SILKĖS, TROŠKINTOS SU KRIAUŠĖMIS
500 g silkių nugarinės
2 stiklinės pieno
3-4 kriaušės
citrina
3/4 stiklinės balto vyno
pagal skonį pipirų, cinamono,
citrinos žievelės, cukraus, druskos
Silkes išmirkyti piene. Kriaušes nulupti, perpjauti išilgai pusiau, pašalinti sėklalizdžius, užpilti vynu, paskaninti prieskoniais, pašutinti. Tada sutrinti, paskaninti cukrumi, truputį pasūdyti. Citriną nuplikyti, nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Nusausintas išmirkytas silkes nulupti, užpilti kriaušių padažu ir trumpai patroškinti.
SILKIŲ IR SŪRIO MIŠRAINĖ
2 silkės
200 g fermentinio sūrio
4 riekelės su aliejumi pakepintos duonos
0,5 stiklinės razinų
2 česnako skiltelės
5 šaukštai aliejaus
Išmirkytą ir išdarinėtą silkę bei sūrį supjaustyti kubeliais. Su aliejumi pakepintos duonos riekeles ir česnakus sugrūsti. Razinas truputį pamirkyti ir nusausinti. Visus produktus sudėti į dubenį, užpilti aliejaus ir išmaišyti.
2 silkės
200 g fermentinio sūrio
4 riekelės su aliejumi pakepintos duonos
0,5 stiklinės razinų
2 česnako skiltelės
5 šaukštai aliejaus
Išmirkytą ir išdarinėtą silkę bei sūrį supjaustyti kubeliais. Su aliejumi pakepintos duonos riekeles ir česnakus sugrūsti. Razinas truputį pamirkyti ir nusausinti. Visus produktus sudėti į dubenį, užpilti aliejaus ir išmaišyti.
Silkės užkandėlė su džiovintomis slyvomis
1 silkės filė,
40 g fermentinio sūrio,
keletas svogūnų laiškų ar poro,
1 didelė morka,
10-12 džiovintų slyvų,
1 skiltelė česnako,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai majonezo,
1 šaukštas švelnaus kečupo,
truputis aliejaus,
cinamono,
druskos.
Morką nuskutame ir bulvių skustuku nugremžiame plačias, plonas morkos juostas. Jas dedame į keptuvę su trupučiu aliejaus ir šiek tiek apkepame. Tada pabarstome cinamonu, druska. Silkės filė išilgai supjaustome į 4 juosteles. Paruošiame 4 silkės ilgio fermentinio sūrio šiaudelius. Dedame po 2 silkės ir fermentinio sūrio šiaudelius, 2-3 svogūno laiškus, apsukame atvėsusiomis morkų juostelėmis. Šalia patiekiame džiovintas slyvas, įdarytas su majonezu ir kečupu
sumaišytais su smulkintais česnakais.
1 silkės filė,
40 g fermentinio sūrio,
keletas svogūnų laiškų ar poro,
1 didelė morka,
10-12 džiovintų slyvų,
1 skiltelė česnako,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai majonezo,
1 šaukštas švelnaus kečupo,
truputis aliejaus,
cinamono,
druskos.
Morką nuskutame ir bulvių skustuku nugremžiame plačias, plonas morkos juostas. Jas dedame į keptuvę su trupučiu aliejaus ir šiek tiek apkepame. Tada pabarstome cinamonu, druska. Silkės filė išilgai supjaustome į 4 juosteles. Paruošiame 4 silkės ilgio fermentinio sūrio šiaudelius. Dedame po 2 silkės ir fermentinio sūrio šiaudelius, 2-3 svogūno laiškus, apsukame atvėsusiomis morkų juostelėmis. Šalia patiekiame džiovintas slyvas, įdarytas su majonezu ir kečupu
sumaišytais su smulkintais česnakais.
as darau silke,virtos morkos,konservuoti ananasai,svogunas.viska supjaustyti kubeliais ir sumaisyt su majonezu.skanu su bulvem ar duona.
QUOTE(Merguzele @ 2005 12 23, 18:34)
Kaip pasidaryti elementarią silkę su actu? Nu niekur recepto nerandu. Ačiū už pagalbą!
silke su actu.Reikes,silkes file,svoguno,druskos,cukraus,acto.Silke dedi i gilesne silkine,ant jos dedi ziedais pjaustyta svoguna.Puse stiklines vandens,nubrauktas saukstelis druskos,2 sauksteliai cukraus istirpinti ir ipilti 9% procentu acto,kol bus saldziarugstis marinatas,ir uzpilti ant silkes,oant virsaus pabarstyti pipiru.SKANAUS.Jeigu ko nesupratai,klausk.As tik mokinuosi siusti zinutes Jei noresi dar recepto su actu,klausk.
Nežinau ar kas rašė, tokį receptuką,
reikes:
silkes
kiausinio virto
pomidoro
majonezo (ant kiausinio)
Silkė kai yra taip ilgais gabaliukais, tai reikia supjaustyt y tris dalis (isilgai) bet palikt koki puse centimetro nedapjauto, ir supint kaip kasyte, isvirta kiausini papjaustyti, ir pomidoro papjaustyt, nu skanu tai sakes
su duonyte valgyt, neaiskiai parasiau bet jei ka galesiu normaliau paaiskinti
reikes:
silkes
kiausinio virto
pomidoro
majonezo (ant kiausinio)
Silkė kai yra taip ilgais gabaliukais, tai reikia supjaustyt y tris dalis (isilgai) bet palikt koki puse centimetro nedapjauto, ir supint kaip kasyte, isvirta kiausini papjaustyti, ir pomidoro papjaustyt, nu skanu tai sakes
su duonyte valgyt, neaiskiai parasiau bet jei ka galesiu normaliau paaiskinti
draugės mama man tokį receptuką pasakė, nežinau, gal kas jau rašė.Na čia tipo silkė rusiškai:
Silkės filė numirkyt vandeny, nulupt odą ,dėti į keptuvę ir kepti kol ji suirs mažais gabaliukais.Geriausia kepti svieste.Bekepant atsiranda daug skysčio, tai aš jį nupyliau.Tada tą silkę sukratyt į puodą, įtarkuot porą svogūnų ir užpilti kefyru,išmaišyti.Valgyti su neluptomis bulvėmis.Na skonis visai nieko.Skaniau kai kefyras šaltas.Aš dar įtarkavau žalio agurko, visai tiko.Skanaus kas mėgins taisyti
Silkės filė numirkyt vandeny, nulupt odą ,dėti į keptuvę ir kepti kol ji suirs mažais gabaliukais.Geriausia kepti svieste.Bekepant atsiranda daug skysčio, tai aš jį nupyliau.Tada tą silkę sukratyt į puodą, įtarkuot porą svogūnų ir užpilti kefyru,išmaišyti.Valgyti su neluptomis bulvėmis.Na skonis visai nieko.Skaniau kai kefyras šaltas.Aš dar įtarkavau žalio agurko, visai tiko.Skanaus kas mėgins taisyti
QUOTE(Laimuška @ 2006 02 02, 23:41)
draugės mama man tokį receptuką pasakė, nežinau, gal kas jau rašė.Na čia tipo silkė rusiškai:
Silkės filė numirkyt vandeny, nulupt odą ,dėti į keptuvę ir kepti kol ji suirs mažais gabaliukais.Geriausia kepti svieste.Bekepant atsiranda daug skysčio, tai aš jį nupyliau.Tada tą silkę sukratyt į puodą, įtarkuot porą svogūnų ir užpilti kefyru,išmaišyti.Valgyti su neluptomis bulvėmis.Na skonis visai nieko.Skaniau kai kefyras šaltas.Aš dar įtarkavau žalio agurko, visai tiko.Skanaus kas mėgins taisyti
Silkės filė numirkyt vandeny, nulupt odą ,dėti į keptuvę ir kepti kol ji suirs mažais gabaliukais.Geriausia kepti svieste.Bekepant atsiranda daug skysčio, tai aš jį nupyliau.Tada tą silkę sukratyt į puodą, įtarkuot porą svogūnų ir užpilti kefyru,išmaišyti.Valgyti su neluptomis bulvėmis.Na skonis visai nieko.Skaniau kai kefyras šaltas.Aš dar įtarkavau žalio agurko, visai tiko.Skanaus kas mėgins taisyti
Labai keistas receptukas, bet gal nieko
QUOTE(Nerytė @ 2006 02 03, 21:17)
Labai keistas receptukas, bet gal nieko
Na as irgi nebuvau nei girdėjus nei valgius.Šiaip visa ta silkė panaši labiau į panaši į tirštą padažą nei į silkę.Nepadauginkit kefyro
O gal kas žinote silkės su garstyčių padažu receptuką?
QUOTE(starbee @ 2006 02 16, 18:33)
O gal kas žinote silkės su garstyčių padažu receptuką? :ax:
Aš tai paprasčiausiai supjaustau silkę ir užpilu garstyčiu padažu DIJONNAISE iš HELLMANNS. Galima dar ko nors pridėti, pavyzdžiui, marinuotų agurkėlių, supjaustytų kubeliais. Skanaus.