Silke su varskes suriu. Paskutinis mano naujas receptas: silpnai sudytos silkiu file aliejuje (Zigmo zuvys). Supjaustyti ja gabaleliais ir iskloti salotine. Apibarstyti smulkiai pjaustytais svogunais, aptepti majonezu ir apiberti tarkuotu varskes suriu (tinka kuo liesesnis, pats pigiausias be kmynu). Kazkas panasaus i silke pataluose. Ypac gerai atrode ant stalo per kaledas - kaip sniegu apibarstyta. Vyrai buvo suzaveti, ypac tiko prie degtines!!
SILKIŲ SUKTINUKAI
4 silkės puselės
2 svogūnai
2-3 džiovinti grybai
2 šaukštai aliejaus
citrina
druskos
pipirų
petražolių arba porų
Silkių puseles apibarstyti susmulkintomis petražolėmis, apšlakstyti citrinos sultimis, aptepti aliejumi ir 1-2 val. palaikyti šaldytuve.
Paruošti įdarą: svogūnus nulupti, siupjaustyti šiaudeliais ir pakepinti su aliejumi, sudėti šiaudeliais supjastytus virtus grybus, įberti pipirų, pasūdyti, dar kelias minutes pakepinti.
Ant silkės puselės dėti ataušusio įdaro ir susukti, persmeigti gvazdikėliu arba pagaliuku. Suktinukus skersai perpjauti per pusę.
4 silkės puselės
2 svogūnai
2-3 džiovinti grybai
2 šaukštai aliejaus
citrina
druskos
pipirų
petražolių arba porų
Silkių puseles apibarstyti susmulkintomis petražolėmis, apšlakstyti citrinos sultimis, aptepti aliejumi ir 1-2 val. palaikyti šaldytuve.
Paruošti įdarą: svogūnus nulupti, siupjaustyti šiaudeliais ir pakepinti su aliejumi, sudėti šiaudeliais supjastytus virtus grybus, įberti pipirų, pasūdyti, dar kelias minutes pakepinti.
Ant silkės puselės dėti ataušusio įdaro ir susukti, persmeigti gvazdikėliu arba pagaliuku. Suktinukus skersai perpjauti per pusę.
QUOTE(ELZYTĖ @ 2004 11 19, 18:56)
receptas: silkę supjaustyti juostelėm ir iškloti silkinę. Ant viršaus kuo smulkiau(kubeliais) supjaustyti marinuotą agurką. Aptepti majonezu ir apibarstyti krapais, kad nesimatytų majonezo. Super, kas mėgsta krapus ir jų kvapą.
įdomus pasirodė labai...
QUOTE(Varvara @ 2004 02 05, 21:35)
O dar man labai skanu silke valgyti su varške ir virtom bulvėm, ai ir dar svogūno galvute. Na ir mišrainė, ane?
Varvara, man irgi, vyras nesupranta... Gal tu iš aukštaitijos kilusi?
Matau visos dievinat dūmų skonio. Super receptukas:
sluoksnis graikiškų smulkintų riešutų ir per pusę pjaustytų slyvų džiovintų
ant viršaus silkės gabalai ar gabalėliai- kaip jau patinka
vėl riešutai su slyvom
palaikykit parą ar daugiau šaldytuve, kad įsigertų kvapas ir skonis
jei nusikramtysit pirštus aš neatsakau
DAR VIEN MISRAINYTE
SILKE SUPJAUSTOM KUBELIAIS;SVOGUNIUKA (SKANIAU VIOLETINIS), FERMENTINI SURI, KIAUSINI SUPJAUSTOM KUBELIAIS, IDEDAM ZIRNELIU (ARBA KUKURUZU, MAN SU JAIS SKANIAU )
IR SUMAISOM SU MAJONEZU VISA MISRAINE UZTEPAM ANT PAKEPINTOS DUONOS.
SKANAUS
SILKE SUPJAUSTOM KUBELIAIS;SVOGUNIUKA (SKANIAU VIOLETINIS), FERMENTINI SURI, KIAUSINI SUPJAUSTOM KUBELIAIS, IDEDAM ZIRNELIU (ARBA KUKURUZU, MAN SU JAIS SKANIAU )
IR SUMAISOM SU MAJONEZU VISA MISRAINE UZTEPAM ANT PAKEPINTOS DUONOS.
SKANAUS
Padekit... Nezmoniskai megstu silke ir viska, ka is jos galima pasigaminti... Bet dabar gyvenu kraste, kur silkes NERA Aisku, kvailas klausimas butu - ar galima ja pasigaminti, bet gal zinote, kuo ja galima pakeisti?
QUOTE(Kopa @ 2005 03 17, 22:52)
Virdzinija, organizuokis siuntinius. Brangi bus silkė, bet laaabaai skani
O ar siuntiniai ne 15 dienu eina? o ar silke kas praleis i Lotynu Amerika?...
QUOTE(Virdzinija @ 2005 03 18, 00:17)
O ar siuntiniai ne 15 dienu eina? o ar silke kas praleis i Lotynu Amerika?...
TAIGI TURETU
megstu silke ir patiekalus is jos, laaaabai daug receptu yra zydiskos virtuves knygoje.Pabandysiu dabar prisiminti forsmako recepta
500g silkes(as perku tradicine po 250g ipakavimas)
1 obuolys, nemazas
1 bandele(tipo trys kapeikos,kuria pamirkyti drugnam,virintam vandenyje, pries tai nupjovus plutele)
siaip as dar dedu svoguno nedidelio galva
alieju likusi nuo silkes panaudojame siam patiekalui+1 valgom.saukstas acto
viska sumalti mesmale pora kartu
sita makalyne uztepus ant duonos, vaikai kerta, net ausys lapsi
jeigu per viena karta nesuvalgai gali pora dienu laikyti saldytuve
500g silkes(as perku tradicine po 250g ipakavimas)
1 obuolys, nemazas
1 bandele(tipo trys kapeikos,kuria pamirkyti drugnam,virintam vandenyje, pries tai nupjovus plutele)
siaip as dar dedu svoguno nedidelio galva
alieju likusi nuo silkes panaudojame siam patiekalui+1 valgom.saukstas acto
viska sumalti mesmale pora kartu
sita makalyne uztepus ant duonos, vaikai kerta, net ausys lapsi
jeigu per viena karta nesuvalgai gali pora dienu laikyti saldytuve
QUOTE(Elena @ 2004 01 23, 13:35)
Aš tai silkių, žuvų, jūros gėrybių didele mėgeja.Silkė galiu nors kasdien valgyt...Bet man skaniausia, nezinau kaip teisingai vadinasi, liaudyje vadina "šuba" Čia toks sluoksniuotis gaunasi,bet labai skanu.Jei kas noretų pasigaminti, tai:
Reikia:
silkės (aš perku file, mažiau darbo )
virtų burokėlių;
virtų bulvių,
virtų kiaušinių;
virtų morkų,
marinuotų agurkų;
smulkiai pjaustytų svogūnų.
Nori įspėti, taip gaminu aš, o kaip pagal taisyklės - nežinau
Tada paimu bliudą, dideli bliudą..nu labai didelį bliudą..Pirma sudedu supjaustytos gabaliukais silkes, užberiu svogūnus. Tada dedu sluoksnį virtų sutarkuotų morkų ir sutepu jį majonezu, toliau agurkai smulkiai pjaustyti+majonezas, toliau bulvės virtos tarkuotos+ majonezas, virtas kiašinis tarkuotas+majonezas, ir virti burokėliai tarkuoti ir vel sutepam majonezu. Apibarstom žalumynais. Reikia kad pastovėtų, kiek galesit išlaukt ir tada skanaus...
Reikia:
silkės (aš perku file, mažiau darbo )
virtų burokėlių;
virtų bulvių,
virtų kiaušinių;
virtų morkų,
marinuotų agurkų;
smulkiai pjaustytų svogūnų.
Nori įspėti, taip gaminu aš, o kaip pagal taisyklės - nežinau
Tada paimu bliudą, dideli bliudą..nu labai didelį bliudą..Pirma sudedu supjaustytos gabaliukais silkes, užberiu svogūnus. Tada dedu sluoksnį virtų sutarkuotų morkų ir sutepu jį majonezu, toliau agurkai smulkiai pjaustyti+majonezas, toliau bulvės virtos tarkuotos+ majonezas, virtas kiašinis tarkuotas+majonezas, ir virti burokėliai tarkuoti ir vel sutepam majonezu. Apibarstom žalumynais. Reikia kad pastovėtų, kiek galesit išlaukt ir tada skanaus...
Cia kaip suprantu "silke pataluose"?O silkes dedi tik viena sluoksni kaip supratau. Daugiau nereikia?
QUOTE(Elena @ 2004 01 23, 13:35)
Aš tai silkių, žuvų, jūros gėrybių didele mėgeja.Silkė galiu nors kasdien valgyt...Bet man skaniausia, nezinau kaip teisingai vadinasi, liaudyje vadina "šuba" Čia toks sluoksniuotis gaunasi,bet labai skanu.Jei kas noretų pasigaminti, tai:
Reikia:
silkės (aš perku file, mažiau darbo )
virtų burokėlių;
virtų bulvių,
virtų kiaušinių;
virtų morkų,
marinuotų agurkų;
smulkiai pjaustytų svogūnų.
Nori įspėti, taip gaminu aš, o kaip pagal taisyklės - nežinau
Tada paimu bliudą, dideli bliudą..nu labai didelį bliudą..Pirma sudedu supjaustytos gabaliukais silkes, užberiu svogūnus. Tada dedu sluoksnį virtų sutarkuotų morkų ir sutepu jį majonezu, toliau agurkai smulkiai pjaustyti+majonezas, toliau bulvės virtos tarkuotos+ majonezas, virtas kiašinis tarkuotas+majonezas, ir virti burokėliai tarkuoti ir vel sutepam majonezu. Apibarstom žalumynais. Reikia kad pastovėtų, kiek galesit išlaukt ir tada skanaus...
Reikia:
silkės (aš perku file, mažiau darbo )
virtų burokėlių;
virtų bulvių,
virtų kiaušinių;
virtų morkų,
marinuotų agurkų;
smulkiai pjaustytų svogūnų.
Nori įspėti, taip gaminu aš, o kaip pagal taisyklės - nežinau
Tada paimu bliudą, dideli bliudą..nu labai didelį bliudą..Pirma sudedu supjaustytos gabaliukais silkes, užberiu svogūnus. Tada dedu sluoksnį virtų sutarkuotų morkų ir sutepu jį majonezu, toliau agurkai smulkiai pjaustyti+majonezas, toliau bulvės virtos tarkuotos+ majonezas, virtas kiašinis tarkuotas+majonezas, ir virti burokėliai tarkuoti ir vel sutepam majonezu. Apibarstom žalumynais. Reikia kad pastovėtų, kiek galesit išlaukt ir tada skanaus...
O marinuoti burokėliai netinka?
O ar kas esat ragavę/gaminę kokį karštą silkės patiekalą? Turiu namie visokių receptų - silkės maltiniai, užkepta silkė, silkė padaže, etc. - bet niekad nesu ragavusi. Bijau pradėti terliotis su kokias, pvz maltiniais, gal visai nepatinks rezultatas... Nors nuotraukėlėj apetitnai atrodo...