Paskaitnejau aš čia kaip jūs mokate silkutę pagaminti... Net seilė ištyso Noriu ir aš pasidalinti kaip silkutę gaminu.
Vienas receptas tai labai panašus kaip Letavio :
Į lekštutę sudedi pjaustytą silkės filė, o ant viršaus - su majonezu sumašytus pjaustytus obuolius (geriau rūgštesnius) ir šviežius agurkus. Mano mama tai silkę ir agurkų-obuolių salotos visada patiekia atskirai , nes pastaroji baisiai greitai "išgaruoja".
Dar patinka (kai turiu daugiau laiko) padaryti "silkės salotas". Reikia supjaustyti silkės filė, pomidorus, raudoną saldų pipirą, svogūnus. Padaryti marinatą iš trupučio vandens, druskos+cukraus, acto, užpilti ant silkutės ir leisti keletą valandų pastovėti. Tiesiog niam niam
Skanaus
Vienas receptas tai labai panašus kaip Letavio :
Į lekštutę sudedi pjaustytą silkės filė, o ant viršaus - su majonezu sumašytus pjaustytus obuolius (geriau rūgštesnius) ir šviežius agurkus. Mano mama tai silkę ir agurkų-obuolių salotos visada patiekia atskirai , nes pastaroji baisiai greitai "išgaruoja".
Dar patinka (kai turiu daugiau laiko) padaryti "silkės salotas". Reikia supjaustyti silkės filė, pomidorus, raudoną saldų pipirą, svogūnus. Padaryti marinatą iš trupučio vandens, druskos+cukraus, acto, užpilti ant silkutės ir leisti keletą valandų pastovėti. Tiesiog niam niam
Skanaus
Pasidalinsiu savo mėgstamos silkės receptu ir aš
Imam silkės file , o ant jos dedame daržoves, kurias ruošiame taip:
sutarkuojame morkas ir saliero gumbą maždaug lygiomis dalimis po to dedame pjaustyto svogūno ir viską kepame aliejuje. Gaigiant kepti įdedame išmirkytų vandenyje razinų ir kokį šaukštą ( nedaug) pomidorų padažo, dar pridedame kiek cukraus, pipirų ir jei silkė nesūri druskos pagal skonį. Štai ir viskas. Skanaus
Imam silkės file , o ant jos dedame daržoves, kurias ruošiame taip:
sutarkuojame morkas ir saliero gumbą maždaug lygiomis dalimis po to dedame pjaustyto svogūno ir viską kepame aliejuje. Gaigiant kepti įdedame išmirkytų vandenyje razinų ir kokį šaukštą ( nedaug) pomidorų padažo, dar pridedame kiek cukraus, pipirų ir jei silkė nesūri druskos pagal skonį. Štai ir viskas. Skanaus
Mūsų šeimyna labai mėgsta silkę su pupelėmis
Darom taip: Kepinti svogūnai+konservuotos pupelės+prieskoniai+pomidorų padažas.
Arba: Kons.pupelės+agurkas+pomidoras+kepinti svogūnai+priekoniai+majonezas.
Dar darom sumuštinius:paskrudinti sumuštinių duoną (aliejuje arba skrudintuvėj),ant jos tepti sviestą (jei kepta ne aliejuje) ir varškės masę (varškė, grietinė, druska, petražolės, krapai ir kt.žalumynai), ant viršaus uždėti porą gabalėlių silkės.
Kas ragavo, tam patiko
Darom taip: Kepinti svogūnai+konservuotos pupelės+prieskoniai+pomidorų padažas.
Arba: Kons.pupelės+agurkas+pomidoras+kepinti svogūnai+priekoniai+majonezas.
Dar darom sumuštinius:paskrudinti sumuštinių duoną (aliejuje arba skrudintuvėj),ant jos tepti sviestą (jei kepta ne aliejuje) ir varškės masę (varškė, grietinė, druska, petražolės, krapai ir kt.žalumynai), ant viršaus uždėti porą gabalėlių silkės.
Kas ragavo, tam patiko
As darau irgi tokias salotas:
silke, zali pievagrybiai, svogunai, pomidorai ir grietine. Skanu su karstom bulvem
silke, zali pievagrybiai, svogunai, pomidorai ir grietine. Skanu su karstom bulvem
QUOTE(hobo @ 2005 07 13, 14:50)
aš tai visad norėjau paragaut silkės apkepo su bulvėm, man rodos turėtų būt skanu. o blynus su silke esu kažkada valgius vaikystėj, visai patiko. bet receptų tai manęs neklausk.
Esu darius silkes ir bulvių apkepą, nu skonis tai tikrai
Jei nepamiršiu, ryt receptą atvilksiu
QUOTE(Ajuss @ 2005 07 21, 14:44)
Esu darius silkes ir bulvių apkepą, nu skonis tai tikrai
Jei nepamiršiu, ryt receptą atvilksiu
Jei nepamiršiu, ryt receptą atvilksiu
Laukiu issiziojus
Ir aš žinau kelis skanius silkės receptus
Silkės suktinukai
8 silkių filė
1/4 l grietinėlės
4 šaukštai majonezo
1 šaukštas kečupo
3 lašai tabasco padažo
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
krapų.
Suplakti grietinėlę, atsargiai Įmaišyti likusius komponentus ir pagardinti pagal skoni. Padažą sukrėsti į gilią lėkštę. Silkes susukti į ritinėlius, susmeigti pagaliukais ir sudėti į padažą. Padažą galima puošti krapais.
Šitas mano mėgstamiausias
Silkės suktinukai
8 silkių filė
1/4 l grietinėlės
4 šaukštai majonezo
1 šaukštas kečupo
3 lašai tabasco padažo
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
krapų.
Suplakti grietinėlę, atsargiai Įmaišyti likusius komponentus ir pagardinti pagal skoni. Padažą sukrėsti į gilią lėkštę. Silkes susukti į ritinėlius, susmeigti pagaliukais ir sudėti į padažą. Padažą galima puošti krapais.
Šitas mano mėgstamiausias
dar vienas receptas
Silkės užkanda
3 silkių filė,
3-4 vidutiniai pomidorai,
2 galvos svogūnų,
truputis aliejaus,
majonezas pagal skonį.
Svogūnus supjaustyti ir apkepti aliejuje kol suminkštės, atšaldyti. Pomidorus ir silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sumaišyti su apkeptais svogūnais, įdedame majonezo. Valgome atšaldyta, labai skanu.
Silkės užkanda
3 silkių filė,
3-4 vidutiniai pomidorai,
2 galvos svogūnų,
truputis aliejaus,
majonezas pagal skonį.
Svogūnus supjaustyti ir apkepti aliejuje kol suminkštės, atšaldyti. Pomidorus ir silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sumaišyti su apkeptais svogūnais, įdedame majonezo. Valgome atšaldyta, labai skanu.
na ir tečias
Silkės užkandėlė
8 silkių filė (nesūdytų),
150 ml jogurto be priedų,
200 ml grietinės,
1 raudona saldžioji paprika,
1 svogūnas,
2 konservuoti agurkai,
2 obuoliai,
skardinė konservuotų ananasų (280 g),
1 šaukštas smulkintų krapų,
žiupsnelis pipirų,
citrinos sulčių.
Silkės puseles nusausinti supjaustyti į 3-4 dalis. Moliniame inde sumaišyti grietinę su jogurtu ir į ši padažą sumerkti silkės gabaliukus. Raudona saldžiąją papriką perpjauti į keturias dalis, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Nuluptą svogūną supjaustyti plonais griežinėliais. Agurkus ir nuluptus obuolius (be sėklalizdžių) supjaustyti kubeliais. Daržoves ir vaisius sumaišyti su silkėmis, užpilti po šlakeli ananasų kompoto bei agurkų marinato. Sumaišyti su krapais ir citrinos sultimis. Uždengti ir palaikyti vėsioje vietoje 1 valandą.
Silkės užkandėlė
8 silkių filė (nesūdytų),
150 ml jogurto be priedų,
200 ml grietinės,
1 raudona saldžioji paprika,
1 svogūnas,
2 konservuoti agurkai,
2 obuoliai,
skardinė konservuotų ananasų (280 g),
1 šaukštas smulkintų krapų,
žiupsnelis pipirų,
citrinos sulčių.
Silkės puseles nusausinti supjaustyti į 3-4 dalis. Moliniame inde sumaišyti grietinę su jogurtu ir į ši padažą sumerkti silkės gabaliukus. Raudona saldžiąją papriką perpjauti į keturias dalis, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Nuluptą svogūną supjaustyti plonais griežinėliais. Agurkus ir nuluptus obuolius (be sėklalizdžių) supjaustyti kubeliais. Daržoves ir vaisius sumaišyti su silkėmis, užpilti po šlakeli ananasų kompoto bei agurkų marinato. Sumaišyti su krapais ir citrinos sultimis. Uždengti ir palaikyti vėsioje vietoje 1 valandą.
Aš tai silkę darau taip. Į silkinę dedu supjaustytus silkės file gabaliukus pabarstau šaukšteliu cukraus su cinamonu, paskui sluoksnį pakepintų svogūnų(2-3 galvutės) Tada sutarkuoju 2-3 morkas ir pakepinu, dedu ant viršaus, paskui viską užtepu majonezu ir ant viršaus užbarstau supjaustytus 2-3 kiaušinius(galima juostelėmis trynius ir baltymus)
Na o mano receptas patikrintas šimtus kartų, tačiau kai kas pamato, kol neparagauja, tol raukosi...
Taigi, receptėlis tai nuo Biržų ir skerslatvių krašto:
Išverdam daržovikių (morkytės, bulvytės, kopūstėlis, žirneliai) sriubikę, ir užbalinam pienu. Patartina dėti sviestuko. Jei nėra kopūsto ar tai žirnelių - nikeo baisaus.
Taigi, pieniška daržovienė, ir užkandam marinuota strimelyte, ar sūdyta silkute be aliejaus, ar net rūkyta skumbre (kad per riebu nepasirodytu šalto rūkymo).
Nu žinokit
Ir mano pupulis nuo Klaipėdos krašto pamatęs galvojo kad arba man susuks pilvą arba jau dabar su galva negerai.Bet paragavo, ir pripažino.
Taigi, receptėlis tai nuo Biržų ir skerslatvių krašto:
Išverdam daržovikių (morkytės, bulvytės, kopūstėlis, žirneliai) sriubikę, ir užbalinam pienu. Patartina dėti sviestuko. Jei nėra kopūsto ar tai žirnelių - nikeo baisaus.
Taigi, pieniška daržovienė, ir užkandam marinuota strimelyte, ar sūdyta silkute be aliejaus, ar net rūkyta skumbre (kad per riebu nepasirodytu šalto rūkymo).
Nu žinokit
Ir mano pupulis nuo Klaipėdos krašto pamatęs galvojo kad arba man susuks pilvą arba jau dabar su galva negerai.Bet paragavo, ir pripažino.