QUOTE(la_bamba @ 2008 09 19, 16:41)
Pradėkime patys pozityviau į viską žiūrėti, perduokim tokį požiūrį vaikams, gal tada kas ir pasikeis. Vo, kaip gudriai pasakiau
Vaikui įtrūko kojos raiščiai (mokykloje). Teks namuose praleisti 6 savaites. Paršokavo namo ant vienos kojos - niekas to nepastebėjo
Atsitiktinumas, visiems pasitaiko, bet aš ne apie traumą. Pagalbos, paaiškinimo, galų gale pasidomėjimo, kaip tas vaikas mokinsis iš mokyklos pusės lygiai nulis. Jau nešnekant apie elementarų pasidomėjimą, kaip laikosi. Būrelio (ne šios mokyklos, lankomo du kartus per savaitę) vadovė surado laiko ir lėšų paskambinti, pasiteirauti.
Nors ko norėti - auklikė taip aiškiai išsakė Julijanavos mokyklos pedagogų požiūrį - nesimokantis, iš pamokų bėgantis vaikas yra tėvų rūpestis, o namuos su sugipsuota koja sėdintis - ko gero yra tėvų džiaugsmas
Abiem atvejais - jis ne klasėje, tai prie ko čia mokytojai. Supratau, kad Julijanavos mokyklos pedagogams mano vaikas pasidarys šios mokyklos mokiniu tik jei aš jį ant rankų į klasę atnešiu
O kad pasidarys ne tik mokiniu, bet vaiku, kuriuo reikia domėtis, suprasti jo poreikius, padėti gyvenimiškose situacijose, tikėtis ko gero neverta
.
Šiaip tai smulkmena visa tai. Sugis, grįš į mokyklą, bus kaip ir anksčiau. Ir į mokyklą eina gana noriai, ir mokinasi visai normaliai, ir klasės pasilgo. Bet tokių "smulkmenų" viena prie kitos ir visos jos rodo, kad vaikas toje mokykloje NIEKAM NERŪPI. Todėl Šiaurė pasisakymus ir jausmus puikiai suprantu