Įkraunama...
Įkraunama...

Silkės patiekalai

Oi.kaip silkė pataluose sužadino apetitą,o kas ten dėta?
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 12 29, 10:00)
Oi.kaip silkė pataluose sužadino apetitą,o kas ten dėta?


Dazniausiai dedama burokeliai, svogunai, silke, virtos morkos, virtos bulves, marinuoti agurkeliai, kiausinis ir kiekviena sluoksni perptepti majonezu.
As ne kiekviena pertepu.
Atsakyti
QUOTE(jurgav.. @ 2010 12 28, 22:02)
be jokio aliejaus? g.gif


ne aliejaus nededu, nebent noriu ilgam laikyti tada biski ipilu, bet musu seima gausi tai greit viska suvalgoma lotuliukas.gif



QUOTE(*AMRI* @ 2010 12 29, 08:06)
O kokiom proporcijom mazdaug?Na kiek to medaus reikia ir kokiam kiekiui marinatui?


dazniausiai ant akies jau darau pagal skoni, +- vienam litriniam slaikui darau puse stiklines acto ir biski virinto vandenuko skiedziu, medu dedu i ta virinta dar silta vandenuka kad gerai istirptu medus tai kazkur 4 saukstukus medaus, jai neturiu medaus dedu cukru, butinai pjaustau svoguna thumbup.gif tada lauro lapai , juodas pipiriukas, visa tai sandariau uzdarau ir leidziu pastoveti 1 dienele bet gali buti ir ilgiau nieko nepasaidarys schmoll.gif


QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 12 29, 09:00)
Oi.kaip silkė pataluose sužadino apetitą,o kas ten dėta?

biggrin.gif dedam :

- burokelius
- morkyte
- bulvyte
- silkute
- kiausiniai
- dar buna dedu nulupta kubeliais supjaustyta obuoliuka mirksiukas.gif

visa tai dedu sluosnkiais ir majonu patepu , tepu ne kiekviena sluosni kazkur 2 kart tik smile.gif is visrasus dazniausiai nuo kiausinio trynio pabarstau smile.gif


Atsakyti
Sveikos,

gal kuri galite pasidalinti silkės maltiių receptuku?

Lausiu patarimo-pasidalikite patirtimi savo.
Atsakyti
QUOTE(-Lilė- @ 2004 03 18, 11:26)
Man tai labai skanu toks paštetukas :

Silkės filė,
Rokiškio sūris,
Sviestas,
Virta morka.
Viską sumali su mėsmalę, sumaišai, užtepi ant batono ar skrebučio ir  pabarstai krapais.
thumbup.gif

labai skanu zalia morka sumalti gaunasi skonis kaip ikros
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 01 18, 11:39)
Paskutiniu  metu aš dariau silkętaip:
riebi silkė+obuolys{galima tarkuoti,galima pjaustyti skiltelėmis}+krapai dž.+raudonas svogūnas pjaustytas pusžiedžiais+alyvų aliejus.
Turi pastovėti,kad įsigertų aliejus į produktus.
Čia lemia kokios kokybės yra silkė.

zinau ta patiekala su karstom bulvem , ir dar kai kompanija didesne geresnio patiekalo nereikia. nestuke.gif
Atsakyti
Siūlau silkių paštetą
esu išbandžiusi,man patiko.

mums reikės:
nedidelės geros silkės{geriau pirkti cielą iš bačkos}
duonos{apie 40g.}
pieno{apie 40--50ml}
sviesto{40-50g}
kieto surio{40g}
šviežiai maltų pipirų,
garstyčių,

Silkę nulupame,išimame kaulus,bei ašakas,supjaustome gabaliukais.
Duoną išmirkome piene ir kartu su silke sumalame,sublenderiuojame{kas ka turime}
Į masę sudedame sviestą,tarkuotą sūrį,garstyčias.

Viską gerai išsukame.
Pagal skonį įberiame pipirų,gerai iįmaišome.

Tepant sumuštinius ant viršaus galima uždėti obuolio skiltelę,rauginto arba žalio agurko,kas ką mėgsta.
Atsakyti
Mano butu receptukas toks:
*Avokado
*Zali svagunu lakstai
*Kiausinis
*Silke
*Majonezas
*Citrina
Viska papjaustyti kubikais, apipilti citrino sultimis, pagardinti majonezu
Atsakyti
Mėgstu ir aš silkę, todėl jos visada šaldytuve pamarinuotos yra smile.gif
O perku neišdorotą, su galvomis, tokia pati skaniausia , kvapniausia ir nepraradus elastingumo ir spalvos wub.gif

marinatą daaru visada pagal skonį, druskytė, actas (obuolių), pipirai, lauro lapai (priduoda gerą aromatą)

Teko ragauti įdomų derinuką, bet tikrai skanu buvo:
Silkutės gabaliukai, virta- apkepta buvė, gabaliukais, obuolys gabaliukais ir saulėgražos kepintos smile.gif užpilas atrodo iš jogurto, grietinės, reiks rimčiau pasidomėt juo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulka10 @ 2010 12 28, 23:00)
o silke marinuoju : obuliu acte sumaisau medu , juodu nesmulkintu pipiru, lauro lapeliu, mirkau klias dienas siam marinate ir labai labai skanu gaunasi , seneles receptukas  thumbup.gif

aciu uz saunia ideja 4u.gif Viskas kas nauja, tai tik uzmirsta sena, kaip sakoma smile.gif
Vakar taip pagaminau 3 silkes (pirktos su galvomis, zinoma).
Parasysiu tikslias savo proporcijas marinato, nes gavosi labai labai skanus:
0,7 stiklainiukui jau pridetam silkes gabaliuku, ziedais pjaustyto svoguno, 2 lapeliai, 3 kvapieji pipirai:
2 sauksteliai tikro medaus
50 ml obuoliu acto naturaliai brandinto.
Visa tai istirpinau puoduke vandens, t.y. apie 250 gr marinato gavosi. Na, tiksliai nepasakysiu, bet standartinis arbatos puodelis...
Laaabai skanu thumbup.gif
O be to ir graziai ziurisi saldytuve blush2.gif Leksiu siandien vel pirkti, nes neatstoja chebryte nuo stikalinuko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 11, 13:51)
aciu uz saunia ideja  4u.gif  Viskas kas nauja, tai tik uzmirsta sena, kaip sakoma  smile.gif 
Vakar taip pagaminau 3 silkes (pirktos su galvomis, zinoma).
Parasysiu tikslias savo proporcijas marinato, nes gavosi labai labai skanus:
0,7 stiklainiukui jau pridetam silkes gabaliuku, ziedais pjaustyto svoguno, 2 lapeliai, 3 kvapieji pipirai:
2 sauksteliai tikro medaus
50 ml obuoliu acto naturaliai brandinto.
Visa tai istirpinau puoduke vandens, t.y. apie 250 gr marinato gavosi. Na, tiksliai nepasakysiu, bet standartinis arbatos puodelis...
Laaabai skanu  thumbup.gif
O be to ir graziai ziurisi saldytuve  blush2.gif  Leksiu siandien vel pirkti, nes neatstoja chebryte nuo stikalinuko  biggrin.gif

Silkes gabaliukai t.y.jau file ar tik isvalyta is supjaustyta(su kaulais ir oda)?
Atsakyti
gal dar niekas nepasiule silkes sklindziu..? jei pasnikas, ar siaip saldytuve pulkas peliu pasikores, gaminam taip: miltai, vanduo, truputis druskos, tesla darom tokia kaip sklindziams, ne lietiniams (tirstesne), i ja supjaustom silke gabaliukais ir kepam keptuvej wink.gif itin tinka prie kokio sultinio puodelio wink.gif ar siaip wink.gif na, jei ne pasnikas, tai i tesla norint dar kiausini galima imust wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2011 02 11, 16:20)
Silkes gabaliukai t.y.jau file ar tik isvalyta is supjaustyta(su kaulais ir oda)?

ne, nu perkat silke su galva. Galva nupjaunat. Nudiriat oda. Perpjaunat isilgai stuburo, t.y ispjaunat file. Isrenkat kaulus, file nuplaunat, leidziat nusivarvet.
Tada mesyte supjaustot postambiais, apie 1.5 cm gabaliukais. 4u.gif

QUOTE(insider @ 2011 02 12, 00:49)
gal dar niekas nepasiule silkes sklindziu..? jei pasnikas, ar siaip saldytuve pulkas peliu pasikores, gaminam taip: miltai, vanduo, truputis druskos, tesla darom tokia kaip sklindziams, ne lietiniams (tirstesne), i ja supjaustom silke gabaliukais ir kepam keptuvej wink.gif itin tinka prie kokio sultinio puodelio wink.gif ar siaip wink.gif na, jei ne pasnikas, tai i tesla norint dar kiausini galima imust wink.gif  4u.gif

ooo! mano megiami, BET butinai itarkuokit svoguno galva i tesla, nepatikesit, kaip suminkstins ir priduos skonio bei aromato thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti