[quote=mamulka10,2010 12 29, 12:09]
dedam :
- burokelius
- morkyte
- bulvyte
- silkute
- kiausiniai
- dar buna dedu nulupta kubeliais supjaustyta obuoliuka
visa tai dedu sluosnkiais ir majonu patepu , tepu ne kiekviena sluosni kazkur 2
Gal galima man blondinei paaiskinti dar paprasiau, deti tureciau taip tuos sluoksnius : ?
Silke, burokeliai, morka, bulve kiausiniai, majonezas,
tada vel ant virsau silke ........ kiausiniai, ir t.t. ? O kiek tu sluoksiu gaunasi? Nepykit uz kvailus klausimus, pirmas kartas
Silkė su svogūnų laiškais:
Reik skanios silkės filė (aš visada perku su galva ir nedarinėtas), ją supjaustyti gabalėliais ir kloti į lėkštę, tada pjaustytų svogūnų laiškų, kad silkę pilnai užklotų, tada skanaus majonezo neperplonai ir ant viršaus kiaušinio tarkuoto. Labai skanu su juoda duona
Dar labai skani su kedro riešutais arba saulėgražom. Reik pakepint svogūną arba porą, slyvas (pamirkytas) suberti kedrus/saulėgražas, ir šiek tiek pakepinti, kad sugertų skonį. Dėti ant silkės ir palaukti valandžiukę, kad skoniai susimaišytų. Šita irgi man su juoda duona pati pačiausia
O silkė pataluose sluoksniuojasi: silkė, svogūnai, morkos, bulvės, burokėliai, majonezas, kiaušinis. Aišku ingridientai pagal kiekvieno skonį ir receptą, bet esmė, kad vieno ingridiento - vienas sluoksnis.
Reik skanios silkės filė (aš visada perku su galva ir nedarinėtas), ją supjaustyti gabalėliais ir kloti į lėkštę, tada pjaustytų svogūnų laiškų, kad silkę pilnai užklotų, tada skanaus majonezo neperplonai ir ant viršaus kiaušinio tarkuoto. Labai skanu su juoda duona
Dar labai skani su kedro riešutais arba saulėgražom. Reik pakepint svogūną arba porą, slyvas (pamirkytas) suberti kedrus/saulėgražas, ir šiek tiek pakepinti, kad sugertų skonį. Dėti ant silkės ir palaukti valandžiukę, kad skoniai susimaišytų. Šita irgi man su juoda duona pati pačiausia
O silkė pataluose sluoksniuojasi: silkė, svogūnai, morkos, bulvės, burokėliai, majonezas, kiaušinis. Aišku ingridientai pagal kiekvieno skonį ir receptą, bet esmė, kad vieno ingridiento - vienas sluoksnis.
Mūsų labai mėgstama silkutė - SILKĖ SU DŽIOVINTAIS OBUOLIUKAIS
Perku silkę su galva, išimu kaulus, nulupu, jei labai sūri-pamirkinu.
Pasimerkiu kelias saujas džiovintų obuoliukų,
didelis svogūnas,
nedidelė morka (virta), aliejus.
Silkę supjaustau juostelėmis ir sudedu į silkinę.
Obuoliukus jau išmirkintus supjaustau juostelėmis. Svogūną pakepinu ant aliejaus, tada morkytę labai smulkiai pjaustytą sudedu, obuoliukus ir viską pakepinu. Prieskonius dedu pagal skonį, labai mėgstu kalendrą maltą, jos būtinai truputuką dedu, o pipiriukai ir druska irgi jei reikia įdedu. Tik jei silkė sūri, tai nepadauginkit. Galima dėti ir pomidorų padažo baigiant kepinti, bet aš jo nededu, jis obuoliukų skonį paslepia.
Ataušintą padažą sudedu ant silkės ir - SKANAUS!!!
Perku silkę su galva, išimu kaulus, nulupu, jei labai sūri-pamirkinu.
Pasimerkiu kelias saujas džiovintų obuoliukų,
didelis svogūnas,
nedidelė morka (virta), aliejus.
Silkę supjaustau juostelėmis ir sudedu į silkinę.
Obuoliukus jau išmirkintus supjaustau juostelėmis. Svogūną pakepinu ant aliejaus, tada morkytę labai smulkiai pjaustytą sudedu, obuoliukus ir viską pakepinu. Prieskonius dedu pagal skonį, labai mėgstu kalendrą maltą, jos būtinai truputuką dedu, o pipiriukai ir druska irgi jei reikia įdedu. Tik jei silkė sūri, tai nepadauginkit. Galima dėti ir pomidorų padažo baigiant kepinti, bet aš jo nededu, jis obuoliukų skonį paslepia.
Ataušintą padažą sudedu ant silkės ir - SKANAUS!!!
Sveikos
Sestadieni nusimato baliukas.
Kazkaip noriu pagaminti silke, bet standartine jau atsibodo, be to kai karsta nesinori.
Svente gamtoje, kadangi bus saslykas, tai kol ji iskepsim reikia 1 kasnio uzkandziu. Sugalvojau kad noreciau kazka panasaus i krepselyje ale pasteta, tik nesutrinta, o kas matytusi kas ten
Turiu sluoksnuota tesla ir krepselius, silke nupirkau rausva, gal kuri galit pasigirti savo panasiu receptuku Nelabai sugalvoju su kuo ji derinasi: bulve, virta morka, zalumynai...
Sestadieni nusimato baliukas.
Kazkaip noriu pagaminti silke, bet standartine jau atsibodo, be to kai karsta nesinori.
Svente gamtoje, kadangi bus saslykas, tai kol ji iskepsim reikia 1 kasnio uzkandziu. Sugalvojau kad noreciau kazka panasaus i krepselyje ale pasteta, tik nesutrinta, o kas matytusi kas ten
Turiu sluoksnuota tesla ir krepselius, silke nupirkau rausva, gal kuri galit pasigirti savo panasiu receptuku Nelabai sugalvoju su kuo ji derinasi: bulve, virta morka, zalumynai...
QUOTE(Miliunia @ 2011 07 27, 23:40)
Sveikos
Sestadieni nusimato baliukas.
Kazkaip noriu pagaminti silke, bet standartine jau atsibodo, be to kai karsta nesinori.
Svente gamtoje, kadangi bus saslykas, tai kol ji iskepsim reikia 1 kasnio uzkandziu. Sugalvojau kad noreciau kazka panasaus i krepselyje ale pasteta, tik nesutrinta, o kas matytusi kas ten
Turiu sluoksnuota tesla ir krepselius, silke nupirkau rausva, gal kuri galit pasigirti savo panasiu receptuku Nelabai sugalvoju su kuo ji derinasi: bulve, virta morka, zalumynai...
Sestadieni nusimato baliukas.
Kazkaip noriu pagaminti silke, bet standartine jau atsibodo, be to kai karsta nesinori.
Svente gamtoje, kadangi bus saslykas, tai kol ji iskepsim reikia 1 kasnio uzkandziu. Sugalvojau kad noreciau kazka panasaus i krepselyje ale pasteta, tik nesutrinta, o kas matytusi kas ten
Turiu sluoksnuota tesla ir krepselius, silke nupirkau rausva, gal kuri galit pasigirti savo panasiu receptuku Nelabai sugalvoju su kuo ji derinasi: bulve, virta morka, zalumynai...
Man silkė krepšeliuose skanu su varškės kremu (pvz. Philadelphia),taip pat su pakeptomis morkomis, svogūnais ir saulėgrąžomis (galima į tešlos krepšelį įdėti šaukštelį morkų-svogūnų o ant viršaus gabalėlį silkės)
QUOTE(Jurga1975 @ 2011 05 09, 16:42)
Sveiki, kadangi tokio recepto čia dar nemačiau, tai įdedu šiokią tokią instrukciją šio patiekalo, apie kurį sužinojau viešėdama Anglijoje.
Paruošimui reikės:
Pakuotės dūmų skonio silkės
Žiupsnelio pipirų
Druskos
Riebesnės grietinės
Prieskonių pagal skonį
Paruošimas:
1. Smulkiai supjaustom silkę.
2. Sumaišom su grietine
3. Įberiam druskos ir pipirų, prieskonių
4. Gerai išmaišom
5. Skanaus!
Tinka ir vyrams prie alaus
Pati iš pradžių nepatikėjau, bet išbandžiau ir labai patiko... Na, pasigaminkit, juk taip lengva, ir pasidalinkit įspūdžiais
Paruošimui reikės:
Pakuotės dūmų skonio silkės
Žiupsnelio pipirų
Druskos
Riebesnės grietinės
Prieskonių pagal skonį
Paruošimas:
1. Smulkiai supjaustom silkę.
2. Sumaišom su grietine
3. Įberiam druskos ir pipirų, prieskonių
4. Gerai išmaišom
5. Skanaus!
Tinka ir vyrams prie alaus
Pati iš pradžių nepatikėjau, bet išbandžiau ir labai patiko... Na, pasigaminkit, juk taip lengva, ir pasidalinkit įspūdžiais
Aš taip pat netikėjau , bet kai pabandžiau tai visai patiko.. Bet labiau tiktu vyrukams ..
Mano firminė silkė
Silkė ( kas kaip mėgsta - ciela ar iš pokelio )
Svogūnas mėlynas
Grietinės indelis
Keli pomidorai
Silkute supjaustom ir sudedam į silkinę. Supjaustom svogūnėlį ir paskirstom tolygiai ant silkutės, tada dedam grietinę ant viršaus ir taip pat paskirstom tolygiai. Pomidorą supjaustom riekelėm ir gražiai sudedam ant grietinės.. Jei kas turi gali pabarstyti šviežiais krapeliais...
Ir stalą papuošit ir skaniai užkasit..
Silkė ( kas kaip mėgsta - ciela ar iš pokelio )
Svogūnas mėlynas
Grietinės indelis
Keli pomidorai
Silkute supjaustom ir sudedam į silkinę. Supjaustom svogūnėlį ir paskirstom tolygiai ant silkutės, tada dedam grietinę ant viršaus ir taip pat paskirstom tolygiai. Pomidorą supjaustom riekelėm ir gražiai sudedam ant grietinės.. Jei kas turi gali pabarstyti šviežiais krapeliais...
Ir stalą papuošit ir skaniai užkasit..
QUOTE(oma @ 2011 09 17, 17:58)
Oma -paprastas,o kartu ir klasiškas receptukas.
Tik tokiam geram receptui reikia geros silkutės niam,niam,o dar su karštomis bulvytėmis
QUOTE(regna @ 2011 09 17, 19:29)
Oma -paprastas,o kartu ir klasiškas receptukas.
Tik tokiam geram receptui reikia geros silkutės niam,niam,o dar su karštomis bulvytėmis
Tik tokiam geram receptui reikia geros silkutės niam,niam,o dar su karštomis bulvytėmis
QUOTE(oma @ 2011 09 17, 17:58)
Mano firminė silkė
Silkė ( kas kaip mėgsta - ciela ar iš pokelio )
Svogūnas mėlynas
Grietinės indelis
Keli pomidorai
Silkute supjaustom ir sudedam į silkinę. Supjaustom svogūnėlį ir paskirstom tolygiai ant silkutės, tada dedam grietinę ant viršaus ir taip pat paskirstom tolygiai. Pomidorą supjaustom riekelėm ir gražiai sudedam ant grietinės.. Jei kas turi gali pabarstyti šviežiais krapeliais...
Ir stalą papuošit ir skaniai užkasit..
Silkė ( kas kaip mėgsta - ciela ar iš pokelio )
Svogūnas mėlynas
Grietinės indelis
Keli pomidorai
Silkute supjaustom ir sudedam į silkinę. Supjaustom svogūnėlį ir paskirstom tolygiai ant silkutės, tada dedam grietinę ant viršaus ir taip pat paskirstom tolygiai. Pomidorą supjaustom riekelėm ir gražiai sudedam ant grietinės.. Jei kas turi gali pabarstyti šviežiais krapeliais...
Ir stalą papuošit ir skaniai užkasit..
Išbandžiau..tikrai skanu..
Silke įdaryti obuoliai
reikės:,morkos
obuolių,
stiklinės virtų ryžių{aš naudojau rudus-laukinius}
silkės,
morkos,
svogūno,
džiovintų žolelių{naudojau,krapus,meirūną,pipirus}
aliejaus apkepti svogūnus,saulėgrąžų,
raugintas agurkas,
a.š citrinos sulčių,
petražolių,
Obuolių viršūneles ties koteliais nupjauti{bet kepurėlių neišmesti}
Išskobiame jų vidų{tai aš darau su bulvių skustuku}.
Minkštimą susmulkiname,silkę supjaustome nedideliais kūbeliais.
Morką stambiai sutarkuojame,susmulkiname svogūnus,supjaustome agurką kūbeliais.
Ryžius aš pamerkiu iš vakaro{virti reikia mažiau}
Aliejuje pakepiname svogūną,morką,susmulkintą obuolių masę.
Suberiame prieskonius.
Puode su nedideliu kiekiu vandens ir citrinų sultimis apverdame išskobtus obuolius,bei jų kepurėlias.
Išimame iš vandens, pravėsiname.
Įindą suberiame virtus ryžius ,pravėsintą pakepintą masę,silkę,agurką.
Viską gerai išmaišome,ir,šaukteliu įdarome išskobtus obuolius,uždedame kepurėlias į kotelių vietą įdedame petražlių šakelę.
Skanaus. .
reikės:,morkos
obuolių,
stiklinės virtų ryžių{aš naudojau rudus-laukinius}
silkės,
morkos,
svogūno,
džiovintų žolelių{naudojau,krapus,meirūną,pipirus}
aliejaus apkepti svogūnus,saulėgrąžų,
raugintas agurkas,
a.š citrinos sulčių,
petražolių,
Obuolių viršūneles ties koteliais nupjauti{bet kepurėlių neišmesti}
Išskobiame jų vidų{tai aš darau su bulvių skustuku}.
Minkštimą susmulkiname,silkę supjaustome nedideliais kūbeliais.
Morką stambiai sutarkuojame,susmulkiname svogūnus,supjaustome agurką kūbeliais.
Ryžius aš pamerkiu iš vakaro{virti reikia mažiau}
Aliejuje pakepiname svogūną,morką,susmulkintą obuolių masę.
Suberiame prieskonius.
Puode su nedideliu kiekiu vandens ir citrinų sultimis apverdame išskobtus obuolius,bei jų kepurėlias.
Išimame iš vandens, pravėsiname.
Įindą suberiame virtus ryžius ,pravėsintą pakepintą masę,silkę,agurką.
Viską gerai išmaišome,ir,šaukteliu įdarome išskobtus obuolius,uždedame kepurėlias į kotelių vietą įdedame petražlių šakelę.
Skanaus. .
Pasimerkiu kelias saujas džiovintų obuoliukų,
didelis svogūnas,
nedidelė morka (virta), aliejus.
Silkę supjaustau juostelėmis ir sudedu į silkinę.
Obuoliukus jau išmirkintus supjaustau juostelėmis. Svogūną pakepinu ant aliejaus, tada morkytę labai smulkiai pjaustytą sudedu, obuoliukus ir viską pakepinu. Prieskonius dedu pagal skonį, labai mėgstu kalendrą maltą, jos būtinai truputuką dedu, o pipiriukai ir druska irgi jei reikia įdedu. Tik jei silkė sūri, tai nepadauginkit. Galima dėti ir pomidorų padažo baigiant kepinti, bet aš jo nededu, jis obuoliukų skonį paslepia.
Ataušintą padažą sudedu ant silkės ir - SKANAUS!!!
Šį receptėlį reiks išbandyti...
didelis svogūnas,
nedidelė morka (virta), aliejus.
Silkę supjaustau juostelėmis ir sudedu į silkinę.
Obuoliukus jau išmirkintus supjaustau juostelėmis. Svogūną pakepinu ant aliejaus, tada morkytę labai smulkiai pjaustytą sudedu, obuoliukus ir viską pakepinu. Prieskonius dedu pagal skonį, labai mėgstu kalendrą maltą, jos būtinai truputuką dedu, o pipiriukai ir druska irgi jei reikia įdedu. Tik jei silkė sūri, tai nepadauginkit. Galima dėti ir pomidorų padažo baigiant kepinti, bet aš jo nededu, jis obuoliukų skonį paslepia.
Ataušintą padažą sudedu ant silkės ir - SKANAUS!!!
Šį receptėlį reiks išbandyti...