paskutiniųjų metų laimėjimais, pasiekimais, vykstančia kaita, o išankstine nuomone, ar nelaimingais nutikimais, kurių visur pasitaiko.


Galiu patikinti, kad leisdami pirmą vaiką į šią mokylą neturėjom jokios išankstinės nuomonės - esame ne kauniečiai. Palyginti Julijanavos mokyklą galėjome tik su prieš daugiau kaip 20 metų baigtomis eilinėmis rajoninėmis mokyklomis dviejuose Lietuvos pakraščiuose ir tik tada, kai vaikas jau lankė ją.


QUOTE(lemlike @ 2009 12 09, 09:24)
as zinokit skaitau,ir man piktumas ima... doh.gif as nesuprantu del tos Siaures,ar dabar jau Server,tokia slyksti mokykla,tai kodel jos neatsisako?kodel vaikai vistiek ja lanko...?AR DAUGIAU NERA MOKYKLU KAUNE? as nezinau,nepazystu,ir nesenai pradejau sita tema skaityt,bet mano nuomone,jei seimoj visi panasaus budo kaip ir pasnekove(siaure turiu omeni)tai tikrai jiem sunku bus visur pritapti...ne vien tik Julijanavos mokykloj...

QUOTE(lemlike @ 2010 01 25, 17:04)
.....as ja ir baigiau panasei pries tiek metu... g.gif   ,bet man kas keisciause sitoj istorijoj,kad buvo sitaip negerai toj JULIJANKEJ,bet vaikai vistiek ja lanke,as tikrai suprantu kad nesinori vaiku metyt po mokyklas,o juk ir poziuris buna kitoks kaip i NAUJOKUS,nu bet vaikai baige ja,o mama niekaip negali pamirst tos praeities,reikejo tada daryt isvadas,o ne po laiko savo "komplimentus "metyt pedagogam,ir mokyklai...


Nėra paprasta nuspręsti keisti vaikui mokyklą. Kyla be galo daug abejonių - gal kas su vaiku negerai, jei kitiems ta mokykla gera, o jam bloga. Gal mūsų, kaip tėvų, supratimas apie mokyklą ir santykius joje, įgytas prieš 20 metų, yra beviltiškai pasenęs ir dabar visose mokyklose taip pat. Baimės dėl "naujoko" įsiliejimo į kitą kolektyvą.


QUOTE(doremifasolasi @ 2009 12 08, 22:46)
Tai kaip gi čia su tuo vaiku mušamu buvo?  g.gif  PERTRAUKA NE PERTRAUKA, NE JEI MOKYTOJ, AR NE, NE SVARBU KAS BUVO, MATO TOKĮ ĮVYKĮ MOKYKLOJE YPAČ,IR NEREAGUOJA, TAI ATSIPRAŠAU VIS TIK... manau gatvėje bet kas pamatęs vaikų muštynes kažką darytų... NORĖTŲSI SAUGUMO SAVO VAIKUI MOKYKLOJE g.gif


Va būtent, kažkaip besvarstant apie tai, ar pakankamai "taktiškai" pasielgė ir elgiasi forume SUMUŠTO vaiko globėjai, pasimetė VAIKO SUMUŠIMO MOKYKLOJE faktas.

Ir iš dabartinės, o ne dvidešimties metų senumo, patirties šioje mokykloje su pilna atsakomybe sakau, kad KAI KURIE vaikai patiria FIZINĮ savo bendramažių smurtą šioje mokykloje mokyklos teritorijoje pamokų laiku.
Savo vaiko klasėje žinojau apie tris vaikus prie kurių fiziškai priekabiaujama nuolat. Mano vaiką užkabinėdavo rečiau. Bet tai buvo viena iš priežasčių, kodėl mokyklą keitėm.
Manau, kad mokyklos adminstracija bei pedagogai nemaža dalimi neša dėl to atsakomybę.

QUOTE(auklikė @ 2009 12 07, 23:18)
Manau, kad ieškantys objektyvios informacijos apie mokyklą pirmiausiai nepatingės pasidomėti, kas apie Julijanavos mokyklą rašo. Kaip gerai, kad aš ne viena apie Jus tam tikros nuomonės http://www.supermama...;#entry32782357  ax.gif
O kad situacija taptų kiek aiškesnė, įtariu, reikėtų ir dalyvės žodžių. Kadangi sudalyvavau jūsų minamame įvykyje (gėriau arbatą, kai jūsų vaiką mušė), manau, turiu teisę papildyti jūsų pasakojimą. Visai nebijau prisipažinti, kad verkiau. Taip, verkiau, nes jūsų vyras tikrai nelaikė rankų kišenėse, jau nekalbant apie žodžių papliūpą. Tikriausiai mokytoja, tuo metu neprivalanti budėti jokioje vietoje (yra grafikas, kada kas turi budėti) ir leidžianti sau 15 minučių prisėsti darbe yra nusikaltėlė. Daugiau nerasite nė vienos tokios mokyklos Kaune.


Šis pasisakymas atspindi Julijanavos mokyklos pedagogų nuostatas, kurios būtent ir įtakoja požiūrį bei elgesį.
Kaip aš matau tai, kas čia parašyta:
Mokykloje pamokų laikotarpiu buvo sumuštas vaikas. Ir MOKYTOJA, kuri šiaip jau yra darbe, pabrėžia, kad ji turėjote pilną teisę DARBO METU gerti arbatą, kad nejaučia JOKIOS atsakomybės už tai, kad vaikas YRA SUMUŠAMAS MOKYKLOJE ir vaiko globėjas, kuris tegul ir visiškai netinkamai išsakė, mano nuomone, visiškai teisėtą pasipiktinimą dėl įvykio, dar lieka dėl visko kaltas ir juodinantis mokyklą doh.gif .

Pereinant prie taip mėgstamos ironijos, tai kaip tas vaikas iš viso IŠDRĮSO BŪTI MUŠAMAS kai pedagogai GERIA ARBATĄ. Ir kaip jo globėjas IŠDRĮSO SUSINERVINTI, nevaldyti žodžių ir mosikuoti rankomis PAMATĘS ar SUŽINOJĘS apie MUŠAMĄ SAVO VAIKĄ. Mandagus pilietis gi būtų pasibeldęs, palausęs, ar nesutrukdo, ir mandagiu tonu išdėstęs situaciją. Kaip sakoma, jei jau globėjai tokie grubijanai ir neišauklėti, kad švelnios dūšios pedagogams lieka tik apsiverkti, tai ko tikėtis iš jų globotinių? Tik į Julijanovkę juos ir lupti, kol dar maži ir priveikti išeina. O jei suluptas nori informuoti apie tai socialinę pedagogę, tai tegul pirmiau užsirašo audiencijai 4u.gif


QUOTE(Riva @ 2009 12 12, 15:03)
Viskas šiam gyvenime keičiasi, mokyklos, beje, taip pat. Ir tvarka jose, ir dėstantys mokytojai, ir klasės. Tik štai įvaizdis ne taip greitai pasikeičia. Buvo toks metas, kai "julijankėje" išties trūko tvarkos. O dabar ir kolektyvas pasikeitęs, ir mokymo lygis stipriai pakilęs. Matyt paprasčiausiai reikia, kad kiek laiko praeitų, kol žmonės pamatys, kad ne viskas čia blogai. Valstybinius vaikai išsilaiko puikiai (kalbu apie tuos, kurie mokosi), vyksta tarptautiniai projektai.
Taip, nuo gimnazijos mokykla skiriasi... nes vaikų neatsirenka, o moko visus, kurie gyvena tame rajone. O gyvena visokiausių gabumų vaikai - vieni puikūs sportininkai, menininkai, kiti - į mokslus kimba. Yra ir tokių, kurie niekur nekimba, ir į mokyklą ateina tik todėl, kad ta pati išpeiktoji socialinė moka ir priglausti, ir užjausti ir sausainį duoti.
Idealių sąlygų niekur nebūna, ir tose pačiose išgirtose gimnazijose matau nemažai trūkumų...
O mano pačios vaikas vis dar mokosi, nors buvo metas, kada abejojau, ar neverta pabegti. Dabar tokių minčių kažkaip neliko - gal net fizikos korepetitoriaus samdyt nereikes...
Kiekvieno teisė rinktis, tik keista, kai sprendimai priimami remiantis kelių ar net keliolikos metų senumo faktais ar patyrimais.


Kalbėjau su bendraklasių tėvais prieš priimant sprendimą keisti mokyklą - jų vaikai nesiskundžia santykiais mokykloje. Dabar galvoju - o kodėl turėtų? Tie, kurie lanko šią mokyklą nuo pirmos klasės, kitokios mokyklos ir kitokio bendravimo nežino. Juk įvairiuose straipsniuose rašo, kad net tie vaikai, kuriuos tėvai lupa diržu kasdien, tokį elgesį įpranta laikyti norma ir net negalvoja kam nors skųstis. Apie tai, kad tave žemina, nelengva kalbėti. O ir vaikai yra skirtingai jautrūs - kas vienam tragedija, kitam norma. Man nepriimtina, kai fizinis smurtas laikomas norma, net jei mano vaiko ir nemuštų. Bet aišku, kiekvieno teisė rinktis.
Abejojau prieš pabėgant. Dabar žinau - į ten, kur "pabėgom", pabėgti buvo verta. Taip, idealių sąlygų nebūna. Ir nėra mokyklų, kuriose per visą laikotarpį neįvyktų nei vieno konflikto, muštynių ar kitokio incidento. Ir mokslai vieno dalyko stipriau, kito silpniau visur yra. Ir adaptacija kolektyve sunkus dalykas. Ir "kultūrinis šokas" - vidurkio šuolis iš pirmūnų Julijanavoje į paskutinį penketuką naujoje klasėje doh.gif
Nieko neagituoju prieš Julijanavos mokyklą. Pati prieš apsisprendžiant keisti mokyklą turėjau daug abejonių, ar kitose bus geriau. Gali būti, kad mums pasisekė patekti į gerą mokyklą.

QUOTE(lemlike @ 2010 01 24, 20:59)
as ir baigiau sita mokykla,atsimenu ir ta linksmute,ji mum nedeste,bet zinau as ja gerai,vasara buvau uzsuksi i mokykla,netgi maciau as ja,visai nepasikeitusi,tokia kaip buvo taip ir yra,mano prisiminimuose yra visokiu tu prisiminimu,buvau padauza,isejau is 11 klases,kai kurie mokytojai vadino pasilikt,pabaigt mokykla,kaip kurie isvis galvojo kad kuo greiciau as ja palikciau,nebuvo ir tais laikais mokykla is geriausiu,bet gi kam tada leist vaikus i ta mokykla,o paskui visom penkiom drapstyt s....,ir mokykla,ir mokytojus kurie ten desto?yra mokyklu,gimnaziju,gali juk leisti  ir kitur,as sutinku kad jei arti namu tai patogu ir tevam,kad vaikai arti mokinasi,ir tiem musu vaikuciam kad toli kazkur nereikia belstis,jei mano seimoj butu taip nutike,tarp mano vaiku ir pedagogu,as tikrai buciau savo vaikus perkelus i kita mokykla,tikrai buciau neleidus taip su jais elgtis,o cia vaikus vistiek leido,vaikai baige julijanavos vidurine,ir moteris draskosi  jau po laiko,visus izedineja,reikejo tuo metu,ne vyra kaip i koki rynga isleist,o kitaip savo seimos bedas tvrakyt


Labai smagu, kad su malonumu prisimenate Julijanavos mokyklą. Pas mane lygiai tokie patys prisiminimai apie manąją mokyklą. Ne viskas buvo joje gerai, bet gero buvo daugiau.
O štai mano vaikas į Julijanavos pusę net nežiūri, kažkiek pabendrauja su dviem iš buvusių klasiokų. O su likusiais ir bendrauti vengia. Per pusę metų naujoje mokykloje įsigijo daugiau draugų ir bendraminčių, nei per visą laiką Julijanavoje.
Tikiuosi iš naujos jam liks tokie patys prisiminimai, kokius aš turiu iš mokyklos. Vaikui reikia rasti mokyklą, kurioje jis bus tarp tų pačių interesų, pomėgių bendraamžių, jausis "savas". Nes labai jau nyku, jie atsimokinus 12 metų ir užvėrus mokyklos duris norisi tik vieno - pamirštį tą gyvenimo laikotarpį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 03 vasario 2010 - 02:39
QUOTE(pagyvenus @ 2010 02 03, 02:38)
Kaip aš matau tai, kas čia parašyta:
Mokykloje pamokų laikotarpiu buvo sumuštas vaikas. Ir MOKYTOJA, kuri šiaip jau yra darbe, pabrėžia, kad ji turėjote pilną teisę DARBO METU gerti arbatą, kad nejaučia JOKIOS atsakomybės už tai, kad vaikas YRA SUMUŠAMAS MOKYKLOJE ir vaiko globėjas, kuris tegul ir visiškai netinkamai išsakė, mano nuomone, visiškai teisėtą pasipiktinimą dėl įvykio, dar lieka dėl visko kaltas ir juodinantis mokyklą doh.gif .

Pereinant prie taip mėgstamos ironijos, tai kaip tas vaikas iš viso IŠDRĮSO BŪTI MUŠAMAS kai pedagogai GERIA ARBATĄ. Ir kaip jo globėjas IŠDRĮSO SUSINERVINTI, nevaldyti žodžių ir mosikuoti rankomis PAMATĘS ar SUŽINOJĘS apie MUŠAMĄ SAVO VAIKĄ.

O nepagalvojot, kad pvz mokytojai laisva pamoka ar ji arbatą geria per ilgąją pertrauką? g.gif Nežinau, kur vyko muštynės, bet įsivaizduoju, kad tai nėra maža mokykla. Ar tikrai mokytojas turi matyt visos mokyklos teritoriją? Abejoju, kad kuris nors mokytojas ramiai žiūrėtų ir gertų arbatą, jei matytų mušamą vaiką g.gif Aš tai supratau, kad mokytoja tuo momentu kažkur gėrė arbatą, o kažkur, kur mokytoja negalėjo matyti, vyko muštynės ax.gif

na neturi ta mokykla gero vardo, ką jau padarysi. Ir čia daugiau nuopelnas ne dabartinių mokytojų, o tų, kurie dirbo prieš 15- 20 metų.
Atsakyti
QUOTE(zinulė @ 2010 02 03, 20:32)
O nepagalvojot, kad pvz mokytojai laisva pamoka ar ji arbatą geria per ilgąją pertrauką? g.gif  Nežinau, kur vyko muštynės, bet įsivaizduoju, kad  tai nėra maža mokykla. Ar tikrai mokytojas turi matyt visos mokyklos teritoriją? Abejoju, kad kuris nors mokytojas ramiai žiūrėtų ir gertų arbatą, jei matytų mušamą vaiką g.gif Aš tai supratau, kad mokytoja tuo momentu kažkur gėrė arbatą, o kažkur, kur mokytoja negalėjo matyti, vyko muštynės ax.gif

na neturi ta mokykla gero vardo, ką jau padarysi. Ir čia daugiau nuopelnas ne dabartinių mokytojų, o tų, kurie dirbo prieš 15- 20 metų.


Na, šiais laikais mokytojai nalabai žmonėmis laikomi, jiems pietų pertrauka nepriklauso. O jei jau be ironijos - kartais labai labai suskausta... lieka tik slėptis - po ironija...

Nebežinau, ar reikia dar ir dar kalbėti, teisintis ar kažkam kažką įrodinėti. To, kas įvyko - nebepakeisiu, galiu keisti tik tai, kas vyksta dabar. Manau, kad stengiuosi iš visų jėgų, neskaičiuodama darbo valandų, neskaičiuodama atlygio ir neprašydama padėkos. Širdies niekam neatversi ir neparodysi, gal niekam ir neįdomu būtų... Ir pirmyn veda tik kvailas altruizmas - o gal kam nors labai reikia mano pagalbos. Viso pasaulio aš tikrai neišgelbėsiu ir neapginsiu. Kad ir kaip norėtųsi.
Gal ir susidarė nuomonė, kad esu iš tų ABEJINGŲJŲ, kurie sugeba palikti darbą už uždarytų darbovietės durų. Tik norėtųsi atkreipti dėmesį, kad tie raudoni paryškinti žodžiai buvo ne mano, o tėvų pasakyti... Kartais bandau įtikinti save, kad reikėtų mokyts iš tų, kurie geba būti tais ABEJINAGAIS. Nes kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad mokyklose tik tokie mokytojai ir tegali dirbti. Tada visi panašūs kaltinimai kaip žąsims vanduo - pasipurtė ir ramu. O kai taip negali?..
Žinau, kad nedirbu mokykloje dėl "gero" atlyginimo, dėl ilgų atostogų ar "trumpos" darbo dienos, nedirbu dėl garbės ar siekdama karjeros. Žinau ir tai, kad gal kitur būtų daug lengviau ir paprasčiau... Bet kas nutiks, jei visi ieškos tik "lengviau ir paprasčiau"... Žinau ir dar vieną labai svarbų dalyką - kiekvieno buvusio mokinio, kuris šiandien pasiekia mane elektroniniais laiškais, skyp'e ar ateina į svečius, paprastas pasidalinimas rūpesčiais ar klausimas: "Kaip jums sekasi?" yra didžiausias atlyginimas, kurį ne kiekvienam lemta užsidirbti.

Beje, ačiū Jums už gerą žodį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zinulė @ 2010 02 03, 19:32)
O nepagalvojot, kad pvz mokytojai laisva pamoka ar ji arbatą geria per ilgąją pertrauką? g.gif  Nežinau, kur vyko muštynės, bet įsivaizduoju, kad  tai nėra maža mokykla. Ar tikrai mokytojas turi matyt visos mokyklos teritoriją? Abejoju, kad kuris nors mokytojas ramiai žiūrėtų ir gertų arbatą, jei matytų mušamą vaiką g.gif Aš tai supratau, kad mokytoja tuo momentu kažkur gėrė arbatą, o kažkur, kur mokytoja negalėjo matyti, vyko muštynės ax.gif

na neturi ta mokykla gero vardo, ką jau padarysi. Ir čia daugiau nuopelnas ne dabartinių mokytojų, o tų, kurie dirbo prieš 15- 20 metų.


Blogas vardas gali įtakoti mokinių skaičių ar atsiliepimus internete, bet jis tikra nesumuš vaiko. Ar ne? 4u.gif
Aišku, kad prie kiekvieno vaiko po mokytoją nepastatysi. Ir mokytojai nėra robotai - jiems tarp pamokų reikia ir pailsėti, ir naujai pamokai susikaupti. Tačiau mano supratimu mokyklos administracija ir mokytojai privalo formuoti sistemą ir tarpusavio santykius, kur smurtui nebūtų vietos ir pateisinimo.
Manau, kad čia kaip ir šeimose - vienur broliai/seserys "pliekiasi", kitur sugeba žaisti/draugauti/konkuruoti/pyktis "be kraujo". Nors nėra šeimos, kad mama ar tėtis visada šalia stovėtų.

QUOTE(auklikė @ 2010 02 03, 21:00)
Na, šiais laikais mokytojai nalabai žmonėmis laikomi, jiems pietų pertrauka nepriklauso.  O jei jau be ironijos - kartais labai labai suskausta... lieka tik slėptis - po ironija...

Suprantu, kad Jūs dedate daug asmeninių pastangų ir jums skaudu, kai apie mokyklą atasiliepiama nepalankiai. Tačiau vaikas juk vertina ne pagal tai, kiek daug Jūs ar kiti mokytojai įdedate pastangų, kad pastumti visą tą didelę ir inertišką sistemą link geresnės, o pagal tai, kaip jis jaučiasi toje mokykloje šiandieną. Gal maniškis tiesiog per daug jautrus Julijanavos mokyklai buvo. Mes, tėvai, jei atsiribotume nuo emocijų, gal ir galėtume objektyviai įvertinti aplinkybes ir pastangas. Bet labai sunku atsiriboti nuo tų emocijų, kai tavo vaikas verkia tau glėbyje. Net ir dabar, kai tas laikas jau praeityje, emocijos vėl lenda, kai susiduriu su faktu, kuris asocijuojasi su tais karčiais prisiminimais.
Todėl geriau nelandžiosiu į šią temą daugiau. Nes mums tai jau praeitis. O Jūs, šios mokyklos mokytojai ir mokiniai, kaip matau iš dalies atsielipimų šioje temoje, tikite, kad mokykla tik gerės ir dedate pastangas, kad taip vyktų.
Bet kuriuo atveju, yra už ką padėkoti per tuos metus, kuriuos vaikas mokinosi Julijanavos mokykloje ir darome tai, tik ne internete, o gyvai. Iš forumo jūsų nepažįstu, bet gal ir jūs esate iš tų, kuriuos sutikę pasakome ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lemlike @ 2010 01 23, 18:14)
is kur pas moteri tiek pagiezos,piktumo?mano normaliu protu yra nesuvokiama,ir tuo paciu uzjauciu,turbut turetu but labai sunku gyvent tokiam zmogui,kuris nieko aplinkui nemato tik pykti,neapykanta,vien keiksmazodziai...o JUS ESATE JUK MOTERIS,kaip sakoma SVELNIOJI LYTIS......ir jus kaip suprantu jau esate ne jaunikle,o moteris turinti suaugusius vaikus,norejau paklausti ar jum ne geda?jus cia rasote visokias nesamones,keikiates,nepazinodama zmoniu izeidinejate,nejau jum tai patinka?cia moterys dalinasi savo patarimais ir t.t o jus vien tik koliojates,izedinejat,as nemaciau nei vienos normalios zinutes jusu rasytos,kaip paskaitai tai net plaukai piestu pasistoja,as jusu vietoje visai nieko sitam klube nerasyciau,jus cia vistiek bendros kalbos nerandat.tik nevuojates pati ir kitas moteris nervuojat....nenuostabu kad dabar ir man graziu savo zodziu nepagailesit  mirksiukas.gif



Мне - не стыдно blink.gif Я не вру, а вот при приеме детей в школу, что-то никто не распространяется о процентом ссотношеннии детей из неблагополучных семей unsure.gif А подделывать документы МАСТАКИ lotuliukas.gif
Когда я шла в эту школу, мнение у меня было такое-- НЕТ ПЛОХИХ ШКОЛ, ЕСТЬ ПЛОХИЕ УЧЕНИКИ, но нет девочки-- ЕСТЬ ПЛОХИЕ ШКОЛЫ

МЕНЯ ПРЕДУПРЕЖДАЛИ doh.gif , но знаете как дурак - учится на своих ошибках

Жалко учителей, жалко детей, но из говна конфеты не будет schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sever @ 2010 08 01, 13:58)
а вот при приеме детей в школу, что-то никто не распространяется о процентом ссотношеннии детей из неблагополучных семей unsure.gif


O, Sever atsibudo... Suskaičiavo, kiek mokykloje "neblagapolucnych semei". O kokios čia šeimos patenka į tokių sąrašą?
Gal tada dar pasiūlytų, kur tokiems vaikams mokytis?
Jei mokykla moko ne rinktinius vaikus - jau bloga? Jei vaikai puikiai išlaiko valstybinius - vis tiek bloga. Jei vyksta daugybė renginių ir projektų - vis tiek bloga.
Bet su Sever ginčytis, kaip su pliku pešiotis - ji gi žino geriausiai...
Atsakyti
Laba diena, mamytes, kurioms dilema ar leisti savo vaika i sia mokykla.

Mes atsikrausteme i Aleksota is Kalnieciu rajono, dukra baige Vetrunges pradine mokykla, dirbancia pagal Suzuki metoda (super mokykla, tik gaila, kad tera 4 pradines klases). Turejom galvoti kur leisti mergaite mokytis toliau. As gal buvau linkus ieskoti "kazkokios ypatingos" mokyklos, bet supratau, kad ne mokyklos vardas svarbiausia,o svarbiausia tavo paties vaikas ir vertybes, kurias jis turi ir gauna is seimos, is ji supancios aplinkos, o mokytis reikia visur asmeniskai paciam vaikui, pedagogas turi tik atliktai gerai kvalifikuotai savo darba, t. y. sudominti vaika savo destomu dalyku.
Na, bet nenukrypstant norejau pasakyti, kad gavom puikia aukletoja, kuri tikrai vaiku nepalieka likimo valiai, stengiasi priziuri, visada galima pasitarti ir pasiaiskinti asmeniskai, paskambinti, ar ateiti, visada isklausys bet kuri teveli (dekui labai). O vaiku kontingentas tikrai yra ivairus, bet tinkamai auklejant, tinkamai diegiant vertybes vaikai suvienodejo savo klaseje. Taip, kad per pirmus mokslo metus mergaite tikrai "nenusivaziavo" baige gerais pazymiais, nenutiko jokiu "baisiu" incidentu.
Taip, kai kurie mokytojai mokina sabloniskai, o kai kurie tikrai zvelgia toliau, nei vadovelis. Taip, kad manau visokiu visur yra- ar vienokia mokykla bus, ar kitokia mokykla, del to teveliai turetu ir patys kasdiena dometis savo vaiku mokslu ir emocijom, tada tikrai nebus jokiu problemu.
Aisku, jei dukrele ir toliau mokysis gerai, manau reiks ieskot gimnazijos, kad plestu savo akirati ir zinias.

Taip, kad noriu pasakyti, kad si mokykla yra paprasta, bet tikrai neprasta (tokie mano ispudziai po pirmuju mokslo metu).

Ir visada sakiau ir sakysiu, kad ateities vaikai su teveliais ir pedagogais viename kumstyje, tikrai gali daug ka pakeisti...
Atsakyti
Pati mokausi šioje mokykloje, bet mano atsiliepimai apie ją tik geri. žinoma, kaip ir visur yra nekokių mokytojų,bet šiemet kai kurie buvo atleisti,asmeniškai negaliu nieko prieš pasakyti nei vieną man dėstantį mokytoją-galbūt tiesiog man geri dėsto.
jei kažko nesupratai,užtenka priėjus po pamokos paprašyti paaiškinti,ir tai padaro su mielu noru,rengia konsultacijas...
mokausi nuo 1 klasės.galiu pasakyti, kad daug kas priklauso nuo klasės.pačiai vienu metu buvo minčių išeiti,tikrai galvojau nebesimokysiu šioje mokykloje,bet po susirinkimo viskas susitvarkė,o gal po truputį ir suaugom visi smile.gif
direktorius gal tikrai nepadaro visko,ką turėtų,bet pavaduotojos stengiasi,joms priekaištų nėra.
apie šią mokyklą tikrai liks tik patys geriausi prisiminimai, ir dabar net verčiama iš jos neišeičiau smile.gif
Atsakyti
Atsiverciau savo pradinukės pažymių knygelę, perskaičiau taisykles. Štai viena iš jų:
,,PO SKAMBUČIO Į PAMOKĄ SĖDĖTI SAVO VIETOJE''. Regis, turėtų būti po skambučio į pertrauką...na, šiek tiek prajuokino...
Atsakyti
QUOTE(doremifasolasi @ 2010 10 03, 14:00)
Atsiverciau savo pradinukės pažymių knygelę, perskaičiau taisykles. Štai viena iš jų:
    ,,PO SKAMBUČIO Į PAMOKĄ SĖDĖTI SAVO VIETOJE''. Regis, turėtų būti po skambučio į pertrauką...na, šiek tiek prajuokino...

Čia gal norima pasakyti, kad po skambučio į pamoką nevėluoti blush2.gif
Atsakyti