QUOTE(pienia @ 2010 12 20, 22:54)
Gal yra zinanciu silke su cinamonu ir svogunu recepteli. Mama jaunystej gamino, bet pamirso. O skanu ,tai nerealiai
as tokią gaminu:
http://www.spice.lt/...-cinamonu--4666
QUOTE(Giedrime71 @ 2010 12 20, 23:08)
Aciu Jei ir ne ta, bus ta.Gerai cia parasiau. Padarysiu
QUOTE(regna @ 2010 12 04, 01:04)
Silkė su dž. slyvomis ir graikiniais riešutais
pikantiška silkutė
QUOTE(regna @ 2010 12 04, 02:04)
Silkė su dž. slyvomis ir graikiniais riešutais
mums rekės:
silkių filė,{tarkime 400g}
200g dz. slyvu,
100g graikinių riešutų,
trijų v.š.aliejaus, malto cinamono,
pora v.š. citrinų sulčių,
Silkę ,dž slyvas supjaustome pailgais gabaliukais.
Graikinius riešutus suskaldome.
Viską užpilame aliejaus,cinamono,citrinų sulčių mišiniu .
Gerai sumaišome ir paliekame per naktį
Patiekiant silkę sudedame taip,kad patiekalo viršuje būtų daugiau slyvų
Puošiame graikiniais riešutais{jų pasiliekame puošimui.
mums rekės:
silkių filė,{tarkime 400g}
200g dz. slyvu,
100g graikinių riešutų,
trijų v.š.aliejaus, malto cinamono,
pora v.š. citrinų sulčių,
Silkę ,dž slyvas supjaustome pailgais gabaliukais.
Graikinius riešutus suskaldome.
Viską užpilame aliejaus,cinamono,citrinų sulčių mišiniu .
Gerai sumaišome ir paliekame per naktį
Patiekiant silkę sudedame taip,kad patiekalo viršuje būtų daugiau slyvų
Puošiame graikiniais riešutais{jų pasiliekame puošimui.
O slyvas reikia išmirkyt?
QUOTE(awietea @ 2010 12 21, 19:21)
O slyvas reikia išmirkyt?
Bent jau as, tai nemirkinau
QUOTE(awietea @ 2010 12 21, 19:21)
O slyvas reikia išmirkyt?
Nemirkiau ir aš. Išmirkytos jos patęžta
Silkė su riešutais
reikia:
pora silkiu file,
100g lazdyno riesutu,
2 vidutinio dydz.svogunai,
50g. graikiniu ries.
1/4 a.s. muskatu
1/2 a.s cukraus,
aliejaus,
Supjaustyta silke sudedame i inda.
Supjaustytus svogunus,smulkintus riešutus pakepiname aliejuje,įberiame cukraus ,muskato.
Karštą riešutų ,ir svogūnų mišinį sudedame ant silkės
Puošiame riešutais.
Čia dėl dž. slyvų ,jas reikia gerai ,gerai nuplauti.
O,riešutus visad nuplikyti.
reikia:
pora silkiu file,
100g lazdyno riesutu,
2 vidutinio dydz.svogunai,
50g. graikiniu ries.
1/4 a.s. muskatu
1/2 a.s cukraus,
aliejaus,
Supjaustyta silke sudedame i inda.
Supjaustytus svogunus,smulkintus riešutus pakepiname aliejuje,įberiame cukraus ,muskato.
Karštą riešutų ,ir svogūnų mišinį sudedame ant silkės
Puošiame riešutais.
Čia dėl dž. slyvų ,jas reikia gerai ,gerai nuplauti.
O,riešutus visad nuplikyti.
QUOTE(regna @ 2010 12 21, 22:43)
Silkė su riešutais
Šita irgi bus išbandyta - pastebėjau, kad silkė su riešutais labai sudera
QUOTE(Sophi @ 2010 12 21, 23:48)
Šita irgi bus išbandyta - pastebėjau, kad silkė su riešutais labai sudera
Sophi
dar yra labai skanu silkės vyniotiniaisu riešutais
reik:
silkės, lydyto sūrelio,{silkės keturių silkės filė,80g surelio}
krienų,
graikinių riešutų {16 puseliu}
Papuošimui salotų lapų
pusę riešutų susmulkiname ir sumaišome su lydytu sureliu išsuktu su krienais}
jeigu silkė nėra sūri į įdarą įberiame prieskonių,tiks v.š. konjako.
Ant silkių filė dedame įdarą,susukame vyniotinius.
Sudedame ant salotų lapų,papuošiame krapais,riešutais majonezu..
O aš niekada neperku marinuotų silkių pakeliuose
Visad perku neišdarinėtas silkes, pati sutvarkau jas, ir marinuoju. Kas ragavo, tai jau seniai suprato, kad pakeliuose parduodama ne silkė bet košė kažkokia.
Siūlyčiau kiekvienai nepatingėti ir pusvalandį pasiterlioti, bet šeimai duot kur kas sveikesnę silkę
Papildyta:
Regna, skamba laaaabai skaniai reiks palepinti per šventes draugus:)
Visad perku neišdarinėtas silkes, pati sutvarkau jas, ir marinuoju. Kas ragavo, tai jau seniai suprato, kad pakeliuose parduodama ne silkė bet košė kažkokia.
Siūlyčiau kiekvienai nepatingėti ir pusvalandį pasiterlioti, bet šeimai duot kur kas sveikesnę silkę
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 12 22, 00:05)
Sophi
dar yra labai skanu silkės vyniotiniaisu riešutais
reik:
silkės, lydyto sūrelio,{silkės keturių silkės filė,80g surelio}
krienų,
graikinių riešutų {16 puseliu}
Papuošimui salotų lapų
pusę riešutų susmulkiname ir sumaišome su lydytu sureliu išsuktu su krienais}
jeigu silkė nėra sūri į įdarą įberiame prieskonių,tiks v.š. konjako.
Ant silkių filė dedame įdarą,susukame vyniotinius.
Sudedame ant salotų lapų,papuošiame krapais,riešutais majonezu..
dar yra labai skanu silkės vyniotiniaisu riešutais
reik:
silkės, lydyto sūrelio,{silkės keturių silkės filė,80g surelio}
krienų,
graikinių riešutų {16 puseliu}
Papuošimui salotų lapų
pusę riešutų susmulkiname ir sumaišome su lydytu sureliu išsuktu su krienais}
jeigu silkė nėra sūri į įdarą įberiame prieskonių,tiks v.š. konjako.
Ant silkių filė dedame įdarą,susukame vyniotinius.
Sudedame ant salotų lapų,papuošiame krapais,riešutais majonezu..
Regna, skamba laaaabai skaniai reiks palepinti per šventes draugus:)
QUOTE(DiaDi @ 2010 12 22, 09:33)
O aš niekada neperku marinuotų silkių pakeliuose
Visad perku neišdarinėtas silkes, pati sutvarkau jas, ir marinuoju. Kas ragavo, tai jau seniai suprato, kad pakeliuose parduodama ne silkė bet košė kažkokia.
Siūlyčiau kiekvienai nepatingėti ir pusvalandį pasiterlioti, bet šeimai duot kur kas sveikesnę silkę
Visad perku neišdarinėtas silkes, pati sutvarkau jas, ir marinuoju. Kas ragavo, tai jau seniai suprato, kad pakeliuose parduodama ne silkė bet košė kažkokia.
Siūlyčiau kiekvienai nepatingėti ir pusvalandį pasiterlioti, bet šeimai duot kur kas sveikesnę silkę
Aš irgi silkes perku su visom galvom ir uodegom - skonis nepalyginamas su tų išmirkusių