Oi.kaip silkė pataluose sužadino apetitą,o kas ten dėta?
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 12 29, 10:00)
Oi.kaip silkė pataluose sužadino apetitą,o kas ten dėta?
Dazniausiai dedama burokeliai, svogunai, silke, virtos morkos, virtos bulves, marinuoti agurkeliai, kiausinis ir kiekviena sluoksni perptepti majonezu.
As ne kiekviena pertepu.
QUOTE(jurgav.. @ 2010 12 28, 22:02)
be jokio aliejaus?
ne aliejaus nededu, nebent noriu ilgam laikyti tada biski ipilu, bet musu seima gausi tai greit viska suvalgoma
QUOTE(*AMRI* @ 2010 12 29, 08:06)
O kokiom proporcijom mazdaug?Na kiek to medaus reikia ir kokiam kiekiui marinatui?
dazniausiai ant akies jau darau pagal skoni, +- vienam litriniam slaikui darau puse stiklines acto ir biski virinto vandenuko skiedziu, medu dedu i ta virinta dar silta vandenuka kad gerai istirptu medus tai kazkur 4 saukstukus medaus, jai neturiu medaus dedu cukru, butinai pjaustau svoguna tada lauro lapai , juodas pipiriukas, visa tai sandariau uzdarau ir leidziu pastoveti 1 dienele bet gali buti ir ilgiau nieko nepasaidarys
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 12 29, 09:00)
Oi.kaip silkė pataluose sužadino apetitą,o kas ten dėta?
dedam :
- burokelius
- morkyte
- bulvyte
- silkute
- kiausiniai
- dar buna dedu nulupta kubeliais supjaustyta obuoliuka
visa tai dedu sluosnkiais ir majonu patepu , tepu ne kiekviena sluosni kazkur 2 kart tik is visrasus dazniausiai nuo kiausinio trynio pabarstau
Sveikos,
gal kuri galite pasidalinti silkės maltiių receptuku?
Lausiu patarimo-pasidalikite patirtimi savo.
gal kuri galite pasidalinti silkės maltiių receptuku?
Lausiu patarimo-pasidalikite patirtimi savo.
QUOTE(-Lilė- @ 2004 03 18, 11:26)
Man tai labai skanu toks paštetukas :
Silkės filė,
Rokiškio sūris,
Sviestas,
Virta morka.
Viską sumali su mėsmalę, sumaišai, užtepi ant batono ar skrebučio ir pabarstai krapais.
Silkės filė,
Rokiškio sūris,
Sviestas,
Virta morka.
Viską sumali su mėsmalę, sumaišai, užtepi ant batono ar skrebučio ir pabarstai krapais.
labai skanu zalia morka sumalti gaunasi skonis kaip ikros
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 01 18, 11:39)
Paskutiniu metu aš dariau silkętaip:
riebi silkė+obuolys{galima tarkuoti,galima pjaustyti skiltelėmis}+krapai dž.+raudonas svogūnas pjaustytas pusžiedžiais+alyvų aliejus.
Turi pastovėti,kad įsigertų aliejus į produktus.
Čia lemia kokios kokybės yra silkė.
riebi silkė+obuolys{galima tarkuoti,galima pjaustyti skiltelėmis}+krapai dž.+raudonas svogūnas pjaustytas pusžiedžiais+alyvų aliejus.
Turi pastovėti,kad įsigertų aliejus į produktus.
Čia lemia kokios kokybės yra silkė.
zinau ta patiekala su karstom bulvem , ir dar kai kompanija didesne geresnio patiekalo nereikia.
Siūlau silkių paštetą
esu išbandžiusi,man patiko.
mums reikės:
nedidelės geros silkės{geriau pirkti cielą iš bačkos}
duonos{apie 40g.}
pieno{apie 40--50ml}
sviesto{40-50g}
kieto surio{40g}
šviežiai maltų pipirų,
garstyčių,
Silkę nulupame,išimame kaulus,bei ašakas,supjaustome gabaliukais.
Duoną išmirkome piene ir kartu su silke sumalame,sublenderiuojame{kas ka turime}
Į masę sudedame sviestą,tarkuotą sūrį,garstyčias.
Viską gerai išsukame.
Pagal skonį įberiame pipirų,gerai iįmaišome.
Tepant sumuštinius ant viršaus galima uždėti obuolio skiltelę,rauginto arba žalio agurko,kas ką mėgsta.
esu išbandžiusi,man patiko.
mums reikės:
nedidelės geros silkės{geriau pirkti cielą iš bačkos}
duonos{apie 40g.}
pieno{apie 40--50ml}
sviesto{40-50g}
kieto surio{40g}
šviežiai maltų pipirų,
garstyčių,
Silkę nulupame,išimame kaulus,bei ašakas,supjaustome gabaliukais.
Duoną išmirkome piene ir kartu su silke sumalame,sublenderiuojame{kas ka turime}
Į masę sudedame sviestą,tarkuotą sūrį,garstyčias.
Viską gerai išsukame.
Pagal skonį įberiame pipirų,gerai iįmaišome.
Tepant sumuštinius ant viršaus galima uždėti obuolio skiltelę,rauginto arba žalio agurko,kas ką mėgsta.
Mėgstu ir aš silkę, todėl jos visada šaldytuve pamarinuotos yra
O perku neišdorotą, su galvomis, tokia pati skaniausia , kvapniausia ir nepraradus elastingumo ir spalvos
marinatą daaru visada pagal skonį, druskytė, actas (obuolių), pipirai, lauro lapai (priduoda gerą aromatą)
Teko ragauti įdomų derinuką, bet tikrai skanu buvo:
Silkutės gabaliukai, virta- apkepta buvė, gabaliukais, obuolys gabaliukais ir saulėgražos kepintos užpilas atrodo iš jogurto, grietinės, reiks rimčiau pasidomėt juo
O perku neišdorotą, su galvomis, tokia pati skaniausia , kvapniausia ir nepraradus elastingumo ir spalvos
marinatą daaru visada pagal skonį, druskytė, actas (obuolių), pipirai, lauro lapai (priduoda gerą aromatą)
Teko ragauti įdomų derinuką, bet tikrai skanu buvo:
Silkutės gabaliukai, virta- apkepta buvė, gabaliukais, obuolys gabaliukais ir saulėgražos kepintos užpilas atrodo iš jogurto, grietinės, reiks rimčiau pasidomėt juo
QUOTE(mamulka10 @ 2010 12 28, 23:00)
o silke marinuoju : obuliu acte sumaisau medu , juodu nesmulkintu pipiru, lauro lapeliu, mirkau klias dienas siam marinate ir labai labai skanu gaunasi , seneles receptukas
aciu uz saunia ideja Viskas kas nauja, tai tik uzmirsta sena, kaip sakoma
Vakar taip pagaminau 3 silkes (pirktos su galvomis, zinoma).
Parasysiu tikslias savo proporcijas marinato, nes gavosi labai labai skanus:
0,7 stiklainiukui jau pridetam silkes gabaliuku, ziedais pjaustyto svoguno, 2 lapeliai, 3 kvapieji pipirai:
2 sauksteliai tikro medaus
50 ml obuoliu acto naturaliai brandinto.
Visa tai istirpinau puoduke vandens, t.y. apie 250 gr marinato gavosi. Na, tiksliai nepasakysiu, bet standartinis arbatos puodelis...
Laaabai skanu
O be to ir graziai ziurisi saldytuve Leksiu siandien vel pirkti, nes neatstoja chebryte nuo stikalinuko
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 11, 13:51)
aciu uz saunia ideja Viskas kas nauja, tai tik uzmirsta sena, kaip sakoma
Vakar taip pagaminau 3 silkes (pirktos su galvomis, zinoma).
Parasysiu tikslias savo proporcijas marinato, nes gavosi labai labai skanus:
0,7 stiklainiukui jau pridetam silkes gabaliuku, ziedais pjaustyto svoguno, 2 lapeliai, 3 kvapieji pipirai:
2 sauksteliai tikro medaus
50 ml obuoliu acto naturaliai brandinto.
Visa tai istirpinau puoduke vandens, t.y. apie 250 gr marinato gavosi. Na, tiksliai nepasakysiu, bet standartinis arbatos puodelis...
Laaabai skanu
O be to ir graziai ziurisi saldytuve Leksiu siandien vel pirkti, nes neatstoja chebryte nuo stikalinuko
Vakar taip pagaminau 3 silkes (pirktos su galvomis, zinoma).
Parasysiu tikslias savo proporcijas marinato, nes gavosi labai labai skanus:
0,7 stiklainiukui jau pridetam silkes gabaliuku, ziedais pjaustyto svoguno, 2 lapeliai, 3 kvapieji pipirai:
2 sauksteliai tikro medaus
50 ml obuoliu acto naturaliai brandinto.
Visa tai istirpinau puoduke vandens, t.y. apie 250 gr marinato gavosi. Na, tiksliai nepasakysiu, bet standartinis arbatos puodelis...
Laaabai skanu
O be to ir graziai ziurisi saldytuve Leksiu siandien vel pirkti, nes neatstoja chebryte nuo stikalinuko
Silkes gabaliukai t.y.jau file ar tik isvalyta is supjaustyta(su kaulais ir oda)?
gal dar niekas nepasiule silkes sklindziu..? jei pasnikas, ar siaip saldytuve pulkas peliu pasikores, gaminam taip: miltai, vanduo, truputis druskos, tesla darom tokia kaip sklindziams, ne lietiniams (tirstesne), i ja supjaustom silke gabaliukais ir kepam keptuvej itin tinka prie kokio sultinio puodelio ar siaip na, jei ne pasnikas, tai i tesla norint dar kiausini galima imust
QUOTE(*AMRI* @ 2011 02 11, 16:20)
Silkes gabaliukai t.y.jau file ar tik isvalyta is supjaustyta(su kaulais ir oda)?
ne, nu perkat silke su galva. Galva nupjaunat. Nudiriat oda. Perpjaunat isilgai stuburo, t.y ispjaunat file. Isrenkat kaulus, file nuplaunat, leidziat nusivarvet.
Tada mesyte supjaustot postambiais, apie 1.5 cm gabaliukais.
QUOTE(insider @ 2011 02 12, 00:49)
gal dar niekas nepasiule silkes sklindziu..? jei pasnikas, ar siaip saldytuve pulkas peliu pasikores, gaminam taip: miltai, vanduo, truputis druskos, tesla darom tokia kaip sklindziams, ne lietiniams (tirstesne), i ja supjaustom silke gabaliukais ir kepam keptuvej itin tinka prie kokio sultinio puodelio ar siaip na, jei ne pasnikas, tai i tesla norint dar kiausini galima imust
ooo! mano megiami, BET butinai itarkuokit svoguno galva i tesla, nepatikesit, kaip suminkstins ir priduos skonio bei aromato